Dualari biliyorum tek Nezaman hangi Dua geldigini ögrenmem lazim. Onuda bugün in shaa Allah yapip artik güzelce namazima baslicam.
Allah kimseyi dogru yoldan ayirmasin cümlemizin ibadetlerini Kabul etsin :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aleykümselam, Öğrenmek niyetiyle TV’den Kur'an-ı kerim dinlemek caizdir. Teypten dinlemek de caizdir. Okunan Kur'an-ı kerimi kasete alıp, mezara gidince, teybi açarak kaseti dinlemekle bizzat Kur'an-ı kerim okunmuş olmaz. Bunun gibi, bir kimse, namaz kılarken kendi filmini çekse, sonra her namaz vakti gelince, video ile bu filmi oynatsa, namaz kılmış olmaz. Namaz kılmak, ezan okumak vakitli ibadetlerdir. Bunları teyple, video ile yapmak, bid'at olup, büyük günahtır.
TV ve video iyi bir eğitim vasıtasıdır. Mesela namazın nasıl kılınacağını tatbiki olarak göstermek çok iyi olur. Fakat namaz kılan imamın filmini alıp, imam yerine ekrandaki bu görüntüye uymak caiz olmaz. Bunun gibi, ezan okuyan müezzinin filmini videoya alıp, vakit gelince videodan ezan okutturmak da caiz olmaz. Çünkü TV ekranındaki resim, müezzinin kendisi değil, görüntüsüdür. TV’deki ses de, müezzinin bizzat kendi sesi değil, benzeridir.
Bırakmaman dilegi ile bak sana bir kaç tavsiye çok esnersin namazda elini agzına kapat açık bırakma sakın illk zamanlar şeytan seninle çok ugraşır bıktırmaya kadar gider sakın onu dinleme namaz kılıyorsan islama göre tesettüre girmende güzel olur dışarıdaki kafaları uzaylı kafası gibi olanları söylemiyorum islam dinininde tesettür nedir onu araştır ve ona göre onu yaparsan daha güzel olur ve insanlar sana şunu diyebilir açık sın namaz kılıyorsun falan sakın aldırış etme son olarak şunu söyliyim size Peygamber Efendimiz (S. A. V)
''AMELLER NİYETLERE GÖREDİR''buyurmuştur.. ALLAH yardımcın olsun
Cok tesekkür ederim. Evet zaten biz müslümanlar almanyada cok duyuyoruz ama ben hic Takmam. Kalbimde Islam aski oldugu Süre Ve bu in shaa Allah sonsuza kadar olcak Kim ne derse desin asla vazgecmem. Kuran kursuna gittim 6 sene dualari biliyorum simdi bugün güzelce namaz kilmayi ögrenip yarin baslayip birakmam in shaa Allah.
Rica ederim 4 4 lük olamasak bile 4 3 lük olmalı insan dimizi araştırıp daha iyi şeyler ögrenebilirsiniz ilim herkese farzdır ve her yeni birşey ögrendigin zaman sevap kazanırsın inan bana cahillik kötü birşey islamda da bu kötü normal hayatta derler ya bilmemek ayıp değil ögrenmemek ayıp insallah bahtınızda açık olur hayırlı insanla evlenirsiniz
A. S kesinlikle dert etme öğrenene kadar her şekilde Allah katında makbul olucaktır zannımca. Sana basit bir örnek vereyim. Benim bir tanıdığım var zeka seviyesi düşük ama 50 yaşlarında bir kadın. Ezber filan yapamaz. Ama hiç namazını aksatmaz. Namaz vakti geldiği zaman namaza durur tüm hareketleri yapar ama tabi ayetleri bilmediği için bir süre ayakta bekler sonra Rukiye eğilir sonra secde falan ama şekli tam anlamıyla yapar. Şimdi sence bu kişinin namazı kabul olmaz mı? Namaz Allah'a yakın olmak için yaradana teşekkür etmek için, derdini tasani içinden dile getirip affet yarap, verdiğin nimetlere şükürler olsun yarap diye yapılan bir duadir. Bu kişi bile bunun farkına varıp isyan etmek yerine namaz kılmaya çalışıyorsa sence o namaz kabul edilmez mi? İbadetler niyetlere göredir Allah şimdiden kabul etsin. Yolunda bulun gerisi gelecektir zaten :)
Allah razi olsun cok tesekkürler haklisin in shaa Allah cümlemizin namazlari Kabul olur :)
Namazı Yanlış Kılan Bır adama Hz Musa Peygamberımız Ona namazı anlatıyor, fakat o ben bu dediklerini beceremem diyor.
Hz Musa ise böyle yapmak zorunda olduğunu söylüyor ona ve oradan ayrılıyor.
Hz Musa denizin üstünden geçerken, bu çoban koşarak geliyor ve ona soruyor, ya Musa o dediğin şey ne idi, unuttum diyor,
Hz Musa bakıyor, adam da denizin üstünde, hatta çobanın ayakları daha az batmış suya.
Ve Hz Musa tamam git bildiğin gibi yap der. Yani Burdaki Mesaj önemlidir ALLAHımız Niyetımıze Bakar Kalbimize Bakar Oyuzden Namaz ılmak ıstıyoran Bildiğin Kadarıyla namaza Başla Yavaş Yavaş Öğrenırsın Nasıl Kılındıgını ÖNEMLİ OLAN NİYETTİR.
Cevap
70Cevap
Aleykum selam.
Bak tekbir getirdikden sonra
Subhankeyi okuycaksin sonra fatiha ondan sonra zamli sure.
Rukude subhane rabbiyel azim x3
Sonra dik durunca rabba lekelhamd
Secdeye yatinca subhane rabbiyel agla x3
Sünnette her rekatta zamli sure okuyuorsun
Farzda saadece ilk iki rekatta zamli sure gerisinde saadece fatiha
Allah razi olsun, tesekkürler :)
bir camiye gidip imama uyarak başlayabilirsin. sübhaneke , ettehıyyatü, fatiha ( bir kısa sure olarak ) kevser suresini ezberle ilk etapta. videoyla takip etmen mümkün ama bu seni tembelliğe itmesin. bir an önce ezberlemelisin. tebrik ederim. Allah kabul etsin. :)
Tesekkürler Amin cümlemizin in shaa Allah :)
Evet niyet önemlidir ama elinde olan birşey sonuçta öğrenebilirsin yani.
Burada yazıyor detayıyla
www.namazzamani.net/turkce/namaz_nasil_kilinir.htm
Tesekkürler
Öncelikle bu davranışın bana pek sevimli geldi emin ol Allah a da sevimli gelecektir, bir ayetten bahsedeyim onların kıldığı salah a aldanmayın der Allah yani yaptığı ibadete göre yaşamayanlardan bahseder bu sözünde, gelelim başka bir hususa namaz ismi farsçadan dilimize çevrilmiştir oraya da Hinduların güneşe taparken ki yaptıkları ritüele verdikleri namasgar adından geçerek cereyan etmiştir onların ritüellerinde bulunan eğilme ve secde baz alınarak bizim ibadetimize de bu ad verilmiştir o yüzden namaz ismi yerine ezandaki adıyla salah ismini kullanmaya özen göster Allah ibadetlerini kabul etsin:)
Ben kendi kendime öğrenmiştim namaz kılmayı her namaz birbirinin kopyası sadece rekatları değişik o kadar onları ezberle aç internetten bak. Bu iş burada sorularak öğrenilmez aç netten bak her şey yazıyor.
Ezberlemeye Caliscam simdi sagol
Önce dua ve sure ezberle namazda okuyacağın kadar.
Sonra öğrenene kadar yap dediğini, öğrenince bırak ve uygulamaya başla.
Allah kabul etsin.
Aynen öyle yapmayi düsünüyordum tesekkürler. Dualari zaten biliyorum ama iste Nezaman hangi Dua gelecegi biraz karistiriyor
a. s Namazın kabul olup olmayacağını, ancak allah bilir. Siz öncelikle duaları ezberleyin. Bu duaları ezberleyin. 1 tane de biliyorsunuz şimdilik bir dua ile namazınızı kılın siz. Ama bu duaları da ezberleyin. Hani duayı nerede okumanız gerek, https://www.uzmantv.com/ buraya girin, sabah namazı nasıl kılınır, öğle namazı nasıl kılınır, akşam namazı nasıl kılınır, yatsı namazı nasıl kılınır diye aratın. burada, nasıl kılmanız gerek ve hangi duaları nerede okumanız gerek anlatılıyor. allah kabul etsin.
sübhaneke
fatiha suresi
kevser suresi
ettehiyatu
Dualari biliyorum tesekkürler tek siralamayi ögrenmem lazim tesekkürler
Aleykum selam bir kac kagida koca koca yaz oncelikle oradan oku hadi subahanekeyi actin bitti ettehuyatu icin tekrar video ya doneceksn. Ben kocaman yazarak ogrendm dua ezberlemenin puf noktalarida var istersen hergun bir dua sure ezberleyerk uyanabilrsn :)
VE ALEYKÜMSELÂM ALLAH tüm kılacağın namazları kabul etsin bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Bildiğin dualar vardır sanırım bu arada namaz kitaplarınıda takip et bilmediğin duaları ögrenmeye çalış hanımlar kendi aralarında toplanır kur, an okurlar o ortamlar senin namaz mevzuunda ilerlemene katkı sağlar sorup eksiklerini tamamlayabilirsin. Bu arada cemmatlerden uzak dur.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...namaz-kilar.html burada senin için bir cevap oluşmuş olabilir...
