Yoldaş Hz Muhammed'den önce de bilim vardı bilime açıklık vardı örneğin Mısır ve Roma medeniyetleri bu konu da ilerlemişlerdir. Hele de mısırlılar uzay konusunda cok ileriydi. Mısır da ameliyat tıp ilerleme cok hızlıydı ameliyatlar yapılacak kadar ilerlemişlerdi. Bir naaşın nasıl çüreyemeyeceğini bile keşfetmişlerdi. Hz Muhammed tüccardı ticaretle uğraşıyor devamlı yeni toplumlarla dinlerle uğraşıyorlardı. Örn sünnet islamdan öncede var olan birşey.. Örn kadın konusunda bir erkek bir den fazla kadın ile evlenebiliyor. Neden kadın birden fazla erkekle evlenemiyor? Bunun bir tek açıklaması olabilir o da savaşlar. Erkek nüfusunun azalması kadın nüfusun çok olması bugün erkek kadın nüfusun birbirine yakın olduğu toplumlarda erkekler 2 kadın bile alması erkekler yarısının evlenemeyeceği anlamına gelir ya da şöyle birşey diyeyim bugün türkiye islamı sıkıca yaşayan bir kadın eşi tarafından kuma getirilmesini kaldıramaz bu da Allah karşı gelmesi anlamına gelir. ya da kocasından memnun olmayan bir kadın boşanma hakkı yok fakat karısından memnun olmayan erkek 3 kelimeyle boşayabiliyor
02 Yorumla- +1 yıl
Kuran kadınlara o kadar çok hak tanıdıki ağzınız açık kalır hepinize yetişemiyorum kusura bakmayın yorumunuza cevap vermezsem etiketleyin ayrıca kuran 4 eşliliği 1 den 4 e değil 50 40 60 dan 4 e indirdi o da yine 4 eş olması adet hamilelik gibi dönemde zina aldatma olmasın diye ha ama en iyisinin 1 olduğunu sa söyledi
- +1 yıl
ha birde kuran taaa dünyanın yaratılışına dayanır sadece adı degişir
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanların bu kadar tarihten yoksun olmasını algılayamıyorum. Kuran'da evren genişliyor modern bilimle "Isaac Newton" biraz daha ilerde "Albert Einstein" bilimsel olarak ispat etmişlerdir. Ancak kuran'da binlerce yıl önce belirtildi diyorsunuz ya işte bu tarih bilginiz olmadığındandır. Britanya yerlilerinden olan "Druidler" ilk evren sistemini oluşturmuşlardır daha sonra ardından gelen senelerde çizimler devam etmiş ve sürekli genişletildiğine dair bizlere izler bırakılmıştır. Biraz daha yakın tarihe gelirsem Roma döneminde 100. yılda "The Ptolemiy" evrenin sınırlarının olmadığını ilk kez çizimsel olarak belirtmiştir. Yine aynı şekilde "Mitra Kült" dini tapınaklarında (kuruluşu hristiyanlıktan biraz önce) evrenin var olan şekli hz. muhammedden binlerce yıl önce farkedilmiş ancak bilimsel olarak çizimler belgeler veya tapınak dışlarında kullanılmamıştır. Demek istediğim birazcık tarihle haşır neşir olsak bu kadar laf salatasına gerek kalmıyacak.
149 Yorumla- +1 yıl
britanyalı yerlileri bir nevi ingiliz olarak adlandırabiliriz değilmi peki avrupa sürekli bir etkileşim halinde olduğuda var sayılabilir e ozaman endülüs devleti ispanyadan çekildiğinde neden rasathaneyi çan kulesi olarak kullandılar biride çıkıp kardeşim bu çan kulesi olarak değil rasathane diyemedimi?
- +1 yıl
Hayır adlandıramazsın. Onlar "Kelt" kaviminin bir parçasıdır. Ben islamiyetin ya da müslümanların herhangi bir buluş yapıp yapmadıklarını savunmuyorum. Yapılanları zaten biliyor ve hatta endüslüste müslümanlara yapılan katliamlardan müslüman kütüphanelerin yakılmasına mimari yapılarının yıkılmasına kadar çoğu şeyin farkındayım buna bir itirazım yok. Ben sadece kuran'da gösterdiğin kanıta yönelik gerçek tarihi aktardım.
- +1 yıl
gercek tarih bu olabilir belki çok geçmişten de olabilir ama şunu da göz önünde bulundurmak lazım bir tarihçi olarak o zamandan sonralarında bile bazı keşifler farklı yerlerde keşfedilmişlerdir çünkü o zamanda kimsenin kimseden haberi yoktu yani bunu bilemezdi
- +1 yıl
Bana kadar aktarıldığına göre bu bilgi demekki keşfedilmiş :) bende sana aktardım seninde cevabı aldığını düşünüyorum. Daha fazla detaya girebilir kuran sembolizmi'nin bir çok m. ö tapınaklarda bulunduğuna dair kanıtlar sunabilirim (bkz:şit'in oğlunun diktiği sütunlar, Dionysos'çu mimarlar, isis özel sembolleri) ama yukarda yazdığım bile yeterli olduğunu düşünüyorum. İyi günler
- +1 yıl
ben de size o dönemin sartlarıyla bu dönemi karşılaştırmayın diyorum o dönem de arabistanda internete girip hadi be bunu bulmuşlar diyemezsiniz ya da hemen arkeologlar araştırıp bulamazlar size de iyi günler
- +1 yıl
Yanlış biliyorsun. Evrenin genişlediği 20. yüzyıla kadar hiçbir şekilde bilinmiyordu, hatta tahmin bile edilmiyordu. Bir de kalkmış Newton ispat etti diyorsun...
- +1 yıl
Newton "Kütle Çekim"ni bilimle paylaştığında evrenin sabit durması tartışılmaya başlandı. Albert Einsten'in "Genel Görelilik" i ilede kuramsal fizikte ispatlanmıştır. Deneysel fiziğe bakacak olursak 1970 ve ötesi idealdir. Yanlış'lık yoktur. Yukarda belirttiğim tarih bilmek'in yerine fizik'te ekleyebiliriz
- +1 yıl
Kütle çekim ve genel görelilik yasalarının evrenin genişlemesiyle doğrudan ilgisi yoktur. Genişlemenin ispatı ancak 20. yy'da kullanılan ileri teknoloji teleskoplarla elde edilen gözlemler sayesinde yapılabilmiştir.
Kaldı ki bunun bile çok önemi yok, zira Kuran "Yerleri ve gökleri biz yarattık, onu genişleten de biziz." diyeli 1500 yıl olmuştur. - +1 yıl
Belki sonradan okuyan olur diye yeni bir güncelleme. "Ptolemy'nin öne attığı fikirler ve benim elle tutulur bir kanıt olarak sunduğum bu el yazmaları 2015 yılında "Britannica" ekibi tarafından yeni çıkan kanıtlar doğrultusunda çürütülmüştür. Ptolemy'nin bizlere bıraktığı eserler üzerinde hala çalışmalar sürmekte ve nasıl bir anlam taşıdğı şimdilik muammadır."
Diğer konusunda 313 cevap paylaştı. Sen buraya en büyük ispatıda koysan yine de inandırmaya çalışsan kafasına ateistlik yattıysa vazgeçmez ondan. Birşeyleri sürekli ispatlama çabalarına girmeyin. Biz müslümanız biz biliyoruz yeter. Onların "hadi muslumanlar bunuda açıklayın" başlıklı sorusunu görmedim hiç ama sürekli bir yargılama peşindesiniz siz. Günde 5 kere ispat amaçlı ateistlere soru soruluyo. Artık saygı duymanın rahat bırakmanın zamanı gelmedi mi?
109 Yorumla- +1 yıl
onlar ne zaman İslamiyeti hedef almayı bırakırlarsa bizde o zaman dururuz
- +1 yıl
EİC
- +1 yıl
Onlar islamiyeti falan hedef almıyorlar. Hatta islamiyeti umursamiyorlar. Bunu anlamak çok mu zor.
- +1 yıl
Pardon da benim dinimi hedef alan bir kitlenin nesine saygı duyacağım ben? Neden ateistlerin taarruzu sadece islama? Sen bunu kabullenip saygı duymaya devam et ben etmiyorum etmemde. Hepsinden midem bulanıyor!
- +1 yıl
Ettim zaten. Ayrıca cevaba yorumumdan anlaşılıyor ki senin yorumuna da fikir beyan etme özgürlüğüne sahibim canım (!)
Mekke'de Kureyş kâfirlerinin elebaşıları karşısına geçmiş.
"Peygamber isen ayı ikiye böldür" demiş.
Peygamberimiz ellerini kaldırmış dua etmiş.
İşte o anda ay ikiye bölünmüş.
Yarısı bir dağın yarısı da bir başka dağın üzerinde görülmüş.
Fakat onlar yinede inanmamışlar.
"Muhammed bize sihir yaptı" demişler.119 Yorumla- +1 yıl
Yani bu demek oluyor ki nasibi olmayan ayın ikiye bölündüğünü de görse yine inanmaz.
- +1 yıl
++++
- +1 yıl
ay ikiye bölünseydi büyük ihtimal evrende bütün oranlar değişir ve dünya kısa bir süre içerisinde yok olurdu
kynk1:https://www.youtube.com/watch?v=U6sVdulSs5Q
kynk2:https://www.youtube.com/watch?v=xirxNTCKbW0
kynk3:https://tr.wikipedia.org/wiki/Ay - +1 yıl
@yenibirnick mantık açıklasaydı mucize olmazdı
@oLdness07 bu mucizelere herkes inanmaz zaten görenlerden bile inanmayanlar oldu kuranda böyle bununla ilgili bir ayet vardı daha mucize isteyeceğınize etrafınıza bakın yıldızlar... gibi şeyler - +1 yıl
@Drejevic ayın bilimsel olarak ikiye ayrıldığını hangi kaynaktan öğrendin? İkincisi kuranda açık açık muhammedin mucizesi olmadığı yazar.
yunus 20. "Ona (peygambere) Rabbinden bir mucize indirilse ya!" diyorlar. De ki: "Gayb ancak Allah'ındır. Bekleyin, şüphesiz ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim!"
ENAM 109. Tüm yeminleriyle Allah'a yemin ettiler ki, eğer kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklar. Söyle onlara: "Mucizeler ancak Allah'ın katındadır." Mucize geldiğinde de iman etmeyeceklerini anlamıyor musunuz?
Rad 20. İnkâr edenler, "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" diyorlar. Sen ancak bir uyarıcısın. Her kavim için de bir yol gösteren vardır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Bak şimdi ufgunun geniş olduğunu sanıp kendini açık fikirli sanan ama mutlakta beyni dar olan arkadaşım. Siz islamı ya da Allah size göre tanrı inancını sorgulayan insanlar, şimdi evrenin bir patlamayla oluştuğuna inanıp o patlamanın nasıl oluştuğu hakkında zerre bilgiye sahip olmayan, bizleri cahil sanıp asil cahiliyetin, bilgisizliğin ve inançsızlığın simgesi olan arkadaşlar, madem hiç bir büyük ya da sonsuz güç olmadan big bang oldu, tamam kabul ettim bir varsayımla, peki bu bitkileri oluşturan tohumlar, diyelimki maymundan balıktan ya da böcekten geldik, bunları oluşturan döller nasıl indi dünyaya nasıl birleştide böyle büyük bir varlık sahası kuruldu. Bizim kendimize göre bir açıklamamız var en azından , peki siz bunları düşünüp sona geldiğinizde nasıl bir çıkarım uyguluyorsunuz kendinize, şahsen ben ateist inançsız bir insan olsam, en sonunda düşünmekten kafayı yerdim, çünkü inançlarımın bir dayağı olmazdı.. Şimdi bilimle açıklayın bunu bana çok merak ediyorum ama laf kalabalığı yapmadan lütfen..
13 Yorumla- +1 yıl
ufgun yazan az kıvrımlı beyne sahip arkadaşım yalan bir açıklamaya inanmaktansa açıklamamın olmaması daha iyidir ha kuran açıklıyor evet hadi diyelimki açıklamıyor alın bir maymunu ne farkımız varsa neler etki ettiyse sizde yapın insana dönüştürün
- +1 yıl
@havalimanı Arkadaşım sen ne diyosun neyin kafasını yaşıyosun, ben ateistlere gönderme yapıyorum, soruyu soran sen değilmisin, bu beyinle bide kalkmış Allah ı Kur an ı savunmaya çalışıyosun, yazdıklarımı önce bir oku anlamaya çalış sonra yorum yap, ben ateist değilim işin özü anladın?
