Arkadaslar 19 yasinda bir bayanim. Universite okuyorum ailemin yaninda. şu an bir gelirim yok ailemden aldigim harcliklarim var. Aylik 100 150 tl gibi bir rakam. Bana yetiyor acikcasi. Bu yazin basindan beri parami hep biriktirdim. Nerdeyse 500 tlye yakin param var. Sorun da burada basliyor. O parami ne harcayabiliyorum ne de degerlendirebiliyorum. Ailemin durumu yerinde istedigim seyler alinabiliyor. O parayla kiyafet almayi dusundum ama kiyamadim. Baska bisey de de degerlendiremedim. Ailem bu parayi bilmiyor biriktirdim. Ocakta kismetse kyk kredimi alacagim. Para biriktirmek iyi huydur tutumlu olmak iyi huydur ama neden ben harcarken kiyamiyorum? Cimri miyim arkadaslar? Eger oyleyse bu durumu nasil asabilirim. Gercekten bu durum cok canimi sikiyor. Bazen bindigim otobus kartimda ki bakiye eksilse saatlerce ona uzulup kafa yorabiliyorum
Cevabın nedir?
+1 yılOha aylık sana verilen para zaten cok az degilmi. O para zaten sadece yol parasına gitmez mi okula neyle gidiyosun? Bende ogrenciyim aylık harcamam cok 1000 lirayı geciyor sigaram ickim flan olmamasına ramen hemde. Gerci benmkisi biraz sımarıklıga giriyor annemden babamdan ayrı ayrı para geldigi icin olsa gerek. Bende cok musrifim bunu bazen durdursamda insan huyun uzun vadede degistiremiyor. Acıkcası kucul yastan beri ne gorduysen o oluyosun. Sende demekki hayatının bir kısmında parasızlık nedir gormussun. Ailenden biri cok tutumlu olabilir belki sana rol model olmustur. 19 yasında olup hemde bayan olup bu kadar tutumlu olmak cidden cok zor. Ama bu boyle giderde cimrilige var yemezlige kadar gider bu durum ara sıra kendine hatırlat bunu. Cok degisemezsin ama ilerlemesinede izin vermezsen iyi olur. Universte ortamında en sevilmeyen insan tipini ornekleyim sana; mesela bir arkadas ortamına girersin ortak yapılan seylerde gidilen yerlerde alınan ufak tefek yiyecek dahi olsa elini cebine atmazsan ondan bundan gecinirsen kısa surede dıslanırsın ileriki hayatınıda etkiler bu. Boyle olmamaya calıs:)
02 Yorumla
Soran+1 yılYok asla. Puruz cikarmam gidilen yere giderim gerekirse oderim. Yoksa dedigin gibi olur biliyorum. Ya ben ailemle yasadigim icin boyle heralde. Yol param babamdan. Ekstra harclik var. O kadar. Dusunursen ailemley evet miktar az ama yeterli gibi. Kredi alicam kykdan belki biraz rhatlarim
Soran+1 yılEvet zamaninda dedigin gibi de oldu
En İyi Cevaplar
+1 yılCimrilikle alaksı yok canım O parayı harcama hatta Üstüne Kat Böyle Devam Et Derim İyi Bişey Sonuçta ya da bankada Kendine Hesap Aç İnsan Hali Neolur Neolmaz Sonuçta Yarn Ne olcağanı Kimse Bilemez Akbil İçinde Okadar Üzülüyosan Öğrenci Akbili Al Daha Az Öde ya da Yürüyerek Git :D :D :D
02 Yorumla
Soran+1 yılAkbil abarti onu anladim :D
- +1 yıl
:D Yani Onun Dışında O Huyunu Yarısı Bendede Var :D
Son cümlene kadar cimri olabilir misin soruna karşılık değil demem için bazı açıklamalarda bulunabilirdim ama son cümlende ki 'Bazen bindigim otobus kartimda ki bakiye eksilse saatlerce ona uzulup kafa yorabiliyorum'
Cimri insanlar ihtiyacı olan insanlara durumları elverişli olsa dahi yardım etmezler. Cimri insanlar paylaşıma açık olmazlar. Cimri insanlar hayatın tadını çıkarma imkanları olmasına rağmen çıkaramazlar. Kısacası cimri insanın faydalı olacağı beklenemez. Bunların üzerine islamiyette cimriliğe yer yoktur. İsraf günah olduğu gibi cimrilikte günahtır. İyi bir insan olmak istiyorsan bu hastalığı üzerinden at. Kendine gerekçe arıyorsan sana sunduklarım gerekçedir. Eğer benliğine yakıştırabiliyorsan devam et. Yoksa değiş. Unutma senin canın sağ oldukça bu hayatın bir anlamı var. Saniye başı ölüme yaklaştığını bile bile otobüs bakiyesinde kalan kontoru düşünmen hem çok gereksiz hemde zorladığın beyine yazık.29 Yorumla
Soran+1 yılYa evet o otobus karti sacma. Ama durumu kotu olana yardik ederim. İhitaucsa alirim. Son cumleyi saymazsak aciklamada bulabilirdim demissiniz. vaktiniz varsa paylasir misiniz
- +1 yıl
İnsanlara yardım ettiğin halde kafan kalan bakiye durumuna saatlerce takılı veriyorsa kusuruma bakma ama ettiğin yardıma kadar aklında esinti oluşturabileceğine inanırım. Yani cimrilik faktörü her an peşinde olabilir bana göre. Peki son cümleni saymadan düşüncelerimi ve fikirlerimi paylaşayım. Tutumlu olmak ve cimri olmak arasında aslında ince bir çizgi mevcut. Tutumlu olmak için nefsini biraz kontrol edebilmen yeterli. Ama cimri olmamak için tutumlu olduktan sonra parayı çok sevmemen gerekir. Aylardır biriktirdiğin para ne için? Ya çok zor duruma düştüğün durumda yardım almak için ya da kendi nefsine mükafat vermek içindir. Aylarca zorluklarla nefisni terbiye edip biriktirdiğin parayı harcamayacak kadar o paraya titriyorsan o geçen aylarda nefsini zorlayıp para biriktirmenin bir manası var mı? Yok.
Soran+1 yılHaklisiniz. Ama aileden alinan para belli. Ailenin durumu belli. Normal bir memur. Belki de verilen miktar az diye bu sekilde davraniyorum.. Burs ya da kredim olsa duzenli bir para gececegi icin rahatlarim diye umuyorum
- +1 yıl
Bak sana yemin ediyorum tatile kuzenimle gitmek için belki 6 aydır para biriktiriyorum.500 tl var-yok. Parayıda harcamamak için kuzenime veriyordum. Kesinlikle hayat meselesi olmadan alamazdım ondan. Ve geçen ay iflas ettik. Yıllardır hayalini kurduğumuz tatil planı hayallere girdi. Allah insana para veriyorsa harcasın harcasın. En azından ihtiyaclarını giderdikten sonra ufak tefek birikiminle birşeyler alıp kendini mutlu edersin. bir babet bile alsan o babet senin için özel olur. En azında birikimle zamanla nefsinden kısarak aldığın için daha bir özenli giyersin. Bu bile mutluluktur.. İmkan varsa kaçırma.. Her an her imkan nasip olamayabiliyor insanoğluna...
Soran+1 yılO konuda haklısınız. Üzüldüm sizin adınıza. Eğer gerçekten ihtiyacınız varsa parayı paylaşabiliriz
Soran+1 yılYani paramı biriktirdiğim gibi harcamalıyım. İçimde ukte kalmamalı. Öyle mi
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Benim kız versiyonumsun.. :)
Daha küçücükken millet bayram paralarıyla atari alırken ben döviz bürosuna gidip dolar alıyordum.. Yıllarca bu şekilde biriktirdim.. Ama hata etmişim..
2010 yılında babamı kaybedince parayı mezara götüremeyeceğimizi ve bu dünyada güzel yaşayıp mutlu olmamız gerektiğini anladım..
Şimdi gayet dengeli yaşıyorum.. Boş şeylere harcamıyorum fakat pintilik de yapmıyorum.. Sağlığım ve mutluluğum için gerekli olan şeylerde üçe beşe bakmıyorum..
Bence sen de benim yaşadıklarımdan ders çıkarmalısın..04 Yorumla
Soran+1 yılAllah rahmet eylesin.. Bunlari dusunuyorum. Ama sonra vazgeciyorum kalsin diyorum. Yoksa her kiz gibi bende harcamak isterim. Ailemden aldigim para belli. Otesine cikamiyor onsan. Birde duzenli alsam amenna. Bazen aylik 70 lirayla idare ettigimi bilirim. Gun gelir 20 lira veirdi babam
Soran+1 yılErkek arkadasim fazla savruk
- +1 yıl
Sık rastlanan bir durum olduğu için direkt bu konuya değindim zaten.. :)
Bazı insanları para rahatsız ediyor.. Bitirmeden duramıyorlar.. Ben bunu pisikolojik bir rahatsızlık olarak görüyorum..
Aynı bu şekilde olan kız arkadaşlarım oldu.. Ama fazla sürmedi tabi.. Öyle biriyle aile kurduğumu düşünemiyorum bile..
Gelecekte parasız kalmak umurlarında değil.. Sanki piyangodan çıkmış gibi saçma şeylere deli gibi harcıyorlar ya.. İnsanda biraz sorumluluk bilinci olur.. :\
Ama sanırım bu huy aileden geliyor..
Benim ailem de tutumluydu, fakirlik çektik ama hiç kimseye muhtaç olmadık.. Ve yine tutumlu olmamız sayesinde bugün iyi bir noktaya geldik..
Ben şahsen ailemin yıllarca zar zor edindiği şeyleri sorumsuz bir kadının gelip çarçur etmesine asla izin veremem..
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
174Cevap
+1 yılŞimdi o parayı biriktirmek o parayı biriktirene kadar bir çok şeyden kendini kısıtlamak zor evet kimbilir ne çile çektin o parayı biriktirine kadar az miktarda para alıyorsun ayda 100 150 dışarda yaşayan biri için oldukça kısıtlı ve sen o parayı öyle bir duygularla biriktirmişsin ki kıyamıyorsun harcamaya ama şimdi sana tavsiyem o parayı al 1 günde harca tatil gününde plan yap çık dışarı ye iç eğlen ıvır zıvır değişik şeyler al mutlu bir gün geçir emin ol bunu hakediyorsun ve hiç pişman olmayacaksın o parayı bitirdiğine...
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet cok kistkm biriktirmek icin..
- +1 yıl
Fazla tutma elinde harca gitsin 1 günde çıkar acısını emin ol ki değer
Soran+1 yılYapacagim bunu. İhtiyacimda var zaten..
- +1 yıl
Çok zevkli oluyor aylarca biriktirdiğim parayı 1 günde çok bitirdim ve hiç pişman olmadım. Cimri filanda değilsin kendi paranı kazanmaya başşladıktan sonra emin ol ki hiç düşünmücen harcarken
Soran+1 yılİnsallah.. Kykdan para gelirse rahatlarim biraz
+1 yılVay be gerçekten ev ekonomisinde mükemmel bir kadın olur senden :)
Açıkçası korkuyorum evleneceğim kişinin savurgan olmasından. Senin gibi biriktirebilen biri olsun ani bir ihtiyaç olduğunda sende vardır üç beş kuruş kesin vardır zula da deyip yakasına yapışacaksın :P
Soru cevabına gelince biriktirmek güzel tutumlu olmak güzel ama harcayacak hiç bir yer bulamamak kötü. Çünkü gerektiği yere harcayamıyorsan cimri olduğu gösterir bu.14 Yorumla
Soran+1 yılPeli ben neyim
- +1 yıl
lüzümlu harcama yapmanızı gerektiren durumlar karşınıza çıktı da yapmadıysanız cimrisinizdir. Öyle durumlarla karşılaşıp karşılaşmadığınızı bilmiyorum. ancak tutumlu olduğunuz kesin.
Soran+1 yılAliyorum
Tabiki.- +1 yıl
Anladım ama cömert olmak da iyidir bazen harcama yapmaktan korkmayın size tavsiyemdir.
Paran varsa harcamak zorunda değilsin. Birşeye ihtiyacın yoksa şu an dursun o zaman. Bir ihtiyacın olduğunda alırsın bişey. Para kaşıyo seni:D İlla harcayacam diyosan git kıyafet filan al o zaman. Ama madem ailenin gönderdiği yetiyor biriktir bence. Altın yap.
12 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir tesekkur ederim:)
+1 yılTutumlu olmak ile cimri olmak arasında ince bir çizgi var. Hatta kabaca şöyle diyebilirim:
Almayı düşündüğün şey lazımsa ve sende benzeri/alternatifi yoksa - cimri
Almayı düşündüğün şey lazımsa ve sende benzeri/alternatifi varsa - çok tutumlu
Almayı düşündüğün şey çok lazım değilse ve sende benzeri/alternatifi varsa veya yoksa - tutumlu02 Yorumla
Soran+1 yılBen hangisiy sizce
- +1 yıl
Bu sizin zihniyetinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı. Örneğin elbise kombinleriniz hep aynı şeyler üzerinde dönüyorsa -ki kızların geneli sürekli aynı giyinmekten nefret ederler benim gözlemlediğim kadarıyla- yeni giysi alıp çeşit sayısını (kombinasyonu) arttırmanız gerek -sizde o düşünce sahip biriyseniz tabii. Ama o düşünceye sahip değilseniz giysi sizin için bir ihtiyaç değildir.
Atıyorum kendinizi geliştirip İngilizce öğrenmek isterseniz, evde öğrenebileceğinize gerçekten inanıyorsanız, kursa gidip onca parayı saçmayı gereksiz görür ve tutumluca hareket etmiş olursunuz. Ama evde kendi başınıza öğrenebileceğinize pek ihtimal vermiyorsanız ve kursa gitmezseniz cimrilik yapmış olursunuz.
Zihniyetiniz, buna bağlı belirlediğiniz zorunlu ihtiyaçlarınız, bunlar üstüne yapabilecekleriniz, alternatifleriniz... sonuca ulaşma ihtimalinizin zor olduğu durumlarda paranız varken bu paraya kıyamayıp var olanla yetinirseniz cimrisiniz demektir.
Cimrilik almak isteyip alamamaktır. Dışarda yemek yeme durumun varken ve açken ve canın çekiyorken biraz daha durup evde yiyeyim zihniyetidir cimrilik. Para harcayacak yer bulamamak cimrilik değildir. Beğendiğin bir ayakkabı olsa benzeri yoksa alır mısın? Alırsan sorun yok. Para biriktirmek cimrilik değildir. Kaldı ki kadının tutumlusu makbuldur. Biriktir ir parani kimseye de söyleme. Dursun orda. Söylersen o para bitene kadar para alamazsın. Biriktirebildiğin kadar biriktir. Elbet lazım olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi yorumdu. Tesekkurler
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılCimrilik değil bu. Üniversite öğrencisinin halinden, başka bir üniversite öğrencisi anlar bence.. :D Anlıyorum o yüzden seni. Bende çalışıyorum aylık 700 lira eve bırakıyorum kendime 200 lira ayırıyorum. Onunla da bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorum üstüne üstlük para bile kaldığı oluyor. En güzeli o. Boşveeeeeersene be..
011 Yorumla
Soran+1 yılBirikti de peki o para nolacak:D
- +1 yıl
Bak ben o biriktireceğim / biriktirdiğim parayı yurtdışı dil eğitimine harcamak istiyorum mesela. Sende bir hedef belirle kendine. Dil olmasına gerek yok, birikmiş para olması her zaman güzeldir. Kime ne zaman ne olacağı belli olmaz çünkü. Her şey bizim için.. :/
- +1 yıl
Ama bu tabi, akbil dolduramayacak düzeyde olmamalı. Bak ben kitap alıyorum kendime mesela arada, oyun alıyorum, dışarıdan yiyorum işte gidiyorum pizza yiyorum fantezi olsun diye ne bileyim nargile içiyorum, arkadaşları çağırıp onlara ısmarlıyorum falan filan. :D Yine tadını çıkartarak biriktiriyorum anlayacağın.
Soran+1 yılAkbilimi ailem dolduruyor. Her ayin 15inde. Acaba kredimi alirsam aylik net 300tl gececek. O zaman duzelir miyim
- +1 yıl
E tabii. Sonuçta aylık bir para geçecek eline düzenli. Ama biraz şimdiden alıştır kendini. Zevklerin için para harca. Kıy biraz paraya. Hadi arkadaşlar sizi götüreyim falan de, yemek ısmarla onlar ısmarlasın vs. vs. :D Biz üniversitede öyle geçiniyoruz. 2 gün ben ısmarlıyorum, 2 gün onlar.. Böyle böyle hem ilişkiler güncelleniyor hem de her zaman cebinden çıkmıyor.. :D hıı bir de nargile ısmarlamak istersen gelebilirim yani.. :D
Soran+1 yılOnlarda keske disari cikan tip olsa :D hep erkek arkadssimlayim ve o da asla bana odetmez.
- +1 yıl
Ya o zaman diyecen ki erkek arkadaşına "eğer hep sen ödeyeceksen ben kabul etmiyorum" diyeceksin, bir daha çıkmam diyeceksin... Biraz sen atik ol.. Hep erkeğe ödet, hep erkeğe ödet nereye kadar :D
Soran+1 yılCok diyorum emin ol :D bir kac kez ondan gizli odedim. Cok kizdi tartistik hatta parayi cuzdanima koymaya calisti. Arasa sigara alirim ona. Pek bisey yapmayiz haftanin 1-2 gunu bulusuyoruz zaten calisiyor bende ikinci ogretimim
- +1 yıl
O değil de sen İstanbul'da mı okuyorsun? :D Eğer İstanbul'da okuyup / oturup harcamıyorsan da hakkaten helal sana..
Soran+1 yılHayir malatya :)
- +1 yıl
haa o zaman cimrisin falan demisim :d
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılCimrilik değil. Ben dahi bazen paramın olduğu gibi kaldığını görüyorum ve bazen diyorum neden harcamamışım. Bu tutumluluk oluyor cimrilikten değil. Ve gayet güzel birşey. Birikim... Sonuçta ilerde bişeye ihtiyacın olduğunda o para imdadına yetişecek :)
03 Yorumla
Soran+1 yılAma iste kiyamiyorum arkadasim borc istedi verirken elim gitmiyodu ama mecbur iste
- +1 yıl
Para hayra kullanıldıkça güzeldir. Sen şimdi arkadaşına yardım etmiş sayıldın sonuçta geri alacaksın. Onun duasını almış sayıldın :)
Soran+1 yılOrasi oyle tabiki. Cimrilik kotu sey
+1 yılisraf ve cimrilik dinimizce yasaklanmıştır.
Boş yere para harcarsan savurgan olursun olmaz,
Ama ihtiyacın olan bir şey için para harcamazsan cimri olursun. Mesela otobüs kartına para harcamak zorundasın yol gidebilmek için bunun için üzülüyor olman normal değil. Üstüne bir şeyler almayı dene o parayla biraz süslen giyin gençsin ararsın bu yılları...05 Yorumla- +1 yıl
bir de 100 150 liraya nasıl geçiniyorsun aklım almadı açıkcası?:/
Soran+1 yılBaya yasiyorum:) ailem yanimda
- +1 yıl
hmm onu bilmiyordum. ama genede para biriktirmek iyi güzel de eziyet haline hayatının odak noktası haline getirme tatlım. para harcamak içindir. 500 liranın bir kısmını sakla geriye kalanı ile de kendine kalıcı bir şeyler yap hatta o geriye kalan bir kısmı ile değişi cafeye falan da git. çünkü biraz hastalık seviyesinde gibi yanlış anlama.
Soran+1 yılYardimci olursaniz sevinirim. Nasil yapabilirim
- +1 yıl
ancak bu gibi önerilerde bulunabilirim bu alanda eğitimim olmadığı için yanlış bir şey yaptırmak istemem. :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanırım dışarıda pek bir şey yeyip içmiyorsun :) ayrıca ailenin durumunu bilmiyorum ama aylık 100-150 tl bence çok az buna rağmen idare edebiliyorsan bu güzel bir şey üstüne bir de para biriktirmişsin o ap ayrı bir başarı zaten. Tavsiyem o 500 tl yi gönlünün istediği gibi harca mesela biriktirken neler almaktan vazgeçip ya da neler yemekten vazgeçtiklerini birer birer abartmadan yapabilirsin kredini aldıktan sonra daha rahat edeceksin zaten ama şunu belirteyim ailenin durumu iyi olduğu halde sana bu parayı laik görüyorlarsa malasef cimri bir aile yapısına sahipsiniz derim sanki varlık içinde yokluk arar gibi aciz bir durummuş gibi.
04 Yorumla
Soran+1 yılMemur Ailem. BABAMdan kaynakli aslinda. Kiz cocugu ne hercarki deyip az veriyor iste.
Soran+1 yılKredi de cikarsa artik..
Cevap sahibi+1 yılAnladım o zaman sende biraz daha para iste yetmediğini söyle. İkincisi baban memursa burs çıkar büyük ihtimal krediyi herkese veriyorlar zaten.
Soran+1 yılAnnemde calisiyor ama kredi borclarini oduyor. Babamda evin genel seylerini oduyor iste. Burs biraz zor yani
hayır ben öyle düşünmüyorum bence sen tutumlusun allah korusun kötü birgün olursa o parayı harcayacağını düşünüyorsundur ya da parayı iyi bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyorsundur cimrilikle tutumluluk arasında ince bir çizgi vardır unutma... cimri insan hep bana der tutumlu insan gerektiği yerde harcar
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlayışınız için teşekkür ederim
bir şeye ihtiyacım vardı şaka yapmıyorum 2 haftada 100 tl biriktirmiştim. :D
Aylık benim cebime giren para 350 tl sen düşün orasını...
Çok kasma kendini, dursun kenarda o para. Bugün yarın canın bir şeye heves eder, onu alırsın. Bugün telefon tablet kıyafet parfüm vs. vs. şeylere ihtiyacın olmaz 2-3 hafta sonra bir şey olur heves edersin almak istersin :))03 Yorumla
Soran+1 yılAynen:)
Soran+1 yılOkuyoruz caliscaz:D
+1 yıloha ya bu tam cimrilik tutumlu olmak ayrı cimri olmak çok ayrı. Bazen bindigim otobus kartimda ki bakiye eksilse saatlerce ona uzulup kafa yorabiliyorum demişssin bu senin gündelik hayatında olan bişi yani senin hayatın acilen bu durumdan kurtul çok kötü
14 Yorumla
Soran+1 yılNasil kurtulcam
- +1 yıl
valla bilmiyorum zor da ama psikologa görün
Soran+1 yılTesekkurler
Soran+1 yılHuyun iyi bnxe:)
- Diğer konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılhayy maşallah ben aylık 1000 lirayla ayın sonunu göremiyorum sende büyük azim varmış :D biriktirmek kötü bişey değil , üstüne koy koyabildiğin kadar , gün gelir lazım olur. ama karttaki bakiyenin eksilmesine falan da kafayı çok takma , para harcanmak içindir.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz
Hayır cimrilik değil, aylarca uğraşıp biriktirdiğin parayı kıyafete harcamak zaten saçma olur.. nakit para elinde durursa mutlaka harcanır gider, şuanda altın baya düşük diye biliyorum..500 küsür liraya 4 tane çeyrek alabilirsin.. hem paran nakit şeklinde olmadığı için harcanıp gitmez, hemde altın değer kazanınca kâra geçmiş olursun..
06 Yorumla
Soran+1 yılMantikli diyorsun
Soran+1 yılhahaha :D
Soran+1 yılGel :D
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılTutumlu olmak iyidir. Siz tutumlu olma eşiğini de geçmişsiniz. Bir nevi hastalık gibi. Bence paranızı ortaya koyun gözünü kapat bir kısmını al. Paraya hiç bakma gerçekten alışveriş veya yemeğe çık sevdiklerinle ve hesabı sen öde. Eğer bunu da yapamıyorsanız ciddi ciddi bir uzmandan yardım almanız gerekiyor. İleride partnerinize büyük sıkıntı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılcimri değilsin aksine çok iyi bir davranış ülkede şu anda tüketim çılgınlığı var illaki bir şeyler almak zorunda değilsin eğer kıyafet ayakkabı vs eksiğin varsa al yoksa dolar al paran enflasyon karşısında erimesin ve para biriktir paranın kötüsü olmaz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz sagoljn :)
ilk başlarda dediklerin normaldi. ama otobüsteki bakiye konusu anormal. yani gerekli birşey görememişsindir almamışsındır bu normal. cimri değil tutumlu ve mantıklı alışveriş yapmak önemli ama akbil batiyesine durup özelmek tuhaflık
01 Yorumla
Soran+1 yılYa aslinda benim salakligim. Okula gittim gec kaldik. 40 dakika icinde bassaydik aktarma olacakti. Kampusu gezdm ondan oyle geciktim. Vakit gevti o yuzden yani
insanlar ihtiyaclarını kendi belirler vu bu çeşit alışkanlığa dönüşür bir süreden sonra hiç bir şey yetmemeye başlar. Senin bu yaptığın daha mantıklı ilerde bir şeye ihtiyacın olursa saten gözünü kırpmaz alırsın
04 Yorumla
Soran+1 yılGercekten oyle olur mu
Soran+1 yılMutlu oldum suan. Topuklu ayakkabi isteim grcenlerde. Tam alacaktim. DENedim benlik degildedik vazgevtim
+1 yılSavurgan degilimdir ama senin gibide degilim bana fayda saglamayan parayi ne yapiyim ben su dunyada bir kere gelmisim yer icer keyfime bakar geriye kalanida yatirim yapar biriktiririm kefenin cebi yok sonucta
01 Yorumla
Soran+1 yılKeske bende oyle dusunebilsem
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Tutumlusun bu gayet güzel.. Bence bu durumunu kullan.. Kendine hedef koy bir süre belirle ve o zaman zarfında almak istediğin ya da ulaşmak istediğin şeye ulaş.. Misal ben tutumlu olsam altın alır bir. köşede biriktirirdim bir müddet sonra araba alırdım
00 Yorumlaİş işten geçince giden paraya değil, istediklerini yapamadan geçen sürene daha çok üzüleceksin. Para elin kiridir, fazla düşünme ve uzun zamandır çok istediğin, uğruna değeceğine inandığın bir şey için paranı harca. Mutlu olacaksın.
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yıltutumlu olman güzelmiş te otobüs bakiyesine üzülmen çok abartılı bence senin ki cimrilik değil tedirginlik ayrıca şöyle bişey yapabilirsin mesela paranın bir kısmını sakla yine belli bir kısmını da çok abartmadan gönül rahatlığıyla harca
02 Yorumla
Soran+1 yılNeyin tedirginligi? Evet yarin begendigim ayakkabiyi ve kazagi alacagim:)
- +1 yıl
bakiyeye falan üzülüyosun ya yani işte param biticek bitebilir stresi oluyorsun sonra diyosun ki cimrimiyim yoksa eğer öyleysem nasıl aşıcam falan stres ediyorsun bence :) iyi yapıyorsun git istediğini al ama köşede de birikmişin olsun para harcamak içindir
+1 yılCimri degilsin paranin kiymetini biliyorsun
Elde para tutmak gereksiz yere harcamamak bence buyuk basari karakterinin saglam oldugu anlamina gelir
Benim gibi kisiliksiz karaktersiz insanlarda babasinin sinirsiz kartlariyla son model lux arabalariyla hava atar
Helal olsun00 YorumlaBence şuanda para biriktirmeye başladım 150-200 tl oldu. Telefon alacağım o yüzden biriktiriyorum ama telefona vermeye kıyamıyorum.. Aklıma hemen ya bir şey olur da para lazım olursa diye geçiyor..
00 Yorumla
+1 yılİddaa yap kumar oyna daha fazla kazanıcam diye elindeki avucundakini verirsin tertemiz 😃 bu arada en basit harcama şekli tatildir uludaga falan git biriktirdigin parayla 😉
04 Yorumla
Soran+1 yılAilem oyle musaade etmez:)
- +1 yıl
O zaman faize koy parayı ne diyim araba taksidine falan gir yap bişeyler kardozo
Soran+1 yılSagol kardoo
- +1 yıl
Np moruk
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAilene değer veriyorsun ve tutumlusun cimrilik değil bu!
Otobüs konusunda cimri olabilirsin arada spor iyidir ama öğrenci olduğun için çok yorma kendini ;)00 Yorumla Ayy Allah im senin gbi olabilsem keske ya ne guzel kiz savurgan deilsin iste keske bnde ole olsam gerci savurgan deilim ama para da biriktiremiyorm :(
02 Yorumla
Soran+1 yılKolay ya:)
Malasef evet cimrisin arkadasim. sunu asla unutma para sadece hayatimizi kolaylastiran bir etkendir. ozgurlugumuze ya da neler alip almicagimiza karar vermemeli. sunu unutma para herseydir ama hersey para icin degildir...
04 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
Soran+1 yılDogru diyorsun:)
Sahsen yemedikten sonra o parayi neden kaxaniyimki sana gelince kucuk hanim tek tavsiyem var esin sevgilin farketmez eli acik. biri olsun o sana para yemeyi. sende ona yememeyi igretir bir birinizi tamamlarsiniz iste :)
02 Yorumla
Soran+1 yılOyleyiz zatn:)
Otobus kartindaki azalan bakiyeye saatlerce uzuldugunu okuyana kadar cok iyisin, tutumlusun diyecektim ama hayir cimrisin.
04 Yorumla
Soran+1 yılTamam abarti olmus ama o. Ama normalde o kafar degiljm
+1 yılevinde otur sen saksı gibi bebeğim, ne de olsa anne babanın sayesinde karnın doyuyor para harcamıosun. dışarı adım atsan paran eksilir. hiç kıpırdama yerinden ekonomiye zararın olmasın bari
00 Yorumla
+1 yılCimilli degil canım o kiyamamıyosun çünkü zamanında nelerden mahrum biraktin da kendini kenara koydun o parayi ondan canm ama aferin tutum iyidir
05 Yorumla
Soran+1 yılDalga mi geciyosun
- +1 yıl
Yo ben ciddi şekilde söylemiştim neresinde dalga geçme cümlesi var onu anlayamadım
Soran+1 yılCogunluk paso yermiste ondan. Ozur dilerm
- +1 yıl
Boşver herkesi dusunursen zaten işin içinden cikamassin hepimiz öğrenci olduk hepimiz bişeyler için para biriktirdik ben bişey almak için para biriktirmeliydim mesela önceden
Soran+1 yılİstersen olur
+1 yılAylık 150 tl mi? Kızım sen ne yiyon ne içiyon 150 tl bir hafta gidiyo bende.
Hayır sorun mu bende anlamadım abi?01 Yorumla
Soran+1 yılBilemem. İkimizde de sorun olabilir :D
sevgilin falan var mı bir yere bişi yediğinizde parayı kim ödüyor ya da arkadaşlarınla bir yere gittiğinde onlar sana ısmarlayınca sende ısmarlama gereği duymuyor musun...
05 Yorumla
Soran+1 yılVar. O oduyor. Ama benimde odedigim pluyor. Gizliden oduyorum kiziyor odememe. Odeyince de parayi vermeye calisiyor bana. Tabi ismarlarim. Puruz yapmam yani. Olmayana yediririm de
- +1 yıl
bende de lise zamanlarında şunu yapardım zamanın en büyük parasını harcamama daha doğrusu küçük şeyler için harcamazdım yani 200 tl için bir ekmek almam evde ne var makarna pişirirdim :D hatta samimi bir arkadaşım kendi harcayacağı parayı bana verirdi çünkü harcamayacağımı bilirdi :D
Soran+1 yılSevgilim de parasini kartini bana verir:) sende kalsin biriktirebirsin diyor
Way arkadas ben kendimi kotu hissettim ailemden hic para almam orta halli aile gunluk sadece cafeye harcadigim para 35 40 gunde ortalama 100 150 lira gidiyor sen nasil geciniyorsun
19 Yorumla
Soran+1 yılGecinmen gerekirse gecinirsin
Soran+1 yılKomikmjs
Soran+1 yılParasiz kalirsan sende biriktirirsin
Soran+1 yılUmarim kalmazsin sende. İyi geceler
Soran+1 yılTesekkur ederim yarin ilgileneceg
+1 yılyani açıklamalarındaki detaylar biraz endişelendirdi, biraz rahat olmalısın. bak ben işsiz güçsüzüm kredi kartlarımı asgari ödemeye başladım ama şimdilik çok şükür diyorum. sağlık olsun de geç ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılEndiselendiren ne
- +1 yıl
cimriliğe doğru yelkeni açmış olman :) henüz değilsin belki, fakat o yolda ilerlemektesin. tutumlulukla cimrilik arasında ince bir çizgi vardır. cimrilikte sebepsiz yere hatta bazen ihtiyacı bile karşılamak için harcamama olur. dikkat et
tutumlu olmak iyidir güzeldir israfı önler ama sen bu durumu biraz aşmışsın kendi zevklerin için para harcamaya acımamalısın eğer açıyorsan sende sorun var
07 Yorumla
Soran+1 yılMesela Mart ve Nisan da yildonumumuz ve dogum gunu var. Ona biriktiriyorum diyorum. Sonra diyorum ki kredi cikacak kykdan o zamana care bulunur harca gitsin. Sonra vazgeciyorum
Soran+1 yılHayir onu pek yapmam. Bazen olur ama oyle
Soran+1 yılYok oyle degilim cok sukur. En kotu bir cay icerim ama param varsa bulusurum. Benim sorunum biriktirdigimi yiyememek
Soran+1 yılHaklisin. Cok tesekkur ederim arkadasim
Aynı ben bende öyleyim cebimden para çıktığı zaman sinir olurum ama hiç olmadık yerde de büyük harcamalar yapabiliyorum bazen bende kendimi çözemedim.
21 Yorumla
+1 yılCimrisin ama kendine cimri olma benim pek çevrem yoktur vardır ama ben onları pek sevmem bu yüzden canım sıkılınca alışverişe giderim sürekli bana günde 100*200 TL zor dayanıyor 2 bin verseler yine zor dayanırdı zaten :D
04 Yorumla
Soran+1 yılKendime cimriyim galiba ben
- +1 yıl
Giyindiğin markaları söylesene
Soran+1 yılKoton genelde. Ykm ya da boynerden alirim. Degisiyor
- +1 yıl
pekde cimri değilmişsin biraz üst sınıflara saldım Mavi, massimo dutti pahalı ol :D
Diğer konusunda 399 cevap paylaştı. Ben essek gibi calisip kral gibi yiyenlerdenim keşke biraz senin gibi olabilseydim köşeyi çoktan donmustum :)))
00 Yorumla- Diğer konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılpara harcamak için var ya öyle düşün eğer sıkışık bir durumun yoksa da yapman gereken tek şey hoşunna giden şeyleri almak eğlenmek..:)
00 Yorumla Altın yaptır kıyamıyorsan. Hem yatırım yapıp paranı değerlendirmiş olursun. Böylece paramı nere harcasam diye düşünmekten kurtulursun...
NOT: Altın fiyatları 24 saat içinde artmadıysa düşük.00 Yorumla
+1 yılbence değilsin tutarlısın birde biriktirdiğin bir para ve kıyamıyorsun
05 Yorumla
Soran+1 yılGaliba. Baya kistim biriksin diye
- +1 yıl
çok güzel bir davranış ya ben çok savurganımm Bana büyük bir örnek oldunuz
Soran+1 yılGercekten mi
- +1 yıl
evet :))
Soran+1 yılSevindim:)
+1 yılbence biriktir, hatta parani degerlendirmek icin yatirim araclarini arastir. 1000 tl gibi bir rakam olursa paran vadeli mevduat actirabilirsin bankada mesela.. aferin tutumlu kizim :)
03 Yorumla
Soran+1 yılVadeli mevduat nedir:)
- +1 yıl
yani bir banka hesabi her ay faiz gelior. 1000 tl nin altina da hesap acabilirsin onun adi da vadesiZ mevduat. vadesizde faizin yok yani paran artmiyor. vadeli ise faizli. bankalari arastirir kim en yuksek faizi veriyorsa ona yatirabilirsin. arastir biraz kuru kuru biriktirme parani :)
Soran+1 yılOo super:)
+1 yılDeğilsin. Altın al annene teslim et yeri ve zamanı gelince kullanırsınız. Ailen ihtiyaçlarını karşılıyor dolayısıyla harcamaya gerek kalmıyor. Ihtiyac in var ama kullanıyorsanız o zaman cimri olabilirsiniz
00 YorumlaBen de biraz senin gibiyim. Daha cok kiyafetlere harciyorum ve uzulmuyorum. sende giderlere kafa yormamalisin. Bazen bende diyorum keske yapmasaydim ne gerek vardi ki diye ama harcaniyor bir sekilde.
018 Yorumla
Soran+1 yılHarcadiktan sonra iade etmesem hersey guzel olabilir :D
Soran+1 yılAliyorum eve geliyorum deniyorum begenmiyorum. Hoopp iadeye :D hepsi pintilikten bakma sen. İnsallah duzelirim bende
Soran+1 yılİnsallah kredi cikinca duzelir. Babama agiz egip para istemek istemiyorum. Zaten o verir ben istemeden. Kredim olursa en azindan duzenli yatar hesabima. Geleni gideni bilirim oyle
Soran+1 yılOyle de babam her ay duzenli net miktar vermiyor. Bazen Verdigi para aylik 70 tl oluyor. Kiz cocugunun pek harcamasi olmaz diyor
Soran+1 yıl500 kusur olur part time saniyorum:)
Soran+1 yılDene derim :)
Soran+1 yılO en kotusu bilirim :D
Soran+1 yılKitap gibi :D
Soran+1 yılOooo sen benden daha fenasin :D
+1 yılCimrilik öyle olmaz başkalarıyla paylaşamıyorsan cimriliktir kendine harcama dahi yapamıyosan bu varyemezlik oluyor galiba
00 Yorumla
+1 yılbende ayda 150 tl alsam bende senin gibi olurdum heralde
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
ben parayı çok harcadığım halde parasız kalma korkum var ama bunu dengeleyebiliyorum
Soran+1 yılBu cok iy
Yani otobüs kartına kadar normaldin sonrasında anormal oldun :) galiba cimrisin...
10 Yorumla
+1 yılBana haftalık 100 tl yetmiyor sen nasıl beceriyorsun 1 ay harcamayı? :D
10 Yorumla
+1 yılbence super kızsın gerek yok boş harcamalar yapmaya.. bekle dursun elbet bırgun bıyerde lazım olur! (bende öleyim)
00 Yorumlacimrilikse bende cimriyim o zaman ayni durum bende de kendi param kiymetli sanki muzelik gibi sakliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen😭
Diğer konusunda 967 cevap paylaştı. Köşede paran olsun zaten 500 lirayı köşede tutman cimri olduğun anlamına gelmez ama otobüsteki iki kuruş paraya üzüldüğün için sen aşmışsın kardeş..
11 Yorumla
Soran+1 yılAstim o sacma otobus davasini
+1 yılBöyle bayanlarda varmış demekki :) Seninki cimrilik değil kıyamamak :D Kendi parani kazanmaya başlayınca harcamaya alişırsın yavaş yavaş.
01 Yorumla
Soran+1 yılSanirim kyk alinca rahatlarim
Yok ta başka bir gelirin olmadığı için kıyamıyosun en iyi şekilde kullanmak istiyosun kyk bursun gelmeye başlayınca daha rahat olursun :)
03 Yorumla
Soran+1 yılOyle mi olur gercekten
Soran+1 yılBana kredi cikar galiba :(
Birikim yap ilerde nasip olur da cocuklarin olursa dua ederler annelerinin onlari dusunmesine hem de ne olacagi belli degil Allah gostermesin esini kaynetmis. olursan en azindan guclu bi. kadin olursun
00 YorumlaAdi cimrilikse birak cimri desinler sana herkes senin gibi olsa ya paranin kenarda durup ise yaramamisina sıkılıyor canin, ama birak biraz daha biriksin para güven verir
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle. O guven bambaska
+1 yılsen ne kadar çok değer veriyorsan paraya. sen paraya değer verirsen para ana yön verir para sana değer verirse sen paraya yön verirsin. unutma ki parayı harcamak için kaznıyoruz...
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz. Duzelirim heralde
- +1 yıl
inşallah düzelirsin...
Cimri degilsinde varyemezsin :D bence 500 liran varsa 250sini ye gerisini at kenara :D bir kizsin sonucta hadi bizim gibi olsan yetmezdi 500lira ama kizsin ne yapabilirsin ki barlara gidicem falaan diyosan o ayri :D 500 lira yetmez :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıyamam ya çok tatlısınız
bence iyi yoldasınız tutumlu olmak herzaman iyidir
ben olsam hiç harcamaz bankaya koyardım o parayı veya altın hesabı açardım bankada010 Yorumla
Soran+1 yılHesabimda duruyor oyle
Cevap sahibi+1 yılBırakın dursun, ilerde mutlaka lazım olur. Enazından orda duruyor olmasının size verdiği garanti ve huzur var
ama eğer harcarsanız o garanti ve huzur duygusu eksilecek.
Önemli hissettiğimiz duyguysa, orda yatıyor olmasının verdiği duygu çok daha güzel.
Harcamak pişmaklıktır, bunu unutmayın
Soran+1 yılOlur ki parasiz kalirsam onu kullanacagim
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle. Siz en doğru olan şeyi yapıyorsunuz.
Bu arada sorunuzu ve burdaki tüm yorumlarınızı tek tek okudum. Siz cimri falan değilsiniz, birikim yapmayı seven, kötü günleri hesaplayabilen düzgün ve mantıklı bir insansınız ve evleneceğiniz erkek gerçekten çok şanslı
Soran+1 yılOtobus karti olayi sacma. Kabul ediyorum. Ki o sacmalagida yendim.. Ama cimri degilim:( ihtiyacim vars elbette aliyorum. Ama fazlasini almam elbette
Cevap sahibi+1 yılSiz en doğrusunu yapıyorsunuz, cimri falan değilsiniz
Soran+1 yılCok tesekkur ederim..
Cevap sahibi+1 yılRica ederim arkadaşım.
Bu arada Malatyada bulundum daha önce, güzel bir şehir, yemekleri falanda iyiydi.
Okulunuzda başarılar diliyorum
Soran+1 yılTesekkur ederim cok sgolun..
Cevap sahibi+1 yılSizde hep sağ olun.
İyi geceler kardeşim
- Devamını Gör (166)
Devamını Gör(211)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!