AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
176Cevap
Durumun iyi ama fakir hayatı yaşıyorsun ne diyim Allah rahat harcayabilene versin. (Seninde canın sıkılmış olmaz)
:))
Bisey soracam da yanlis anlama, depilasyon yapiyor musun? Yoksa jilet mi kullaniyorsn. Agda yaparsan da kendin mi yapiyorsun yoksa kuaforde mi?
Epilasyona gidiyoeum. Neden
epilasyona gidiyorsan para nasıl yetiştiriyorsun? :S
Ailemle yasadigimi soylemistim
Ogle yemegi nerde yiyorsun? 150:30=5. Bizim okulda ogle yemegi yemekhanede 2.5,+ otobis parasi,+ fotokopi madem ogrencisin,+ ayda en az bir kere agda. Yani nasil yetisir de neyse, bana ne. O paranin yarisi ancak killara gider benim ayda :) Neyse. Uni zamani guzeldir, asla geri donmeyecek bir daha, zaten evlenince eve kapanacaksin. Simdi hayatini yasa, sana tavsiyem. Biraz arkadaslarla eglen. Butun gucunu, sabrini ufak seylere harcama, tabikide israg haram ama fazla cimrilik de haram yani, iyi degil.1 liranin hesabini yaparken zamanini, gucunu de harcama, daha buyuk seyler icin harca o sabrini. Aulenin durumun kotu degilse tabi
İkinci ogretimim. Evdeyim hep. Aksam da yemek yiyecek vakit yok dogal olarak eve gelip yiyorum.. Hayir ailemin durumu musait. Otobus param extra. babamdan. Epilasyonu da onlar karsiliyor. Bende oyle diyoeuk ama guvencemin olmasi mutlu ediyor
Gençler seni kaçırmasın, seninle evlenen köşe olur.
Koca istim gel beni al
https://www.youtube.com/watch?v=Bm63aPV-nd4 :D :D
Allahın sevdğüüüü Al beni laannn :D:D:D. d
Dursun cimrilik le ne alakası var cok büyük bir gelirin olurda yemeye korkarsın ama gelen para belli durum ortada yani üç kuruşuna sahip olman iyi.
Aynen
Tutum cok guzel bir sey ancak sinirlar dahilinde. Ama bu gidisle uzgunum ama varyemez olacaksin canim
Neden
Nedeni para harcamayan bir kizin nefsi korerir yaa hic bir seye mi hevesin olmaz en gzel yillarin. Seneler gectikten sonra anlarsin ne demek istedigimi. Ani yasa demiyorum tutumlu harca diyorum
İstedigimi alayim mi yani
Elbette ancak tutumlu hareket et ve arada kendini simart...
Tesekkurler:)
Rica ederim
Cimri değilsin sadece tutumlusun. Birde kendi paranı kazanmaya başladığında öyle değerli gelecek ki kendi paran harcamaya kıyamayacaksın =)) normalsin yani :))
Ya bir sttir git... Aylık 150 tl yetiyor birde birikim yapıyorsun... Çöptenmi besleniyorsun anlamadım...
Ne alakasi var
Bu ülkede kimse 150 TL ile geçinemez...
Demekki geciniliyor iste.
Kati suretle inanmam arkadaş...
Yalan soyleyecek degilim :D
Yalan.
Degil.
Bak ben 3000 TL kazanıyorum aylık.. Gel benim paramı yönet ben ay sonunu getiremiyorum.. Sana 150 TL veririm...
static.tvyo.com/.../0_hxlzabmn-1393516107.jpg
varyemez denir senin durumuna cimrisin elbette ırsi sizde muhtemelen genlerinde var pintilik
Bana 500 lira verirsen o parayı nasıl harcayacağını söylerim :D
Bnce harca biraz ya okadarda yapma biriktir ama kıyafette al içinde kalmasın hm ailenin durumunda iyimiş skntu yapma baban alır kıyamaz sana😊😊😊
Tutumlu olmak ayriidir cimri olmak ayri tutumlu ayni urunu daha uygun fiyatla almaktir cimrilik ise hic birini almamaktir bence
yok bence bu senin cimri olduğunu göstermez. İhtiyacın olsa da almasan tutumlu olsan işte bu cimrilik.
Kurban oldugum allah bana senin gibi bir es nasip etsin iki yılda kose oluruz cunku bende aynıyım :D
Evlenelim :D
Ben daha askerlik yapmadım ama :)
Sen tutumlusun bence cimri değilsin de cimrilik yoluna sapmak üzeresin.
Nasil oluyo ki o
Yani diyosun ya hani otobüs kartımdan bakiye düşse kafa yoruyorum falan filan.. Bunlar iyi şeyler değil.
Haklisin valla
Tutumlusun elindeki azin değerini biliyosun doğru ediyosun kafana uyuyosa borsada degerlendir en karlisi o. Burcun. ney bu arada
Başak burcuyum
Belli
kankacım sen o 500 lirayı bana ver çözelim bir paket he. Yarısıyla uçar yarısını elden çıkarır sana 500 lira geri gelir he olmazmı? Anladıysa ateistim.
ak akçe kara gün içindir. sakla sen o parayı bence. tutumlusun cimri değilsin bence. ilerde kendi paranı kazanınca harcamaya da başlarsın benim gibi :)
Cimri demeyelim de bna tutumluluk dyelim brde ailenin drumu iy dglse snd ister istmz kyamıyosn harcmaya
İyi ailem normal memur iste
Her memrun drumu iymi sence? Memurların ysantsı ykmu ya
Bilmem sizce? Herkes cok yermis beni
Ya benim tanığım ck memur var madur olanlr szde olbilrsnz bnn aybı olmz ymezler dye bsy yok
Kredi borcu vs. Var. Aldigim net miktar belli. Eve giren tutar belli. Cogu ihtiyaci ammem karsiliyor. Babamdan ziyade.
Pki ailen bu drumda iken brde sna 500 gnderse sn yiye blcenmi bu prayı
Hayir. İhtiyacim kadar olanini alip yine dazlasini kaldiricam. Hic param olmazsa kullanirim en azindan
Yni vicdan bna engel olr oda snd vr bnc
Herkes neden cimri diyor peko
Snle brda dglde facen vars ord knussak. Ortam icinde bagzı seyler den almz ymez icmessen uzak drursan sni svmyen bir iki kşi vardr atar tutarlar öyl o kız cimri ymiyo falan dye vrmı öyl arkdas
Facebook kullanmiyorum. Burdan mesaj atabilirseniz sevinirim. Yok arkadaslarimla yer icerim ben. Gerekirse onlara da ismarlarim. O ortamda puruz yapanlari bende sevmem cunku
Hni ynlş anlma brda mesaj gc gliyoda ondan syledm hmmm ozman ortamda bir srun var km dyo sna cmrsn dye Pki ve nrelisn
Yok gecekten kullanmiyorum. Burasi var sosyal hesaplardan.. Yani yazan arkadaslar cimri demis hep. Malatyaliyim. Siz?
Bnd Kayseri yakın ya sna vla shbetin muhabbetin svdim sna nye cimri derler ki ha bn bitk sndn smj bkliyom şu an
Takip istegi attim
tamam nrd okyosn pki
Malatyada
Knusalım snle bz tamam mı
Nrelerdesin sen ya
Süpersin keşke bende senin kadar tutumlu olsaydım senin gibi kızı bulsam hemen evlenirim bana ceki düzen verirdin :)
Cimriymisim baksana :D
Olsun ne güzel bende seninle beraber tutumlu olurdum az hiç para biriktiremiyorum :)
İstersen yaparsin👍
Yapamıyorum :) para biriktiremiyorum eger harcamazsam aklımda kalıyor illa hepsini harcamam lazım :D
Ayda 100 - 150 tl ye geçiniyor ve üstüne üstelik artırıp para biriktiriyorsun !!!
Hangi müzedesin bir ara ziyaret edelim ;)
Ask olsun ya :D
Tebrik ediyorum, büyük bir başarı. Para yönetimini iyi bilmek gerekir, ihtiyacına harcama yapmak tutumlu olmaktır. Cimrilikle alakası yok ;)
İhtiyacimi alirim ama fazlasini degil. Tesekkurler :)
O 500 liranın ustune bir 80 tl daha koy cumhuriyet altını al haziran gibi bozdur yaklaşık olarak 100-150 lira arasi kar yapacaksın.
Gercekten mi? Nasil yaparim peki ya dedigin gibi olmazsa :D
Olmaması mümkün degil altın daha fazla düşemez yazin da cikisa geçiyor zaten merak etme cimri sey :D
Ayagini yorganina gore uzat boşuna dememisler. Birikim her zaman iyidir tabi ama gerektiğinde mutlu olacagin harcamalar yapmalısın
Mesela mont almak istedim. Aldim ama pisman oldum. Bazen sadece kiyafetime vereyim o parayi diyorum. Sonra vazgeciyorum. Acaba aldigim harclik miktari az diye mi oyle?
Tutumluluğu biraz aşırı derecede yaşiyo olablirsn. Birik çok güzel tabi ama. Parani çarçur etmeden kendini mutlu et. Kiyafet al yiyecek al gibi mesela
Kiyafette kullanmaliyim sanirim
Yani ihtiyacin varsa tabi.
sıkıntı büyük gibi otobüs kart bakiyesine üzülmek nedir yav
dikkat et parayi harcarken hastaneye kaldirmasinlar seni :D
Ne kadar çok paran varmış kız benim bir aldığım armani panto 800 tl. Sakın yerme amaçlı yazdığımı düşünme sadece o mevlanın senin gbi bir bayan için çok gözünde büyütmemesi gereken bir mebla
Neden peki oyle dusunuyosun
Böyle küçük paralarla büyük hayaller kurmaman için yoksa bir ev bir araba almak sana ütopya gbi gelicek ilerli zamanlarda
Haklisin
kendin biriktirdiğin için sanki çalışmışta kazanmış gibi düşünüyosun harcıyamıyosun ama ailenin parasını harcayabiliyosun değilmi?
tutumlusun cimride denebilir ama milyarlar varda senmi harcamadın ne yani
Aynen be :D
Son cümleye kadar normal olduğunu düşünüyordum ki, akbil mevzusunu okuduğumda sorunlu olduğun kanaatine vardım.
Hayırlı olsun.
sen abartmıssın biraz hayatını yaşa
sonradan zaten saglık meselesiydi şuydu buydu derken paranı iyi muhafaza etmen lazım şimdi harca
Tutumlu olmak güzeldir bence o paralarını başka şekilde değerlendir madem harcamıyorsun bankaya falan yatır daha verimli olur :))
Haftada nerden baksan 300 tl harcıyorum aldığım maaş yetmiyor valla imrendim sana
Hic imrenme derim
İyisin iyi. Burada canı "Kumru" çekip Motoruyla İzmir'e kadar giden + 400 TL civarında benzin yakan bi' mal var :) :P
Bende oyleyim o malsa bende mal oluyorum djfjskx
@Yodostum
Sana diyemem de ben mallaşıyorum öyle bazen. Canım istediği için yapıyorum. :) Ama arabam olsa yapmam. Bi' yere gitmek için arabaya binersin, Motora binmek için bi' yere gidersin. Aradaki fark bu :)
Iste bu yuzden yasasin motor :D
bu ne arkadaş ya.. hesap numaranı yolla 100 lira göndericem ya... ciddiyim
Tesekkurler de niye oyle dedin
e 100 lira seni 1 yıl mutlu eder de ondan be ya
Hahah :D tam beni tarif ettin ya inanamiyorum. Boyle olmak iyidir boşver
Diyosun :D
Gerçekten ihtiyacın olmayan şeylere para verme biriktir kötü günlere.
Oyle diye diye birikti baya. Hayir harcamazsam o para nolacak merak ediyorum :D
Nolcamı var mesela altın düştü al şimdi yükselince satarsın öğrenciyken para biriktirebilmek maharet ister sorsan kimsenin parası yoktur.
Ekstradan cocukluktan kalma kunyemde var 400tl civari. Valla agir cimriyim bunu anliyorum artik
Boş veer daha ne cimriler var kendilerini bile satan.
Yok aman allah korusun sadece biriktirdigimi yiyemiyorum ben :D
Ver biz yeriz yaa ayıpsın.
Ooo tabii :D
Hesap numaramı vereyim havale yaparsın ordan.
Beklemedeyim
Eyvallah en yakın arkadaşım yapmaz bu iyiliği. napcam parayı ben yaa saçma sapan kıyafetler alırım heralde en iyisi sende kalsın o para :)
Peki:)
Ben şahsen takdir ettim bu cimri lik değil gereksiz harcama yapmiyosun seni alan yaşadı sana tali Bim :)
Evlendik gitti :)
Gece oldu evlen diysek işimiz var :)
:))
Bosadim seni :D
Daha yeni evlendik oldumu simdi
dünya fani arkadaş para araç bu dünyada kıyafetin varsa boşuna harcama tutabilirsin tabi bir gün lazım olur dursun kenarda otobüs kartına kadarda takılma okadarı fazla bence
Cimrisin bir yandan iyi bir yandan kötü evlenirsen kocan rahat edicek :)
Malesef sarkici emrahtanda betersin bu durumu asman icin gelcen yanima gece taksime akicaz ondan sonra hic bir sikintin kalmaz.
Cimrilik değil tutumlusun kıymet bilen kızdan zarar gelmez aileni zor şartlalarla gönderdiği parayı bir çırpıda harcamak istemiyosun
su içmeye camiye de gidiyorsundur.. orta kapidan bin akbili gönderme
Yiyip sicmiyorum cok guzel sende dene
ben memnunum siçmaktan sanada tavsiyem arada yap sonra fiili livata uygularlar kabizliği gidermek için dikkat et
Cimrilik le alakası yok sadece harcıcagın sey sana mantıklı gelmıyor. Mantıklı gelen bir harcama oldugunda harcıcagını dusunuyorum
Hahaha aynı ben. Tıpa tıp hemde. Bende biriktiriyorum aç kalsam da yemiyorum. :D
O kadar degilim :D
Ya misal abartı şeklinde söyledim. Bende var yani ama şikayetçi değilim.
Cimrilik iyidir bak bana gelirimden fazla harcıyorum ve bu işin sonu yok :)
Oyle :)
Aynen devam et son 3 ayda 11 12 000 tl kk geldi keşke bende senin gibi olsam
Tebrikler yani :D
Sorma ya benim sonum ne olacak bilmiyorum.
Tam Evlenilecek kizsin parayi idareli kullanan insanları severim
Cimrilik gibi olmasa iyi tabi
Cimrilik farklı bisey ama
katılıyorum. evlenilecek kızmışsın maşallah, böyle tutumlu devam et, kazanan sen olursun
Bilemiyorim
Bil diye söylüyorum iste yarini düşünmeden yapilan harcamalar yaparsan zaten aç kalirsin
@libertaire bilemeyiz ama huyum iyi degil
Bende üstüme alindim ya sazanmisim ben atladim hemen
Ama baksana cimri diyenler var
biraz hesapsız yaşa. bak ben yaşadım. pişmanım o kadar diyorum :)
Neye pismansin anlayamadim arkadasim
genç yaşlarımda. meslek sahibi olalım evim arabam işyerim olsun diye çırpındık. hayatı yaşamayı unuttuk. bide meslek lisesi okudumaz çok anla. şimdi hepsi var ama yaşayamadıklarımın burukluğu var. bide dürüstlüğüm yüzünden kaybettiklerim.
Haklisin.. Bazen diyorum ki dusunme be harca gitsin. Gerekirse bes parasiz kal. Onu da yasa.
Öncelikle para biriktirme konusu çok güzel ama bu otobüs kartındaki bakiyeye uzulmek biraz abartılı geldi gerektiği yerde harcayacan ama tutumlu olmak güzeldir
harcamadıktan sonra para ne işe yarar ki ama parayla mutluysan biriktirmeyi seviyorsan o ayrı mesele tabi insanlar mutlu olduğu şeyleri yapmalı
Orasi oyle
mutlumusun para biriktirmekten?
Mutluyum. Ama garcamak istiyorum. Orda sadece kaliyor. Bir isime yaramiyor.
o zamn biriktir harca daha zevkli olur mesala 500 bir anda harca sonra tekarar biriktir öyle harca zevkl olur
Aynen bencede:)
dogru yolu bulduk gari:)
Merhaba kardeşim Öncelikle bir şey soracağım hangi şehirde öğrenci olarak üni okuyosun
Malatya
paranı benle bölüşerek üzerindeki cimrilik huyunu atabilirsin :)
Cimri demeyelimde aşırınında aşırısı tutumlusun :))
gel bir kahve ısmarla bu gidişe bir son ver pinti seni
allah senin gibi lüks düşkünü olmayan hatunların sayısını arttırsın ne diyim
Biraz cimrilik var ama iyidir o kadardan zarar gelmez :D
Boşver iyi böyle cimri falan değilsin bana 150 lira 1 hafta yetmez keşke senin gibi olsak
pinti sin hemde önde gideni :)) bir level üstü cimriliğin
bence alakası yok sen emek veriyosun parayı kazanmış gibi biriktiriyosun bende de olur harcamak istemem zor gelir :D
Sen bence yokuluğu gormus birisisi. Ve parana sahip cikiyorsun bence tutumlusun cimri degilsin
O da var tabi ama bilmiyorum iyi degil pek
sen ayda 100-150 tl ye geçiniyorsan insan degılsın kızım sen. Seni müzeye koysunlar
Abartmayalim
ben degıl sen abartmıssın ayda 100 lırayla ılkokul cocukları ıdare edemıyor.
ben yegenım ılkokul 5 e gıdıyo haftalığı 100 lıra. düşün yani
Kanitlama imkanim olsa keske
ot gibi yaşamını kanıtlayacaksın
100 -150 liradan 500 lira biriktirdiysen. Ve bu parayı harcayamiyorsan evet cimrisin.