- +1 yıl
arkadaşım diyince ben anladım pardon
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Suların birbirine karışmadığı bilgisi yanlıştır. Direk bir sınır olarak karışmaması fiziken mümkün değildir. Peki tuzluluk farklı nasıl oluyor diyenler su girdisi çıktısı ile alakalı bu durum. Yani denizlerin kaynakları neler, su girdileri nelerdir ona bakmak lazım ayrıca çıktı olayı ki buda buharlaşma oluyor. Buharlaşma arttıkça tuzluluk oranı da artar. Buharlaşma da ekvatora yaklaştıkça artar. Bu sebeple akdeniz karadenizden çok daha tuzludur mesela.
Detaylı bilgi isteyenler: www.mucizeyalanlari.com/.../
Mucize iddialarına verilen bilimsel cevapları da bu sitede bulabilirsiniz... https://www.mucizeyalanlari.com/39 Yorumla- +1 yıl
tamam o kadar çok üsteledinizki iki denizin birbirine karışmasını açıkladınız ve teşekkür ederim siz bana ne kadar çok bildiğinizi gösterdiniz tek bir hatamı kabul ediyorum sizin kadar okumadığımı siz bu şeyleri yalanlamak için daha çok uğraşıyorsunuz bu sene son senem okulda sizi temin edeceğim tek şey var artık daha çok okuyacağım sınavdan sonra daha da çok ayrıca sizin hatalı olduğununuzu düşünüyorum niye
çünkü endülüs emevileri o kadar kısa sürede bizim şuanki teknolojimizin kat be kat fazlasına sahipti aramızdaki tek fark ise onlar kuranla daha bir haşir neşirdi - +1 yıl
Soran emeviler bizden kat kat daha mı teknolojikti :) Okudugun her şeye inanma dostum öyle bur şey yok :) emeviler ırkçı bir arap devletidir. Sana şöyle söyleyeyim bu günkü ışid'in üzerine hitlerin ırkçılığını da ekleyip 800 sene geri git al sana emeviler :) Onların yerine geçen abbasiler onlardan çok daha düzgün ırkçı olmayan o zamanin şartlarında modern bir develettir. Zaten Türklerin musluman oluşu emevilerle değil abbasilerle başlar. Türkler emevilerle çok ciddi düşmandı.
@JoSam rica ederim :) Her zaman araştırmak lazım - +1 yıl
ha senin paylaştığın siteden etkilenmesinler ben az biliyorum ama çok çok bilenlerde var yazıyorum iki tane kaynak bende okuyacağım bunları
1- Risale-i nur
2- https://www.sorularlaislamiyet.com/#prettyPhoto - +1 yıl
kesinlikle haklısın emeviler kesin bir ırkçıydı hiç sevmemde onları türklerin müslümanlığı abbasilerle başlar onuda biliyorum 751 karluk türkleri talas savaşı ezberlettikleri için biliyorum ama emevilerde gerçekten bizden daha ilerdeydi okuduğum şeylere inanmazsam hiçbirşey öğrenemem ama yorumlara yazmıştım ünlü bir fizikçi emevilerden 30 kitap kaldı biz onunla atomu parçaladık yarısı kalsaydı galaksiler arası yolculuk yapardık demişti ha bu söze inanmamın nedeni de kalıntıların olması gerçekten elle tutulur gözle görülür şeyler
- +1 yıl
İslamiyetin şahlandığı dönem ve devlet samani devleti zamanıdır ve o dönemdir. İbn- i sina farabi gibi kişiler bu dönemde çıkmıştir bu emevilerden çok çok sonra 900 lü yillarin ortalarina denk gelir. Emevi devleti 750 yılında yıkıldı yani 200 yıl sonra islam altın zamanini yasamistir.
Peki neden o zaman islam altıb çagı yakalayıp muthiş insanlar yetiştirdi çünkü o zaman bilime bir karşı duruş yoktu yönetimlerde aksine destek vardi. İbni sina nın yunan ve hint kaynakalrından oluşan dev kutuphanesi vardi, özllikle islam dünyasınin bilim adamları o dönem yunan mitolojisinden felsefesinden bir çok çeviri yapmıs bunla kalmayip bunu gelistirmistir. Mesela ibni sina nin aristoteles hayranlığı bilinir. Ancak bu gelenk bitmis islam dunyasinda geri kalmişlar. Bu gun bir islam cografyasında evrimden bahset daragacina gidersin anlatabiliyorum sanirim :) - +1 yıl
daha fazla tartışmayacağım seninle endülüs emevilerinin bütün buluşları yakıldığı için olabilirmi acaba bizim ne bulduklarını bilmememiz eğer osmanlı kütüp haneleride yakılsaydı ya da osmanlı içine kapalı bir devlet olsaydı yine ibni sinayı bilemezdik ibnisina da önce rasathaneler bulunmuştu ve kim bilir o kütüphanede neler neler vardı ama yakıldı 30 kitap kaldı sadece ve o 30 kitap batıyı doğudan üstün kıldı ben ne dersem diyim papağan gibi aynı şeyi tekrarladığından sana iyi günler
- +1 yıl
İlk attığın ve son attığın mesaja bakıp kendi içindeki celişki ve saçmalamani gorebilirsin :) ben yanlış bilgiler edinmiş olabilirsin arastirman için sana çeşitli kaynaklari gosteriyorum onlardan bahsediyorum sen bana hala inatla emevilerin müthiş teknolojisinden bahsediyorsun :) bende emeviler hic birşey yapmadı demiyorum zaten ama ole abartilacak bir devlet değil, yoneticileri ırkçı ve yobazdır. Abbasiler dahi onlardan daha ileri devlettir ki saltanat surelerinden bunu anlarsin emeviler cok kisa surede yok olmuştur. Aralarindan bilimsel kişilikler buluşlar olmuştur ama islamin altin çagi yukarida bahsettiğim samani devleti donemknde olmuştur. Bende daha yazmayacagim çünkü eksik bilginle ithamlarda bulunmaya başladın ve dışariya kapalısın, iyi akşamlar...
- +1 yıl
offf bak gerçekten bu son ne dersen de cevap vermiyeceğim ilk yorumumda da son yorumum da da 30 kitapla atomu parçaladıklarını söyleyen avrupalılar hristiyanlar biz değiliz yani 30 kitap atomu parçalıyorsa milyon kitap neleri yapar yapamaz her sonuca gider burası tamam ama bence o kitapları okuyan adam galaksiler arasında dolaşırdık dediğine göre büyük şeyler olabilir
Anlam veremiyorum söyleyebileceğim şey bu. Onlara hakaret etmek haddim değil kendileri bilir bize ne ama eğerki benim dinimle dalga geçiyosa o zaman kötü olur işte. Her ateist aynı olamuyo. ama bir çoğuna ne dersen de kendilerini şartlamışlar. Şöylede bir durum var bazı müslümanlar iğreçlikler yapıyo ama bazı ateistler yapmayabiliyo yapsalar bile hiç olmazsa inamıyorlar. O yüzden genele vurmak yanlış biraz kişilikle alakalı iyi bir insansan bir gün doğru yolu bulur. Ki sonradan müslüman olanlar dinine bizden fazla bağlı oluyolar:) Herkese nasip olur inşallah. Çoğunluğu isyankar ve sorumluluklarından kaçıyorlar. Kabullenmek istemiyorlar. Bazılarıda sırf artistlik olsun diye:D
10 YorumlaAslında söylediklerine kendileri de inanmıyorlar yani amaçları aslında belli marjinallik dikkat çekmek bşka birşey yok ispatlamaya gerek yok aslında zaten inanıyorlar onlarda bakma burada sırf muhalif olan tipler var sormayın kendilleri bile anlam veremiyorlar açıkçası bu boşverin herşeyi biliyorlar inanıyorlar inanmasalar ailelerine itiraf ederlerdi ama ateistim diyenler anne babaları işin içine girince elhamdulillah diyorlar :) inançları doğruysa bunu heryerde savunurlardı sadece kimsenin onları tanımadığı yerlerde deil..
00 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kurandan once bunlarin bulunmasi vardi zaten ancak ispatlanamamisti. mesela misir piramitleri yapilirken kullanilan altin oranin, insan vucudunda da ayni oranin olmasi ve bunun kuran gelmeden onceki misir koleler tarafindan insa edilmesi bir tesaduf olamaz herhalde. kurandan once cogu sey keyfedildi ancak ispatlanamadi.
531 Yorumla- +1 yıl
İspatını hz. Allah'tan aldılar doğrumu anladık kimse ispatlayamadı kuran-i kerim gelene kadar.. şimdi diyeceklerki ispatlayan kurana yazdı neden degiştirilmiş kitaplardan birinde deilse kuranda yazdılar peki.. zem zem dünyada bir yerden çıkıyor sadece neden ve o kadar zamandır hiç durmadı hacer-ul esved hala havada duruyo hiç bir fizikçi açıklayamıyor hala neden kimse açıklayamıyor bu durumu.. hala..
- +1 yıl
tamam akıllı bayan sana tek bir soru demogaje yapmadan cevapla : 600 yıllarda size göre sıradan bir insan olan hz muhammet nasıl olurda şu bilgiyi (ayeti ) bildirir insanlığa " Gökleri yedi tabaka (7 kat) olarak yaratan O'dur." yani atmosferin yedi kat olduğunu elinde hiçbir teknolojik veri yok iken nasıl insanlara bildirdi hz muhammet umarım demogaje yapmazsın aksi halde çok komik oluyorsunuz ha bu arada daha hiç bir ateist bu soruya cevap veremedi saygılar
- +1 yıl
Insanlarin dunyanin yuvarlak degilde duz oldugu zamanlardami bulunmasi vardi?
1492 de Columbus Amerikayi buldugunda asil hedef Hindistandi ve orayida oyle sandi. Dunya yuvarlak dedi ve o yuzden Amerikaya dogru giderek tesadufen oraya gelindi. Kendi ulkesi destek cikip gemi vermedi... Kusura bakma ama islam bundan neredeyse 900 yil once o devirdemi bunlari dusunemezdiler bile - +1 yıl
Insanlarin dunyayi yuvarlak degilde duz oldugunu sandigi zamanlar*
- +1 yıl
@cutomer sen o ayeti bile kicindan anlamissin. atmosferin 2 katmanini hala yerin katlari olarak aliyorsunuz esas ben size guluyorum. o ayette bahsedilen yerin 7 gogun 7 kati oldugu sizin o cennet cehenneminiz. orada da 7 kat cennet 7 kat cehennem oldugu soyler islamca. yani anlatilmak istenen o dur. bilimi islam kilifina uydurmayiniz.
- +1 yıl
kuran peygamberleri kabul eder ve mısır dönemindede peygamberler vardı ve peygamberler Allahın izin verdiği ölçüde bilgiye sahiptir ve bu bilgide geniştir insana göre Kuran gerçek İncil i ve Tevrat ı Zebur u kabul eder yani Kuran taaa eskilere dayanır sadece şimdiki ismi Kuran
- +1 yıl
teneke sen soruma cevap ver ayrıca lisans bitirdim şimdide açıktan önlisans sallıyorum anladın mı eğer çok zeki bir insan olsaydın netteki bilgilerin doğruluğuna tamamının doğruluğuna inanmazdın bu kadar asalak olunur kafan büyük ama beynin çok küçük evlat soruma cevap verecek misin? yoksa mezdeke açayım mı?
- +1 yıl
@customer sen lisansini tanridan mi aldin hayirdir? sen lisans bilgilerinle kendini cok zeki goruyorsan o yuzden mi o lisans bilgilerin internet sayfalarinda geziyor? veya sen indigini gormedigin bir kitabi nasil ki dogru kabul ediyorsan benle bilimce ispatlanmis olan " gozumle gordugum " seylerin dogrulugunu kabul ediyorum. ama senin fantastik dinine ve fantastik tanrina ( ha simdi allah o tanri degil dersin ) inanmiyorum. bunu anlayamacak kadar da yobazlasmis senin kafan.
- +1 yıl
he eminim sen arapcada bilmiyorsundur gelip burada fetva verirsin hahahah... benim kendi erkek arkadasim bile arap olmasina ragmen hristiyan ve kurani da okumus bir insan. sizin beyniniz " bu kitap dogru ! " dedigi icin dogrulugunu kabul ediyorsunuz ancak ispatlayamiyorsunuz sadece kabul ediyorsunuz. e o da normal cunku sizin kitabiniz ancak yazar, talkim verir ama ispatlayamaz.
- +1 yıl
sayın cevaplayan Allah biz birşey istemedikçe ne kadar ihtiyacımız olursa olsun vermez peygamberimiz el açıpta yarabbi sen benim dinimin Kuranımın değiştirilmesine izin verme dediği için Allah korumuştur eğer hz. Isa hz. Musa hz. Davut ta böyle dua etseydi Allah onlarıda korurdu
- +1 yıl
teneke ben işletme okudum ayrıca hala demogaje yapıyorsun şu sorumu cevapla öyle vur kaç taktiği yaptırmam sana bilimse bilim ulan 600 lü yıllarda nasıl oldu da sıradan bir adam atmosferin yedi katmandan oluştuğunu ve ayrıca"Ve iki denizi serbest bırakan O'dur; biri lezzetli ve tatlı, diğeri tuzlu ve acı. İkisinin arasına berzah (engel) kıldı. (Böylece onları) engelleyerek (birbirine karışmalarına) mani oldu." alsana bilim iki denizin birbirne karışmadığını yüzyıllar önce söylemiş kuran bunlar bir cevap ver evlat kuş kafalılık yaparak demogaje yapma burada fazla sözcük kullanımıyla haklıymış gibi olmana müsade etmem bende kanıt aradım ve bu iki ayet aklı olan için fazlasıyla yeterli şimdi bunları açıklar hadi
- +1 yıl
@customer boyle tartismalarla hakaret ederek insanlari (@JoSam) birseye inandiramaz , cephe almis olursun. Islam hosgoru ve sevgi dinidir boyle tutumlarinizla insanlari savunmaya calistigin dine dusman ederek hepten gunaha batiyorsun bilesin. Boyle tartismalara girme sebeplerinden biriside savundugun sey hakkinda yuzeysel bilgiler bilmenden kaynakli. Oncelikle sana sunu deyim Islam kuranla birlikte gelmedi hz. ademden beridir var. Bilime dayali mucizeler kurandan onceki kutsal kitaplardada vardi. Bu kutsal kitaplar bozuldukca ve yok oldukca , allah yeni bir peygamber gonsermistir. Bir rivayete gore 124bin peygamber gelmistir yeryuzune. Ama buyuk inanc kitlelerinden dolayi olsa gerek 4 buyuk kitap ve peygamber one cikmistir. Kendi bireysel gorusum kurani kerim son kutsal kitap oldugu icin simdiye kadarki tum kutsal kitaplardan daha fazla mucizeyi icinde barindiriyor
- +1 yıl
ne oldu yemedi mi? ayrıca şaşırmadığım iki şey var biri seninde diğer ateistler gibi demogaje yapman sorularıma cevap verememen bir de daha demin bilim diyordun şimdi de tevrattan çalmış diyorsun evlat bilmediğin birşey var tevrat zebur incil allah tarafından indirilmiştir evet bunlar kişiler tarafından değiştirilmiştirde ama tamamı değil asalak o zamanın din bilginleri anlaşılamayacak şekilde değiştirmeye çalışmıştır sil baştan olmamıştır ama şunu yapacağım hem incili hem zeburu hemde tevratı okuyacağım tabi neden okumayayım allah bana müslüman olarak ölsem bile ben sana akıl verdim neden diğer kitablarımı okumadın okumadın da değiştirildiğini bizzat gözlerinle görmedin diye hesap sorar bu nedenle dediğini yapacağım evlat zaten uzun süredir tasarlıyorum bunu ama sende bir al oku bu kadar mesaiyimiz oldu dimi
- +1 yıl
Bunda şaşılacak ne varki sen kendi ağzınla kuranı doğruluyorsun burası yeri değil bunları açmayın artık ama Hz. Muhammet (sav) okuma yazma bilemeyen bir beşerdi allah ondan razı olsun sadece allahın kelamını iletirdi zaten kuranda incil ve tevrattan sıkça bahsedilir. Allah hepimiz affetsin :
3:3 - O, sana kendisinden öncekileri tasdik edip doğrulayan bu kitabı hak ile indirdi. Daha önce insanlara hidayet olarak Tevrat'ı ve İncil'i de yine O indirmişti.. Evet bu Furkan'ı da O indirdi. Gerçek şu ki, Allah'ın âyetlerini inkâr edenler için çetin bir azap vardır. Allah çok güçlüdür, intikamını alır. - +1 yıl
@customer ben cevabimda ne demisim? " Kurandan once bunlarin bulunmasi vardi zaten ancak ispatlanamamisti. " yani tevratta da yaziyor bunlar senin kuraninda yazmiyor sadece. o zaman da ispatli degildi ama bilim sayesinde ispatlandi bunlarin hepsi ben bunu soylemeye calisiyorum ama senin kafan fantastik oldugu icin anlayamiyorsun. senin gibi bagnazla daha fazla konusamicam. hadi git baska yerde ver fetvani.
- +1 yıl
dua etmeyi bilmiyor demedim o duayı etmemiş dedim isadaki mucizelerin kaçı onda var dediğin için bunu söylüyorum bu aslında yanlış peygamberleri karşılaştırmak ama hz. muhammed hz. Allah'ın katına çıkan ilk peygamber
- +1 yıl
bak hz. İsa çarmıha gerilmedi onu yakatlatmaya çalışan kişi onun gibi görünüp gerildi Allah burada İsaya yardım etti ama evet Allahın da kendi peygamberine acımadığı bir zaman oldu mu evet Hz. Zekeriya oda ağaç tan yardım istediği için acı çekerek öldü Allaha sığınmadığı için
- +1 yıl
Erkek arkadaşın arap ve hristiyansa bu onun dusuncesi ben yargılayan olamam benim yargılama mevkisinde yuce yaratıcım var Allah biliyorki hz. isayıda hz. musayıda hz davutuda çok seviyorum hz. muhammedin kitabına inanıyorum çunku beni en iyi anlatan o doguşumu dunayayı olması gerekenleri en mantıklı gösteren bana o çok güzel bir kızsın aynaya bakarak bile Allaha inanabilirsin.. Ama önce içindeki şeytandan seni kandıran şeytandan kurtulman lazım senin için dua edicem ey insanoğlu içindeki kotulukten kor eden şeytanın illetinden kurtulman için dua edicem @JoSam..
Neden bu sitede herkes ateistleri hedef almış merak ediyorum kimseyi yargılamak size düşmez birilerine bişeyler ispatlamaya çalışmayın komik oluyosunuz inanç kişisel bişeydir ve kimin neye inandığı hiç kimseyi ilgilendirmez
712 Yorumla- +1 yıl
yorumlarda bunun cevabı var
- +1 yıl
Hatalisiniz
- +1 yıl
Öyle bir hedef yok ateisler orda burada Allah ile dinimiz ile dalga geçerken herkes susuyor ne iş?
- +1 yıl
susmamak için bu konuyu açtım
- +1 yıl
Benim dinim islamdir ve bana em r ettiklerini yaparim peygamber fendimiz bir yanlisi gordugunuz zaman onu elinizle duzeltin der elinizle duzeltemiyorsaniz dilinizle duzeltin dilinizlede duzeltemiyorsaniz onu kalbinizle hivz edin der ben de şu an bunu yapiyorum ve seni kendi halinde bırakıyorum
- +1 yıl
Sen bak olaylari yanlış algilamissin beni bekleisim var sonra dondugumde cevabini vercem
- +1 yıl
ayeti yazarmısın kaçıncı ayet
- +1 yıl
Nisa suresi 89. ayet:" Arzu ettiler ki küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."
- +1 yıl
kuran da ne zaman geldiği önemli o zamanlar savaş olduğu için öyleydi ama mesela şuda yazar içkiliyken namaza yanaşmayın ha burdan içki içilebilir anlamı çıkmaz o zamanlar içki yasak değildi ki öyle ozamanlar bir savaş olduğundan öldürün diyor ama savaş yok bişey yok hadi öldüründemiyo Kuran bir bütün olarak var olur teker teker alırsan çok farklı anlamlar çıkar bir sözü kimin kime ne zaman nerde nasıl söylendiğine göre anlam farklılığı taşır
bir ampul dahi kendi kendine olamıyorken evrenin ampulü olan yıldızlar için kendi kendine olmuştur diyebilir misin? soba , petek için kendi kendine olmuştur diyyemezken güneş için kendi kendine olmuştur diyebilir misin bir kumanda dahi kendi kendine olmuştur diyemezken tuşlarını o kumandaya yerleştiren bir usta varken eliyle rengiyle gözüyle sesiyle kulağıyla meyvesi sebzesi dişi diliyle dişisi erkeğiyle nasıl kendi kendine olmuştur diyebilirsin eşşek dile gelse hayır olamaz derdi ama insanoğlu görmeyi bilmiyorsa...
30 Yorumla
+1 yılAteisler anca kafa bulandıracak sorular sormayı bilirler. Ama hic bir sorularına da net cevap veremezler.
Daha kendileriyle celisirken ne bekliyoruz ki onlardan?1971 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen ateist arkadaş cidden çok ağır oldu bu :P
- +1 yıl
Batıl inanç ve cehaletten oluşan fanatizm, bütün asırlar boyunca bir hastalık olmuştur. Der "Voltaire"
"ne bekliyoruz ki onlardan?" facebook'u neden kullanıyorsun? Peki ya bilgisayarı? İnterneti neden kullanıyorsun. Ne bekliyorsun ki onlardan? - +1 yıl
Ne alaka internet bilgisayar falan?
Sonuçta onlardan faydalanıyoruz değil mi? Zannımca ateistsin. Peki sen bir yararını söylesene bana - +1 yıl
Onların mucitleri ateist bilim insanlarıdır. Ben psikoterapistim nice insanlar elimden geldi geçti. Koyu katolik hristiyanlarda tedavime geldi belki iyileştirdim belki iyileştirmedim. Sadece taşa inansam bile o taşı ben kimseye fırlatmadım. Arkadaşın sorusuna verdiğim cevap en altta yazdığım yorumu okursan sana daha yardımcı olacağını düşünüyorum.
- +1 yıl
bir yardımı olduğunu sanmıyorum ama neyse
- +1 yıl
Ozaman ya tarihi adam gibi bileceksin :) ya da bilgili olmadığın konulara yorum yapmayacaksın güzel insan.
- +1 yıl
Tamam ben tarihi çok çok iyi bildiğimi savunamam haklısın. Bu konuda benden bilgili de olabilirsin ona da sözüm yok. Ama bildiğin bu şeylerin neye yaradığını sorabilir miyim sana?
Ben tarihin önemli yerlerini bilirim. Cahiliye dönemini Kuranın inişini Kuranda asırlar sonrasıyla ilgili verilen bilgileri veya insanların başlangıcını..
Alınma ama senin bildiğin mitolojik mistik bilgilerden kat be kat daha faydali olduğunu düşünüyorum. Ben bilmediğim konuları araştırırım İslam araştırmayı emreder bence sende düşüncelerini kısıtlamayı bırak dediklerimi anlamaya çalış. - +1 yıl
Ne diyeceğimi bilemiyorum -_-. Düşüncelerini kısıtlama diyorsun sadece cahiliye ve kuranın işini biliyorum diyorsun. Neden dönüp sümer dinlerine bakmıyorsun? Peki benim dediklerim mitoloji ile alakası olabilir mi yine araştırmadan cevap veriyorsun. Yani ne yazacağımı şaşırıyorum okadar eksikleriniz var ki neyse. Bana bir faydası yok ben araştırmayı seven bilgiye inanan daha çok bilmek öğrenmek istiyen bir insanım bu benim açlığım. Bu konuda kendini kısıtlayan sensin
- +1 yıl
dostum hala anlamadın kuran insanlığın başından beri farklı adlarda var olmuştur sürekli peygamberler olmuş Allah ı tanıtmaya çalışmıştır dediğim gibi bize endülüsten 30 kitap kaldı atomu parcaladık o kitapların yarısı kalsa galaksiler arası yolculuk yapardık diyen bir fizikçi vardı endülüs kerin bilgisi yoktan varolmadı bukadar kısa zamanda bu ölçüde bilgiye sahip olduklarına göre bu bilgiyi bilen biri vermiş olmalı araştırarak böyle bir bilgiye sahip olunsa biz şimdiye çoktan aşmıştık
- +1 yıl
Daha fazla yazabileceğimi zannetmiyorum ya kusura bakmayın :) iyi günler
- +1 yıl
Ya hala bana araştırmıyorsun bilmiyorsun diyorsun. Dikatini çekerim Kurandan öncede dini kitaplar inmişti. Tevrat zebur incil..
Bunlarda da gayet apaçık birşekilde her şey anlatılıyordu. Sonra işte senin gibi herşeyi bildiğini sananlar bu kitaplara kendi çapında eklemeler yaptılar. Sonra noldu inanç farklı yerlere gitmeye başladı ve bunlar yeni halleriyle kutsal kitap olmaktan çıktılar.
Biz bu kitapların ilk indikleri hallerine hala inanıyoruz ama şu anki halinin hiç bir değeri yok.
Araştır derim.
Mitoloji mitsel düşünme ya da bunlardan daha mantıklı şeyler bulacağına eminim.
Bu arada bu konularda hiç bilgim olmadığın söylemedim senin kadar bilmememin sebebi de ilgilenecek kadar değerli olmadığını düşünmem. Mitoloji Antik yunanda insanların mantıklarına sığdıramadıkları bazı doğa olaylarını kendi düşünceleriyle bir şeylere oturtmaya çalışma çabasıdır. - +1 yıl
Dünya iki boynuz üzerinde duruyor gibi mesela..
Ama Kuran bunu en açık şekilde ifade etmiş Dünyanın yuvarlak olduğunu ve daha türlü bilgiyi vermiştir.
Gelen dinleri kabul görmeyerek kendi düşüncelerinde direten insanlar işte bu günde bile hala o mitolojik dediğimiz düşünce biçimine bişeyler uydurmaya çalışıyor - +1 yıl
@oLdness07 Ben dinimin kafa bulandırdığını düşünmüyorum. İnanıyorum ve bununla gurur duyuyorum.
İslam dünyadaki tüm dinlerden daha mantıklı daha apaçıktır böyle düşünmenin nedeni araştırmıyor olman.. - +1 yıl
Ben her şeyi bildiğimi iddia etmedigimi solemem ragmen hala ısrarcısın, her şeti bildiğini iddia edeb dinlerdir. Bilimin bildigi kadarız kanser olduğunda dua etmeyip doktora koşmanı sağlayan kudret bilimdedir dinde değil. Din plesibo etkisi yapar, psikolojik rahatlamadir sadece. Kuran dünya düzdür ay ve güneş onun etrafında döner diyecek kadar bilimden uzaktır. Bildiklerin hep yanlış. Ancak bu halde bile "bahsettiğin bilgileri araştiracak kadar değerli bulmuyorum" demen cehalet göstergesidir. Yanlış şeyleri doğru kabul edip farkli gerçeklere kapalı olman klasik teist cehaletidir. Dinlerin de istediği bu zaten, sorgulamayan bireyleri yonetmek her zaman daha kolaydır sende bunun peşindesin.
İslamin en mantikli din oldugunu solemişsin her dinden kişi de seninle aynı şeyi söyluyor. Hristiyanda aynı düşünce de yahudi de. Komedi burada başlıyor, aynı yaraticidan inen kitaplara inanablar birbirlerine kulp takıp duruyor. Kuranin degişmediğine emin olamzsın - +1 yıl
Peki sana bir tek soru sorucam bana açık ve net cevap vereceksin tamam mı? @oLdness07
- +1 yıl
Öncelikle şunu belirteyim kuranın tek bir harfiyle dahi oynanmamıştır! İlk indiği halinde kalmıştır ve daima böyle olacaktır!
Soruya gelince:
Peki dinleri saçma buluyorsun. Sorgulamayan bireyleri yönettiğini savunuyorsun. Hadi diyelim ki öyle (ki islam araştırmayı emreder) biz sorgulamadan iman ediyoruz ama bunu bir mantığa oturtabileceğimiz sayısısz delil var.
Biz sorgulamadan iman ederken senin de sorgulamayıp iman etmemen garip değil mi? Kaç kez kuranın mealini okudun araştırdın da bu mükemmel dini hafife alabiliyorsun?
Bir de şunu merak ediyorum. Nasıl var olduğunu kendine açıklayamaman veya neden yaşadığını bilmemen öldükten sonra olacaklardan habersiz olman seni hiç mi endişelendirmiyor ateist insan? - +1 yıl
@oLdness07
- +1 yıl
Ve yine bir soru daha cevaplanamaz...
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=mHBfjurwGuo
Emeviler döneminden kalan kuran ile bu günkü kuranin çok net farkliliklar içerdiği bilinen bir şey. Videoda bununla ilgili izle. İslamda sorgulamadan inanmaj için sayısız sey var demişsin bence yok. Şimdi nedir diye sorsam kuşlar böcekler kainat diyeceksin ama emin ol evrende bir aheng yok. Bunu da ancak araştırarak öğrenebilirsin. Sadece bir kaç örnek vericem ahenk olmadığıyla ilgili. Kambriyen dönemde dev bir gök taşı dünyaya çarpıp canlı varliginin %90 ını yok etmiş. Mükemmel bir yaratici olsa bu kadar canli var edip sonra %90 ını yok edip daha sonra tekrardan canlı varetmeye başlar mı? ya da evrende canlı yaşanabilir olmayan alan %99.9. 0.01 lik oran da dünya ve dünyanin da sadece çok soguk çöl vs olmayan 5 de birlik kesiminde yaşayabiliyoruz. Ayrıca dogal afetler de vardır. Bir yakinini dogal afetle kaybetsen yine de evren mukemmel işliyor der misin. ya da afrika da açlıktan ölen insanlar bu onların seçimi değil - +1 yıl
ateistler evrenin büyük bir patlama sonucu oluştuğuna inanırlar biz de öyle ama bizim farkımız: biz bu patlamayı Allahın yarattığını onlar ise kendi kendine patlama meydana geldiğini söyler. Şöyle bir gerçek var küçücük bir pilot kalemi düşün cok özenle yapılmış bişey ucu sivri mürekkebi falan herseyi ölcüsüne göre yapılmış sorsan o küçücük kalem kendi kendini yaratamaz ama hala büyümekte olan evren kendi kendine olmuş? Ateist olmak önyargı ister bu nedenle ateist bir filozof değildir sen düşün düşün saatlerce kafa patlat ama yoktan vareden Allahı bulama? garip.
Önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zordur. Uçak hava boşluğuna düşünce 'ALLAHIM BİZİ KURTAR' diye ağlayan ateiste rastlamıştım..(Bunu çoğu insan bilir) @oLdness07 - +1 yıl
Sorgulamadan iman etmemen denişsin emin ol fazla bile araştirdim. Eskiden bende muslumandim ne zaman kurabi okuyup araştirmaya başladım o zaman ateist olma egilimi dogdu ki ateist oldum. Bu da bir ön yargidir ben ateist doğmadim ki. Emin ol muslumanken kurandan haberim bile yoktu, şu an fazlasiyla bilgim var, herhangi konuda kuranin ne diyecegini biliyorum ve müslumanim diyenlerin çogundan iyi biliyorum kurani. Mesela bisa 34 de kadınları dövün diye ayet var diyorum cogu kapali kızın bundan haberi bile yok daha da beteri ben hafızım diyen kızın bile haberi yok ama ben detayina kadar biliyorum bu senin önyargın sadece, alıştım buna ama :)
Bilim bize nasıl var oldugumuzu nasıl çesitlendiğimizi fazlasıyla açıklıyor ama farkli düşüncelere kapalı olman nedeniyle sen bunun farkinda değilsin. Canlı çesitliligini açıklayan evrim vardir adını dahi ansam 'biz maymun değiliz" diyecejk yogun bir kitle var. Halbuki evrim de insan maymundan geldi demez ama bilmiyor ve ön yargili - +1 yıl
Peki bana nasıl var olduğunu açıklar mısın? İnsanlığın nasıl oluştuğunu? @oLdness07
- +1 yıl
Madem senin inancin da bunlari araştir diyor sende benim icin onemsiz demeyip araştir bunlari evrimi ögren, fizik bilimi ile ilgili belgeselelr izle doku bilgi ve belgesel var int ortaminda rahatça ulaşırsin onlara.
Son olarak nasıl yaşayacağıma 1400 sene once yazildifi iddia edilen kitaba göre şekillendirmem, nasıl yaşayacagın senin iraden ve aklınla alakalıdır. O doğrultuda yaşarsin. Dinin beslendiği en buyuk kaynak korkulardir zaten. Din ölum sonrasi için rahatlatici masallar sunar insanlara. Ben bu hikayelere inanamam. Kuranda yazdiği gibi allah yolunda öldürene cennet ve huriler müjdelenir lafina fazla inanan el kaide militani canlı bomba oluyor. Bunlar komik ve vahşettir. O adam seninle ayni dinin mensubu, yanliş deme kurandan ayet okuyup bunu yapiyor. Yani diyeceğim doğmadan önce ne olduysa o olacak. Yok olup gidecegiz. Kendinizi ölümsüz kılma aşkınız yüzünden bu massallara kanmayın
.. - +1 yıl
Kendimizi ölümsüz kılma aşkımız?
Öyle bir amacımız yok müslümanlar ölüme ve ahiret gününe iman ederler.
Biz yoktan var eden Rabbimizin Ezeli ve Ebedi olduğunu biliriz. Nasıl var olduğumuzu bunun sebebini dünyaya gelmemizdeki amacı biliriz. Biz bu dünya da sınav için varız. Öyle bir sınavdayız ki kitap açıp bakmak serbest...
Sen ısrarla bakmamayı yeğliyorsun. Ayrıca biz kuranın 1400 sene öncesine dayandığını inanmıyoruz buna iman ediyoruz.
Mantıklı düşünen bir insan islamın doğru bir din olduğunu bulabilir zaten. Hz. İbrahim gibi. Annesi ve babası putperestken o dünyadaki hiç bir şeyi bu yapılan taşların yapmadığını idrak ederek Allahı arama yoluna baş vurmuştur. Ve sonunda doğru yolu bulmuştur.
Dini reddedenler asıl rahatlık aşkları yüzünden ateist oluyorlar...
Allahın verdiği nimetlere şükretmek onlara zor geldiği için nefis ve kibirlerine karşı koyamayıp dini reddediyorlar.
Şimdi bende sana söylüyorum umarım doğru yolu bulursun çok geçmeden - +1 yıl
- +1 yıl
@oLdness bak canım git istanbula orda hz. ebubekir döneminden kalması var bak topkapı sarayı bak ilk kuran hemde
- +1 yıl
@oLdness07
- +1 yıl
Biz kuranin 1400 sene önce geldiğini iddia etmiyoruz buna iman ediyoruz. Yanlis yazmişım..
- +1 yıl
Ölümsüzlük aşkı bu ahiret icin ne diyor islam sonsuzluktur ölmek yoktur der bu da sonsuzluk aşkının kanıtıdır." Sınavdan bahsetmişsin o sinav işi saçmadır. İnsan eliylebyapilan sinavlarda bile eşitlik esasken yaratucinin sinavinda dolu eşitsizlik vardir. Kimisi afrikada açliktan olecek bir ailede sinava baslar kimisi çok zengin kimisi çok yakisikli guzel okur kimisi çok cirkin. Kimisi oldukça saglikli okur kimisi engelli vs uzayip gider. Ayrica bebekken olenler vardir dogal olarak. Bebekken olecekse neden sinava tabi? Sorinca onlara sinav yok direk cennete gidiyolar der inananlar ama yaratici bunu biliyorsa neden dunyaya geldi? Engelli doganlar var konusamayanlar aklini kullanamayanlar onlar da zulum olsun diye mi gonderildi bu sinava? Nereden tutarsan tut bu sinav saçmalik.
Bana populer pilot kalem ornegini vermişsin :) o videoyu da biliyorum merak etme zakir in videolarini da izledim. Ama sıkınti şu ki sen evrimden fizikten biyolojiden habersiz iken bu tartişmayı yapamayiz. - +1 yıl
Pilot kalemle 4.6 milyar yıllık dünya hayatini ayni kefeye koyup saçmalıyorsun. Doğru yol konusunda seninle aynı fikirdeyim zakiri izleyexegine muhalifleri fizik nolimi ile ilgili videolari izleyip ogrendigin zaman ne kadar saçmaladigini fark edebilirsin ancak. Dogru yol islam olsa ısid ihya olurdu :) bu arada inandiğin kurani en iyi uygulauanlar onlar. Hoşuna gidiyor mu bu grup kelle uçuranlar :)
- +1 yıl
En basit örneği vermissin. İşid..
isid islam adı altında dıs oyunların etkisiyle müslumanları icten yıkmak icin kurulmus bir oyundur.. İsidin temelini arastirmanı öneririm amaclarını veya ne yapmaya calistiklarını. İsidle islamı kıyaslaman yanlis. Biz müslümanlar olarak isidin yaptiğını asla tasdik etmiyoruz zaten. Genelleme yapmamalısın.
ayrıca sınav konusunda herkesin imtihanı ayrı olur kimi fakirlikle sınanırken kimi parasiyla sınanır @oLdness07 - +1 yıl
Kalem örneğini kücümsemissin. Ama ben o örneği basit diye verdim. Anlaman icin..
Bir kalemle dünyayı kıyaslama demissin hersey küc7k bir adımla vaslar. En uzun yolculuklar bilee.
ben sana tüm yolculuğu bastan anlatmak yerine ufak bir örnek verdim sade.
Neyse benim dediklerim fayda etmiyor zaten
Senin dediklerinlede ben dinimden cayacak değilim. Son bir sey söyleyeyim ben.
ALLAH şüphesiz en bağıslayıcıdır umarım tekrar doğru yolu bulursun - +1 yıl
Işid in kuruluşu dış mihrakli olsa da bu gün tamamen bağımsizlardir emin ol. Kurucusu yahudidir ve müslümanları kandırmanın ne kadar kolay oldugunada birbörnektir bu herif. Abd hapishanesinde 8 yıl eğitim görmüştür ve din salvolariyla kışkırtmayla halki kabdirmiştir ama bu gun dedigin gibi işid tamamen bağımsız ve kendine islam devleti diyen, kurandaki cihad ayetlerini referans alan bir gruptur. Kuranda allah yolunda oldurene cennet mujdelenir der bunlar da denileni yapiyor musluman olmayan herkese tehlike saçıyor işte islamın özetidir bu devlet. İslamin amacini bn ogreteyim sana kuranda cihatla ilgiki ayetlere bak apaçik yazar orda amaç :) senin araştirmicani bildigim için direk link veriyorum. burada yazanları uygulamiyor mu işid? meal.ihya.org/.../...cihad-ile-ilgili-ayetler.html
Sınav konusunda saçmalamışsın. Sınav eşit degil saçmalik. Afeikada kolsuz bacaksiz doganla abd de oldukca zenfin bir ailenin saglikli çocugunun aynı sınavda ne işi var ve bu ay yapmis kisi ayni sinava sokuluyor sonuç bu ve tamamen kokten saçma ;) - +1 yıl
sayın @oLdness07 size rahatlıkla islamiyet hariç bütün dinleri araştırdığınızı açıkca söyleyebilirim islamiyet konusunda o kadar cahilsinizki bu sorunuza cevap veriyorum
engelli doğanlar ( beyinden) yaptıkları şeylerin bir günahı yok ama onlar başkalarının sınavı oluyorlar mesela ailesinin bakacakmı bakmayacakmı gibi
engelli doğanlar (beyin hariç diğer organlar) onlarada zaten büyük bir sevab veriyorlar yaptıkları her iyi şeye mesela sağlıklı bir insanla engelli bir insanın namaz kıldığında aldığı sevablar farklı ayrıca onlar bir nevi bizim Allah a bize verdiği organlar için bile şükretmemeiz için örnek olduklarından yine savab alıyorlar
bebekken doğup ölenler onlar direk cennete gidecekler günahsız olduklarından doğmasının sebebide ailesinin o acıda Allah ı suçlayıp uzaklaşacaklarmı yoksa herşeyde bir hayır mı var diyecekler - +1 yıl
Soran yaptığın yorumun ne kadar sacma ve mantık dışı okdugunu tskrar okuyunca sende fark etmişsindir herhalde :) engelli doğanlar başkalarinin sınavı için demişsin :) İyide engellinin dünyaya gelme amacı başkalarinin imanina turnusol kagidi olmak mi :) yani onlara sinav yok ama diğerleri daha çok iman etsin diye engelliler mi dunyaya geliyor komik bu. Acaba hangi kişinin engelli hangisinin sağlikli olacagina kim karar veriyor? Engelli olupta iyi ki böyle doğdum diyen olamayacagina gore hangi kisinin engellj hanginin saglikli olacagina neye gore kim karar veriyor, engelliler bu dubyada ızdırap çekerken hayati istediği gibi yaşayamazken onlara dünyada olma amaçlarının sadece "diğer müslümanları daha iyi sinamak" oldugunu bir engellinin gözlerine bakarak söyleyebilir misin? Hikayeleri savunmak için saçmalamayın, doğruyu söyleyin inançlarinizi sinayin düşünün üzerinde kokten dinci olmayin...
- +1 yıl
1) evrim var diyorsun! peki maymunların evrim geçirmediğini nasıl açıklıyorsun?
2) Allah yok diyorsun hani göremiyorum nerde diyorsun peki çayın içindeki şekeri görüyor musun mu? ama çayın içinde şeker olduğunu biliyorsun.
3) koministlik en iyi yönetim biçimidir diyorsun paylaşımcılıktır diyorsun o zaman sen çok afedersin karını da paylaşmayı da mı göze alıyorsun?
4) müslümanlar cahildir diyorsun! peki Allah cc yi görememek kadar büyük cahillik var mıdır bu alemde? - +1 yıl
1) evrim varsa bir kere insan maymundan gelmişse bu nasıl çelişkidir ki maymun evrimleşmez? hadi maymunu geçtim maymundan geliyoruz diyelim onun öncesine ne diyon? tek hücreden mi bu hale geldik bunu senin aklın alıyo mu? büyük büyük dedem benim tek hücreli bir canlı mıydı? şaka gibisiniz ya!
görmeye gelince amerikayı görmüyorsun ama vardır diyon bu nasıl çelişki? Allahı da görmüyorsun ama inanmıyorsun sence bir terslik yok mu burada?
2) Allah yoksa eğer bunca alem bunca kainat bunca arş-ı ala bunca feza bunca arz nasıl meydana geldi? hepsi tesadüf mü? sence tesadüfle açıklanabilir mi bunca kompilike yapılar ve grift nosyonlar (burada beyin ölümü gerçekleşiyor, ateistsin yani) - +1 yıl
3) kominizm nedir? herkes eşittir der herkes malını mülkünü paylaşır der ve Allah cc haşa yoktur der. şimdi bunca yazdığım delilden sonra kominizme inanıp afedersin ama karını da paylaşmayı göze alıyormusun mu sen? her şey paylaşılırmış oldu be! ben kazanayım o yesin böyle saçma bir sistemdir kominizm.
Ve son bir söz yazıcam Newtondan "bir insanın tanrıya inanması için başparmağına bakması yeterlidir" bu cevap da size fazlasıyla kafidir. arif olan anlar kani olan düşünür. - +1 yıl
@oLdness07
Diyeceklerim bu kadar. Tüm soruları cevapladım galiba. - +1 yıl
insanların bir bedenen bir de ruhen yaşamları vardır ruhen yaşamında Allaha içten bir şekilde bağlananlar ona tamamen secde edenler direk cennete gitmesine sizin gibilerin öbür tarafda "hoop adam kayırma var ama bunlar hiç dünyaya gelmedi" gibi saçpa sapan saçma sapan sorular sormaya hakkını bulamayasınız diye dediğim gibi islamiyet hakkında bir şey bilmiyorsun daha cevap vermeyeceğim ama dediğim sitelere bak onlar da bilgili bu konuda onlara sor oku madem ben okuyacağım senin yazdıklarını ama sana şu sözle bitiriyorum buna kesin dersinki bağnazlık felan filan diye
ben sadece sizi sonkez uyarmak istedim ama sizede tavsiye ederim inanmayı çünkü ben Allaha innanıyorsam sadece boşuna inanmış olurum ama sen Allaha inanmadığın için sonunda ne olur - +1 yıl
@soran Bizi anlamak için çalışmıyor zaten. Ben son sözümü söyledim
- +1 yıl
@Julieeetttt kalem örnegini biliyorum youtube sözler köşkü kanalındaki fetullahın askerlerinin komedileri oo :) cansiz bir kalemle 4.6 milyarlik dünyayı ve canlı çesitliligini açıklamak komedidir ben izlerken guluyorum ancak bilinden fenden fizikten haberi olmayan teistler için ikna edici olabilir bu. İnsan kusurludur 20 yaş dişi apandisit bel agrilari hastaliklar neden vsr bir araştır bakalim, o kalem hasta olmaz, durup dururken bozulmaz ama insan oyle mi :) ya da bir örnek kafan açılsın biraz. İnsanlar köpekleri egitmeden önce sadece kurt vardi bu gun sayisiz kopek turu nerden geldi? ya da denizin diplerindeki balikların gözleri görmezken neden gözleri mevcut? Gormeyecekse ne diye var, ya da zurafalarin boynu neden bu kadar uzun, su içmek onun için işkence iken? Bu tarz sorularin cevabi seni aydınlatabilir belki.
Isıd ve sınav hakkinda sessiz kalman beni şaşırtmadi ve seni ateist yapmak gibi bir niyetim yok. Herkesin doğru yolu kendine... - +1 yıl
Işid ve sınav hakkında sessiz kalmadım kesinlikle. IŞİDin kimler tarafından kurulduğunu amacını bildiğim için böyle basit bir örnek üzerine konuşmak istemedim. Işid'i savunmuyorum savunmamda zaten. Yaptıklarını doğru bulmadığımı söylemiştim zaten.
Sınav konusuna gelince “ ... Ve kim bu dünyanın sevaplarını/ nimetlerini arzularsa kendisine ondan vereceğiz. Kim de ahiretin sevaplarını/ nimetlerini arzularsa ona da bunu vereceğiz. Ve şükredenleri/ nankörlük yapmayanları mükafatlandıracağız. Nice Peygamber, arkasında Allah’a ram olmuş bir çok insanla birlikte O’nun yolunda savaşmak durumunda kaldı. Onlar, Allah yolunda çektikleri sıkıntıdan dolayı ne korkuya kapıldılar, ne zayıf düştüler, ne de kendilerini düşman önünde küçük düşürdüler. Zira Allah sıkıntılara göğüs gerenleri sever. - +1 yıl
Yüce Allah peygamberlere ve onların takipçilerine dünyanın ve ahirtetin en güzel nimetlerini bağışlamıştır. Dünyanın ve ahiretin mutluluk kaynağı sevapları haddi zatında Yüce Rabbimiz tarafından sadece Muhsinler’e/ iyiliğe gönül bağlayıp, o uğurda gayret gösterenlere va’dedilmiştir.
Kendilerini bu dünyanın geçici zevklerine şartlayan kafirler için ebedi nimetler yurdu bütünüyle kaybedilmiş olup, bu alemden de illetli bir takım mutluluk kırıntılarını elde etmekse ilahi imtihan maksadı ile Rabbimiz tarafından kolaylaştırılmıştır. - +1 yıl
Bu nedenle, bir sınama alanı olan dünyadan yararlanmanın önü açıktır. Tümü ile bu geçici olanı acele olarak isteyen, bu konuda hiçbir ölçü ve sınır tanımayan dünyaperestlere, istediklerine kavuşmayı Yüce Allah kolay hale getirmiştir. Rabbimiz yukarıdaki ayetlerde biz müminlere hem dünya sevabını hem de ahiret sevabını isteyecek bir bilinçle hareket etmeyi öğretmektedir. Fakat kendilerini ebedi kılacağı vehmi ile, sadece dünya sevabına kilitlenen ahmaklar gibi olmak, sonsuz mutluluğa talip olan müminlere yakışmamaktadır.
- +1 yıl
Bu dünyanın nimetlerini arzulayanlara dünyayı, Ahiret’ i tercih edenlere ise istediklerini vermeyi Yüce Allah taahhüt etmiştir. Dünya nimeti de Ahiret nimeti de Allah’ a aittir. Kim hangisini isterse onu almayı Allah kendisine kolaylaştırır. Dünyanın geçici hazlarının peşine düşenlerin payına cehennem; Ahiret hayatının güzelliklerini isteyenler ise gerçek müminler olup paylarına ebedi mutluluk diyarı cennet düşecektir. Hud Suresi’nde dünyaya öncelik verenlerle ahirete öncelik verenlerin durumu, apaçık, yalın ve özlü ifadelerle dillendirilmektedir: @oLdness07
- +1 yıl
Çünkü dünyanın da ahiretin de gerçek sahibi olan Allah, sınama amaçlı sınırlı bir imkan tanır. Bu imkanların dağıtımını, hiçbir aracının denetimine bırakmaz; tamamıyla kendi kontrolünde tutar. O yüzden de dilediğine dilediği kadar rızık veren otorite kaynağı, hiçbir ortağı bulunmayan Allah katındadır.
Bir imtihan aracı olarak verdiği nimetler üzerindeki denetimi bütünüyle elinde tutan Yüce Allah, eğer isteseydi; dünyaya öncelik verenlerin evlerine gümüşten çatılar, merdivenler, kapılar, yataklar verirdi. Ayrıca yine isteseydi, sınırsız ölçüde altın verirdi. Fakat dünyayı düpedüz zenginlikleri ile ifsad etmesinler diye, kısıtlı miktarda servet sahibi olmalarına izin vermiştir. - +1 yıl
Bakın kalp kırmak istemiyorum. Saygısızca kelime kullanmak istemiyorum. Hoş bir tartışma okumak istiyorum. Ama bilgi sıfır ya inanamıyorum şu yazdığımdan utanıyorum "Maymunlar neden evrilmiyor?" @Julieeetttt bu nasıl sorudur. Kaç yaşındasın 18 desek lise sonuna kadar hiç mi biyoloji dersi görmediniz. Yalvarırım detayını bilmediğin şey hakkında yorum yapmayın gülünç oluyor ben okurken utanıyorum.
- +1 yıl
1. Sorun evrim var evet ama maymunların evrim gecirmedigini nerden ortaya cikardin? Bütün canlilar evrim gecirir ve evrim şu anda da devam ediyor. Evrimi görmen imkansız çünkü çok yavaş ilerleyen bir süreçtir.
2. Çayın içindeki şekeri göremesem de bilimsel olarak ispatlayabilirim. Tadina bakabilirim, tüm çayı kaynatip suyi buharlaştırıp kalan şeker çokeltisini kurutup çayı gorebilirsin ancak bilimle yaraticiya ulaşman imkansizdir :)
3. Benim komunistlik ile ilgiki 1 kelimem dahi yok bir önyargı daha :) ben komunist degilim her ateistte komünist degildir. Komunizm rusya kokenli bir siyasi akımdır, benimle de hiç alakası yok ben sosyal demokratım siyasi gorusum bu :)
4. Müslümanlar degil bütün kökten inançlilar cahillige meyillidir dedim. Cünkü inançlarinin her seyi acikladigini dusunup senin gibi 'benim için deegersizler' deyip ogrenme zahnetine girmezler. Sorgulamanin bilginin kesildigi yerde cehalet başlar dediğim bu. - +1 yıl
@ilkelanarşist gülünç olan ne biliyor musun? Hala maymundan geldiğimizi düşünen insanların var olmaları...
Diyelimki öyle bir şey var. Günümüzdeki maymunları evrim teğet mi geçmiş...
Bende buna gülüyorum işte.
Haklısın kavga boyutuna gelmeden konuşmalıyız insanlar konuşarak anlaşılır ama bazı şeyleri anlamamak için ısrar edenlere diyecek hiç bie şeyim yok. Evet 18 yaşındayım bu arada biyoloji derside gördüm. Belliki yaşını benden büyük ama nedense beni anlamak için yaklaşmıyorsunuz - +1 yıl
@Julieeetttt bakın evrim adı üstünde bir teoridir doğru ya da yalnışlığı ispatlanmamıştır. Ama canım dostum güzel insan saçma sapan yok maymunlar neden evrimleşmiyor filan diyorsun ya. Yahu güzel dostum öyle birşey yok bir maymunun gereken evrim süresi 50 60 bin yıl belkide milyonlarca yıl sürebilir bunu kesin olarak kestirmemiz söz konusu değildir. Hala benim görüşlerime mitoloji diyorsun ben simge bilimine yıllarımı ayırdım. Bunlar gerçek tarihin yazıtlarıdır. Çoğunu gidip yerinde görmüşlüğüm vardır.
- +1 yıl
Uzun olduğu için burdan devam ediyorum.
Ama ben bile senin kadar net konuşamıyorum. Emin olamıyorum. Sen nasıl bu kadar net olabiliyorsun mitoloji diyip bir köşeye atıyorsun? Bu tarihi bilmemektir bilmemek suçmu elbette değil öğreneceksin ama bilmiyorsanda mitoloji diyemezsin bu seni gülünç bir duruma düşürür. Ben sana hepsinin fotoğraflarını teker teker atmaya hazırım. İslamiyetten binlerce yıl önce yapılmış çizimleri. Varsa eğer sembolizm dilin yazıtları okursun. Ama burada sıfır bilgiyle yok mitolojidir yok şudur budur diyemezsin. - +1 yıl
Evrimin ne olduğunu biliyorum evrimleşmenin bir sonucu olarak türlerin değişimini ve yeni türlerin oluşumunu, evrime etki eden faktörler ve mekanizmalar ile açıklamaya çalışan bir teoridir. Bunun yanında evrim teorisi türlerin oluşumuna dair bilimsel araştırmaların getirdiği sonuçlar ve yeni bulgular ile açıklamaya çalışır.
İşte ben bunu saçma buluyorum. Neden buna inanıyorsunuz ki?
Herşeyin tek bir yaratıcısı vardır o da ALLAHtır.
Ben bunu bilir bunu söylerim. Tek gerçek din İslamdır Herşeyin tek Sahibi ve Yaratıcısı Allahtır. Bunun dışında söylenenler umrumda değil. Elhamdülillah müslümanın. Bana yaptığınız şeyin mantıklı olduğunu anlatmaya çalışmayın bu konuda görüşüm net. Size tek diyeceğim umarım doğru yolu bulursunuz.
Sizin deyiminize göre Haşa eğer Allah yoksa, inandığım için beni cezalandıracak bişey de yok demektir.
ama Allah varsa (tabi ki var) sen inanmadığın için biraz sıkıntı yaşama ihtimalin olacacak. - +1 yıl
1. Maymunlarda evrim gecirmiştir. İnsan maymundan gelmez maymunla insanin atası ortaktir. Bu funku insanlarda maymunlarda evrim gecirmis durumdadir ve bu devam etmekte. Bütün canliların atası ortaktir, buda tek hücrelilerdir. Bundan 3 milyar yıl geriye gidip atana baksan bir tek hücreli canli goreceksin :) Amerikayi görmesemde bilimsel olarak kanitlamayı geçtim bir uçaga binsen bile amerimayi havadan gorebilirsin ama yaraticiyi asla ve hicbir yontemle goremezsin cunku bence yok :)
2. Bahsettiğin sonsuzlugu aciklayamadiginda tanri yapti demek en kolayidir. Onceleri yildirim düştugunde insanlar yaratici bize kızdı deyip kurban kesermis. Evren kainat her gun biraz daha acıklaniyor ama senin bunda zerre kadar haberin yok. Ateistin beyni yandı demişsin :) güldum buna
3 komunizmle olgili yanlisini yazdim ben komunist degilim. - +1 yıl
Artık yazmanada gerek yok aynı şeyleri tekrar ediyorsun.
- +1 yıl
@Julieeetttt tabiki cennet varsa cehennem daha eğlenceli olacaktır :)
- +1 yıl
Sizin deyiminize göre Haşa eğer Allah yoksa, inandığım için beni cezalandıracak bişey de yok demektir.
ama Allah varsa (tabi ki var) sen inanmadığın için biraz sıkıntı yaşayacksınız..
Son sözümü söyledim artık. Yazmanıza gerek yok. Bana mitolojiyi anlatmanıza da gerek yok. Bana mitolojiyi anlatacağınıza siz Kuranın tefsirini okuyun. Aradığınızı orada bulursunuz. Meal demiyorum bak tefsirini okuyun. Bana sorularıma net cevap veremeyip şunu tam bilmiyorsun gülünç duruma düşüyorsun demeyin gülünç duruma düşen sizsiniz. Ben müslümanın ve öyle kalacağım. Allah sizi islah etsin.. @oLdness07 - +1 yıl
@ilkelanarşist dediğine sadece güldüm. Cevap vermeye de gerek duymuyorum.
Ama şunu bil.
Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil. - +1 yıl
Bütün sorularına mantıklı cevaplar verdim bana aynı şeyi söylüyorsun diyorsun
bence sen aynı şeyi papağan gibi tekrarlıyorsun ne o ''her şeyi allah yarattı başka her şeye kapalıyım
benim dinim süper'' senin dediklerin bu. Ben bilimden akıldan bahsediyorum sen papağan gibi
tekrarlıyorsun aynı şeyi hiç bilimsel bir şey akala yatkın bir şey konuşmuyorsun. Evrimden bile haberin
yok ''neden maymunlar evrimleşmedi'' diye garip sorular soruyorsun ben iyi niyetle cevaplıyorum
belki öğrenmeye meraklanırsın diye ama tık yok :) @julieeetttt
En son bahsettiğin allah yoksa bile ben karlı çıkarım görüşü her tartışmanın sonunda son çare olarak yazılıyor. Düşün eğer her şeyi bilen bir yaratıcı varsa bu riyakarlığını görmeyecek mi? Yani ben inanayım da yanmayayım karlıyım ohh demeni yaratıcı bilmeyecek mi? Teistlerin felsefede geldiği son nokta bu alıntı komedi :) Ben hiç olmazsa samimiyim, varsa yanarım diye g*t korkusundan itaat etmem ;) - +1 yıl
@Julieeetttt "sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez." sokrates'in bu hoş sözünüde size armağan ederek iyi akşamlar demek istiyorum.
- +1 yıl
@oLdness07 ben zaten riyakarlık yapmıyorum cehenneme girmeyeyim diye de Allaha inanmıyorum. Verdiğim örnekte sizin yaptığınız şeyin saçmalığını anlatmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Allaha inanıyorum çünkü bu mükemmel bir sistemin mutlaka bir yapanı olmalıdır zira bu sistem o kadar ince hesaplarla ayakta duruyorki mesela herbirimiz 46 kromozoma sahibiz bunların 23 anneden 23 babadan aldık1 fazla olursa çoçuk mongol yani gerizekalı olur 1 eksik olursada çoçuk düşer dimi peki önüzde bir dart düşünün bu dartta bir yeri işaretliyelim mesela 6 sayısını sizin gözünüzü bağlayalım 10000 defa atsanız kaç tanesi yerini bulur gözümüz açıkken bile zor nişan alıyoruz dimi peki insana anneden 23 babadan 23 kromozom nasıl verildi eğer ayarlayan olmasa biz ya mongol olurduk ya da ölü doğardık ama Allaha şükür ne mongluz ne de düşük doğduk dimi (verdiğim örnekte bile bir insan var ona rağmen hedefi tutturması çok güç bide siz hiçbirşey yok diyorsunuz) eğer yaratan yoksa gidin gözlerini bağlayın bakın kaç kere tam istenilen yerden vurmuşsunuz sonra vurulan sayıyla dünyanın nüfüsnu oranlayın kaç kişinin mongol kaç bebeğin doğmaması gerkirdidimi peki bu sistem nasıl kuruldu yani
- +1 yıl
çok ince dimi yoksa 6 milyar nufuslu dünyanın en az 2 milyarı mongol olmalıydı... Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. @oLdness07
yeterince tartıştık - +1 yıl
"sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez." sokrates'in bu hoş sözünüde size armağan ederek iyi akşamlar demek istiyorum. Aynı sözü size ithafen yazıyorum. İslam araştırma dinidir...
Newtondan "bir insanın tanrıya inanması için başparmağına bakması yeterlidir" bu cevap da size fazlasıyla kafidir. İyiy akşamlar @ilkelanarşist - +1 yıl
Sistem mükemmel değil ki :) İnce sistem falan yok doğada uyum sağlayan ve güçlü olan hayatta kalır.
bu oldukça yobaz bir sistem. hiç mi izlemedin belgeselleri hayvanlar birbirini parçalayarak çoğalıyor büyüyor.
O verdiğin örnekteki sistem mükemmel olsa sakat bireyler engelliler düşük doğumlar olmazdı. Öyle
bir yazmışsın ki sanki insan hatasız kusursuz mükemel şekilde hiç hastalanmadan hayatına devam ediyor. - +1 yıl
Bu sistemi ''sizinle aynı dinden olmayanı allah yolunda öldürün'' diyen bir sayko yapmış olabilir mi
sence :) Sana göre bu mükemmel evreni ''ki değil'' yaratan yaratıcı bu özenle yarattığı ''ki özen falan yok'' insanları
islam dininden değilse gebertin demesi normal mi? ya da nisa 34 deki gibi kadınları dövün demesi.
ya da kollarını ve bacaklarını çaprazlama kesin demesi. Senin dediğin mükemmel yaratıcı güya insanı özene
bezene yaratmış ama ne hikmetse dünya düzdür ve güneş ve ay dünyanın etrafında döner diye saçmalamış :)
https://www.youtube.com/watch?v=kjjYXOIHCaY bak seninle aynı görüşteki ıraklı amca kurana
dayanara dünya düz diyor. Şu an benim gözümde o heriften pek farkın yok :) Özelden mesaj atacaktım kapatmışsın.
seninle istediğin kadar tartışırım rahat ol ;) - +1 yıl
@oLdness07 ben seninnle tartışmak istemiyorum sorun bu ;)
Anca eleştiriyorsun. Bu tarz bir konuşma daha fazla ilerlemez. Uzatmayalım. Herkes kendi yoluna diyeceklerimi dedim ben.. - +1 yıl
Tartışmanın başında cepten cevap verdiğim için geç kaldığımdan dolayı ''Ve yine bir soru daha cevaplanamaz...'' diye bana salça olmuştun. :) Her soruna cevap verdim ayrıca sorularda sorum ama cevabını alamadım. bu son soruda da böyle oldu sana kuranda yazanları yazdım ağırına gitti tartışmayacağım seninle diyerek uzaklaşıyorsun :) bu hep böyle oluyor zaten tabi ki eleştireceğim sende eleştiriyorsun bana ''inş doğru yolu bulursun, mantığın yok. ilk cevabında ''Ama hic bir sorularına da net cevap veremezler.'' dedin. kimin cevap veremediği ortaya çıktığına göre sana da iyi akşamlar, bundan sonra atıp tutmazsın atesiler hakkında umarım.
Dünyanın 6 günde oluşması var bir de. Ay'in yarılması var.. var da var.
Bunlar nasil bir insan tarafından yazılabilir!56 Yorumla- +1 yıl
bu soru değilki haklısın onlar bile kabul etmişlerdi peygamberin kerametini hatta demişlerdiki muhammedin sihri arşa etki etti demişlerdi ayın ikiye bölünmesine
- +1 yıl
Soran dostum :) ayın yarılmasıda neredeyse imkansızdır. Sayın muhammedin ayı yarabilmesi için ayı bilimsel olarak patlatması gerekiyor. Hatta biraz daha siyasi ve coğrafi konum olarak ilerlersem. Ozaman'ın en güçlü bilimsel, siyasal ve askeri devleti "Bizanslardır" hatta astrolojide çok ileride oldukları için ay'da yaşanılabilecek en ufak bir kıpırtıyı görebilirlerdi. Ancak böyle bir belge ya da kayıt almamışlardır. Tek aldıkları kayıt ayın yarılmasına yakın ay tutulması gerçekleştiğidir. Hz. muhammed'de bunu mucize olarak göstermiştir.
- +1 yıl
Sayın arkadaşım tamam bilgilisiniz baya araştırmışsınız saygı duyarım ama şunu da göz ardı etmeyelim eğer mantıkla açıklana bilseydi mucize olamazdı değil mi iste bu yüzden mantık dini açıklayamaz bu da size ters gelir
- +1 yıl
Ay yarılması Kuran kaynaklı değildir. Sadece bir rivayettir. İslam'ın özüyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bir müslüman olarak ben de inanmıyorum mesela bu rivayete.
6 gün meselesine gelince, o Kuran kaynaklıdır. Ama şunu unutmamak lazım, yevm (gün) kelimesi Kuran'da dönem/aşama anlamında da çokça kullanılmıştır. Big Bang (büyük patlama) konusunu araştırırsanız bu yaratılışın nasıl aşama aşama gerçekleştiğini görürsünüz. - +1 yıl
https://youtu.be/IC2V2I6ABdo Ayın yarılması
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuranda dünyanın düz olduğu güneşin balçığa batırıldığı için gece olduğuda yazıyor cümleyi nereye çekersen oraya gider sen iyi yönlerini görmek istersen iyi yönlerini görürsün kötü yönlerini görmek istersen kötü yönlerini görürsün bu bahsetitiğin mucize diye tabir edilen olaylar budizmde bile vardır. Tam hatırlamıyorum budizmde yıldızlardından oluşutğumuzu yazan bir söz vardı ve bugün biliyoruzki bizler ile yıldızlarda olan ortak bir şeyler var tam bilemiyorum bunları ama her dinde böle mucizeler vardır okumak gerekir
16 Yorumla- +1 yıl
tam olarak hangi ayetler yazarmısınız
- +1 yıl
yaz l*n
Cevap sahibi+1 yılkütüphanelere gidip türkçe mealli kuran bulabilirsin veya bazı internet siteleri buzim veya hinduizmin inanç kitaplarını türkçe bir biçimde satmakta alıp okumakta fayda var ancak okuyarak gerçeğe ulaşabilirsiniz ve unutmayın hangi yönünü görmek isterseniz o yönünü görürsünüz
- +1 yıl
kuranda dünyanın yuvarlak olduğu hatta güneşin kendi etrafında döndüğü bile belirtilmişken böyle düşünmeniz... garip bir beyin kıvrımınız olsa gerek
Cevap sahibi+1 yılvurguluya vurgulaya belirttiğim halde halen bu şekilde davranmanız cahilliğinizi bu derece gözler önüne sermeniz hayret edici doğrusu
- +1 yıl
hangi ayetler olduğunu yazmadan konusmanızda öyle
Ateistler yaşanan karmaşalardan dolayı dini sorumlu tutarlar oysaki bilmiyorlar nefis denen lanet şeyi. Eğer nefs olmasaydı peygamber efendimiz (s. a. v) ölünce karmaşa başlamazdı. Yaşananlardan din sorumlu değil bizler sorumluyuz. Sonuçta herkes ölümü taşacak o zaman görürler gerçek mi değil mi
10 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bence bunları yeri burası değil bir kişiye birşey göstereceğim diye burada birsürü günaha giriliyor İslamda zorlama yoktur Allah herkese hidayete erdirir inşallah isteyen araştırır bulur istediği bilgiye istediği gibi ulaşılacak bir çağdayız tarafsızca açık okuyun ya da erindiriz türkçe mealini dinleyin, tevrislere bakın çünkü bazı sureler ne için olduğunu neden söylendiğini anlamak için o devideki olaylarıda bilmek gerekiyor.
En sevdiğiniz saatçıyı aylarca araştırıyorsun ne giyer ne içer bunları araştırmakmı zorunuza gidiyor yarım saat ayır bir kere bak bakalım sonra karar verin burada saçma sapan şeyler yazıp çizmenin kimseye faydası yok...00 Yorumla
+1 yılMilleti yargılamak bize düşmez. Herkes kendinden sorulucak. Herkesin gunahida sevabida kendine. Sen bunlar dedin diye ateist müslüman olmiycak. O kafasına koymuş bir kere. Onun gunahida ona. O ateist diye sana günah gelicek diye birşey yok. Herkes kendine arkadasim. Milleti yargilamayin.
22 Yorumla- +1 yıl
yorumlarda buna cevap verdim
- +1 yıl
Keyfin bilir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen herkese saygı duyan biriydim ateist olsun ne olursa olsun kendimde kapalı inançlı biriyim ama baktım ki bu ateistlere biz laf etmezken onlar bizim inançlarımıza hakaret ediyorlar bundan sonra bende diyorum ki Allah ateislerin belasını versin zeki diyorlar onu diyenler onlardan salak bu kadar hakikati inkar eden maldır. net marjinallik özentisiniz sizler
87 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSanada helal bunları düşündüğün için
- +1 yıl
helal olsun
Cevap sahibi+1 yıl@Julieeetttt sağol canım sanada helal
Cevap sahibi+1 yılAteistler
- +1 yıl
Yoo ne alaka, çok ateist tanıdım, inançla alakaları olmadığı için, hakaret falan etmezler, aksine saygılı davranırlar. Yani inancı ya da inançsızlığı ne olursa olsun, saygılı insan saygılıdır, sagısız ise de saygısızdır.
Bunun, kişinin ateist ya da müslüman olmasıyla alakası yok.
Öyle kötülükler oluyor ki insanın bir şeye inanası gelmiyor
58 Yorumla- +1 yıl
einstein kötülüğün insanın kalbinde Tanrı sevgisi olmadan yaptığı hareketler olduğunu söylemiş
- +1 yıl
hayır sana suçlusun demedim düzgün bir şekilde okursan etrafında ki kötülük yapanlara dediğimi anlarsın
- +1 yıl
Sorun biz de biz islamı güzel bir şekilde yaşayamıyoruz. Madem islamı sevdireceğiz o zaman o güzel dini hakkıyla yaşamalıyız. Çünkü onda ne bir eksiklik ne de bir kusur vardır. Biz yanlış şeyler yaparak ha islam böyleymiş demek ki diye kötü bir şekilde tanınmasına sebep oluyoruz. keşke biz başkalarını eleştireceğimize öncelikle islamı yansıtanlar olarak kendimize çeki düzen versek. O zaman çok daha güzel olur her şey. bir de insanlar keşke önyargıyı bırakıp da açıp bir kuranın mealini okusalar. O zaman gerçek anlamda islamı öğrenirler.
- +1 yıl
@kırmızıpatiklikız haklısın
+1 yılyazıldığı sureyi veya ayeti atar mısın ismiyle birlikte merak ettiğim için soruyorum
23 Yorumla- +1 yıl
ya da soyle soyleyeyim madem bunlar kur an ı kerim de yazıyordu. neden bu bilgilerin bilim adamlarınca açıklanması beklendi. insanları aydınlatmak amacıyla dini alimler bunu daha önceden neden söylemediler madem durum senin dediğin gibi bunu önce din alimlerinin bilmesi görmesi gerekirdi bilim adamlarının değil. din alimlerinin bilim adamlarına öncü olması gerekirdi
- +1 yıl
bu bilgiler zaten yıllarca alimler tarafından biliniyordu kullanıldıda bakarsan müslüman bilim adamlarının çok şey bulduğunu görürsün şöyle bir laf varBu konuda ünlü fizikçi Pierre Curie 20. yüzyıl başlarında şunları söylemiştir:
« Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık. » - +1 yıl
Endülüs devirleri bundan 1000 2000 yıl öncesi.. o süreçten bugüne bir çok şey başarılabilirdi. bunların hiçbiri olmadı. yazılan kitaplar pekala tekrar yazılabilirdi. sonuçta bilimsel bilginin gelmesi ilhamla olmuyor bırak kendini kandırmayı Müslüman ülkelerin geldiği konum belli Avrupa ülkelerinin geldi bilim teknoloji belli kendini kandırma
çok basit.. gireceksin google ye bilimsel araştırmasını soracaksın. elbet birisi araştırıp açıklama yapmıştır. ateistler bilim insanları değil, her şeyi bilmek zorunda da değil, bu tarz sorular rağbet görüyor sizde buna dayanarak bol bol hadi ateistler açıklayın demeye alıştınız. bir şeyi gerçekten bilmek istiyorsan araştır.
25 Yorumla- +1 yıl
ben bunu biliyorum tamam amacımı açıklamaya yazacağım belli siz okumayacaksınız yorumları
- +1 yıl
yorumları neden okuyayım soruyu okudum. buyur bilgini tazelersin
https://www.evrimagaci.org/fotograf/56/3917 - +1 yıl
ben de açık net bir şekilde söyledim herkes yapabilir 1 bardak tuzlu suyla 1 bardak safsuyun tadına bakın karıştırın bir daha bakın karışımın tadı ikisindende farklı olur akdeniz ile atlas denizide ayılmaktadır yavaş bu kadar olmaz sıvılar akıcıdır ve büyüklükleri oranında yavaş karışırlar ama kaç bin yıldır hala karışamıyorlarsa aralarında bir engel olmasındandır
- +1 yıl
sen koskoca deniz ve okyanusla bir bardak suyu aynı kefeye mi koyuyorsun ne kadar sığ bir mantık. senin örneğinle yola çıkarsak bardağın birinin dibine beyaz kum diğerine ise toprak koy sonra aynı renkte su olmasını bekle.. allahını seversen mümin oku be sana verdiğim linki yorma beni. kuranda bu kadar mucize yazsaydı bilimin yuvası arabistan olurdu avrupa değil
- +1 yıl
bilimin yuvası arabistandaydı tencere dibin kara seninki benden kara aç da bir endülüs emevilerini oku tamam
Yazıyla ELMA kelimesinin 29 harf içinden Türkçeye en uygun olan 4 tanesinin, tesadüfen ardarda gelmesiyle oluşabileceğine inanmayan, ama bizatihi ELMA meyvesinin, renginin tesadüfen kokusunun tesadüfen, tadının tesadüfen vitaminlerinin tesadüfen suyunun tesadüfen, üstelik göz estetiğine en uygun insan vücuduna en faydalı haliyle bir araya gelerek, tesadüfen ELMA meyvesini oluşturacağına inanan varlıklara ateist denir..
01 Yorumla
+1 yılPolemik yaratmak için girmiyorum ancak insanlık orta çağdan önce sanıldığından daha fazla ilerleme kaydetmiş olabilir bunu herkes göz ardı ediyor. Özellikle Semavi Dinler ortaya çıkmadan önce.
Sen o örneği gösteriyorsun bir yerde de haklısın ancak Ramayana Destanı ya da Hint Mağaralarında uçan cisimler ve Hidrojen bombası tasvirleri mevcut.03 Yorumla- +1 yıl
zaten islamiyette şunu diyor ne zaman size peygamber gönderdik bilimde büyük ilerlemeler kaydettiniz tek peygamber muhammed (a. s.) değil
- +1 yıl
Bu doğru bir önerme değil insanlık en büyük gelişimini peygamberlerin olmadığı bir dönemde yaşadı ama.
- +1 yıl
peygemberler dünyanın başlangıcından hz. Muhammede kadar gelmiştir bir firavuna Allahtan bahsedildiğinde firavun hadi o zaman bir kule yapında bakalım Allah var mı yok mu diyebildiğine göre teknoloji bayağı gelişmiştir ve evet şu an çok gelişmiş durumdayız çünkü Allah artık hiç bir kavmi yok etmeyecek kıyamete kadar
Kuran-ı Kerim ayetleri her indiğinde Allah'a inanmayanlar Peygamberimizin kendisinin yazdığını sanıyorlarmış ama o dönemin en ünlü şairlerine yazarlarına ayetleri götürdüklerinde bunu bir insan yazamaz diyerek Allah'a inanmaya başlamışlardır şairler yazarlar.
10 Yorumlaateistlerin kalbi kararmış Rabbim dilediğini yola getirir
115 Yorumla- +1 yıl
bu hayatta insani sıkıntılar verilmedikçe herkes Allahı arardı
Tebrik ediyorum arkadaşım senin sayende sitede ki bütün ateistler Müslüman oldu. Şimdi onlarda çevrelerinde ki atesitleri senin bu anlamlı sözlerinle Müslüman edecek. Yani sen olmasan ne yapardık bilmem.
44 Yorumla- +1 yıl
ben ateistlerin saldırılarına karşılık vererek onların sözlerine yavaştan inanmaya başlayıp araştırmayan müslümanları kaybetmemek için yazdım ben zaten biliyorum ateistlere ne gösterirsen göster asla imana gelmezler ama ne zaman kıyamet kopar o zaman secde ederler ama iş işten geçer
- +1 yıl
ben öyle bir şey demedim kıyametin koptuğu zaman çoğu insanın Allah'a secde edecekleri ama o zaman da Allah'ın onlara merhamet göstermeyeceği zaten bilinen birşey ama sizin dediğim şeylerden bunu çıkarmanız dahabi enteresan
Onlara ne soylesen az anlamazlar çünkü anlamak istemiyolar sen beyaza beyaz desen onlar siyah dicek allah ıslah etsin onları
kırk alimi bir delille yendim, bir cahili kırk delille yenemedim,
olan imam şafi sözüdür.30 Yorumla
+1 yılAtaistlere niye soruyon onlar zaten inanmıyo cevap veremedikleri gibi senide yalancı çıkarırlar yok öyle bişey diye okutursun inanmazlar :D Müslümanlar Dini Gerçek anlamada Yaşasın Yeter :)
10 YorumlaAteistler anca nereye kadar çok haklısın 1400 yıl önce hangi insan tarafından yazılabilirki? öyle bir şey yok Kuran-ı Kerim Allah Tarafından Gönderilmiştir (bunu düşünmeyen ahiret te düşünsün )
30 Yorumla
+1 yıl5bin yıl once misirlilar pil ve lamba kullaniyorken beyin ameliyatlari yapabiliyoken 1300 yil onceki kuranın herseyi bilmesinin normal oldugunu musluman olarak bilmen gerekmezmi sen once buna cevap verde bizi dahada rezil etmeden uza :d uzayla ilgili bilimler astroloji ve dahasi kurandan cok daha once bilinen seylerdi. Denizlerin karismamasida kac bin yil once aciklanmis bir olay sen eskileri bizden dahami cahil saniyon ne
08 Yorumla- +1 yıl
peki sen bunun nedenini araştırmadın hadi yorumları neden okumuyosun dedimki ne zaman bir peygamber gelmiş o zaman teknoloji tavan yapmış dedim demi
- +1 yıl
Nye yorumlari okiyimki onemli olan sordugun sey. Teknolojik acidan peygamberlerin getirdigi birsey yok bilgi haricinde. Bilgilerde bilinen seyler olunca dalga gecmeleri icin bir neden daha verilmis oluyor
- +1 yıl
evet onlarca yıl öncesinde biliniyordu ama belli bir tarihten sonra farkındaysan kimse bilmiyordu çünkü helak olmuştu bilenler ve yeniden keşfettiler islamiyet döneminde de bilinmiyordu kazılar sonucu bulundu bunlar ve o zamanlarda kazı yapacak alet yoktu
- +1 yıl
Adamlar peygamber gelceni bilioduda bunlari bilenmi yoktu. Araplarda yoktu belki ama bir kanit degil bu
- +1 yıl
insanın bilmediği bir şeyi yazması sence bir kanıt değilmi insan bilmediği birşeyi yazamaz bu yüzden bunları insanlara öğreten bir şey olmalı demi
- +1 yıl
İyide adamlar daha kendisine inanmio. Bise bilmedigine nye inansinlar bunu biz bile tam bilemiyoruz inancimizdan oturu inaniyoruz
- +1 yıl
inancımızda bir şeye inanmamız gerektiğinden sonra onu kanıtlanmıştır Allah kendi varlığını bile kanıtlamış
- +1 yıl
Herkes ayni gormez. Kimisi bosluk gorur kimisi doluluk. Goremeneleri kendi sorunlari
+1 yılBana göre arkadaşım, arateistlik modern kafrlik. yıl istersek 2094 olsun bitmez. allahu teala: bana inanmayan en kafir kullarimi bana inanmadığı için siz yargılayamazsiniz, ancak hidayeti icin yol gösterebilirsiniz diyor. allah her kulunun kalbine iman sevgisi de koyar. inanmak kendi iradesi ile yapacağı iştir. kalb, nefis ve inançı ayrı şeyler olarak kabul ediyoruz ama bunlar birbirine bağlıdırlar.
10 YorumlaDiğer konusunda 963 cevap paylaştı. : 600 yıllarda size göre sıradan bir insan olan hz muhammet nasıl olurda şu bilgiyi (ayeti ) bildirir insanlığa " Gökleri yedi tabaka (7 kat) olarak yaratan O'dur." yani atmosferin yedi kat olduğunu elinde hiçbir teknolojik veri yok iken nasıl insanlara bildirdi hz muhammet umarım demogaje yapmadan cevaplayın bakalım
03 Yorumla- +1 yıl
ispatı var zaten kuranda yazıyor bu ispattır bilimlede kuranın doğruluğu kanıtlanmış oluyor daha ne istiyorsun bağnazmış teneke insanlara hakaret edip engellemek olmaz dimi hem bilime inanırım diyor hem kanıtla diyor 600 lü yıllarda bildirilmiş bilimle de kanıtlanmış işte hala ispat diye kendini parçalıyor @JoSam bende seninle konuşmak istemiyorum ama terbiyesizlik yapıp kaçmak olmaz dimi
Ateist değilim, fakat dünya sizin etrafınızda dönmüyor bunu ne zaman anlayacaksınız?
52 Yorumla- +1 yıl
öyle birşey yazmadım
+1 yılYargılamayalım, kabule geçelim.
İsmini sayamadığımız her yerdeki her şey, fıtri kulluğunu yerine getiriyor, onun bu oyundaki rolü budur.
Ne demişler "deme niçin bu böyle, yerindedir o öyle."
:)00 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. dini araştırıp okuyup anlamadan eleştirenler duyduklarıyla ya da okuyup anlamadan eleştirenler aklını karıştırıp inanmamak için kendilerine sebep ararlar. sonuç olarak elbet gün gelince anlayacaklar.
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanların inançlarına saygı duyun. Düşünen neye inanması gerektiğini bilir. İnanmıyorsa onun kendi günahı bu. Polemik yaratacak sorulardan uzak kalmak lazım :) Burada sonuca ulaşmak imkansız.
02 Yorumla- +1 yıl
ben zaten bazı insanları etkileyemesinler diye bu konuyu açtım
- +1 yıl
Beyni olan ve düşünen insan etkilenmez zaten. Düşünemeyen insanlar da bırak ateist olsunlar. Saygı duyalım.
Herkes kendine dostum. İsteyen istediğini düşünsün. İç dünyası herkesin farklı
44 Yorumla
+1 yılAteistler bir mandalinanin olusmasi icin gerekenlere baksin onun icin topral gunes su hava bocek ari ruzgar bir ton sey gerek bu kendiligindenmi olustu :) Rabbime bak dilimlemiste gondermid Allah icin yapmayin yav
00 Yorumla
+1 yılDenizlerin karismamasi diye bisey soz konusu degil. Yani karisiyo. Genisleme mevzusu da surekli olan bir genislemeden bahsetmiyo kuranda. Yer ile gogu ayirip genisletmis o kadar iste.
24 Yorumla- +1 yıl
atlas denizi ile akdeniz neden farklı tuz oranları ve yoğunlukları farkılı
- +1 yıl
Yogunlugun ve tuz oraninin farkli olmasi karismadigi anlamina gelmez. Daha genis bilimsel bir aciklamayi internette kisa bir arastirma yaparak bulabilirsin. En ufak bir benzesmeyi aaa bu kuranda yaziyo demek muslumanlarda adet olmus :/
- +1 yıl
fizik kurallarına göre iki sıvı birbirine karıştığında yoğunlukları ve tuz oranları eşitlenir hatta deneye bilirsiniz saf sunun yoğunluğunu ve tuzlu suyun yoğunluğunu bulun karıştırın göürn geöerk karışma odur ama akdeniz ile atlası bir akarsu ayırmaktadır
- +1 yıl
gerçek karışmaodur olcak
M. Ö. Roma tarih kitaplarında yazar bu bilgi. Bilinen şeyler yani öyle Kuran da yazıyodu da bulundu filan değil olay.
00 YorumlaBir kere bile Kuran okumadığın o kadar belli ki. Ben de senin gibiydim 12 yaşında sonra büyüdüm beynim falan gelişti umarım senin de gelişir.
23 Yorumla- +1 yıl
peki umarım daha da gelişir ama standartın baya düşük olsa gerek
- +1 yıl
ben 7/24 burada değilim senin yorumunu gorür görmez söyledim
Yil 1960 : Ateiist sayisi 5
1970 : 6
1980 : 7
1990 : 10
2014 :625182991556130 YorumlaKuran'ın neresinde yazıyor bir aktarsanız öncelikle?
10 Yorumladin savunma gerektirmez. allah'ın sözüne ya inanır ya da inanmazsınız.
inanıyorum deyip de onu savunmayı kendine görev bilen fani ahmaklar; yazıklar olsun sizlere!00 Yorumla
+1 yılBence tartışmaya gerek yok ölünce her şey ortaya çıkacak zaten ;-)
70 Yorumla
+1 yılAkdeniz değil güzelim, Kızıldeniz. Ateistlere sunu sormak lazım herşeyin öncesi yani hz adem e kadar ondan once dinazor ondan once diye diye herşeyden önce
00 Yorumla
+1 yılBen hicbirseyin bilinmedigine inaniyorum var ya da yok diyemem bildigim birsey varsa hicbirsey bilmedigimdir diyomusum :) Not:alintidir
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılCevap basit. bütün kutsal kitaplar gibi kuranda zaman içinde sürekli değişime uğradı.
01 Yorumla- +1 yıl
basit İstanbul'da ilk kuran var araştırmasını yaparsın tamam
+1 yıltanrim, bu resim... bu resim...
31 Yorumla- +1 yıl
eee
Gizli Üye(36-45)+1 yılTamam, tartışın da insanlara hakaret ediyorsunuz. Adam ateist de olsa gerizekalı filan diyorsunuz. Sonra da Müslümanlara çoban deyince kızıyorsunuz. Kimse kimseye hakaret etmesin. Herkesin inancı kendine.
10 YorumlaAslinda dedigin seyler yazmaz
Sadece akilli din adamlarinin yorumlari
Bir kelimeyi 283747 anlama yorabilinen sekilde yazilmasi cok manidar10 Yorumla
+1 yılÜşendim cevaplayacak bir Ateist gelmezse akşama cevaplarım.
01 Yorumla- +1 yıl
peki beklerim
Dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir bilgi bile yok. Kutuplar niye hesaba katılmamış? Kutuptaki adam bir saatte nasıl 5 vakit namaz kılacak? Kutupta insan mı yaşıyor deme. Norveç'te bu saatler geçerli.
12 Yorumla
+1 yılbir twitter yazısı vardı ateist olduğuma kimseyi inandırmaya gerek yok allah biliyor o yeter diyor allah a inanmıyor ama allah tan kopamiyor kısacası nasılsa ölecek ozaman görür
10 Yorumlaakdeniz atlas hangi ayet?
11 Yorumla- +1 yıl
rahman suresi, 19-20
Bakma sen onlara ya fenomen olmak için ateist ayağına yatan aptallar onlar
10 YorumlaBende milyon tane yalan atsam bunlardan bir kaçı tutacaktır değil mi?
Senin bunu söylemen bir çocuğun noel baba kitabını okuduktan sonra geyikleri göstererek noel babanın varlığını ispat ettiğini sanmasında farklı değil. ;)
Bu açıdan bak bide.17 Yorumla- +1 yıl
siz bayım bir insanın dinine yalan diye bilecek kadar aşağılık mısınız kusura bakmayın ama din bizim için kutsaldır siz nasılbu kadar saygısız olabilirsiniz malesef attığı o yalan olarak tabir ettikleriniz nedense yavaş yavaş kabul ediliyor
- +1 yıl
demekki türkçeniz zayıf ya da görmek istememenizden kaynaklanmaktadır
- +1 yıl
ben düzeyli bir tartışma istedim eper düzeyli olamayacaksanız tartışmayın seyirci kalın tartışacaksanız da @ilkelanarşisti örnek alın
+1 yılBu soruyu cevap verirdim ancak aklına şuphe sokmak istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılAteistler allaha inanirlar.
Birseye inanmadan inkar edemezsin.
Sadece kibir iste.
Reddetselerde cok ciddiye almamak lazim cunki olmayinca olmaz00 Yorumla
+1 yılSen önce ateistin ne demek OLDUĞUNU biliyormusun onu söyle
21 Yorumla- +1 yıl
hiçbir dine inanmayan
+1 yıl@soran Hepimiz yanıcagız elbet cezamızı cekıcez ama onlar cehennemden kül olarak cıkıcaklar
00 YorumlaHerşeye hadi ateistler bunu da açıklayın diyeceğinize açıp internetten okuyun bir
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kardeşim bu ateistlerin kendilerine hayırları yok, beyinlerini kullanamıyorlar zorlamayın.
10 Yorumla
+1 yılyeni çağın savaşı ateistler ve inançlılar arasında başlıcak mk neyin kafası bu size kimene
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar