Arkadaşlar ben ateistim ama aklımda birçok soru var en korktuğum şey ise ölmek ölünce sonsuza kadar uyumak aslında biraz huzur verici insanları allah değilde birçok canlı yaratmış olabilir belki milyarlarca yıl önceki gelişmiş atalarımız yaratmıştır bizi bilmiyorum ama evreni allah yaratsa bile allahi kim yarattı bunlar çok önemli sorular evren zaman olmadan nasıl oluşabilir allah sonsuz kudret ise neden bizimle uğraşıyor onun için önemsiz olmamız gerek sonuçta bu devasa yerin yaratıcısı sizin için sonsuzluk akıl almıyor ya sonsuz birşey başı yok sonu yok sonsuzluk olabilir aslında hadi allah var diyelim bu sefer kurandaki ayetler var mesela Hadis: "Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.” (Müslim, İman 302; Hanbel, 3/1) yani bu tür ayetleri görünce müslümanda olamıyorum neyim ben?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1. Kur'An Oku, Nüzul Sırasıyla
2. Nefs 7 Mertebe'dir. Nefs Terbiyesi Üzerinde Çalış
3. Ali İmran 7. Ayet'i Oku. Düşün. Ta Ha 114 ile Alemlerin Rabbi Allah'a Dua Et. Ta Ha 114 ile Alemlerin Rabbi Allah İnşAllah Dua'nı Kabul Eder ve "İlmin Artar". İlmin Arttığında, Ali İmran 7. Ayet'i Anlıycaksın. Müteşabih Ayetleri ya İlm-el Yakin olarak İlm-i olarak anlıycaksın ve Alemlerin Rabbi Allah'ın Bir Bildiği Vardır Diyceksin. Ya Ayn-el Yakin Olarak tecrübe edip, Alemlerin Rabbi Allah'ın Bir Bildiği Vardır Diyceksin. Ya Hak-el Yakin Olarak Sırra Vakıf Olacaksın. Ya da, İlm-el Yakin, Ayn-el Yakin ve Hak-el Yakin olarak Hepsini yaşıycaksın.
İslam Dini Mantık Dini'dir. Mantığına yatmayan Hadisler emin olabilirsin ki uydurmadır.
Türkçe Meallerde mantığına yatmayan bir Ayet olduğunda, Aklet; Araştır, Sorgula, Kafa Yor, Düşün, Başka İnsanların Mealleri ile Karşılaştır. Kur'An Hakikattir. Arapça Olan Kur'An'ın Bir Harfi Dahi Değiştirilmemiştir ve Değiştirilemez.
Nefs Terbiyesi yaparken, Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Felak Suresi, Nas Suresi ve Ayet-el Kürsi Oku. Bol Nol Oku.
Not: iblis nefs terbiyesi yapanlara vesvese verir. Ta Ha 114 İle Dua Et. İlham ile vesveseleri ayırt et. Düşün. Kur'An Okurken, kovulmuş şeytan'dan Allah'a sığın. iblis veli olmaya çalışacak. Bol Bol, Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Felak Suresi, Nas Suresi ve Ayet-el Kürsi Oku. Bol Bol Oku.
Hay'dan Gelip Hu'ya Gidiyoruz.
İman'ından Asla Şüphe Duyma. Allah'tan başka kimseden korkma. Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Felak Suresi, Nas Suresi ve Ayet-el Kürsi Oku. Bol Nol Oku.
Alak Suresi'ni Oku. Nğzul Sırasıyla İlk Sure'dir.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
bu hadis doğru mu onu bilmiyorum o yüzden yorum yapamam. eğer doğru ise üstünde mutlaka başka anlam olabilir. ben Türkçe çevirinin de çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum arapça öğrenince anlamıştım. benim sana söyleyeceğim şey ben bunu felsefede de dinde de duydum inanmanın çoğunluğu kalpten gelir gerçeklikten uzak bir alemde. bir kere bir yaratıcının varlığını kimse %100 kanıtlayamaz çünkü sen ne kadar mantıklı olan şeyi de anlatsan adam görmüyor görmediği şeye inanmaz sonuçta. o yaratıcıya inanma olayı insanın içinden geçecek artık. sen gönlünün rahat olduğu yerde dur önce bi diğer dinlerede bak
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen sadece allah yaratmış olamaz belki diğer dinlerden biri gerçektir.
Sonsuza kadar uyumak huzur verici ise yat uyu ozaman sana karışan yoktur herhalde, eğer bizi eski zamanda yaşayan atalarımız yarattı ise onları kim yarattı (لم يلد و لم يولد =doğmamış ve doğurulumamıştır), bizi bir kişinin habibi kibriya peygamber efendimiz Muhammed Mustafa hürmetine yarattı akıl verdi imtihan etti, kaynak verdiğin hadise gelince daha önce duymadım ama sahih bir kaynak bunun açıklaması ise Allah ve Resulü bazen bizim daha kolay anlayabilmemiz için bu tür ifadeler kullanıyorlar (ben az bilginler bunu söyleyebiliyorum Allah hidayete erdirsin)
02 Yorumla- +1 yıl
Sadece bu hadis değil onlarca bilimle çelişen hadisler var
Önce tüm dinleri ve tarihlerini araştır, ardından kitaplarını ve o kitapları analiz eden kitapları edin, oku, sonrasında sorgulamaya başlarsın. Kafadan sadece İslamiyete bakıp, ayet bile değil hadise bakıp, dini reddedemezsin.
Reddediyorum diyorsan, e sonsuza denk uyumak huzurlu da geliyorsa, bu zeka seviyesiyle ateizmden başkası yaraşmaz sana zaten..02 Yorumla- +1 yıl
3 yıldır evren teorileri dünya dışı yaşam ve dinleri araştırıyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3Cevap
Ölüm korkusu, insan beyninin evriminin bir yan etkisi. Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı insan. Bu yüzden dinler tanrılar uydurur. Ve işe de yarar: Ölüm düşüncesinin neden olduğu stresi, kaygıyı azaltır.
Güneş yok olacak, dünya kavrulacak, bildiğimiz her şey yok olacak. Evren bile bir gün soğuyacak, kararacak, yıldızlar bile sönecek (termodinamiğin ikinci yasası:entropi).
Ama bununla yaşayamayız. Ya tanrılar ötedünyalar uuduracaktık, ya da içip güzel bi hanımla/eoğlanla sphbet edeceğiz, hayatı yalayacağız. :)20 YorumlaDiğer konusunda 607 cevap paylaştı. Yaratan bir şey ayni zamanda yaratılmış olamaz. Mesela ateş yakar ama yanmaz. Su ıslatır ama ıslanmaz. Bir seye yaratılmış dememiz için o seyin zamana ve mekana ihityacı olmasi gerekir. Belli bir zaman aralığında yasayan ve sadece belli bir mekanda olabilen bir şey yaratıcı olamaz. Allah yarattığı bir seyle uğraşır tabi. Ugrasmadigi bir şeyi neden yaratsin. Ve ayrıca ateizm mantık dışı. Düsünsene dünya olusurken tesadüfi bir sekilde senin vücudunda yediğin atıkları çıkarman icin bağırsak oluşmuş.
128 Yorumla- +1 yıl
Yakan ateş değil, oksijen+ısıdır. Oksijen yakıcıdır, yaktığı materyal de yanıcıdır. Hepsinin kendine has özelliği vardır.
Islaklık, kendi bağlamında suyun materyal ile temasını anlatan bir durumun isimlendirmesidir. Yoksa "ıslattığı" materyal içerisindeki su, hala sudur.
Bu tip analojilerin mantık kurgusu tutarlı değildir. Her şeyin yaratıcıso varsa allahın da olmalıdır. Onun yaratılmadığı, zamansız mekansız olduğunu öne sürmek, yokluğunu öne sürmektir. Doğada zamansız mekansız hiç bir şey yoktur, olamaz. Bütün bilimsel yasalara aykırıdır. Bilimsel yasalara aykırı olan şey, yoktur. Bu kadar basit.
Ateizm öantık dışı değildir. Dünya oluşurken bağırsak oluşmadı. Saçmalamayın awk - +1 yıl
@Realgar O zaman Allah'in yaraticisi varsa Allah'ın yaratıcısının da bir yaraticisi vardir. Bu boyle sonsuza gider ve sonu gelmez. O yuzden yaratma olayı bir yerde başlamış olmali ve kimse tarafindan yaratılmamış biri tarafından baslamali. Zaman ve mekan icerisinde olmak senin fani oldugun anlamina gelir. Eger bir sey yaraticiysa belli bir zaman dilimi onun icin olmamali ve belli bir mekanda bulunma ozelligi olmamali.
- +1 yıl
@Realgar Diyorum ki insanın vücudunda onun yedigi atıkları disari bosaltan bir sistem varsa bu sistemi tasarlayan biri olmali. O bağırsak oraya tesaduf eseri yerlesmis olamaz. Mesela kadindan çıkan bir hücre ile erkekten cikan bir hücrenin dollenmesiyle yeni bir insan olusuyor mesela. Bu tesaduf eseri olusma ihtimali düşük bir şey. Belli ki kadinin hucrsiyle erkeğin hucresini birlestirip insan yapma fikri birinden çıkmış. Allah yapmış yani.
- +1 yıl
"her şeyin bir yaratıcısı olmlı" sizin mantık kurgunuz. Ben tutarsız olduğunu göstermek için söyledim.
Rasyonel ve tutarlı akılyürütme sadece bilimsel yöntemde vardır. Fenomen ve olgulardan, yani gerçekten yola çıkar. Örneğin yıldızlara bakar "bunlar ışıldıyor, nasıl ışıldıyor" diye sorar ve yanıtını arar.
Dinci, skolastik bakışta, hiç bir gerçeğe dayanmadan "yıldızı allah yarattı" der. Nasıl ve neden parladığı önemli değil.
Bu yüzden çağdaş yşam bilim ve o un sağladığı kolaylıklar üzerine kuruludır, dinci hurafelere değil.
"Tasarlayıcı akıl" lafzı Anerikan kilşselerinden çıkmıştır. Bizim leş islamcıların da kullandığı bütün "tasarımcı akıl" argümanları Amerikan kiliselerinde üretilip, islamlaşturılup kopyalanan şeyler.
Sen eğer bağırsak ya an bahsedeceksen, evrim teorisini de bilmelisin. Bilmiyorsan seninle nasıl tartışayım? - +1 yıl
@Realgar Yıldızlara bakip ışıldıyor diyip Tanri yaratti demek deistlerin yaptığı bir şey. Ben deist degilim. Benim inandığım yaratıcı kaynağı olan bir yaratıcı. Bana peygamber aracılığıyla vahiy gönderip kendinden haberdar etmiş bir yaratıcı. Yani o yüzden ben yildizlara bakıp ışıldıyor o zaman Tanri var diyip kim olduğu belirsiz bir tanriya inanmıyorum. Bilimin dünyayı araştırır. Ama bilim senin neden dünyaya geldigini, yaratılış amacını ve dünyanın neden oluştuğunu açıklamaz. Hicbir bilimsel kaynakta bunlarin nedeni yazmaz. Bilim olani araştırır. Olan şey de yaratılmış şeydir. Yani bilimi yaratan da Allah.
- +1 yıl
Doğa ereksel değildir, bir amaç yoktur. Sadece olur, olmaya da devam eder. Amaç ve anlam yüklemek, tıpkı ailenin sana isim koyması gibi, insana özgü bir davranış. Yoksa doğa yasaları sen isim koymuşsun, anlam aramışsın, vs bunları dinlemez.
Bilimin amacı da "nasıl ve neden" sorusuna cevap vermektir. İnsan nasıl varoldu, evren nasıl oluştu, volkan neden patlar vs. Senin dediğin gibi "olanı" araştırır. "Olan" ise gerçeğin ta kendisidir. Allah ise yoktur, gerçek değildir, bilimin konusu olamaz.
Son olarak, hiç bir iddia (allahın varlığı) kendi kaynağından (kuran) kanıtlanamaz. "Benim kanatlarım var" desem ve kaynağını sorsan "ben söylüyorum" desem inanacak mısın? - +1 yıl
@Realgar Ben inandığım dinin kaynağı var derken bunu deizm ile teizm karşılaştırması yapmak için söyledim. Yani deistler belirsiz ve kim oldugu bilinmeyen bir tanriya inanirken müslümanlar kaynağı belli bir yaraticiya inanıyor. Yani deistlerin inandığı şey bir dayanağı olmayan bir yaratıcı. Yoksa tabiki de bir dinin kutsal kitabının olması onun doğrudan kanıtı degil. Ama o kitap fani birinin oturup kendi kendine yazabileceği bir kitap mi ona bakarsin. Bu kitabin vahyedildigi kisi yalan söyleyen ve cikarci biri mi degil mi ona bakarsin. Bu inanç gelecekten haber veriyor mu ona bakarsin. Mesela bundan 1400 yil önce yasayan bir Arap bundan tam 1400 yil sonra insanların yüksek yüksek binalar dikecegini, kadinlarin sosyal hayatta ön plana çıkacağını, cesitli isimlerde ickiler çıkacağını nerden bilmis. Ve bu seyler hepsi bir arada bir sekilde gunumuzde gerçekleşiyor. Kusura bakma da çöldeki Arabin teki bu seyleri kendi kendine bilemez. Ona biri haber vermis ve öğrenmiş.
- +1 yıl
@Realgar Peter Pan insan yapımı oldugunun kaniti olan bir sey. Yazari belli yani. O yuzden Peter Pan ile Islam karşılaştırması yapma. Allah evreni yaratacak kadar büyük bir Allahsa daha senin aklınin bile alamayacagi kadar seyleri yapmaya gücü yeter. Zaten gücünün yetmesi lazim yoksa ona yaratici diyemeyiz. Gelecekten haber veren birine kim olsa inanırım. Gelecekten haber vermiş iste daha bunun ötesi mi var? Zaman makinesi diye bir sey de dunyada olan bir sey olmadigina göre insan kendi kendine gelecegi bilemez. Bir insani kendi kendine gelecegi biliyor olmasinin mantikli tek aciklamasi ona bir ilahi gücün haber vermesi.
- +1 yıl
Budizm de daha eski. O nolacak? Üstelik 3 milyara yakın insan inanıyor.
Her din aynı iddiayla çıkar tarih sahnesşne. İster ineğe tapsın, ister 4 karı almaya izin versin. Hiç biri diğerinden daha kutsal değil.
Yani semavi dinleri diğerlerşnden daha kıtsal, daha özel kılan objektif gösterge nedir? - +1 yıl
@Realgar arkadasim bana Islamiyete inaniyorum diye kimse para vermiyor. Yasadigim ulkenin cogu musluman diye de musluman degilim. Cunku herkes kendini kopruden atti diye ben de gidip atmam. Yoksa annemden babamdan ya da yasadigim toplumdan farklı birçok görüşe sahibim. Dini mantikli bir temele oturtmam sonucunda dine inandim. Yoksa ben de dinden cikardim mantığını oturtamasaydim. Dunyanin kendi kendine olusmasi fikrine katilmiyorum. Kendi kendine olusmus bir yığın biyolojik topluluk oldugumuza da inanıyorum. Inanmadigima gore geriye bana yaratici kavramini en mantıklı sekilde açıklayan ve yaratici kavrami en mantiga oturmuş dini seçmek kalıyor. O kisinin yaratici oldugunu kabul ettiginde emirlerinin hikmetlerini cok anlamasan bile kendini onları uygularken buluyorsun.
- +1 yıl
Dünyanın kendi kendine oluştuğu bir fikir değil, bilimsel kanıtları olan bir gerçektir. Bilimsel gerçekler senin inanıp inanmamana bakmaz, inanmasan da gerçek odur. Gerçek, inançla değil, bilme ile kavranır. Perilere, cinlere inanırson, ama gerçek değildir.
Yaşadığın toplum müslüman olduğu için sen de müslüman oldun. İnsan yaşadığı gibi düşünür, düşündüğü gibi yaşamaz.
- +1 yıl
Evet, yeni bulgular ışığında, mevcut teori ya da bilimsel açıklama gelişir, yeniden tanımlanır vs. Ama dikkat edersen YENİ BULGu olursa, yani somut bir durumda yani. Bilimin olayı bu işte, GERÇEKle ilgilenir. Gerçek olan doğayı anlamak ve açıklamaktır bilim.
Allah konsepti gerçek değil. Yani gözlemlenen bir olay, fenomen değil. Bir şeyi yaratırken teleskopla gören varsa eyvallah. Ha illa bilimsel bir kesinlik vereceksek, termodinamiğin yasalarına uymayan h bir şey olamaz foğada. Allah konsepti de uymuyor buna. Zamanda geçmişe gitmek de öyle.
Mutlak bilgi allahtaysa bize faydası ne bunun? Nasıl bir mutlak bilgidir ki bu, bu kadar büyük bir evrende, onca galaksiler yıldızlar gezegenler arasında kadının saçını başını örtmesiyle uğraşıyor.
- +1 yıl
@Realgar Kalu Bela olayını bilirsin. Biz hepimiz bu yüzden islam fıtratı uzerine ve Allah'i inanmaya meyilli sekilde dogduk. Sonradan inkar ederiz o ayri. Yani Allah'in var oldugu bizim zihnimizde zaten hazir bir sey. Zihnimiz Tabula Rasa degil. Sonra dünyaya gelip yasayinca ortaya cikmasi lazim. Insanlarin Islam'a bu kadar bağlılık gelistirmesinin sebebi de bu. Yoksa insanlar duyduğu her şeye inanmayabilir ama Islama hemen inanip iman ediyorlar. Sirf islam emrediyor diye güneş batana kadar gününü aç aç gecirebiliyor. Ve ayrica kadının ortunmesiyle neden bu kadar uğraşıyorsunuz. Kadin bedeni ile erkek bedeni bir degil. Kadinin cinsel algılarıyla erkegin cinsel algilari bir degil. O halde kadina farkli emirler uygulanmasi bence çok normal. Kadin ile erkek arasindaki farklar bugün bilimsel olarak da incelenip kanıtlanmış şeyler.
- +1 yıl
Kadına emretmez bişiy kuran, muhatap bile almaz. Erkeğe anlatır kadını da. Kadın bir çeşit büyğk baş hayvan mülkiyetinden bahseder gibi bahseder. Kadın, mülkiyet ilişkisi üzerinden tanımlanır.
İnsan beynnde "İslam"la ilgili bir nöron bulundu da benim haberim mi yok? Bu ların hepsi maddeye dayanmayan boş laflar. Tabula Rasa da yeterli değil, Kalu Bela da. Bunu ancak ve ancak bilim açıklar, uyduruktan tezler değil.
Somut kanıta dayanmayan hiç bir şey gerçekle ilintili değildir.
Reis ben şahsen Müslümanım. Tabi ki bunun çevresel ailesel faktörü illaki var. Şöyle düşününce 1 dine bağlı kalmak mantıksız geliyor. Ama bir tanrının varlığına inanmamak bana saçma geliyor. Felsefeyle iç içe yaşayış bilimi bırakmadan sürekli inanarak araştırma yapılmalı.
10 Yorumla
+1 yılbinlerce din varken neden islama sallamayi sectin anlamiyorum tum dinlere saygi duyuyorum dinime saygi duyuldugu surece arapca cok zor bir dil ve kimse tam olarak cevirisini yapamadigindan googlede buldugun ilk sitede ayet cimbizlaman ayri ironi olmali diyanette islami kotulemek icin hazirlanan bir sacmalik zaten neyse
09 Yorumla- +1 yıl
Ben de Müslümanım ama şunu kendime sormafan edemiyorum dünya da bu kadar kötülük var ufacık çocuklar tecavüz ediliyor insanların eli kolu bacağı kesiliyor neden Allah engellemiyor
- +1 yıl
@elifdefneozkaya cunku her guzel seyin bir bedeli her kotu seyin bir mukafati var:)
- +1 yıl
Ya tamam da mesela insan çok kötü bir durumdayken Allah'a dua ediyor ama başına daha kötü bir şey geliyor nasıl guvenicez 🙁
- +1 yıl
@elifdefneozkaya allah ya direkt kabul eder ya bekle der daha guzelini verir ya da hayir der en guzelini verir eger yasadigin negatif seyden veya aldigin nefesten allaha sukur etmiyorsan fazla da birsey beklememek gerekir zaten dimi
- +1 yıl
Ooof of çok cikmazdayim 😞 teşekkürler yine xe
- +1 yıl
@elifdefneozkaya muhaa insallah hayirlisini bulursun
- +1 yıl
Arapça zor bi dil falan değil, nereden uyduruyorsunuz. Kur'an'ın da çevirisi yapılmıştır. Çağdışı kalfığı için, çevirmenler zamana uudurmak için kovordıklarından öyle bi intiba bırakıyorlar.
İslam ve diğer dinler, kendi ortaya çıktığı tarihsel koşulların ürünüdürler. O koşullar değiştikçe hayat onu taşımaz. Bu kadar basit - +1 yıl
@Realgar tamam kank
- Diğer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılMüslim'den aldığın alıntı ayet değil, uydurma yani yalan aynı sözleri sen de uydurabilirsin diğer sorularına bir şey demeyeceğim aklının sınırlarını ben belirleyemem.
05 Yorumla- +1 yıl
Hadis doğru?
- +1 yıl
Ve sana onlarca bilimle çelişen ayet atabilirim
- +1 yıl
Hadis metadolojisine göre yalan hadis bu ayrıca ayet bilim değildir dindir ama at bakalım merak ettim
- +1 yıl
Kehf (18)/83,84,85,86. Sana Zulkarneyn’i sorarlar, “Onu size anlatacağım” de.
Doğrusu biz onu yeryüzüne yerleştirmiş ve her şeyin yolunu ona öğretmiştik.
O da bir yol tuttu.
Sonunda güneşin battığı yere ulaşınca onu, kara balçıklı bir suda batıyor gördü.
Orada bir millete rastladı. “Zulkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin” dedik.
Kehf (18)/90. Güneşin doğduğu yere ulaşınca onu, kendileriyle güneş arasına örtü koymadığımız bir halk üzerine doğar buldu.
Rahman (55)/33. Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz. - +1 yıl
Ee? Metafordan bir haber misin gerçekten?
Gizli Üye(18-24)+1 yılAteizmin cevap veremediği konu ölüm sonrası. Ama islam cevap veriyor. İnanıyorsan cennete gideceksin. Bu yüzden sana inanmanı tavsiye ediyorum. Emin ol iman edersen hiçbir şey kaybetmezsin :)
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Realgar Tamam size göre bir hiçlik yani fakat bana göre sonsuz bir hayat. İki görüş var %50 ye %50
Şimdi mantığa göre hareket edelim. Sizin dediğiniz doğruysa ikimiz de hiç olacağız.
Peki ama benim dediğim doğruysa o zaman ben kurtulacağım siz ise kurtulamayacaksınız.
Din bana hiçbir zarar vermiyor aksine hayatımı düzene sokuyor. Olay bu kadar basit. Sizin dediğiniz doğruysa ben 10 dk ayırıp kıldığım namazla kalacağım bir zararım olmayacak, ama benim dediğim doğruysa siz sonsuza kadar azap içinde kalacaksınız.
Kaldı ki benim dediğim doğru delilleriyle birlikte burda bu saatte anlatamam zaten vakitte yetmez, size önerim islamı doğru kaynaklardan araştırın ki size ölüm geldiği zaman şaşkına uğramayın. :) iyi geceler. Allah hidayet versin, eğer biraz isterseniz verir, istemezseniz de vermez, imtihan dünyası irademizden sorumluyuz.- +1 yıl
Tanrı gerçek olabilir ama o kişi Allah değil belki milyarlarca yıl önce gelişmiş tip 3 bir medeniyet bizi yaratmış olabilir islam ve diğer önde gelen dinler arap bölgesinden başka hiçbir yerde birşey olmuyor bu çok garip değilmi büsbüyük tanrı evreni yaratıyor evrende dünyayı Kutsal kılıyor bu dünyada elçiler gönderiyor ve o elçiler sadece arap yarımadasında geçiyor
+1 yılSonsuza dek uyumak ölmek huzur verici mi senin ben aklına sokayım
12 Yorumla- +1 yıl
İlk doğru düzgün oku ondan sonra cevap ver ya
- +1 yıl
(Bende senin aklına sokayım)
+1 yılAgnostiksin
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi