Bu evren 5 duyu organı ile tamamen algılanamaz. İnsan beyni elektro manyetik dalgalarla sinyaller yayar, alır ve bunun bir frekansı vardır. Aynı gözelerin kulakların belli bir frekans ayarında duyup göymesi gibidir. Bu frekans dalgaları insanların radyo frekansı ile uyuştuğunda duygu alışverişi başlar. Bu frekans olayı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Cinler insanların görebileceği bir frekansta değillerdir. Dolayısıyla da göz ile görülemezler. Canlıları ayakta tutan rûhu da göremiyoruz, ama inkârı mümkün değildir. Demem o ki göz bu dünyada bile her şeyi göremiyecek kadar sınırlı iken evreni tam anlamıyla görmesi beklenemez. Bilim ALLAHIN varlığını inkar edebilir ama bunu kanıtlayamaz. Gelelim dine İSLAMA. Bizi yaradan kitaplar ve peygamberler göndererek insanları hazırladı. Hatta İncilde ( gospel of jhon bölüm 16 ayet 12-14 ) SİZE SÖYLEYECEĞİM ÇOK ŞEY VAR AMA SİZ BUNUNLA YÜZLEŞEMEZSİNİZ. DOĞRULUĞUN RUHU GELDİĞİNDE SİZE DOĞRULUK YOLUNDA ÖNDERLİK EDECEK der. Her şeye gücü yeten ALLAH insanları bir anda da hazırlayabilir düzene sokabilirdi ama buda sınavın ahlakına ters düşerdi. Sınavda ki amaçlardan bazıları da inanmak ve inanmamak tır. İnsana aklı veren ALLAH bunu her insana eşit miktarda vermemiştir. Sen bir şey leri anlayabilirken ben de anlayamayabilirim. Yani yaradan inanmayanların olacağını da biliyordu ve inanmaları için bize kitap ve peygamberler gönderdi. Yine inanmayı bize bıraktı. Oku dedi öğren, bil, geliştir, keşfet demek istedi. KURAN ALLAH ın eseridir ve basit olamaz okuyup tam anlamıyla idrak etmek gerek. Ettikten sonrada uygulamak gerek. Sözün özü Dinde gördüğün mantıksızlıklar daha kendi dünyasını bile keşfedememiş bilimin anlayamamasından kaynaklıdır. Bilim daha bir çocuk daha çok gelişecek ve geliştikçe de anlayacak. Biz ALLAHI görmeden inanıyoruz dinin gereği olarak ve devamda edeceğiz. Onu anlamamızda ki en büyük etken olan Kurana da inanıcaz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
dogmatik olaylarda mantık araman Allah'ı sorgulamana yol açar.. doğal olarak şimdiye kadar görmediğin şeylere de inanmaman son derece doğaldır... hayata neden geldim diye sor kendine sonra tarihi iyi oku gelişen olayları yorumlamaya başla... aslında günlük olaylarında sürekli görüyorsun ve inanmadığın için algılayamıyorsun.. birde inanmayı dene ve Kuran-ı Kerim, İncil, Tevrat oku Kabalistlik büyülerini araştır.. sonra ben inandım de kalbine ve dikkatlice gez gör bak o zaman pişman olucaksın dediklerine...
06 Yorumla
Soran+1 yılokudum kuran defalarca ama çoğu şey yazıldığı idda edilen döneme göre yazılmış yani o dönemi etkileyen kurallar çoğu kurandaki bütün araçlar o dönemin araçları mesela maddeler falan çoğu şimdiki dönemde kullanılmuyor bile insanlar ne oldugunu bile bilmiyor bazı şeylerin yani kuran ileriye dönük olarak yazılmamış eğer tanrıdan gelen bir kitap olsaydı kıyamete kadarki tüm nesli kapsayacak şekilde kurallar koyardı
- +1 yıl
kardeşim yüzyüze olsak ben sana günümüzü nasıl bildiğini, o dönemde o döneme özgü yazılarak günümüzde nelere dikkat etmemiz gerektiğini söylediğini ispatlardım... ama sen kalbini imana kapamışken bir başkasının açması çok zor.. ya hayatında bir mucize olacak ya da sen kendi kendine doğruyu bulacaksın.. Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılkardeşim benim sorgulamaya başlamadaki ana sebep ne biliyo musun
dünyada birsürü din var bu dinlerde birsürü mezhep ve birsürü cemaat ve hepsininde birbirinden farklı ibadet şekilleri ya da olaylara bakış açıları var ve çoğununkide birbirinin tezini bozuyor yani aynı anda hem müslüman hem hristiyan olamıyorsun şöyle baktığında dünyada 10 din var diyelim 1 tanesi müslüman ve ben müslümanlığı seçtim girdim buraya alevilik sünnilik ben sünniyi seçtim sonrada cemaatler var nurcular süleymancılar v. s bunlardanda birini seçtim diyelim ben nokta atışı yaptığımı nerden bilicem? belki hristiyanlık dogru sen şu anda yahudi olsaydın yahudiliği savunuyordun şu anda müslümanlık için düşündüklerini yahudilik için düşünüyordun alevi olduğundada aynı şekilde peki nereden biliyorsun doğru dinde ve doğru mezhepde oldugunu? ssen şu anda ne kadar kanıt sunarsan sun bir diğer dinde aynı kanıtları sana sunar ve senin kanıtın ona saçma gelir onun kanıtı sana bu gelişim ile alakalı bişey- +1 yıl
seni çok çok iyi anlıyorum... peki bütün dinleri birbirine düşüren şey ne olabilir? bunu hiç düşündün mü? ben bozulmamış bir Hristiyanım, ben Musa nın izinden giden bir Yahudiyim, ben sadece kalbimi Allah a vermiş bir Müslümanım.. yani birinden birini seçmek zorunda değilsin hepsinin doğru olan kısımlarını alıp hayatına devam edebilirsin... işte sana diyeceğim olgu da tam bu.. sana birinden birini seçtiren olgu ne bunu hiç araştırdın mı? ille de bunu seçecen diyen şey ne? Şeytan ince ayrıntıda gizlidir.. herkesin kalbine girer ve birbirine düşürülür böylece herkes farklı şeylerde birbirlerine düşman olurlar.. Deccal in gücünü bil ve ona göre yaşamına kılıf bul.. hepsini inkar etmek bizzat Deccal in tamda istediği şeydir zaten.. ben bütün dinlere inanıyorum çünkü hepsini Allah yolladı insanlara vesvele vererek Deccal bozdurdu... Bütün dinlere inanmıyorsan zaten İmanın eksiktir ki o zaman İslam da bir işine yaramaz İncil de Yahudilikte
Soran+1 yılya şimdi dinlerin tek mantıklı işe yarar şeyi hepsinin amacının insanları dengede tutmak adaleti sağlamk olduğu hepsininde farklılıklar gösterir o farklılıklarda oluştukları bölgedeki şartlara durumlara göredir ama dinlerin kitaplarında belirtilen sonuca inanmıyorum benim dinler hakkındaki teorim dinlerin insanları dengede tutmak için oluşurulduğu iktidarı sağlamak için oluşturulduğu
düşünsene sen ne yaparsan yap seni korkutan engelleyen birşey yok birini öldür bişey çal ya da birine tecavüz et ozaman insanları kim kontrol edebilir ki? dinler varki adam kötü bişey yapacak haa bu günahtı cehenneme gitmeyelim yapmayalım diyor böylelikle herhangibir ceza veren adalet mahkeme polis olmadan insanlar dengede tutulabiliyor
Soran+1 yılyoksa islam dini oluşmuş nedn araplardan gelmiş ingilterede oluşsun orada hristiyanlık oluşacağına orda müslümanlık oluşsun diyeceksin ki ingilizler kötü insanlarmış madem öyle ingilizler iyi insan olsaymış araplar kötü olsaymış neden ayrımcılık yapılmış
+1 yılÖncelikle şunu diyim inanmıyorsanız da aklınızı kendinize saklayın bu konu hakkında kesinlikle dalga alay söz konusu geçmeyin. Ateistsin değilsin beni ilgilendirmez bu konuyla ilgili bilgiyi onlardan da alamazsin bunu söyleyeyim yeryüzünde bir tek canlı biziz dersek bencillik etmiş oluruz cinler vardır yaşam biçimleri herşeyiyle bizim gibilerdir onlarinda kendi alemi bulunmaktadır. yalniz Allaha iman eden ve inkar edenler olarak 2 çeşittir. biz nasil gece yorgun düşersek onlarda gündüz öyle gece daha güçlülerdir bu vakitlerde musallat olabilirler. Hoca olaylarına gelince düzenbaz olanları demiyorum ciddi anlamda imanı kuvvetli olanlar ancak olayı çözebilir. o da şöyle sana bir dua gösteriliyor o duayı okuyabilirsen sıkıntı yok okuyamazsan daralır nefes alamazsın ağlamayla şiddetli huzursuzluk olursa geçmiş olsun sana musallatlar demektir. Bu gerçek bunlara şahit olduğum için seninle paylaşmak istedim bunu imani kuvvetli birinden başka kimse çözemez kaldi ki ateist çözsün. akşam akşam bu konuya fazla kafa yorma derim akla zarar kal sağlıcakla :)
00 Yorumla
+1 yılBismillahirrahmanirrahim diye başlayım söze:) Kuran'ı kerimde böyle birşeyin var olduğu yazıyor ve ben kuranimda ne yazarsa ona inanırım senin gibi dinsizler bilmez bunu.
424 Yorumla
Soran+1 yılzaten bende dinlerde somut bir kanıt olmadığı için inanmıyorum din bilimin tersini idda ediyor ama dünyaa bakıyorsun aynı konuda bilim somut bir kanıt sunuyor ama din hala soyut şeylere dayalı yani hep 3. şahıstan konuşuyor olmuş etmiş falan filan
- +1 yıl
Din somut olsaydı bunun bir anlamı kalmadı. bişey soracam sana çok merak ettim sana göre ölümden sonrası var mı
Soran+1 yılben ölümden sonrası için kesin bir iddada bulunmuyorum ölümden sonrası belki var belki yeniden dünyaya geliyoruz önceki hayatımızı bilmeden belki şimdiye kadar defalarca öldük belkide öldükten sonra doğmada önce nasılsak öyle olacağız yani illada cennete ceheneme gideriz illada yaşarız ya da illada öldükten sonra herşey tamamen sona erer demiyorum
- +1 yıl
Peki bir soru daha farkında mısınız bilmem ama kuran da yapmamız gereken şeyler yazar ve geçenlerde bilimsel bir araştırma yapıldı kuran da yapılması gerekenlerin insan sağlığı ruh hali ve psikolojik olarak çok yararı var. Mesela abdest alma bilimsel olarak insanı rahatlatır iyilik yapmak iyilik bulduruyor ve psikolojinizin de düzeltiyor. Aç olanlara yardım et zekat ver bunların hepsi kuran da var. bence bu yanlış yerden dön tövbe et senin adına bir Müslüman olarak cok üzüldüm
Soran+1 yılha bende o konuya değinecektim şimdi işte kuran saçma demiyorum ben yanlış demiyorum şöyle baktığın zaman tüm kutsal kitapların amacı tektir insanların düzenini faydasını sağlamak kuranda aç olanlara yardım et der doğru yardım etmek gerekir ama kuranın bunu demsi kuranı yaratıcının oluşturduğu kitap olarak kılmaz ki ben diyorum ki kutsal kitaplar ve dinler ilkel zamanlarda insanların adaletini kanunu korumak için birileri tarafından oluşturulmuş şeylerdir seni korkutacak birşey yoksa birşeyi yapmanı kim engelleyebilir ki? örneğin birisi hırsızlık yapmak istediğinde diyor ki hırsızlık günah en iyisi ben yapmayım yani insanları bir lider ya da basıcı olmadan bir arada tutmaya yarar dinler zamanında birileri son çare olarak oluşturmuş diyorum
- +1 yıl
https://youtu.be/HOQ3b0RcLvw buna ne diyosun
- +1 yıl
dediğin gibi mantıklı ve bilimsel düşünecek olursak kuranı insanların yazma ihtimali nedir
Soran+1 yılmatematiksel ölçümü ardır diyor ve rakamlarla karşılaşırıyor mantıklıca bir düşün sence bu bir kanıt olabilir mi? bir kişinin kendi görüntüsünü dünyanın öbür ucuna hatta marsa aya aktardığı dünyada kuranın mateatiksel bir düzende oldugu mu kanıtlıyor dini ozamanlarda matematiğin olmadıgını nereden biliyorsun mesela yani bana şöyle kanıtlar lazım ben önümde bir bilgisayar yok dediğimde bilgisayarın önümde olduğunu önünde bilgisayar var çünkü interete girebiliyorsun diyerek değilde önümdeki bilgisayarı bana göstererek ve beni önümde bilgisayar olduğunasomut bir şekilde inandırarak kanıtlamalısın şimdi sen müslüman olark araştırdığın için bunları buluyorsun internetten birde ateist olarak araştırma yap bakalım neler çıkacak önüne
https://www.facebook.com/Sorgulayann?fref=ts
https://www.facebook.com/ateistargumanlar?fref=ts
şuralardan bak birde istersen
Soran+1 yıl@winchester140
benim düşünceme göre kutsal kitapları bir dönemlerde halkı dize getirmek için çabalayıp ve güzel bir fikir olduğunu görerek birileri yazdı bu kişiler o döneme göre biryerlerin liderleri ya da belli bir grup olabilir zamanlada elden ele geçtikçe ufak eklemeler ya da silmeler yapılarak insanların o anki yaşam şartlarına uydurulmuş olabilir
Soran+1 yıl@Winchester140
- +1 yıl
Arkadaşım karşıdaki insana yardımcı olmak onu dine çağırmak yerine yaptığın şeye bak bide müslümanım diyosun kitapda ne yazıyo herkesin dini kendine onu aşşağılayamazsın onu dine yönlendireceğine uzaklaştırıyosun farkında değilsin
- +1 yıl
benim amacım kuranda insanın yazamayacağı derecede muazzam bir düzenin olduğunu belirtmek, ki günümüz teknolojisi bu düzeni sadece anlayabiliyor sizin inanış şeklinizde kuranı yazabilecek bir varlık yok bundan 1500 yıl önce o zamanın teknolojisiyle hangi şahıs ya da grup bunu yazmış olabilir ki
Soran+1 yıl@winchester140 ama bu dinin gerçekliğini kanıtlamaz şu dünyada marsa gidilebiliyor senin görüntünü dünyanın öbür ucundaki görebiliyor ve sen şu anda evinden bunları yazdığında bana geliyor ben görebiliyorum sence buda olağanüstü bir durum değil mi? eğer ki bu teknolojiyi birileri bilmese idi oda derdi ki insan yapmış olamaz bunu doğaüstü bir gücün işi bu
- +1 yıl
bu dediklerin belirli bir süreç dahilinde olmuş önce elektronik cihazlar bulundu sonra kamera vs geliştirildi ve günümüzdeki halini aldı ama benim dediğim duruma uyarlarsak bunu senin dediğine göre bundan 1500 yıl önce adamlar suyun ekmeğin zor bulunduğu bir yerde bugünün teknolojisinin başaramadığı bir şekilde kuranı yazıyolar helal olsun ne diyim
Soran+1 yılşöyle ki sen süreci bildiğin için bu teknoloji normal geliyor sana ama ilkel bir kabileye git tanrı diye taparlar adama hem ozamanlarda mühendis yokmuydu mimar yokmuydu? matematik yokmuydu kutsal kitapları yazanlar öyle bir yazacaklardı ki insan her türlü inanmalı ve insanı ele geçirmeli mesela bir insan kuranı sorgulamaya kalkışınca bakıyorsun diyor ki dinini sorgulayan kafirdir hemen bu adam diyor ki günaha gireceğim en iyisi sorgulamayım ama sorgulamış olsa dinin saçma olduğunu anlayacak öyle bir ayarlanmış ki din
- +1 yıl
peki şu an verdiğin örnekteki biz o kabile mi oluyoruz? 1500 yıl önce öyle bir teknoloji vardı şu an yokmu? şimdiki mühendisin, mimarın, matematiğin bilgisayarlar yardımıyla düzenini zar zor anladığı kitabı adamlar1500 yıl önce yazmışlar tekrardan helal olsun :)
- +1 yıl
senin dediğine göre kuranı yazmak için bugünün teknolojisinden kat kat üstün bir teknoloji icat edildi kuran yazıldıktan sonra kimsenin haberi olmadan tekrar eski yaşamlarına döndüler
Soran+1 yılşimdi kitaptaki anlaşılmayan ne? gösterdiğin ve anlamayan kişi kim? orayı bir netleştirelim ona göre devam edelim
- +1 yıl
videoda kurandaki muazzam düzen anlatılıyor bir daha izle istersen
Soran+1 yıltamma düzen olması dinin doğru olduğunu ispatlamaz ki ozamanlarda elektronik teknolojisi yok diye insanları aptal mı sanıyorsunuz hiçbirşey düşünemeyecek kadar
hem sen müslüman olarak baktığın için onu görüyorsun ateist gözünden araştır birazda bakalım neler çıkacak karşına- +1 yıl
ya şöyle düşün sen bu düzende bir kitap yazsan inandıcılığını arttırmak için videoda bahsedilen düzenden bahsetmez misin sonuçta senin düşüncene göre insanların düzeninden fayda sağlamak için üst mertebedeki insanlar yazmış yoksa bunu keşfetmeleri için 1500 yılın geçmesini mi beklerdin :) benim dini bilgim kısıtlı arkadaşım sen kuranı insanlar yazmıştır diyince tutamadım kendimi bana göre mantıklı olanı söyledim :) benden bu kadar bu konuşma daha çok uzar vize haftam ders çalışmam lazım:D hadi eyvallah
Soran+1 yıltabi herkese farklı şeyler mantıklı gelir ama bu adam videoda öyle demiş olması bunu bu adamın keşfetmiş olması manasınada gelmez belki 500 yıl önce birisi keşfetti senin dedigini ama insanlara duyurmadı ya da duyuramadı bunu bilemeyiz fakat somut kavramlar olmadığı sürece dine inanmayan birilerine din kanıtlanamaz hangi müslümana sorsam cinlerle perilerle bir macerası vardır ya da olan birini tanıyordur inanmazsan cin cagırma kitapları var duaları var dene bak diyorlar sen denedinmi diyorum yok ama biliyorum şu şu denedi diyor ben bakıyorum ne cin geliyor ne in sen denesene diyorum yok geri gönderemem diye korkuyorum diyor ben kendi yaşamışlığımı deneyimimi aktararak gördüğümü aktararak savunuyorum kendimi karşımdaki ise ahmet şöyle yapmış mehmet böyle demiş bak bu şöyle olmazsa şurası burdan gitmezdi diyerek savunuyor
- +1 yıl
işte bu yüzden bunun için "inanmak "fiili kullanılıyor birinci ağızdan duysan görsen inanmak olmaz ki o ben sana kurandaki düzeni günümüzdeki bilgisayarlar ancak anlıyo diyorum sen hala 500 yıl öncesinde birisi belki buldu söylemedi falan diyosun nerede o kanıt o birinci ağızdan şeyler duymayı bekleyen kişi :)
- +1 yıl
bu durumun savunulacak bir tarafı yok o zamanlar o teknolojiyle insanlar tarafındankurandaki bu düzen yazılamaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbicim bunun yanıtını görenlerden bulamazsın benim de bir arkadaşım var yok görüyorum ediyorum bilmem ne sen bunu gider hocaya sorarsın cinler sana musallatolmuş derler onlar aslında vardır der saçma sapan gerçekliği belli olmayan Kurân dan örnekler bişeyler verirler doktora gidersin hastasın der psikolojiktir ya çift karaktersin ya da şizofrenidir sonra bana diyoki arkadaşım ben girdim baktım ( doktor ona da tedavi için yatması gerektiğini söylemiş) baktım diyo onların hiç biri hasta değil cinler musallat olmuş diyo.. Ya böyle bişey var mı ya zaten hangisi hasta olduğunu kabul ediyor ki cinle bilmem neyle kafayı fazla bozarsan o beyinde kontak yapar abi sen ben niye görmüyoruz.. o yüzden bu tür işler boş işler bir yere varamazsın o görenler de sana anca cin çağır anlarsın falan derler emin ol çağırsan da hiç bişey olmuyo çünkü beyninde aslında onların var olmadığını biliyosun diyeceğim o ki boşver bilim varken kanıtlana bilen gerçekler varken bu saçma sapan işlerle hiç güzel kafanı yorma kardeşim
00 Yorumla
+1 yılBİRİ BANA DESİNKİ SADECE KURANDA AYETLERDE HADİSLERDE İNSANLAR İÇİN KÖTÜ YALNIŞ ŞEYLER VARDIR ŞU ŞUDUR BU BUDUR. Kİ İSLAMİYETTE ZORLAMA YOKTUR SÖZÜ İLE MÜTEVAZI BİR DİNDİR. LÜTFN İNSANLARIN YAŞAM ŞEKİLELRİNİ GÖRMEDEN SADECE YOKTAN VAROLAN KİTAPDA BANA BİR KÖTÜ AYET HADİS. CİNLER var mı YOK SEN İSTERSEN AYİN YAP ONU SANA SERBEST BIRAKACAK OLAN ALLAH İSTERSE YERİNDEN BİLE OYNAMAZ ONLAR. HE SENİN İMTİHANINDIR ONLARI İLİKLERİNDE HİSSEDECEĞİN VAR İSE DE O SENİN BÜYÜK BİR İMTİHANINDIR. BENCE SORGULA VE ARAŞTIR İNANARAK İSTEYEREK. SERBESTSİN
10 YorumlaDostum bu soruyu bu kadar gerikafalı yobazın arasında sorarsan sağlıklı bir cevap alamazsın.
Bence bu dünyayı paylaştığımız ama bizden farklı yapılarda akıllı canlılar var, dinler bunlara cin, peri adını vermiş olabilir. Büyü de bu varlıklara istediklerini verme karşılığında onlardan istediğimiz şeyi yapmalarını sağlamaktır büyük olasılıkla.
Yani ne istediklerini bilirsek, din, dua falan gerekmez.
Ha şunu söyleyeyim, ben de deist bir insan olarak, bu tip şeylere karşıyım. Olması gerektiği gibi yaşayıp, doğamızın dışında ki canlıları hayatlarımıza karıştırmamalı ve onları da rahatsız etmeden huzur içinde yaşamalıyız diye düşünüyorum.01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada başka bir fikrim daha var, başka bir dünyadan buraya gelmiş bizden çok gelişmiş bir medeniyetin bireyleri de olabilirler ve üzerimiz de deneyler yapıyor olabilirler. Belki de dünya sadece bir labaratuvar ve bizler de deney fareleriyiz. Din ve dualar onları yönlendirmiyor da olabilir.
Mantikli aciklama : Cin ve Büyü diye birsey yok. Cinlere inanan kisiler kendilerini olmayan seylerden korkutuyorlar.
Kücük cocuklar ile kiyaslaya bilirsin. Onlarda örnek olarak dolapta olan bir Canavardan korkarlar, Anne ya da Baba kontrol edene kadar. Biz tabiki dolaplarda Canavar olmadigini biliyoruz cünkü böyle birsey yok ama cocuklar bilmiyor.
Müslümanlarin durumu ayni, Cinlere ve Büyüye inandiklari icin olmadigi halde kendilerini inandiriyorlar ve bunun etkisi ortaya cikiyor. Örnek olarak bir kisi bunalim gecirdimi Cin girdi ya da Büyü yapti diyerler.
Giderler Hocaya (Anne ya da Baba dolapi kontrol etme etkisi) yasarlar.
Böyle seyler onlarin kafasinda gerceklesiyor, gercekte ama tabiki öyle birsey yok.10 Yorumla
+1 yılSevgili kardeşim her inanç sahibi bazen bir boşluğu düşer ve senin olduğun gibi kararsızlık içerisinde olabilir, herşeyden önce inanç ve din bizlerin birey olarak ihtiyaç duyduğumuz bir kavram, ayrıca çevremizdeki inançlı veya inançsız kişiler bizlere yanlış örnek olabilirler, öncelikle anne ve babamızın inandığı din üzerine tercih yapıyoruz, fakat anne ve baba yeterli dini bilgiye sahip değilse çocuğun sorularını geçiştirip sorulmaz öğrenilmez günah ve haram diyorlar, kimileride bazı cemaatlere kapılmış o yolda ilerliyorlar, Hz. Muhammed (s. a. v) efendimiz hangi soruda olursa olsun vereceğiniz bir kararı önce Kur'an-ı Kerim'e sonra hadislerime ve daha sonra KALBİNİZE danışın kalp asla yalan söylemez buyuruyor, Allah yär ve yardımcın olsun kardeşim, saygılar
04 Yorumla
Soran+1 yılsaolasın yorumun icin din tabiki gerekli ben kesinlikle din olmasın inanmayın demiyorum sadece ben inanmıyorum ve meraklarımı gidermek istiyorum dinler olmazsa insanlar düzene sokulamaz çoğu insan kötü şeyleri günahtan korktuğu için yapmaz ve bu insanlarada dinin olmadığı kanıtlanırsa hiçbirşeyin önüne geçilemez benim amacım sadece merakımı gidermek kimseye kanıtlama çabam yok inanan inanır inanmayan inanmaz ama bana bazı şeyleri soranlarada yanıt veririm
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti"OKU" diye başlıyor, oku inançları ve inançsızlığı en sonunda kalbine danış, senin için en doğrusu neyse o kararı vereceksin, saygılar
Soran+1 yılokuduktan sonra bu seviyeye ulaştım
- +1 yıl
Sen kendi sonucunu bulmuşsun bize saygı duymak düşer, Elhamdülillah ben kendi yoluma sen kendi yoluna, saygılar
+1 yılÖncelikle SUPERNATURAL izleyip gazagelen arkadaslarım oldu, benim hiç bir dini inanışa vasfım yoktur ama cine büyüye küçüklügümden gülüyordum. Eski çaglarda insanlar popolarını kurtarmak zengin olmak için uydurmuşlardır büyü zırvalıgını, cinlerde dinlerin mitolojik uydurmaları daha bürsürü rivayetler.. Yaz yaz bitmez benim dillendirmelerim arastırmanı yeglerim
01 Yorumla
Soran+1 yılaraştırdım ve hala devam ediyorum sonuç hep aynı yere çıkıyor saçma bu dinler
+1 yılBen de deizm inancına sahibim. Bizim inancımıza göre bu yerküre üzerinde somut olarak yaşayan varlıkların dışın da akıla ve mantığa uymayan her olguya inanmamak vardır. Yani Cinlerin ve büyünün yeri mantıksal bir açıklamaya dayandırılır. İnsanların yaşamaları içerisin de inançlarına bağlı düşlerinde yarattıkları varlıkların gerçekle bağdaşmaması gerektiği söyler... Var mı sormak istediğin?
01 Yorumla
Soran+1 yılevet çevremde görüyorum bazede birinin bişeyi kayboluyor hocaya gidiyor buluyor falan filan birsürü vaka ne oyunlar döndüğünü anlayayım dedim
Hangi kuvvet spermi et parcasina donusturur, omlet yaptigin yumurtanin sarisina can verir.. Bu dunyada ruhun bedenine kefil olmaz diger tarafta da bedenin ruhuna kefil olmaz.. Birakin sacma sapan sorgulamalari oncelikle kendinizin inancsizligini sorgulayin 'neden boyle oldum' diyebilirsiniz.. Tartisip rezil olmak. isteyen ateist varsa ozelden yazsin
22 Yorumlagörmediğin alemleri sana ispatlamak zordur. bu soruna burada cevap bulmanda aynı derecede zordur. sen bir tasavvus ehline müracaat et bilmediklerini ve merak ettiklerini ona sor. 18,000 alem var diyeceğim sende göster diyeceksin ben hepsini sayamayacağım ve sorunun cevabı olmayacak. bu inanç meselesidir. git bir gün camiye hocayı al karşına ve ne kadar soru varsa sor büyük çoğunluğuna tatmin edici cevapalar alabilirsin. İnanmak lazım önce anlamak için inanmak lazım bana göre
06 Yorumla
Soran+1 yılevet hoca ile konuştum ve hocanın tatmi edici cevapları var fakat verdiği cevaplar yaratıcı olduğunu ispatlama amaçlı dini ispatlayn bir cevap göremedim hiç
örneğin ben dine inanmıyorum diyorum bana karşımdaki diyor ki bu kadar düzen bu kadar güzellik kendi kendine oluşmuş olamaz değil mi?
bende zaten biri yaratmadı demedim ki sadece din ve katı kuralları sahte dedim- +1 yıl
dinde (İslam'da) katı kural yoktur. yanlış anlatımları sebebiyle katı görünüz bize. dünyada inananların sayısı inanmayanlardan fazladır. sözüm sana değil yanlış anlama. herkesin bir inancı vardır. eğer bu kadar fazla inanılıyorsa demek ki sahtelik söz konusu değil. şu an bilmin ulaştığı nokta Kur'an-ı Kerim'de yazılanların herhangi birininin aksini göstermedi. bilimsel ve teknolojik gelişmelerin bir çoğu Kur'an'da olan ayetler ile paralel ilerliyor. iyi bir araştırma yapmadan inanmamak ya da yarı inançsızlık iyi bir vaziyet değil benim kanaatime göre.
Soran+1 yılfakat şöyle bir durum var herkes beni dinli imanlı bir insan olarak bilir çok dinine bağlı olarak bilmesede en azından inanıyor olarak bilir sen beni kime sorsan bu ateist ya da deist demez sana ama bak görüyorsunki ben inanmıyorum yani çoğunluğun o düşünceyi savunması gerçeği değiştirmiyor
- +1 yıl
gerçek dediğin senin gerçeğin. bak kardeşim. seni ne olarak gördükleri değil senin ne olduğun önemli. zaten sorgulama da sıkıntı yok elbetteki sorgulayabilirsin. bu sorgu seni zaten doğru yola kanalize edecektir. ama sorgularken de araştır. sen tek başına ya da ben ve benim gibiler bu konuda sana yeterli bilgi veremez. tatmin etmez bu cevaplar seni. bu ülke için savaşanlar savaşmış olanlar boş yere Allah Allah nidaları ile düşmana yürümediler. sorgulama için doğru alanın burası olmadığı kanaatindeyim ben. Umarım rabbim sana gerçeği görme fırsatı verir. herşey bir nedene bağlı olarak gelişir. zincirleme bir reaksiyonun ürünüdür bu dünya. ve şu an ki bilim sana herşeyi tam görme fırsatı verecek kadar ileride değildir. Koyun yeşil ot yiyor ama beyaz süt yapıyor. bilim veya insan henüz bunu açıklayamadı. Kaldı ki din bundan daha efsunlu bir konu
Soran+1 yılkoyuun yeşil ot yeyip beyaz süt verdiğini dinde açıklamıyor ama dinde mantık dışı oan açıklanması imkansız olan herşey tanrı öyle yaratmıştır diye cevaplanıyor tatmin edici bir yanıt yok bilimde ise araştırılıyor kimisi bulunuyor kanıtlanıyor kimiside henüz bulunmadı dincilere neden birini öldürmüyorsun dendiğinde günah diyor fakat inancsızlara soruldugunda vijdansız degilim diyor dinin temeli korku ve tehdit ben böyle düşünüyorum en azından tabi ilerisii kimse bilemez
büyü ve cin yapanların ortamına durumlarına bakmadan nasıl bir oyunları var bilemeyiz, ancak şöyle söylüyim sana benim çevremde var sihre büyüye inanan arkadaşlarım ve gittiler de oraya. Ama gelece dair söylediği hç bir şey tutmadı :)
127 Yorumla
Soran+1 yılya şimdi çevremde biri vardı bu aralar para çaldırdı epey evinden hocayla falan filen bişeyler yapıyolardı hiç alakasız bir ilden bir hoca falan bulmuşlar sonra parasını çalanı falan buldu hocanın sayesinde bulduguu falan söyledi de nasıl bir oyun dönüyor onu merak ettim
Soran+1 yılevet biliyorum dinde ne kadar şey varsa hepsi 3. şahıstan duyma olaylar işte o yüzden inanmıyorum hep 2. ya da 3. şahıs ağzından herşey 1. şahıstn söylenen birşey yok
- +1 yıl
Büyü de sihir de vardır. Bu isler genelde şeytan ve cinlerle yapilir. Çoğu falci ya da medyumların cinlerle beraber is yaptigi bilinir. Farkli bir alemde yasarlar. Cinlerinde kafiri ve müslüman olanlari vardir. Kuran insanlara ve cinlere inmistir. Allah insanlara ve cinlere iman sorumlulugunu vermistir. Uzun ömürlü olduklari için geçmişte olan olaylar hakkında bilgi verebilirler. Falciya giden cahil kesim nasip bildi
- +1 yıl
Falciya giden cahil kesime geçmişten bilgi verildiğinde aaaa nasil bildi diye sasirirlar ve geleceğinde bilinebileceğini inanırlar. Para kaptirirlar. Gayb yani gelecegi bilmek Allah a mahsustur. Hadisi serifte büyü yapan da yaptiranda bizden değildir denilmiş. Büyü denilince akliniza sihirbazlık gösterileri gibi görseller akliniza gelmesin. Büyü ile bir insani psikolojik rahatsizlik verilebilir. Sebepsiz yere bir sikinti his ettirilebilir. Hasta eder. Büyüyü büyü ile bozmak haramdir. Büyü imani zayif kisiyi , kadin ve çocukları daha cabuk etkiler. Büyüden kurtulmanın tek yolu tamamen Allah a siginip Felak ve Nas surelerini okumaktan geçer.
Soran+1 yıltam bir efsane senaryosu olmuş tıpkı ejder efsaneleri gibi
- +1 yıl
Soran arkadaş 1. Sahistan bilgi istemişsin. Kim o 1. Sahis?
Soran+1 yıl1. şahıs ben oluyorum şu ana kadar dinde söylenen herkesin inandığı gördüğünü düşündüğü hiçbir vakaya ya da varlığa rastlamadım rastlamış olan bir inancsız arkadaş daha görmedim bize kıyak mı geçiyorlar yoksa korkuyorlar mı cin çağırma dualarını kitaplarınıda okudum hiçbirşey olmadı bir arkadaş diyorki cin çağırma gerçek ama geri gönderemezsi nasıl inanmazsın falan abi ben denedim gelen giden olmadı sen denedinmi diyorum yok denemedim denemem korkuyorum diyor ne çıkar bu sonuçtan? ben birebir yaşadığımı deneyimimi aktarıyorum o ise bana ahmetten mehmetten duydugunu kendime mi inanayım ona mı birimizden biri yalan söylüyor
- +1 yıl
Kaynak olarak hadis, Kuran, İslam tarihi, Alimler, mezhep imamlari
Soran+1 yılbiz zaten dindeki kurallara hocalara inanmadıgımız icin inancsızız sen bize kanıt olarak kaynak olara konları gösteriyorsun alimlerin uydurmadıgını nereden bileyim mezhep imamlarının dogru oldugunu kuranı birilerinin uydurmadıgını nerden bileyim?
Soran+1 yılbak biz sana nesnel yanıtlar veriyoruz sen bize öznel yanıtlar veriyorsun
- +1 yıl
Gaybı ( geleceği) yalnız Allah bilir, birşeyler biliyor olsalardı 3-5 lira karşılığı büyücülük yapmaz, zengin olup ölene kadar rahat yaşarlardı, saygılar
- +1 yıl
Soran arkadaş islamin Allahin Peygberlerin kitapların meleklerin ve cinlerin aşiretin kaderin ve kazanin, cennet ve cehennemin gerçek olduğunu öldükten sonra anlarsin. Diyelim ki öldük senin dediğin gibi, Her şey bir hurafe hikaye efsane. Ben bu hikayeye inanmakla ne kaybetmiş olabilirim? Ölür gider yok olurum. İnanmakla birşey kazanmam ve kaybetmem. Ama ya benim dediğim gibiyse? Öldükten sonra hayat varsa? Hesap günü varsa? Cennet ve cehennem varsa ne olacak? O zaman benim imanim belki beni cennete aldircak. Kazancam. Ya senin inancsizligin? Sana neler kaybettircek? Dediğim gibi ya varsa kardeş?
Soran+1 yılzaten hacının hocanın yalan oldugu hakeza hocaya gidiyorlar muska için diyor ki 500 tl ye yaparım madem öyle bir yeteneğin var adamın 500 tl sine mi muhtaçsın sen?
- +1 yıl
@kmlyaaa hristiyan birine sormalisin. Hristiyanların Allah'i benim inandigim Allah değil. Onların Allah"inin oğlu var. Ortak bir paydamiz yok ki. Onlara bu büyü ve cinler hakkında söylediklerinin doğruluğunu ispatliyim.
- +1 yıl
Kur'an-i Kerim'in değiştirildiğini iddia ediyorsun. 1500 yil önce ceylan derisine yazilmis, 4 halife döneminde toplatilmis cogaltilmis, emeviler ve abasiler donemi, İslam tarihi boyunca kurulmuş bütün devletler, selçuklular osmanlılar bütün bu devirlerde hep ayni ayetler okunmuş yazilmis basilmis dagitilmis. Müzelerde bile 1000 sene önce ki Kuran gösterilirken metin olarak günümüz Kuranindan hic bir farki yok. Ayrıca bugüne kadar Hic iki farklı Kurandan bahsedildiğini duydun mu? İncil i örnek al. 4-5 tane farklı İncil var. Hangisi gerçek? Kuran'da böyle birşey duydum mu? Yüzyillarca ezberlenmistir Kuran. Farklı medeniyetlerde binlerce hafiz tarafından. Misirda bir değiştirilip yazilsa Türkiye de ki Katar da ki ya da İngiltere de ki gerçeğini ezberden bilen itiraz etmez mi? Otokontrol var anliyacagin.
- +1 yıl
@kmlyaaa öyle yaparsam imanin ne anlami kalir. Senin dediğin bir soru 5 şık 1 doğru cevap varken hepsini işaretle demeye benzer. Ben dinimin doğruluğundan zerre şüphe duymuyorum. Tek bur doğru cevap var. Bu dogrumuda her platformda saygi içerisinde tartisirim.
- +1 yıl
@bim_poseti sana şöyle söyliyim, bir hristiyanda kendi dininden zerre şüphe duymuyo. Aslında şüphe duysa, belki de -senin dediğine göre- gerçek olan islam dinini görebilecek. Ama ikiniz de aynı şeyi yapıyorsunuz. Kendi dininize zerre kadar şüphe duymadan inanıyorsunuz. Ortak noktanızı görebildin mi
- +1 yıl
@kmlyaaa ikiniz demissin? İkinci kim? Soruyu soran arkadaşsa o zaten şüphe ediyor. Hristiyanlikta en basitinden örnek vercek olursak doğan bebeklerin günahkar dogmasi ve Hz. İsa'nin Allah'in oğlu olduklarına inanmaları. Hz. Meryem'in hic bir erkek eli değmeden hamile kaldigina ve Hz. İsa'yi dogurduguna müslüman da hristiyan da kabul ediyor. Hıristiyanlar oğlu diyor. Müslümanlar Allah'in kulu ve peygamberi diyor. Hristiyanlikta biraz paganizm kokulari geliyor burnuma. Zeus ve herkül gibi
- +1 yıl
@kmlyaaa anladim. İste böyle :)
+1 yılBunun mantıklı bir açıklaması yok sana göre. Çünkü islamiyeti reddediyorsun. E haliyle hocalar dualar falan sana saçma anlamsız geliyor. Mantıklı açıklamayı söylim sana. Bir gün bir cin görürsen istemeden de olsa ezberlediğin o duaları sıralayıp Allah diyeceksin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeye inanırım ama hocalara inanmam.
i.ensonhaber.com/resimler/diger/hoca_1736.jpg04 Yorumla- +1 yıl
3-5 sahtekarın yüzünden bir çoğunluğu lekelememek gerekir,
- +1 yıl
Yarası olan gocunur diye düşündüm ben halbuki. Temiz olan kendini bildikten sonra sorun yok.
- +1 yıl
3-5 sahtekar dediğin %95ini oluşturuyor
Soran+1 yılya şimdi zaten baş şeyleri hacı hoca bunun insanları inananları suçlamamak lazım ekmeği yiyenler yönetici ve hocalar sürünen perişanlığını çekenlerde inananlar adam muska yazmaya cin çıkarmaya 1000 tl istiyor madem öyle yeteneklerin var 1000 tlsine mi muhtaçsın adamın
+1 yılkardeş ateist değilim ama cevaplim bunların çoğu pisikolojik adam üzülüyü bunalıyo cin girmiş diyolar adamda buna inanıyo hocaya gidiyo hoca muska yazar buda inanır yani plasebo etkisi ya da karabasan karabasanlar uyku felçidir ama plasebo etkisi yüzünden geçebilir
00 Yorumla
+1 yılŞimdi sen koskoca ALLAHA inanmıyorsun da cinler mi kafanı karıştırıyor? yapma dostum !
54 Yorumla
Soran+1 yılcinler kafamı karıştırmıyor sadece aklıma geldi sordum cinlere inandığımı söylemedim kimseye
- +1 yıl
bir şekilde karistirmis ki ateistlerden yorum bekliyorsun.
Soran+1 yılyo insanların korktuğu deneyemediği cin çağırma kitaplarını dualarınıda denedim emin olayım diye gelen giden olmadı
- +1 yıl
O saçma şeylerle dini ispatliyamaz kendine
+1 yılataistim atlara tapıyorum cin hoca falan no inanmak ben
51 Yorumla- +1 yıl
Hahaha
+1 yılCinler ve büyülerin ateizmde yeri yoktur. Nasıl bir tanrıyı red ediyorsak cin, şeytan gibi kavramları da red ediyoruz.
Ayrıca şuana kadar cinler hiçbir şekilde ispatlanmamış olur, hepsi hurafe ve yalan şeylerdir012 Yorumla
Soran+1 yılevet farkındayım ama benim ateist olmamdaki sebep bazı şeylerin dinden daha mantıklı olması dindeki şeylere mantıklı bir açıklaması olması cinlerin olmadıgını biliyorum ama en azından mantıklı bir açıklamasını merak ediyorum
Soran+1 yılarkadaş cehennemlik derken müslümanlara göre yorumlamış sanırım sana göre cehennemlik
- +1 yıl
@lavinyaaa bu nickin benim için önemi vardır, tek burada kullanmıyorum
- +1 yıl
Bu arada soran arkadaş, sen ateist misin deist misin buna karar ver, sonra konuşalım
Soran+1 yılaga sen cehennemlik dedigin zman nasıl müslüman olmuyorsan bende ateistim deyince o kadar ateist olmuyorm deistim ben deist lafın gelişi söyledim onu aynı yere çıkıyo sonuç
- +1 yıl
Deizm ve ateizm çok farklı şeylerdir kardeşim. İkisi de dinsizliktir ancak deizmin sınırları ve kabul ettiği bazı şeyler vardır. Ateizm tüm bu değerleri red eder. Sen bir deistim diyorsun, birde ateistim diyorsun.
Ben böyle dinsiz adamı ciddiye almam...
Soran+1 yılkardeşim ben evrime inanmıyorum demiyorum yaratıcıyada inanmıyorum demiyorum ikiside olabilir ateistle deist arasındaki tek fark bu zaten sonuç olarak ikiside aynı şeyleri sorgular aynı sonuçlara varır ve aynı düşünceyi taşır ben sana birşey demiyorum bir soru sordum yanıt vermişsin ama sen bokun içinde kıl arıyorsun yani bir ateistim demişim ona mı taktın kafayı
- +1 yıl
Kardeşim...
Ulan din dersine döndük resmen. Deizm akıl yoluyla tanrının varlığını kabul eder ancak vahiyleri (dinleri) red eder.
Ateizmi biliyorsun zaten.
HER İKİSİ DE OLABİLİR DİYEN GÖRÜŞ AGNOSTİZM'DİR
Soran+1 yılKardeşim ben bana mantıklı gelen şeylere inanırım düşünür değerlendiririm hangisi ağır basarsa otarafa giderim deist olmuş ateist olmuş AGNOSTİZM olmuş herneyse o işte ben sana görüşlerimi belirttin sende benim soruma göre bir yanıt verdin olay bu ha ateizm demişim ha deizm netice olarak sen benim ne dediğimi anlamış ona göre yanıtlamışsın çok büyük isim takıntın mı var ki konusu sapsıc uçsuz lüzumsuz biryere getiriyorsun onu anlayamadım ben istersen sen müslümansın de bana tamam müslümanım derim ben verilen isme bakmam düşündüğüme merak ettiğime bulduğum yanıta bakarım ben diyorum ki arabanin hareket etme mantığı ne sen diyorsun ki o araba değil minibüs
- +1 yıl
Sen ideolojinin ne olduğunu bilmiyorsun ki. Bu yüzden buna takılı kaldım.
Soran+1 yılolabilir biliyorum ya da bilmiyorum ama konu o değil şu anda bende ona takıldım
Boşverin bunları gidin bir camiye ve İnanmadığınız ALLAH IN (HAŞA) Kitabının Türkçe mealini aç oku sonra bak neler oluyor..
315 Yorumla
Soran+1 yılokumadığımı düşünüyorsun ama okudum
Soran+1 yılsoru değil ben kendimi bildim bileli sa. ma gelmiştir bana dinler falan inanıyordum bir zamanlar inanırken bile saçma oldugunu düşünüyordum kuran kurslarına cemaatlere gittim defalarda kuran okudum falan filan ama hiç meailni okumayı düşünmemiştim sonra araştırmaya sorgulamaya başladım ve kaygılarımın doğru oldugunu kabullenebilmem için birebir görmem gerekti ve kuran meailini açtım okudum sonuna kadar anlaya anlaya ve kanaatine vardım ki saçma birşey bu din doğru oldugunu düşünürsekte herkes cehennemlik çünkü kuranda yazanların emredilenlerin %99 unu müslümanım diye gezinenler bilmiyor bile sadece herkes kendi işine gelen ibadeti yapıyor
Soran+1 yılbu soru ise o durumdan ortaya çıkmadı sadece merak ettim benim müslüman bir çevrem var sülalemde aynı şekil aile genelimde birsürü hacı hoca var zaten mantıklı gelip inansaydım dine dinli imanlı bağı biri iken bu durumda olmazdım ben şu yaşıma kadar camilere mi gitmedim mevlüdlere mi gitmedim mevlüdde mi okumadım cemaat yurtlarına mı gitmedim ne ararsan var
- +1 yıl
İnanç kalbten başlar ve diğer şeylerle desteklenir yani. %99 dediğiniz evet bilmiyorlar çünkü o insanların çoğu dünya hayatının bir imtihandan ibaret olduğunu bilmiyorlar neden bilmiyorlar büyükleri öğretmemiş şimdi diyeceksinizki benim ailem hep dindar öyle olabilir doğru ama kalbte olan iman ailenin doğru desteğiyle büyür.. Herkes cehennme gidecek konusuna gelince insanlar hata yapar günah işler kurandakileri uygulamaz veya onlara uymaz şeytana uyar oyleki zaten bu dünyanın imtihan dünyası olduğu Türkçe mealde anlaşışır bununla beraber Allah herkese nefis verdiğinden ve irade sahibi oalrak yarattığından şeytana uyma durumunda bile BAĞIŞLIYACAĞINI bildirmiştir.. uzun lafın kısası bende bir Müslüman olarak Allaha inanmayan bir insana bu durumu tarifte yetersizim ki çoğu insan öyledir ama eğer gerckten bu duruma bir açıklık getirmek istiyorsanız Risale-i nur dergisinin görevlilerinin size büyük faydası olacaktır..
Soran+1 yıldin kendiliğinden öğrenilen birşey olsa tamam insan kendisi mantığıyla aklıyla dini kabul etse sorun yok ama din zorla kabullendirilen birşey
Soran+1 yılşimdiye kadar çocuklarını iradesine bırakıp doğruyu yanlışı ayırt etmesini söyleyen bir aile görmedim
Soran+1 yılyanlışı doğruyu göstereceksin tabi hatayı güzelliği hreşeyi ama inanç işi kişisel bişey dine zorla inandırmak yanlışı doğruyu göstermek değil
yani hırsızlığın kötü birşey olduğunu öğretmek için hırsızlık yaparsan cehenneme gidersin demeye gerek yok hırsızlığın kötü bişey olduğunu daha çok vijdani şeylerle anlatabilirler
Soran+1 yıl:) konu az sapıyor gibi ama siyaset ve din tartışmasının sonu yoktur bildigin üzere
- +1 yıl
insanların yaşadıklarını silamiyet ile bağdaştırmak saçma. birşeye inanmıyorsun ama şüphelerin var deistim diyorsun ateistlik olmuyor bu. Sen bir cevap arıyorsun ben çok ateistle sohebt eesnasında onlarla konuşamadım bile fırsat vermiyorlar işlerine gelmiyor geldikleri neyse ona doğru yöneliyorlar aslında kolayı seviyorlar. cinler ALLAH islam vs bunlar size zor geliyor o yüzden sorgulamak yerine bizim gibi insanların yazdıgı felsefecilerin bilim adamlarının kitaplarından sözler ve sözde doğrular ile bunu anlatmaya çalışıosunuz hatta anlatmıyor kuruyor uyguluyorsunuz. Bak bilim adamları bile islam ve geniş bilgileri karşısında yeri gelir donup kalar iken sizin hatanız islamiyeti insanların yaşayış şekline söylemlerine göre açıklamanız inanmanız. Gerçek bir düşünür zeki bir insan kanala girer eliyle arar tuttuğuna hissettiğini savunur siz bunu yapmak yerine muhammet sübyancı diyor, osmanlı harem kurdu diyor geçiyorsunuz.
- +1 yıl
ve bunu bana ve inananlara eşini boynuzlamakdan sapıklıkdan yüzünde nur kalmamış insanlar savunuyor. SANA BİR TAVSİYE KARDEŞ HEPİMİZ KARDEŞİZ İNANSANSA İNANMASANDA. AYETLERİ ARAŞTIR, VE ONLAR ÜZERİNDEN ARAŞTIRMALARA GİR CEVABI BULMAKLA KALMICAK YAŞIYCAKSIN KOLAY GELSİN SAĞLICAKLA KAL
+1 yılkardesim irademiz sayesinde ozgur insanlariz istegimiz seye inanmakta ozguruz bize bir rehber veriliyor buda cikis yolu deniliyor kimi inanir kimi reddeder ve bu kardesimizde reddedenler allah sasiranlardan eylemesin insaallah
01 Yorumla- +1 yıl
Cok merak etmisimdir inanci olmayan bir insan korktugunda neye siginir?
Ateistler maddesel oldukları için bunu açıklayamazlar. Verebilecekleri en iyi cevap, psikolojiktir vs vs. Madem inanmıyorsun o halde, cin ilimini öğren ve evde tek başına çağır. Sen inanmasanda onlar kendilerini sana inandıracaklardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl12 Yorumla
Soran+1 yılallah cehennemde yakmak için yaratmış onu :) saçlar açık vücut açık
- Diğer konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılAllah'a inanmayan yaratığına da inanmadığını düşünüyorum.
Elhamdüllah Müslümanım.
Zaten bu saydıklarına inanan ataist değildir010 Yorumla
Soran+1 yılinanmıyorum fakat ateizm dinleri yalanlaya tezleri savunur ve hepside kanıtlanabilir somut şeyler bunu yanıtını aradım sadece
- +1 yıl
Anladım. Bilmiyorum ama, bence en dinsizin içinde bile bir şüphe vardır.
Soran+1 yılben zaten biri bizi yaratmadı demiyorum allah ya da zeus ya da ahmet mehmet neyse birisi bizi yaratmış olabilir ben sadece dinlere ianmıyorum dinler ilklek dönemlerde iken insnaların birbirini düzene sokmak için insanlar arasındaki düzeni sağlamak için o anki şartalara görre kurulmuş bişey diller nasıl oluştuysa dinlerde aynı şekilde
- +1 yıl
Herkezin fikrine saygı duyarım. Ama en iyi sonuçlar derin araştırmalardan, ya da dini bilgileri çok üst seviyede olan kişiler ile tartışarak olur. Benim felsefem şöyle. Bu bütün herşey için. Kafama takılan bir şeyi sonuna kadar araştırmaya çalışırım. Ya da bunları bilen biriyle tartışırım. Bu neden böyle şu nasıl olmuş gibi filan. Çünkü sonuçta hem güzel bir sohbet oluyor, hemde yeni bişeyler öğreniyorsun. Bu sadece din ile alakalı değil.
Zaten Eleştirilere her zaman açığım ve Öğrenmeye meraklıyım. Asıl sorun şurada ve o tür kişülere çare yok. Ben bunu gördüm, ben buna inanıyorum, ya da bu böyle değil.
Böyle kesin konuşan insanlardan fazla bişey olmaz diye düşünüyorum, daha doğrusu, sınırlı, korkak olduklarını düşünüyorum.
Çünkü insan inandığı şeyleri savunmalı ve Tartışmalı. Bu her konu için geçerli. Her zaman altarnatifler vardır. bir de sorun güzel.
Bir test Ömer'e bilirim ateistler için. Ozaman göreceksin ki, her insanın içinde inanç vardır
Soran+1 yıltabi öyle ama benim inançlarımı değiştirme sebebim herhangibirinin şöyle böyle deidği ya da bak bu böyle olacak dediği değil ben kuran mealini okudum defalarda bakıyorum bir ayete mesela kendimce yorumluyorum mantıklı mı mantıksız mı ve mantıksız gelior boş geliyor tabi benimde var herkesişn inancına saygım kimseye sen neden ona inanıyorsun ya da buna inan ya da şuna inanma demedim dememde kendim inmıyor isem kendimi ilgilendirir snin inanman ya da inanmaman bana bişey kazandırmaz
- +1 yıl
Tabi ki. Misal şimdi papazın biri gelse, muhabbet eder ve bir sürü soru sorarım.
Ama bu benim islamdan soğumama, ya da din değiştirmeme kesinlikle sebep olamaz.
Çünkü iman etmişim inanıyorum ve dinimi peygamberimizi seviyorum. Ama bu da başka bir dine inanan, ya da inançsız birine saygısızlık yapa bileceğim anlamına gelmez.
Ki çoğu zaman gittim yerde, alkol içmediğim, zinadan uzak kalmaya çalıştığım için biraz hor görüldüm. Çoğu şöyle der. - sen modern insansın, neden böyle yapıyorsun, çağ ayak uydurman lazım filan. Yani modern olmak ney?
Onlara bişey demiyorum ve karışmıyorum da. Karışırsam bir tek aileme ve sevgilime karışırım, o da abartmadan.
İşin kötü yanı insanlar kendilerine benzemeyenleri hor görüyorlar
Soran+1 yılbenim öyle bir çabam yok benim tüm çevrem müslüman onlarla takılırım iyi geçinirim benim inançlarımıda kimse bilmez yeri gelir onlarla namaza giderim bir problem yaşamadım şimdiye kadar
- +1 yıl
SAYGI herşeyden evel gelir kardeş.
Benimde öyle takıntılarım yok
Soran+1 yılinsan isen bazı değerleri koruyor ve biliyor isen putperest olsanda aynı ateist olsanda en iyi müslüman olsanda
- +1 yıl
Sanırım sen Balkanlar'dan göçedenlerdensin kardeş. Özgür irade diye bişey var, Allah isteseydi herkeze iman ettirirdi. Benim ne haddime insanları inançlarına göre yargılamak. Ha Saygısızlık yapan olursa dinime ve görüşlerime, ozaman işler değişir
Cin çağırma olaylarını öğrenip cagirabilirsin madem inanmiyorsun ve kanıt istiyorsun sana en büyük yardımım bu olur ama cagirdiktan sonra unutma ki gideceğin kapı ilim sahibi bir hoca olacaktir
19 Yorumla
Soran+1 yılyapmadıgımı mı düşüüyorsun ? müslümanlar sağdan soldan duydukları işte çağırınca dağıtılmıyor geri gönderemiyorsun musallat oluyor falan dedikodularına inandıkları için deneyip doğrumu değil mi anlayamıyorlar deneyebilirsin istersen sende
Soran+1 yılişte öyle bir ayarlanmış ki insan bu saçmalığa son vermeye kalktığında korkuyor
- +1 yıl
Peki sen inancsiz bir insansin ve ben inancliyim sen ahirete inanmiyorsun ben inaniyorum. Ben ibadet ediyorum sen etmiyorsun. Ben bu yaptiklarimdan hic bir şey kayvetmeyecegim sende kaybetmezsin belki dusuncen dogruysa. Peki ya senin değilde benim yaptiklarim dogruysa benim inancim doğruysa? müslüman olmanin zarari ya da eksisi yok ki bakarsak.
Soran+1 yılşöyle oluyor sen inanclısın eğlenceli birşey yapmak istediginde günah oldugunu görüyorsun ve yapamıyorsun ben ise özgürüm her istedigimi yapmakta içki içerim bir sürü kızla gezerim istedigim gibi takılırım size göre günah olan cogu şeyi yaparım ve eğlenceli keyifli bir hayat yaşarım sen ise sürekli kısıtlı hayat ile yaşarsın aradaki kayıp bu ve korkusuz tereddütsüz kaygısız yaşarım sen ise günaha mı girdim cehenneme gidecek miyim şu günah mıydı şunu yapmasam günaha girer miyim diye kafanı yiye yiye yaşarsın
- +1 yıl
Soran kişi sence taşıdığın bu beden nasıl varoldu ve nasıl ayakta durabiliyor kendi düşüncelerini açıklarsan sevinirim, saygılar
Soran+1 yılben birisinin bizi oluşturmadığını söyledim mi hiç duydun mu? sadee dinin yalan oldugunu soyledim
biraz googleden araştırırsan insan nasıl oluşur nasıl ayakta durur diye yanıt bulabilirsin sorunada hemde somut bir yanıt
Soran+1 yılevet doga üstü şeyler ama belkide posedion yarattı
Dogru soyle kedi mi yedin aksam yemeginde bende sana gercekleri soyleyim :)
01 Yorumla
Soran+1 yılkedi ile arası iyi olmayanlar satanistler diye biliyordum ben :) şimdiye kadar kedi yiyen ateist görmedim
İnansanda inanmasanda ölücen bari götü sağlama al beni konuşturmayın buralarda
02 Yorumla
Soran+1 yılben birşeylerden korktuğum için değil vijdanım sayesinde kötülük yapmıyorum ve kaygısızca özgürce yaşıyorum öleceğim tabi sende öleceksin ama seninde cennetlik oldugun sayılmaz pek madem yanacagım kafama göre takılır öyle yanarım cızzz
+1 yılSen Deist falan değilsin, Müslümansın. Bizi mi s*kiyon?
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam ozaman diyorum ki din yok kuran yalan peygamberler yalan allah yok
şu anda çarpılmış olmam lazımdı müslüman isem- +1 yıl
Kardeş büyü ve cinlerin mantıklı bir açıklamasını istemişsin. Bizimle kafa buluyor olma ihtimalin daha yüksek geldi valla. Büyünün neresinin bilimsel açıklanmasını istiyorsun mesela? :D
8 sene cinler bana. musallat olldu 8 sene cinler ile ugrastim cinler vardir Allah c. c. 18 bin alem yaratmistir
012 Yorumla
Soran+1 yılmesela sen şimdi kanıt olarak 8 sene benle uğraştı demişsin sen kendine kanıtluyorsun şu an bana nasıl kanıtlayabilirsin? ben nereden bileceğim senin doğru söylediğini mesela aradığım cevap bu ynai
Soran+1 yılşöyle ki bu işin ehli birilerini tanıyorum benim yedi sülalem hacı hoca hafızdır yani böyle şeylere ben rastmasam kimse rastlamaz
Soran+1 yılibadet etmemiz inanmamız istenilseydi ozaman bize cinleri gösterme gereği duyabilirdi yaratıcı ya da ciner duyabilirdi öyle bir ihtiyaç
Soran+1 yılyaratıcı neden sınav ediyor bizi? herkesi iyi bir insan olarak yaratsın dünyayı hiç yapmasın direk cennete atsın herkesi
Soran+1 yılbir olayın görünen ve görünmeyen tarafı vardır sen sadece allahın o emirlerini savunuyorsun fakat birgün açıp anlasyarak baştan sona kuran meali oku ozaman göreceksin allahın nelere izin verip neler istedigini ve %99 unu müslümanım diyenlerin bilmedigini
Atesit olduğun için anlayamazsın cin ve büyü gerçektir kuranda yazar.
16 Yorumla
Soran+1 yılonu dersen kuranda binlerce şey yazıyor ama bizim müslümanların çoğundan haberi yok ben kurana inanan biri degilim
- +1 yıl
Kuranda dünyanın düz olduğu da yazıyor. Gerçek mi?
- +1 yıl
evet anlayamazmışız çok garip))) ateist oldugumuz için allahı anlayıp iman etmemiz bekleniyo ama cinleri anlayamayız
- +1 yıl
@lavinyaaa Önce sen Kuran'ın sana emrettiği gibi okumayı öğren. Soruyu soran arkadaşımız atesit değil ! Sen daha burada yazılanı okumayı bilmiyorsun... Gerçek sana göredir. Bana ya da bir başkasına göre farklı bir gerçek vardır... Ben senin gerçeklerine karışamam saygı duyarım sadece aynı şekil de sen de böyle davranmalısın. Senin kitabın da yazdığı için de bunun gerçek olması gerekmez. Ben o kitaba inanmıyorum, soruyu soran arkadaşta inanmıyor. Bu yüzden birbirimize saygı duymak zorundayız NOKTA
- +1 yıl
@Lavinye istediğim yerden yerim özgürüm ;) Buraya zorunda olduğum için değil Saygı çerçevesinde eleştirimi yapmak için geldim Üslubunu bozmana gerek yok... Saygı duyup duymak senin bileceğin iş umurum da olmazsın !
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü
hayırlı olsun müslüman oldun :D07 Yorumla
Soran+1 yılozaman artık cennete gidebilirim yıllar öncesindede müslüman oldum ozaman müslüman sayılırım şimdi ne kadar inkar edersem edeyim cennete gidebiliecek miyim yani
- +1 yıl
Yoo kim diyor yine cayır cayır yanacaksin
- +1 yıl
Meaaj atsana bir bana
Soran+1 yılozaman ben dinden almayım saol yanacaksam keyfimce yaşayıp yanarım zaten bem cennetlik adam görmedim şimdiye kadar topluca yanacaz
- +1 yıl
Sonunda cennete gidecez ama.
Bu dünyadaki hapis cezasi gibi. Bir suç işledigin zaman cezani çeker sonra serbest kalırsın. Fakat çok ağır suç işleyenler ebedi hapis hayatina mahkum edilirler
Soran+1 yılözelden konuşacak olsam gizli sormazdım herhalde
- +1 yıl
Tamam kardeşim
bir enerji varda bende anlayamadım. bende deistim. ama bişeyler var gizemli bir dünyadayız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi insanlarla tartismak bile sakat haşa adamininancini sakatlarsiniz. Birak kardesim inanmadigin seyleride merak etme.
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik hastalıklı insanların götünden uydurduğu metafizik güç..
11 YorumlaKardesim bende ateisttim aonra bir gece cinler geldi allah var bizde ondan korkuyoruz ya inan ya da bizden ol dediler ben de korktum namaz ogrendim
00 Yorumla
+1 yılİpini koparan ergen cool görünmek için "ben deistim yeaaa" moduna giriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıla.. q cool görünmek için yok deist im yok bilmemneyim.
10 Yorumla
+1 yılcinler var mı sizin dinde :d
01 Yorumla
Soran+1 yılbizim din?
Sen bu kafayla fazla yaşamazsın haberin olsun :)
03 Yorumla
Soran+1 yılvalla 70 yaşındaki herifler var kendini bildi bileli ateist olan o yaştan sonra yaşamasa ne olur
Soran+1 yılaynen sen şimdi nasıl hristiyan olmak istemiyorsun bende aynı şekil zorlamaya gerek yok
+1 yılcin girer içine inşallah :)
02 Yorumla
Soran+1 yılvalla denedim bende hani milletin adını anmaya korkugu cinler ve efsane cin cagırma kitapları varya hep denedim gelen giden olmadı çayı falanda hazırladıydım ama tek başıma içtim :)
- +1 yıl
knk aslında içindeler ama farkında deilsin :))
+1 yılAllaha inanmayan cine buyuyemi inanacak
00 YorumlaAteist insanlar inanmaz cinlere ve büyülere.
03 Yorumla
Soran+1 yılinanmıyorum bende fakat gerçek olduğunu idda edenler için mantıklı bir açıklaması olmalı
Soran+1 yılya şimdi müslüman bir çevrem oldugu için sürekli rastlıyorum bende merak ettim
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. insanlardan korkuyorlar
00 YorumlaOnu bunu bilmiyorumda bende kesin buyu var..
00 YorumlaSen hiç çin musallatna ugradnmı merak ediyorum?
00 Yorumla
+1 yılİsabetli bir konu +1
00 Yorumla
+1 yılHaklisin. d
00 YorumlaAteyizler...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri