Arkadaşım arapça harflerle demet yazan kolye almış ama yazılışı doğru mu?
Güncellemeler
+1 yıl
Bazılarınız e'leri uzatmışlar, doğru değil yazmış, bazıları da doğru demiş. Hangisi şimdi, biri lütfen açıklık getirsin çünkü yanlışsa kolyeyi belki değiştirebilirim.
Arapça bilen var mı? İsmim demet, ismimin kolyedeki Arapça yazılışı doğru mu?
Arapça de e sesleri üstün harekesiyle verilir. Ye ler e yerine geçer diye hiçbir yerde duymadım. دَمَتْ Şu an burada demet yazıyor. Ye ye gerek yok ki hareke e sesi veriyor zaten.
Türkçesi yok muymuş niye arapça almış anlayamadım ama doğru
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
çünkü kendisi faslı, yarı belçikalı yarı faslı, ama arapçası yok bu yüzden kendi de emin olamadı yazılışın doğruluğundan. Kendi de bu kolyeden takıyordu, ben beğenince bana da almış
ha, ben sadece Kuran okuyabilmek değil, okurken hemen anlayabilmek de istiyorum, yani sonradan mealine bakmak zaman alıyor. Ama haklısın önce Kuran okumayı öğrenmem lazım.
inşAllah öğrenmek nasip olur. Bişey sormak istiyorum, ismimin doğru yazıldığına emin misin çünkü siteden biri diimiit yazıyor dedi, ye ler varmış gereksiz yere
anladım, teşekkürler. Internete demet arapca diye aradım bu çıktı: دمت Mesela demet özdemirin ismini de araplar دمت böyle yazmışlar sitelerde. Bu yüzden emin olamadım, sanırım ikisi de doğru o zaman?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Tamam da o ye leri neden koymuş ki direkt demet yazaymış دمت gibi 🤔
Şimdi ne yazıyor ki?
Ye ler esreli uzatmalarda kullanılır. Buradan okunuşu diiimiiit gibi ama bilemedim
Allah Allah... neyse teşekkür ederim, yani arkadaşıma da yanlış yazdırmışsın da diyemem ayıp olur 😭
Neyse sabah hoca yorumumu görünce müdahale eder doğrusunu söyler 😅
hoca mı var ki burada 😆
Var da benim hocam o 😂
hıı 😂 iyi inşAllah görür o zaman
Ye' ler e olarak okunuyor bir bakıma. Ünlülerin yerine kullanılmış. Senin söylediğin dmt oluyor. Demet olabilmesi için ye lerin konması gerekiyor
Arapça de e sesleri üstün harekesiyle verilir. Ye ler e yerine geçer diye hiçbir yerde duymadım.
دَمَتْ
Şu an burada demet yazıyor. Ye ye gerek yok ki hareke e sesi veriyor zaten.
Gerçi haklısınız hocam hareke var dediğiniz gibi.
tüh ya yani yanlış öyle mi? :(
Hocam şu soruya bak sen anlarsın @Asil-Bey
Sana katılıyorum dediğin şekilde olsa daha iyiydi herhalde gramajı ağır gelsin diye yaptılar bu şekilde. Yapana da sormak lazım 😅
Haha hiç o yönden bakmamıştım. Bakış açısı farkı 😂
Hoca farkı bu 😅
Haklısın 😊
Türkçesi yok muymuş niye arapça almış anlayamadım ama doğru
çünkü kendisi faslı, yarı belçikalı yarı faslı, ama arapçası yok bu yüzden kendi de emin olamadı yazılışın doğruluğundan. Kendi de bu kolyeden takıyordu, ben beğenince bana da almış
Ülkenin geldiği hâl
Türkiyede yaşamıyoruz ki, Belçika da yaşıyoruz
Avupa da çok fazla arap var, dolu, Türkiyeden daha fazla
Heh o zaman uzaktan uzaktan napıyosa yapsın
Doğru doğru.. güzelmiş bende inci yazan alayım kendime
sağol 😊, arapçayı nerden öğrendin, ben de öğrenmek istiyorum da
Kuran biliyorum ordan anladim Osmanlıca bilsem fena olmaz
Öğren tabi güzel olur ilk Kurandan başla sonrası gelir inşallah
ha, ben sadece Kuran okuyabilmek değil, okurken hemen anlayabilmek de istiyorum, yani sonradan mealine bakmak zaman alıyor. Ama haklısın önce Kuran okumayı öğrenmem lazım.
Arapça zor ama imkansız değil ogrenen ogreniyor
inşAllah öğrenmek nasip olur. Bişey sormak istiyorum, ismimin doğru yazıldığına emin misin çünkü siteden biri diimiit yazıyor dedi, ye ler varmış gereksiz yere
Ben de osmanlica sayesinde okudum :)
Merhaba kolye de dimit yazıyor. دمت bu şekilde olması gerekiyor.
bana dogru falan gelmedi damat falan diye de okunur bu dogru olsa bile.
Demet yaziyor
teşekkür ederim 🙂
Rica ederimmm
Arapcada e harfi yok bunun icin e yerine ي
O da i gibi bir sey kullaniliyor ama genel yaziya bakilinca dogru deniyor canim
anladım, teşekkürler. Internete demet arapca diye aradım bu çıktı: دمت
Mesela demet özdemirin ismini de araplar دمت böyle yazmışlar sitelerde. Bu yüzden emin olamadım, sanırım ikisi de doğru o zaman?
Dmt oluyor o bilemedim. Dogru sayiljr ya cok takilma sende
haa tamam, o zaman iyi böyle, biraz takıntılıyım 😂😂
Doğru, e'leri uzatmışlar ama
yani doğru değil o zaman tam olarak öyle mi? deemeet mi yazıyor?
Demet yazıyor ama eleri uzatmalı görüyorum ben. Belki arapça telavhuzda eler uzatıliyordur.
Demet sitedeki diğer karılara hava atarken
altın değil ki ne hava atıcam, ucuz bir kolye işte 😂
şttt ses çıkartma
Böyle bir hediye benim için kavga konusu
Neden?
Doğru yazılmış
teşekkür ederim
Ne demek efenm
Doğru ana dilim arapça
öyle mi, peki tekrar teşekkür ederim o halde, içimi rahatlattın 😊
Doğru
sağol 😊