öncelikle sorumun saçmalığı için hepinizde özür diliyorum ama sormasam içimde kalırdı lafı daha fazla uzatmadan soruyorum
bitkiler çiftleşir mi?
sorumun saçmalığının farkındayım ve sormak istedim
öncelikle sorumun saçmalığı için hepinizde özür diliyorum ama sormasam içimde kalırdı lafı daha fazla uzatmadan soruyorum
bitkiler çiftleşir mi?
sorumun saçmalığının farkındayım ve sormak istedim
Direk sorsan da olurdu bence.
Bitkilerin çiftleşme süreci, hayvanlarda olduğu gibi yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesi şeklinde gerçekleşmez. Bunun yerine, bitkilerin çiftleşmesi polenlerin diğer bitkilere taşınması ve polen tanelerinin dişi bitkinin çiçeğindeki yumurtalığı döllemesi ile gerçekleşir.
Bu sürece tozlaşma denir ve tozlaşma bitkilerin üremesi için kritik bir adımdır. Bitkilerin tozlaşma işlemi, doğal olarak rüzgar veya böcekler gibi aracılar tarafından gerçekleştirilebilir. Bazı bitkilerde ise, tozlaşma işlemi insanlar tarafından yapılır. Örneğin, bazı meyve ağaçlarında ve diğer tarım bitkilerinde, tozlaşma işlemi insanlar tarafından el ile yapılır.
Dolayısıyla, bitkilerin çiftleşme süreci hayvanlardan farklıdır ve tozlaşma yoluyla gerçekleşir.
Evet teorik olarak çiftleşirler. Lakin ilk akla gelen şekilde gerçekleşen çiftleşme olmuyor bu. Bitkilerde bulunan polenler dış etkenlerle dişi bireye taşınıyor ve çiftleşme meydana gelmis oluyor. Bitkilerin üremesinde başka yollar da mevcuttur.
Cevap
8Cevap
Sorunun sacmaligindan dolayi seni asla affetmiyorum
Onlarda biraz daha fazla arılar ya da böcekler yardımıyla döllenme olayı oluyor
Evet çiftleşir geçen saksıyla sen diğer çiçeğin yanına git sen atla saksı dan aynı saksı da bi gece geçir vs 😂😂
arılar polenleri taşıyarak döllüyor
azınca gelen saçmalıkların dışa yansıması
Sporla üreme
Evet
Evet
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?