Sagol ben bugün herseyi ögrenip yarin in shaa Allah baslarim dogru Sekilde kilmayi
Namazda sadece fatiha okumak yetiyor kabul olur olmaz bilemem allah bilir. Allah rızası icin yaptığın hersey insallah kabul olur yeterki içinde olsun :) Unutmaki senin gibi düşünen yok yani kalkıp 2 rekat namazi düşünen yok sen ibadetini yap :)
In shaa Allah Kabul olur cümlemizin ibadetleri tesekkür ettim :)
bence önce okunacak duaları ezberlemekle başla sonra sabah öğle ikindi akşam yatsı namaz rekatlarını o arada okunacak duaları ezberle öğren sonra saatlerini öğren bence doğru yoldasın ALLAHIM yardımcın olsun
Cok tesekkür ederim
Rica ederim bence yavaştan arapça bilmiyorsan öğrenmeye başla inan varya belki 1 hafta uyanmakta zorluk çekersin ama her kıldıgın zaman için rahatlayacak huzur bulcaksın
6 yil kuran kursuna gittim o yüzden okumayi biliyorum Ve dualarida.. Iste sonradan hep okumadigim icin baze yerlerde karisiyorum tekrarlamam lazim.. bir ara zaten namaz kiliyordum o duygu cok güzel Evet.. Iste almanyada biraz zor oluyor ama in shaa Allah birdaha birakmam :)
İnşalllah senın temelın varsa cook guzel yalnız bılıyorsundur bıldıgın duayı unutmak gunahtır bence temelınde varken basla tekrar dan
Allah kabul etsin kabul olur tabiiki önemli olan niyetler. Sen yeterkş öğrenmek iste.
Amin cümlemizin in shaa Allah, tesekkürler :)
Amin sağolun. 😊
Bana kalsa olur sonuçta bir çaba veriyorsun öğrenmek için:)
Tesekkürler cevap icin :)
Fatiha, ihlas , rabbenalar salli barikler ve ettehiyyatü ezberledğin zaman bir namazı tamamlayacak kadar dua ezberlemiş oluyorsun sanırsam. Bunları ezberle sonra namazı yavas yavas kıldıkça yerlerini ezberliyeceksin zaten. Önemli olan senin niyetin zaten zamanla nerde ne okuyacağını herşeyi ezberlersin
As önemli olan niyettir kardesim. Ne mutlu sana ki genç yasta namaza baslamıssın. Subhanekeyle de namaz kılınır ıhlaslada o önemli degil. Tabiki namazın da ayrı duaları var ama sure öğrenene kadar onlarla da kılabilrsin. Sonra aheste aheste ögrenirsin sureleri öyle yanına video falan alıp dıkkatını dagıtma derim ben
Allah, kabul etsin. Amin, Tabikide kabul olur, neden olmasın. Kıl : ) Buradan yardım ala bilirsin..https://www.diyanet.gov.tr/tr/namazvakitleri
Tesekkürler:)
Sanırım beni, görmedin?
Sen niyetine bak diyenler bir b*k bilmiyo namaz önünde video olmaz ses kaydı olarak aç ve arkana koy ya da ekranı ters çevir.
Ben bugün Nezaman hangi duayi okuyacagimi ezberlicem in shaa Allah.
Aleykum selam ve rahmetullah...
Namazin kabul olur kardesim allah kabul etsin sevindim :)
Cok tesekkürler :)
Her türlü sorunun olduğunda mesaj atabilirsin yardimci olurum rica ettim.. :)
Allah razi olsun :)
Dinleyerek olmaz. Namaz için nerede ne söylenir onları bil ki çok kolay. Başlarken Allahuekber diyorsun. Rüku dan kalkarken semiallahünimen hamide diyorsun diğer her yerde allahuekber. Fatiha ve kevseri bilirsen kılabilirsiniz bütün namazları.
Çok kolay aslında bir tane site bulsan namaz kılmayı öğretecek öğrenmen 1 saatini almaz hem doğru kılarsan daha fazla sevap alırsın :) Ama tabi niyette önemli. Allah şimdiden kabul etsin kıldığın ve kılacağın namazları.
Amin cümlemizin sagol :)
Allah mübarek eylesin amin. sizin adınıza sevindim.
bilginize..
Olur tabi neden olmasın reklamlarda dua okuyan seccade filan görmüştüm bir ara kabul olmasa neden böyle bişey yapsılar ama önce kapanman lazım tabi içten olmalı ibadet
Tabiki Daha hatalarim var in shaa Allah birgün kapanirim.
Oku öğren sonra kıl o sekilde olmaz sanırım adına çok sevindim
6 sene kuran kursuna gittim malesef direk baslamadigim icin namaza baue yerlerde karisiyorum o yüzden ilk destek icin öyle yapmayi düsünüyordum.. Tesekkürler
Sayın arkadaşım sen şöyle yap namaz kitapları var ilmahal yani oku Allahın izniyle şaşırmadan namazını kılarsın ☺️
In shaa Allah kardesim sagol :)
Allah kabul etsin bilen birinden annenden vs yardım al kitaptan vs Zor ogrenirsin
Allah yardımcın olsun
Tesekkürler Amin cümlemizin in shaa Allah
Aleyküm selam kardeş bende elimden geldiğince ibadetlerimi yapmaya çalışırım bundan sonra işlerinin nasıl rast gideceğini göreceksin rabbim yardımcın olsun
Olur hatta namaz kilan seccadeler var sabah namazina tikliyosun butun dualari okuyor sende icinden tekrar ediyorsun. Allah kabul etsin canım
Tesekkürler Amin cümlemizin
Dünyada kıldığımız namazların kabul olup olmadığını kontrol edecek bir fani yok bunu ancak Allah bilir önemli olan niyettir nasıl kılınır neler okunur öğren gerisi sende kalıyor
Sen niyetini düzgünce eyle Rabbim kabul eder elbet ama duaları öğrenmeye başlamalısın. Hiç olmaz 2 dua öğren ki başka bir yere gittiğin zaman duanı edip namazını kılabilesin. Kazaya bırakmayasın.
Elbette önemli olan niyet zaten daha sonra öğrenirsin. Allah u teala mutlaka kolaylık sağlar. Gerçekten gözlerim doldu çok mutlu oluyorum böyle kardeşlerimi görünce. Allah razı olsun. Allah muvaffak etsin :)
Yalnız en önemlisi fatiha bilmiyorsan ona öncelik ver. Ve öğrenirken mutlaka anlamlarını da öğrenmeye çalış ve okudukça veya dinledikçe neyden bahsettiğini düşünmeye çalış. Tefekkür etmeye çalış. Yarattığı nimetleri güzellikleri hatırlamaya çalış. Özellikle rüku ve secdeye riayet et. Birinci oturuşta biraz bekle sonra tekrar secdeye var. Soruların olursa cevaplamayı çok isterim. Allah a emanet ol
bir kağıda sure sıralarını yaz seccadenin önüne koy kilarken bakarsin. Zaten bir süre sonra bir bakmışsın kendiliginden okuyosun.. Allah daim etsin inşallah..
Allah, kabul etsin çok şaşırdım valla al bende yardımcı olurum belki bir https://www.diyanet.gov.tr/tr/namazvakitleri
Amin cümlemizin in shaa Allah :)
Niye sasirdin ki?
Boşver sen bakma bana :)
Hmmm merak ettim jaa :D
Boşver Enişteye selam bu arada :))
Eniste? Sen Beni Niye merak icinde birakiyorsun simdi -.-
niye olmasın ben ilk basladıgımda güllü kitaplar oluyor ya orda ki sureleri okuyarak kılıyordum ama o zamanlar ufaktım. d bence yap basla bir yerden.. namaz dualarnı ezberle her gece yatmadan 3 kere oku.. bir haftada ezberlersin..
Namazda Allahın huzuruna çıktığını unutma çok hızlı ezberleyeceğin basit dualar var Onları ezberle her rekatta okuyabilirsin.
Kendini tam teslim et İbadetin sağlıklı olsun.
İhlasla ibadet edenler cennettedir :)
Kırımda Rus Emparyalimiz Sonucunda Müslümanlr KElime- Şahadet getirmeyi nile unutmuşlar
Namazlarını Yanlarına aldıkları kitaba bakarak kılarlarmış...
Kabul olup olmayacağını bilmem ama Usule göre davran Ezberle bence
Aleyküm selam. Soruna ayetle karsılık vermek istiyorum. Allah sizin için kolaylık ister güçlük zorluk istemez..” (Bakara-185) Niyetin önemli. İnsallah birdaha bırakmazsın =)
İnternette bulursun namaz ogretici videolar onlara bakabilirsin ama namaza baslayinca bakamazsin oncesinde fatiha ve en kisa duayi hemen ezberlemeni tavsiye ederim allah kabul etsin
Ve ala aleyna aleykum es selam ve rahmetullah berekat! O $ekil saglikli olmayabilir , cunku yanli$ duyar ya da anlayabilir , dolayisiyla da yanli$ telafuz edebilirsin. Kabul olup olmayacagi ise allah ile kul arasinda. Ba$arilar.
Sagol ama o Video Gercekten Iyi yapilmis birazdan babama sorcam Bana yardimci olur :)
E haydi bakalim kolay gelsin :-)
Aleyküm Selam. Kabul edecek Allah sen niyetini et gerisinide ancak ondan um.
Kabul olur hiç bişi okumasan dahi kilsan yine olur önemli olan Rabbine secde etmek
Ama bir an önce namaz ve kadın İlmihali alsan çok faydası olur simdiden tebrik ederim Allah kabul etsin
sonuçta kabul edecek olan allah niyetini et başla sen sorun olmaz ama ufak ufak namaz surelerini de ezberlemeye başlasan fena olmaz
önemli olan tabiki niyettir ama sen öğrenme calıs alah neden kabul etmesiin ki
Yeni başlıycağın için böyle şeyler günah olmaz sanırım ama yanlış bir bilgi vermeyim önemli olan niyet sen kısa sürede öğrenmeye bak
İlk namazimi babami izleyerek kilmistim ogrenme asamasindaydim sende ogrenme asamasindasin sana tavsiye olarak namaz kitaplarinda yaziyordur onlari oku oyle kil namazini
Düzgün bir soruyla karşılaştım bravo, hemde bir bayandan,
Sen Niyet edip ciddi bir şekilde namazını kıldıktan sonra isteyerek duanın sırası vidyo felan fark etmez Niyet et başka :))
Alay etmiyorsundur inşallah, Sen niyetini et kıl Allah kabul eder bian öncede ezbelemeye bak duaları bu arada başın açık kılmıcaksın heralde
Hayir tabiki namazda kapancam. 6 sene kuran kursuna gittim yanlisi dogruyu biliyorum tabiki hatalarim var ama in shaa Allah simdi namaza basladigim gibi öbür hatalarimida düzeltmeye calisicam
İnsallah
Neden olmasın ki olur tabi öğrenme yöntemi sonuçta
Tesekkürler
ve aleyna aleyküm esselam
ne güzel bir kelamm =)
sen basla namaz duaları basit zamanla ögrenirsin her türlü yardımcı olurum :)
Rabbim niyete göre kabul eder sen kendin için kıl namazı yeter diğer dünyada seni kurtaracak olan namazındır ve temiz niyetin
Ezberlersin arkadasimmmm cok kolayyyyy rabbimmmm onlari oyle kolaylastiriyorki yeterki sen isteee
Allah kabul etsin inşallah, takdir allahtan sen niyetini temiz tut kalpten olursa neden olmasın
Ben yazmistum kocaman kocaman yazilara bakarak kilmistim :d
Ayy artik Ögrendim degil mi? :) Allah Kabul etsin :)
Baya iyi ogrenilio :d
Bildiklerini oku şimdilik öyle video dinleyerek yapma kabul olur.
Boş zamanlarında öğrenirsin sureleride 1 saatte 2 3 tanesini ezberleyebilirsin
git bir kur'an dili giye kitap var al hem dualar hemde nasıl kılınacağı hakkında daha iyi bilgi sahibi olursun
olur neden olmasın ki, niyet et gerisini Allaha havale et.
Namaz kılınan yerde resim fotoğraf olmaz, ama videoyu telden acacaksan ters koyup sadece sesini duyabilirsin
Sagol cevabin icin
Bu konular önemli
eğer bilmiyorsan allahın isminide zikredebilirsin. allah allah allah allah diyerek kabul eder allah önemli olan niyet
bunu yazacak vaktin varsa internetten onu öğrenecek zamanında olur
kabul olur ama sonradan ogren kendin bilsen daha hayırlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar