Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada Kürt'ü küçük yazıp Türk'ü büyük yazmamda kasıtlı bir şey yok. Yazarken dalgınlıkla oldu.
Rusların 1886 yılında Ardahan'da yaptığı etnik köken bazlı nüfus sayımı.
Göle ilçesinde kürt nüfusu yüksek iken diğer ilçelerde Türk nüfusu yüksek.
(Ardahan merkez):
Türk: %68.5
Kürt: %6.2
Rum: %19.2
Rus : %5.9
(Göle):
Türk: %9.8
Kürt: %59
Rum: %29.9
Ermeni: %1.3
(Çıldır):
Türk: %96.1
Kürt: % 3.9
(Posof):
Türk: %97.2
Kürt: %2.8
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
bir şey diyemedim
Üniversiteyi Ardahan'a okudum. Orada gördüğüm kadarıyla istatistikler halen aynı. Göle tarafında kürt nufus yoğunluğu daha fazla sadece. Merkezde de pek kürt yok. Geneli hoçvan falan
Ha Türk Ha Kürt ne farkeder. Kız alıp vermişiz. Birbirmizin genlerini taşıyoruz.
Youtube'da İngilizce videoda altında İngilizce yorumlarda Kürt birine Türkiyeli diye Türk yazmışlar. Altına hemen Türk değil Kürt diye yazmışlar. Orada adam Türkiyeli olduğundan öyle yazmış. Kürtler düzeltmiş. Fark ediyor demek ki.
Türk kavramı hem ırk hem millet manasında kullanılır.
Yurtdışında binlerce Kürt var ama pasaportu Türk. Alman biri o Kürdü Kürt olarak görmüyor. Ona Türk diyor öyledirde.
Kürtlere göre öyle bir şey yok. Kürtler.
Knk ırk olarak demiyorum. Yurt dışında pasaportunda Kürt mü yazıyor Türk mü yazıyor. Türk Pasaportu var
Ha ben Türk milliyetçisi falan da değilim bu arada. Bana kalsa İngiliz, Alman, Fransız falan olmak isterdim.
Alman birisi ona Türk dese, Türk değilim Kürdüm diye söyler.
İşgale temel gerekçe aramışlar
O ne demek?
Karışık
Ne yapım ben şimdi o zamandaki sayımı
E çok normal
Kaynak nedir
Rusların 1886 yılında Ardahan'da yaptığı etnik köken sayımı diye yaz çıkar Google'da.
Ruslar Türk-Terekeme- Türkmen diye ayırmışlar. Ben topladım onları.
Göle'de Kürt nüfus çok yüksek iken, diğer ilçelerde düşük.
Tıklayınca telefona indiriyor linki
Buyur link
www.google.com/.../495347&ved=2ahUKEwj6-afbvLeAAxWkbvEDHZk2CLQQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw1MhaXgTX6XCPVn233N7ueK