Kur'anı baştan aşağı defalarca okudum. Neyin Kur'anın içinde neyin onun dışında olduğunu bilirim. Ama şu sure şu ayet diyince ezberden söyleyemem.
Eee ben mühendisim. Ezberim kuvvetli değil.
Onun yerine ben ayetlerin manasına önem veririm. Anlamına.
Anlamını bildikten sonra ezberimde olsa neee, olmasa ne?
Kimisi de sadece ezberler. Sorunca lap diye söyler. Hatta arapça okunuşunu bile. Ama anlamaz ama tam olarak ne dediğini.
İlginçtir Kur'an da 2 yerde şeytan "ben onları anlamını bilmeden okumalara mutlaka iteceğim" der. :)
Doğru söylüyor valla. İtmiş ki ne itmiş hemde :)07 Yorumla- +1 yıl
Arapça eğitimi var da, sanırsın ki 6. yy arapçası biliyor! Günümüz arapları bile Kur'an arapçasını anlamıyor ki... O işler o kadar kolay değil işte. 6. yy da yazılmış şiirlere bakıp oradaki kelimelerin anlamlarına bakmak lazım, araştırmak lazım. Bir ömür ister. Bilmeyen anlamaz tabi.
- +1 yıl
Haaaa. Sen Kur'an da bahsedilen ve "Kur'anın yanına koymayın" diye emredilen kitaplardan bahsediyorsun galiba. :) Malesef insanlar Kur'an yerine hep o kitapları okuyor. Kur'andan ayetten bahseden yok! Ülke olarak bu pisliğin içine batmış olmamız tesadüf mü sandın? Aksi doğru olamaz çünkü haşa Allah'ı yalancı konuma düşürür. Kur'an'ı okuyup anlamaya çalışan insanların kurtulmuş olduğunu hükme bağlar Kur'an. Tabi içinde ikiyüzlülük olmayan samimi insanlar için. Madem bu insanların hemen hepsi müslüman (!), ülke niye bu halde? Allah müslüman kullarına zulm mü ediyor? Hayır o bundan arınmıştır. Demekki insanlar dinini o bahsettiğiniz kitaplardan yalan yanlış öğreniyor; şeytanın emrine uyup da bilmeden okumalara dalıp gidiyor...
Bunlar Kur'an ayetlerinin açıkça gösterdiği şeyler. - +1 yıl
Zümer 39: "Allah yalnız başına anıldığında, âhirete inanmayanların kalpleri nefretle ürperir; O'nun berisindeki, ilahlaştırılmış kişilerle birlikte anıldığında ise hemen müjdelenmiş gibi sevinirler."
Bu da aynı durum. Kur'anı yalnız anınca kalpleriniz nedense nefretle ürperiyor. Ama onun berisindeki kitaplarla "birlikte anıldığında" ise müjdelenmiş gibi seviniyorsunuz.
:D
En İyi Cevaplar
+1 yılRavileri (rivayet edenleri) ile beraber, yüz bin hadis-i şerifi ezbere bilene hâfız denir. Kur’an-ı kerimi ezberleyene hâfız denmez kâri denir. Bugün, hadis-i şerifleri ezbere bilen bulunmadığı için, kâri’ yerine, yanlış olarak hâfız deniliyor. Yani günümüzde hâfız yok bildiğim kadarı ile.
517 Yorumla- +1 yıl
He bide şöyle bir durum var günümüzde Kur’an-ı kerimi ezberlemeyi geçtim üç beş sure ezberleyene bile hâfız diyenler var :)
- +1 yıl
Elbette ezberleyen demek kelime manası bu. Ancak bir kelimenin sözlük anlamı olduğu gibi bir de terim anlamı vardır. Sizin kullandığınız anlam terim anlamıdır. Terim anlamını da yukarıda açıkladığım gibidir. Eğer sözlük anlamını soruyor olsaydınız ezberleyen manasında sorsaydınız mantıksız olurdu. Çünkü hemen hemen herkes bir şeyleri ezberliyor. Kimi şiir ezberliyor kimi atasözü kimi özdeyiş kimi de konuşma metni ezberliyor. O zaman herkes hafız
- +1 yıl
Evet halk dilinde böyle geçiyor galat-ı meşhur deniliyor böyle yanlış kullanılan kelimelere
- +1 yıl
:) vayyy lafı koyarım diyosun yani
- +1 yıl
Senin hocan da fasih lügat yokmuş ondan diyo öyle demek ki :P (altta kalmayayım bari ddedim cevap vereyim :))
- +1 yıl
Bak o zaman saygı duyarım hocanıza eyvallah :)
- +1 yıl
teşekkürler :)
- +1 yıl
Yanlışınız var!
"yüz bin hadis-i şerifi ezbere bilene" ancak has. iktir denir!
Çünkü onlar hadis adı altındaki uydurmalar ile Kur'ana alternatif yeni bir din yaratmaya çalışıyorlardır.
Aha cübbeli ahmet denen soytarı 1 milyon hadisi ezbere biliyormuş. Ağzından çıkanın %80 i çok güzel, %20 si insanı şirke sokar. Açık net.
Kur'an dan başka kurtuluş yolu arayana, Allah hidayet etmez. - +1 yıl
Senin yanlışın var Hadisi şerifler olmadan din öğrenilmez. Kur'an-i Kerim anayasa gibidir temel kuralları içerir. Anayasada bütün kanunlar yönetmelikler, yönergeler açık olarak bulunmadığı gibi Kur'an-i Kerim de de bütün din hususları açık olarak bulunmaz. Hadis-i Şerifler olmadan İcma-i Ümmet olmadan ve kıyas olmadan dinin neredeyse hiç bir hükmü yerine getirilemez. Bu saydıklarım kanunlar kanun hükmünde kararnameler tüzükler gibidir. Anayasanın kapalı olan hükümlerini açıklayıcı hükümler gibidir.
Hakaretini de sana aynen iade ediyorum... - +1 yıl
Rica ederiz, bizde seviyeli bulup, okuyup, keyif alanlar olduğuna sevindik
Gizli Üye(30-35)+1 yılo hafızlığı nasıl beceriyorlar hayret ediyorum. mesela ''Kaari'a 11'' desem direkt söyleyecek mi? 114 sure 6236 ayet var
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgoogledan bakmayacağını nereden bileceğim :)
Cevap sahibi+1 yıltamam yazıyorum özelden :)
- +1 yıl
@carlsen zekanın ölçüsü ağırlığı yok sen ablandan kendini zeki zannederken belki de o senden daha zekidir.
Bu sitede, nasıl insan ararsan var senin dediğin de vardır..
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Çok istediğim, ama bir türlü cesaret edemediğim birşey!
Ya miskinliğim tutarsa, unutursam diye korkarım.
"Siz bildikleriniz den sorgulanacaksınız"34 Yorumla@Sametiedi den şüpheleniyom ben :D. d. D. D. d. d. d. d
Efem ben de Yeni yeni Ezberlemeye başlıyom Subhaneke be Elhamdan başladık bile :Dd:d:d. d. d25 Yorumla- +1 yıl
Trabzona gitcez bakalim bu hafta :D
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Hafız kadınlara nisa 34'ü sorarım. Ezberlemek için akıllıca bir seçim değil şahsi düşüncem, özellikle kadınlar için...
012 Yorumla- +1 yıl
turkçesi yoktur kuranın mealleri tefsirleri vardır. çoğpu hadis de var kadına önem gösteren.
(Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizî]
Hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, Allah ve Resulüne âsi olur.) [R. Nasıhîn]
(Kadınlarınızı üzmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim] - +1 yıl
ayeti tam alalım bir kısmını çekip konuşma,:
Görülüyor ki, mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Namusa ve mala hainlik edenlere, her kanun, ağır ceza vermektedir. İslamiyet, kadınlara çok kıymet verip, çok acıdığı için, hain olanlarını, kanun pençesine düşürmeden önce, hafif vurmakla ıslah edilmelerinin de, tecrübe olunmasını emretmektedir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.) [R. Nasıhin] - +1 yıl
Türkcesi mi yok, o zaman anlayamayacak miyiz ne yazdini kuranda? bahsettigim ayetin diyanet çevirisi de bu şekildedir. Ayette dövün derken hadisde elini kaldiran cehennemlik demesi çelişki degil midir? bahsettiğib ayet nedir açiklar misin beb nisa 34 dedim sen neyden bahsediyosun bilelim
subaneke allahümme vebihamdik buyur mübarek abdestimi yarım bıraktımda geldim
04 Yorumla2gün önce hafız ettim. Efsane kitap okur namaz kılar dua ederim. Best of haci :)
01 Yorumlaolmaz olur mu hafız yuvası burası :) cinsel yaşam sorularında bil hassa boy gösteriyorlar nedense :)
04 YorumlaHafız diyince aklıma Sakarya'dan başka bişiy gelmedi :D Bir alakası olabilir mi acabaa? :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhafız birinin böyle bır sıtede bulunacağını hıc sanmıyorum.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu siteye hafız olarak giren adam kafir olarak çıkar..
21 Yorumla
+1 yılHahhahaha olucak olan var hahahha @Fight4Freedom ornegi hahahha. p. p. d
03 Yorumla- +1 yıl
@Soran arkadas dogru soyluyor.
- +1 yıl
hadi len öyle olcan işte ergen @Fight4Freedom. p
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir aralar yarım hafızdım sona hastalıktan ötürü bıraktım daha da bakamadım
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnş kursu bırakınca değiştik ama olsun :)
Cevap sahibi+1 yılHiç sorma ya kursu bırakan yoldan çıkar dediler inanmamıştım ha çıktım ha çıkıcam :/
Cevap sahibi+1 yılSabretmeye çalışıyoruz işte bazen fikirleri hoşuma gitsede uymuyorum :)
+1 yılSübhaneke dışıda amin demeyi biliyorum. Yardım edebilirmiyim :////
02 Yorumla- +1 yıl
Allahuekber asfjjgdgg
- Diğer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılBu sitede hafızda çok, jinekologda:)
11 Yorumla
+1 yılçeyrek hafızım olmaz mı:)
01 Yorumla
+1 yılYarısını bilirim nerdeyse.
02 Yorumla- +1 yıl
evet.
ben de merak ediyordum :)). evet hafızım hamdolsun
21 YorumlaKaç kilo tartayım! 3-5
00 Yorumla
+1 yılHafizi bilmem ama sapik cok
54 Yorumla- +1 yıl
Bulabildinmi bir hafiz bari
- +1 yıl
Hadi gozun aydin cicegim
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Evet vardı hemde bayan
14 Yorumla
+1 yılEn büyük hayranınızım hafiz ablalar :)
10 YorumlaBen hafız olmak isterdim ama sesim kötü :)
03 Yorumla- +1 yıl
Anca içimden okurum :)
Bu adamın sesi hosuma gidiyor
https://www.youtube.com/watch?v=l92CC_CLV6c
Hafizsan bisey soracgm
03 Yorumla- Diğer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yıldeğilim ama olmak çok isterdim
111 Yorumla- +1 yıl
@Hound tıp okuyorum buda sevdiğim bir virus :D
- +1 yıl
aa evet oyleymis 1. sınfıım seneye gorcez ama bize lisede virus demişlerdi bir yalan bilgi daha...
- +1 yıl
@Hound
- +1 yıl
@Hound siz nerden biliyorsunuz bunu?
- +1 yıl
@Hound ne okuyorsunuz? hobi olarak bunları ezberleyecek değilsin heralde :D
- +1 yıl
@Hound pekii oyle olsun biyolojide iyidir iyi gunler.
neden sordugunu cok merak ettım
02 Yorumla- Diğer konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılVar mıymış bende merak ettim :)
02 Yorumla- +1 yıl
Aaaa ne güzel ^^
papaz mı ki günah çıakrıcan
01 Yorumla
+1 yılvardır elbette
diye umuyorum12 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı olsun. s
+1 yılÇok eskiden Öyleydim Şimdi Ateist..
12 YorumlaOkuruz abla ne lazımdı :-D
02 Yorumla
+1 yılyok ben değilim hafize
01 Yorumla
+1 yılBen hafızım mübarek profil resmimden anlaslmıyo mu
08 Yorumla- +1 yıl
Beni eksileyenler hafz galiba yapmayn mümin kardeşlr din kardeşiyiz !!
- +1 yıl
Hani din kardeşiydk :D
- +1 yıl
Knk senle öyleyzde erkeklerle öyle değilz galiba :D
- +1 yıl
Aynen bna sen yetrsn :D
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılsana hafız lazımsa gonderek D:
01 Yorumla Vardi bi' dayı nickini hatirlayamadim
00 YorumlaMalmısın?
01 Yorumla
+1 yılAhanda ben bana hafiz derler=)
03 Yorumla- +1 yıl
Yok be ne hafizi keske olsam ama
evet hafizeyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhafız değilde ben bekar bir imamım :)
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılniye
Cevap sahibi+1 yılniye noldu :)
Cevap sahibi+1 yılsöle söle :)
burada herşey var
04 Yorumlaevet eski hafızım :)
120 Yorumla- +1 yıl
ezberledim keşke ezberlemeseydim, keşke eskisi gibi bilmeden müslümanlığım devam etseydi, keşke o talak süresinde adet görmemiş kızla bile evlenilir ayelerini okumasaydım, keşke ahzab süresin 50.51.52 de halamın kızlar teyzemin kızlar dayımın kızlar amcamın kızlar sırf bana olmak üzere helal kılındı laflarını okumasaydım, keşke muhammet süresi 4 okumasaydım daha nice ayetleri keşke okumasaydım
- +1 yıl
Hafizsin anladim. Ama oyle yanlis bir yol uzerinden gitmissin ki o ayetler hep sana yanlis yorumlanmis dogru kaynak bulamadin belkide. Kendine yazik etmissin onca tefsir bosa. Yazilmamis.. cok sasirdim ve uzuldm aslinda.. insallah bir gun icindeki o samimiyetten hakikati bulursun hafizlik icin gosterdigin fedakarliklar da bosa gitmez
- +1 yıl
Elmali hamdo yazar ataturk zamaninda yasamis kufessir o yuzden acikca mealleri anlasilmaz. Mahmut topbas sifa tefsiri oneririm ayrica buhari tek kaynak degil kutubu sitte var. 4tane mezhep var. Karsi cinse dokunmak safii de abdest bozuyorsa hamefide bozmuyor. Mesela yani. Genis bir cember bu. Aklina takilan varsa yardimci olurum. Tabi islama karsi bir dusmanligin olusmamissa
- +1 yıl
şimdi ben sana çok şey anlatırım ama buna çok vakit lazım, kısaca onların ismini vermek istedim, benide tanımıyosun aslında kimle konustugunu bilsen sen bile aaaa diyeceksin ama zaten gizli olmak şu an hosuma gidiyor rahat yazıyorum. ama senin dediğin gibi değil o durumlar gerçekten.
- +1 yıl
(Ümmetim, 73 fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan 72’si, Cehenneme gidecek, yalnız bir fırka kurtulacaktır. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.) [Tirmizi, İbni Mace]
72 fırkanın tamamı Kur'an-i Kerimi böyle yanlış yorumlayan fırkalardan oluşmaktadır. Bir Cebriye, bir Mutezile, bir Batınilik istisnasız hep yanlış yorumlamadan kaynaklı bid'at yollarına sapmışlardır. - +1 yıl
Şimdi Aynı Hadisi Yazan Ne Diyor:Deve Üstünde Kocası İle sevişmeyen günah İşler... Şüphesiz ki ben, eğer birine, Allah’tan başkasına secde etmeyi emredecek olsaydım, kadının kocasına secde etmesini emrederdim! Muhammed’in nefsi elinde olan Allah’a yemin ederim ki kadın, kocasının hakkını ödeyinceye kadar, Rabbinin hakkını ödeyemez! Eğer kadın deve üzerinde iken, kocası onunla cinsel ilişkiye girmek istese, kadın kocasına mani olamaz!”
İbni Mace 1852 - +1 yıl
Kur'an-i Kerimi anlamak ile söylediğimin benzeri Hadis-i Şerifler için de geçerlidir. Yüksek din bilgileri, tefsir, usul-i kelam, kelam, usul-i hadis, ilm-i hadis, usul-i fıkıh, fıkıh, ilm-i tasavvuftur. Bu 8 ilmi öğrenebilmek için gerekli alet ilimleri ise 12 dir. Bunlar, sarf, iştikak, nahv, kitabet, iştikak-ı kebir, lügat, metni lügat, beyan, meani, bedi, belagat, inşa ilimleridir. Bu bilimleri bilmeden Hadisi şeriflerden ve Kurani kerimden hüküm çıkarılamaz. Ayetin veya hadisin ne zaman, ne için, söylendiği sadece bir kişiye has olup olmadığı, nesh edilip edilmediği konularına vakif olması gerekir. Bunlardan bihaber olup kendini müçtehid sananlar işte bidat ehlidir.
- +1 yıl
Sapittiniz mi ne kadar yanlis yorumlar devenin ustunde de olsa esine karsilik versin deyince devenin uzerinde cinsell iliskiye girsin asla kastedilmiyir. Denilmek istenen. Esler birbiri icin kutsaldir ve birbirininin ihtiyaclarini gozarfdi etmemelidirler. Ne isle ilgilebiyorlaraa esleeinin isteklerini karsilamalidirlar. Ister devenin ustunde olsun ister yemek yapsin ister bulasik yikasin. Evliligin asil amaci cinselligi mesru cerceede yasamaktir. Senjn ilk yazdigin hadis dogru olabilir ama digeri kesinlikle uydurulmus ve altina buhari diye ismi yazilmis. Islam bu kadar asagilik bir din degil
+1 yılHafiz ne demek
05 Yorumla- +1 yıl
aa guzel :) tesekkur ederim acikladigin icin
- +1 yıl
bilmiyordum hafiz denilince aklima baska bir sey geldi ama dusundugum degilmis :)
+1 yılyoktur bence
02 Yorumla- +1 yıl
iyi bakam
Buyrun hanım kızm
02 YorumlaSanmam
011 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbeen
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgerçekten :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuyur benim. :)
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHenuz okadar olamadım ben :D