Okuyun, bakara 173 / maide 3/ enam 145/ nahl 115/ hac 30
Enam 145
De ki, ey peygamber! “Bana vahyedilenler de leş veya akan kan veya iğrenç bir şey olan domuz eti, ilâhî sınırı aşıp günah işleyerek, Allah'tan başkası adına boğazlanan hayvandan başka yiyecek bir kimse için, yenmesi haram olan hiçbir şey görmüyorum. Ama kişi, ölüm tehlikesi gibi bir zaruret içindeyse, aç gözlüce saldırmadan ve zaruri ihtiyacını da aşmadan yiyebilir, bilin ki Rabbiniz acıyandır, bağışlayandır.”
Hac 30
İşte böyle! Kim Allah'ın yasaklarına saygı gösterirse bu onun için Rabbinin katında hayırlıdır. Hayvanların size okunanların dışında kalanları size helal kılındı. Öyleyse iğrenç putlardan uzak durun ve yalan sözden sakının.
Enam 145
De ki, ey peygamber! “Bana vahyedilenler de leş veya akan kan veya iğrenç bir şey olan domuz eti, ilâhî sınırı aşıp günah işleyerek, Allah'tan başkası adına boğazlanan hayvandan başka yiyecek bir kimse için, yenmesi haram olan hiçbir şey görmüyorum. Ama kişi, ölüm tehlikesi gibi bir zaruret içindeyse, aç gözlüce saldırmadan ve zaruri ihtiyacını da aşmadan yiyebilir, bilin ki Rabbiniz acıyandır, bağışlayandır.”
Hac 30
İşte böyle! Kim Allah'ın yasaklarına saygı gösterirse bu onun için Rabbinin katında hayırlıdır. Hayvanların size okunanların dışında kalanları size helal kılındı. Öyleyse iğrenç putlardan uzak durun ve yalan sözden sakının.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben daha iyisini yazardım. Yanlış zamana denk geldim
Kuran uydurulmus mu diyirsun?
Bilim-felsefe-din youtube kanali
Kurandaki 19 sayisal mucizesini anlatiyor
Bu sayfada ha mim sayisal mucizesi anlatiliyor
Incele ve hadi sonra sende ayni sayisal degerleri uydur bakalim!!!
Sana meydan okuyor Allahin 19 ayeti
Hadislerde de geçenler vardır sadece 4 değil
Ayeti inkar edersen cehennemi boylarsin
Tek kaynak kurandir
Allahin haram etmedigini , haram edenler muşriklerdir
Oku kurani
Ben ayeti inkar etmiyorum ki hadisleri de kabul etmen gerekir dedim
Hadisler uydurma
Casiye 6
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
Ben seni sadece kurana davet ediyorum
Kardeşim sen yanlış yoldasın Allah sana hidayet versin
Hz peygamberin sözlerine uydurma diyen biri Kur'an'ı nasıl kabul eder o da ayrı bir çelişki
Sadece ayetlere uyan yanlis yolda midir?
Sen Kur'an'ın nasıl indirildiğini söyle bakayım? Kime indirildi nasıl indirildi Kur'an nasıl kitap hâline geldi? Birisini senin aklını çelmis kimi takip ediyorsan onu bırak ehli sünnet imanlarını takip et.
Ben Allahın mesajini takip ediyorum!!
Peki ya sen?
Bende Allah'ın mesajını takip ediyorum ama hadisleri haşa inkar etmiyorum. Senin belli ki bilgin eksik ve yanlış kişileri takip ediyorsun. Kur'an Hz peygambere parça parça indirildi sonra sahabiler aldıkları Kur'an ayetlerini ezberlediler. Sonra sahabilerin şehit olması üzerine Kur'an'ı yazmak istediler ki kaybolmasın. Daha anlatırım ama sen ehli sünnet bir imamdan araştır. Örn Nihat Hatipoğlu
Yukarda yazdiklarimi OKU
Okudum senin kafan gitmiş. İlahiyatçıyım
Sizin dininiz , Allahin dininden kopup gitmis
Papazlarda din adami
Komiksin 😂😂 yahu sen bana İslam'ı, imanı bir tanımlar mısın?
Allahı birlemek
Sadece allaha kul olmak
Sadece Allaha yalvarmak
TEK olan Allaha kimseyi ortak etmemek
Sen alay et ahirette goreceksin
Ben seni sadece kurana davet ettim
By
Göreceğiz ahirette. Yüce Allah sana habibimin sözlerini neden kabul etmedin diye sorduğunda ve Hz peygamberin sünnetimi neden yoksaydın diye sorduğunda ne diyeceksin bakalım. Ben sadece Kur'an'a inandım mı diyeceksin?
Çık bu kafadan biraz araştır İslam'ı
Bende sana bi soru sorayim
Sadece ayete uyan mümin midir kafir midir?
Hz peygamberin sözlerini yok sayan kafirdir
Sadece ayete uysan bile farketmez
Yani sadece ayete uyan kafir öyle mi!!!
Bak Allah ne diyor
Kasas 47Kendi elleriyle yaptıkları günahlar yüzünden, başlarına bir felaket geldiği zaman: “Ey Rabbimiz! bize bir elçi göndersen de, ayetlerine uyup mü'minlerden olsaydık” diyecek olmasalardı, seni göndermezdik. Bu bahanelere fırsat vermemek için seni gönderdik.
Allah ayete uyanları mümin olarak tanımladı sen ise kafir!! Dedin
Senin dinin Allahın dinine uymuyor!!
Sen Allahın baska baska birinin dinine tabisin
Ve ayete uyan kafir diyerek kasas 47 de yalanladin cunku kasas 47 ye gore ayete inanalar=mumin
By
Ve kafirde ayeti yalanlayandir bak araf 37
“Hayır, hayır! Senin Rabbin hakkı için, onlar aralarında ihtilâf ettikleri meselelerde seni hakem kılıp, sonra da verdiğin hükümden ötürü içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın sana tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça, iman etmiş olmazlar.” (Nisa, 4/65),
“O kendi heva ve hevesiyle konuşmuyor. O, kendisine vahyedilen bir vahiyden başka bir şey değildir.” (Necm, 53/3-4)
Cahil olma byy
Nisa 65 in aciklamasi
Enam 114 ve maide 49 da
Ayetleri zaten Allah tefsir atmis
Kafana gore anlam verme
Bu 3 ayeti birlikte okursan sadece Allah a sadece kurana yonlendirdigini goreceksin
Ayrica
Ali imran 23
Kendilerine Kitab'dan bir pay verilenleri görmedin mi! Aralarında hüküm vermesi üzere Allah'ın Kitab'ına çağrılıyorlar, sonra içlerinden bir topluluk yüz çeviriyor. Onlar zaten sürekli yüz çeviricidirler.
Resul Allahin hükmü ile hüküm verdi
Kehf 26 Allah kimseyi hükmüne ORTAK etmez
Maide 99 resule düsen sadece tebligdir
Allahin kitabi sizin şirk dininizi yerlebir ediyor sadece
Allahin kitabina gel
Vahiy nedir?
Enam 19
Bu KURAN ulaştığı herkesi uyarmam için VAHYEDİLİYOR.
vahyedilen neymis?
SADECE KURAN
"(Ey Peygamber) de ki: Allah'ı seviyorsanız, bana tâbi olun (uyun) ki, Allah da sizi sevsin." (Âl-i İmran / 31)
Kendi elleriyle yaptıkları günahlar yüzünden, başlarına bir felaket geldiği zaman: “Ey Rabbimiz! bize bir resulgöndersen de, ayetlerine uyup mü'minlerden olsaydık” diyecek olmasalardı, seni göndermezdik. Bu bahanelere fırsat vermemek için seni gönderdik.
Evet RESULE UYMAK NEYMIŞ= AYETE UYMAK
AYETE İNANAN= MÜMİN
Maide 10
Kafir olanlara ve ayetlerimizi inkar edenlere gelince: Onlardır cehennem ehlidir
AYETİ İNKAR EDEN= KAFİR
by
Kur'an'ı yanlış anlıyorsun. Kuran'da verilen bir hüküm zaten değiştirilemez ama bazı konular Kuran'da yer almaz bu konuları Hz peygamber hadislerde açıklamıştır. Ama sen hadisleri kabul etmediğin için dolayısıyla sünneti de kabul etmiyorsun sünneti inkar etmek Hz peygamberi inkar etmektir. Hz peygamberi inkar etmek Kur'an'ı da inkar etmektir çünkü Kur'an Hz peygambere indirildi anlıyor musun? Körü körüne inanma bazı şeylere aklını kullan
Sen önce ilimleri oku hadis tefsir fıkıh aksi takdirde bu az bilginle gerçeği göremezsin. Tutturmuşsun sadece Kur'an ayetlerini. Siyak sibak gibi kelimeleri bilmiyorsan ayetleri bile yorumlayamazsın.
Maide 99 resule duşen SADECE teblig etmektir
By
Hadisleri kabul etmediğine göre senin bir mezhebin de yok.
Ali imran 103 bolunup ayrilmayin Allahin ipine yapisin
Resul zaten inen ayetleri tebliğ etti 🤦
Muhammed 9
Bu, onların, Allah'ın indirdiğini beğenmemeleri sebebiyledir. Böylece amellerini boşa çıkarmıştır.
Allahın indirdigi kurani begenmeyenler
Hadis sunnet ve zan ile indirilene mudahale etti by
Madem öyle diyorsun senin için tek dayanak Kur'an? Kur'an namazı emreder buna hem fikiriz. Namaz kılıyorsun değil mi o zaman bana söyle sabah namazını neden iki rekat kılıyorsun öğle namazını neden 4 rekat kılıyorsun namazda Fatiha suresini neden okuyorsun sana Kur'an mi söyledi? Bunları Hz peygamberden öğrenmedik mi? Cahil cahil konuşup sadece Kur'an'ı ele alıyorsun Allah sana hidayet versin
Hz. İsa'ya sormuşlar, Ölü diriltmekten daha zor ne olabilir? Demiş ki, "İfhamu men la yefhem" yani "Anlamayana anlatmak."
Osman polat namaz / salat yaz
Mehmet alperen namaz yaz
Videolarinda AYETLER ILE NAMAZI ANLATIYORLAR KISACA ŞOYLE
Kisaca namazin kilinisi
Hac 26 ve nisa 101 102 103 oku
Kiyam (ayakta durmak)
Ruku (egilemek)
Secde ( yere kapanmak)
Kiyam sonra ruku ve sonra secde yaparsin ve namaz secdede sona erer
Her namazda ya 2 ya da 4 rekattir
Namazin fiziksel tarifi.
Ama sen buna da itiraz edersin!
Ahirette sadece kurana uymadigin yani resulu terk ettigin icin pisman olacksin
Lokman 6
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Bu ayetin arapca orijinal metninde hadis kelimesi var
Sizin Allaha ortak koştuklarinizdan Allaha sığınırım
Sadece kurana gelin
Hoscakal
Bilmek zorunda değilim.