Evlenmeyi çok istiyorum, hatta dualarda hayırlısıyla diye istiyorum ama yok olmuyor yıllardır bekliyorum olmuyor hayırlısıyla dilediğim halde.
Neden olmuyor? Halbuki hayırlısıyla diliyorum.
Neden olmuyor? Halbuki hayırlısıyla diliyorum.
Olmamasında hayır varmış demek ki..
ben de her şey için "hayırlı olacak ise olsun, yoksa olmasın" diye dua ederim..
ve Allah hep hayırlısını verir.. Vermediklerinde de bir hayır vardır..
şimdiye kadar olmayan şeylerde de hayır olduğunu yıllar sonra farkettim..
"vay be, Allah nasip etmeyerek en iyisini yapmış" dediğim çok oldu..
artık yolda ayağım taşa takılsa "bunda da bir hayır vardır" diyorum..
ama ben hayırlısıyla olsun diyorum gene olmuyor?
öyle olmaz ki, sen "ille de olsun" demiş gibi oluyorsun o zaman.. :)
Allah her istediğimizi vermek zorunda değil..
Bu arada kısmet çıkmamasının sebebi ne olabilir sence?
Mesela dış görünüşün nasıldır?
İş ortamın falan var mı yoksa sürekli eve mi kapanıyorsun?
Yaşın tam olarak kaç?
Hiç mi kısmet çıkmıyor yoksa sen mi beğenmiyorsun?
evet ille de diyorum ama hayırla diyorum?
siz önce son sorumu cevaplasanız:)
sana bir tüyo vereyim, hiç dua etme :D şaka bir yana ama cidden etme. madem Allaha inancın var ve güvenin tam, öyle ise kadere bırak kendini. Allah "dua etmeyene verdiğim, dua edene verdiğimden fazladır" buyuruyor. bu sözden kasıt, Allahın kaderine tam teslimiyet, şikayet etmemek, ne veriyorsa olduğu gibi kabul etmek.. neyse yav takıl işte kafana göre :) senin hayrınadır belki yalnız kalmak
hiç duymadım o sözü. nerde geçiyor?
anladım. peki var mı başka bununla ilgili bildiğiniz ayetler?
müslümanlar ikiye ayrılır özünde. muratlar ve müritler. muritler isteyenlerdir. ibadetlerini yerine getirir, islama göre yaşar, ölür ve mükafatı olan cenneti kazanır. muratlar da istenenlerdir. Allah tarafından istenilen. bunlar da ibadetlerini yerine getirir, islama göre yaşar ama teslim oluşu ve ahlakı bambaşkadır. iyi ve kötü, dost ve düşman, cennet ve cehennem, mutluluk ve dert hepsi birdir bunların gözünde. o yüzden hiçbir şeye ses etmezler.
Kuran'da dua etmemeyi anlatan bir ayet yok bu konu hakkında ama kaynak güvenilirdir. o bahsettiğim şey de ağır bir konudur ama. onu biz sıradan müslümanlar uygulayamayız. o tarz takılsak, uygulasak direkt ereriz :) hassas bir konu yani
ama Allah dua etmeyene gazap eder?
dediğin doğru ama nasıl anlatsam, sır gibi bir mantık var. insanların anlamadığı, duyunca saçmalık dediği bambaşka bir islam var. tasavvuf kitaplarında bulabilirsin bununla ilgili şeyler. bu sır dünyası tasavvuf aleminde sadece.. bak sana tasavvuftan bir örnek vereyim. birine namaz kılmıyor, ibadetlerini yerine getirmiyor diye "sen müslüman değilsin" diyemeyiz. ama tasavvuf dünyasının en önemli ismi Geylani hz. leri "ibadetlerini yapmıyorsan sen müslüman değilsin" diyor. bunu derken acayip bir mantıkla söylüyor. Allahın insana bakış açısından bakıyor. "şu kulum islamı kabul ediyor ama ibadetleri yerine getiremediği için kendine müslüman diyemiyor" der gibi bir bakış. bize yanlış gelen şeylerin arkasında bazen güzellikler çıkabiliyor. dua da böyle.. Hz. Musa ile Hızır'ın arkadaşlığını bilirsin, "sus ve ses etme" gibi.. bırak Allah istediğini yapsın. kalplerimizde olanı zaten biliyor.
aslında ben hiç dua etmiyorum akışına bıraktım ama gene olmuyor işte:((
kaldık evde
yok kardeş ya ben takmadan edemiyorum bak az önce bir soru okudum kız bildiğin şey işte ama Allah onun karşısına bile adam gibi adam çıkarıyor bana gelince yok...
yok kardeş yokkkkkk
zamanı var demekki... duayla beklemek en güzeli galiba:(
bana şöyle yüreğimi ferahlatacak bişey deseniz.. ne bilieyim bir ayet olur bir hadis olur.. hiç takmayayım artık bu evlilik meselesine bu sayede.
ben aslında çok depresif bir kişiliğim. hiç ümit verici konuşamam :) ama bir şey anlatayım.. Süleyman peygamber bir gün sarayındaki herkesi dışarı çıkarmış ve muhasızlarını da içeri kimseleri almamaları konusunda uyarmış. tek istediği sarayda yalnız kalıp, kafayı dinlemekmiş. neyse işte yalnız başına otururken sarayda dolaşan bir genç görmüş. ve "ben muhafızlarıma içeri kimseleri almamaları konusunda uyarmıştım, sen içeri nasıl girdin?" diye sormuş. o genç de, "hiçbir muhafız bana engel olamaz" demiş. Süleyman peygamber o an olayı anlamış, "sen ölüm meleğisin değil mi" demiş. genç de evet diye cevap vermiş. sonra Süleyman peygamber de "ben bugün herkesi dışarıya çıkarmıştım. dünyada ilk kez bir gün kafamı dinlemek istemiştim" demiş. Azrail de "dünyada öyle bir gün yok" deyip peygamberin canını almış.
şu "dünyada öyle bir gün yok" sözü çok dokunaklı ve anlamlı geliyor bana. Allahı bilen ve sevenler için dünyada mutluluk yok. çevrende hayatı güllük gülistanlık geçen dindarlar varsa, bil ki içlerinin boş olmasındandır :) gerçek müslümanda bela ve dertten başka bir şey bulunmaz.
hayırlısıyla diorsun yani hayırlısı geldiğinde evleneyim anlamında. sen bu durumu allaha havale etmişsin dua ederek bundan sonra sana dua edip beklemk düşer. umudunu kaybetme yeterki :) sabır işi naparsın işte
bir noktaya dikkatinizi isterim, hayırlısı değil hayırlısıyla evlendir diyorum yani evliliği hemen istiyorum
Cevap
9Cevap
Beni ele alalım küçükken bilgisayarımın olmasını o kadar çok istiyordum ki nasıl dua ettiğimi bilemezsin aylarca dua ettiğimi hatırlıyorum nasıl dua ettiysem artık Bilg. Mühendisliğine geldi Rabbime çok şükür sabır sabır sabır...
ne güzel
Hayirlisiyla dilemek ne demek bildigine eminsin degilmi?
evet
Bir seyi hayirlisiysa istediginde o dua kabul olmuyorsa. inancimiz geregi dogru zaman olmadigini dusunmeliyiz. Ben su adamla hayirlisiyla evlenmek istiyorum dediginde evlenemiyorsan hayirli degil demektir. Sabirla bekle acele edip yanlis kararlar verme. Allah duani duyuyor dogru zaman dogru kisi oldugunda evlenirsin hayirlisiyla.
İnşallah...
acele etme hayırlısını istiyon demek ki daha zamanı var
sabırlı ol ki şer olmasın bu sefer duanın kabul olduğu için pişmanlık duyarsın en iyisini ve doğrusunu ALLAH bilir
elbette ama bir noktaya dikkatinizi isterim, hayırlısı değil hayırlısıyla evlendir diyorum yani evliliği hemen istiyorum
ama hayırlısıyla istiyorum?
ilk kez soruyorum. yenisiyim sitede çünkü.
anlamıyorum nasıl oluyor ki bu evlilik işleri?
ben istemesem de olur ne demek? nasıl olurki bu evlilik işleri?
yav ne demek ya?
zorla yorum yapacaksanız hiç yapmayın!
iyi akşamlar
evet?
o zaman iyi günler
Karşına çıkaracağı adam şu an evliliğe hazır değilse, zamanla senin karşına hazır olarak çıkması da hayırlı olanıdır.
Dua edip oturursan kabul olsada yine bulamazsın, gezmek aramak görmek görüşmek lazım
kız başıma mı arıyım?
yok öyle birileri işte
demekki evlenmemen daha hayırlı kadern boyle demekki
ama hayırlısyla evlendir diyorum
vaadi mi var sana her istediğin olacak, her duan kabul edilecek diye!
Bu tur dusunceler sizi isyana surukler buda gunahtir... Sabirla hayirlisini isteyin Allah en iyi bilendir
ya sen beklıyorsun sdace değil mı ama bıraz hareket geç kı olsun? evllılk içi ne yaptın mesela
ne yapmam lazım ki?
Hayirlisi o degilmis o zaman
ama hayırlısyla evlendir diyorum
Hayırlısıyla diyosun demek ki daha hayırlı değil
bir noktaya dikkatinizi isterim, hayırlısı değil hayırlısıyla evlendir diyorum yani evliliği hemen istiyorum
demek ki hayırlı biri yok daha piyasada. hem her istediğimiz hemen olacak diye bir kaide yok. sabretmeyi bilmek gerek.
ne biliyim şaşırdım ya yıllardır bekkliyorum çünkü
Yaş kaç?
26 yaşındayım
36-45 aralığında olunca bende durum vahim sandım :) daha 26 mışsın 32 yaşında biriside vardı demin o ne yapsın :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar