İslamda erkeğin 4 es alabilmesi neden kötü bir şey olarak görülüyor?

Mesela Allah erkeklere nasıl ki 4 es alabilme hakkı verdiyse kadına da kabul etmeme ve boşanma hakkı verdi hatta dini nikah kiyilirken sözleşmeye 2. Bir es istemediğini yazma hakkı tanıdı. Sözleşmeye rağmen 2. Es gelirse çok rahat bir şekilde boşanip nafaka alabilir.

Öyle her onune gelen de 2. 3. Es alamaz. Bunun cidden şartları var. Helal yoldan gönül eğlendirmek için de ve 2. Eşi öyle 1-2 seneye boşarım diye düşünüyorsa zaten bu evlilik helal bile olmaz. Internetten bakabilirsiniz. Dini nikah kiyilmasina rağmen helal olmayan evlilikler vardır onlardan birisi de sırf gönül eğlendirmek icin yapilan evliliktir.

Bana kalsa ben de 2. Bir eş istemem yani kimse istemez ve hayır istemiyorum diyebilme hakkım var. Ama bazı ülkelerde 2. Es alma durumu cidden hayat kurtarıyor bazen. Bazı kızlar bir evlilik yapar mesela ve anlaşamaz ama kimsesiz ailesiz olduğu icin boşanamaz bu durumda 2. Evlilik bir çözüm olabiliyor ya da çocuk yapamayan kadın belki eşini seviyordur ayrılmak istemiyordur ama aynı zaman da çocuk yapamadığı icin de 2. Evlilik çözüm olabiliyor onların bakış açısından. Zaten artık modası geçti. Benim için 2. Evlilik bir aldatma yani ben ihanet olarak görüyorum ama bana hayır diyebilme istememe hakkı verildiği sürece kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İslamda erkeğin 4 es alabilmesi neden kötü bir şey olarak görülüyor?