Ulus Devlet sisteminin Anadolu nun çok etnikli yapısına ters düşmesi hakkında ne düşünüyosunuz?

Devletin resmi göç kayıtlarına göre buğün Türkiye de Türk ve Kürt nüfus dışında kalan Boşnak, Arnavut, Laz, Arap (Yerli), Roman, Çerkes gibi Milletlerin nüfusu Ülke nüfusunun tahmini %25 kadarı

Kürt nüfus %20 ile %25 veya %30 arası Türk nüfus ise %55 ile %45 arası Bu durumda en az %45 lik bir kesim Etnik olarak Türk değil Ancak Anayasa tüm milletleri Türk olarak tanımlıyor Tahminen çoğunuz Türkiye ye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk dür diyeceksiniz Ancak binlerce yıllık Türk tarihinde bu anlayış ortalama 100 yıl kadar önce Türkiye nin kuruluşu ile ortaya çıktı ve Etnik bir isimlendirme diğer milletleri kapsayacak şekilde kullanıldığında ben bunu hoş bir şey olarak görmüyorum bir Devlet bünyesindeki tüm halklara hitap etmeli diye düşünüyorum siz bu konu hakkında ne düşünüyosunuz

Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca milyonlarcasıda birbirleri ile yüzyıllar içerisinde evlilikler yolu ile karışarak melezleşmiştir
Örnek olarak ben hem Türk hem Kürt kökenliyim
Ulus Devlet sisteminin Anadolu nun çok etnikli yapısına ters düşmesi hakkında ne düşünüyosunuz?