28 yaşındayım babam küçükken vefat etti. Iki gün önce annem biriyle görüştüğünü evlenmek istediğini söyledi. Karşı çıktım sen evlenemedin ve ben evleniyorum diye kıskanıyorsun diyor. Dün de istediğimi yaparım , bak gezip geldim ne yapabildin dedin. Kendimi zor tutuyorum. Kimseye de söyleyemiyorum. Canım gerçekten çok acıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bana şimdi de beddua ediyor. Bunları yapan birinin bedduası tutar mı?
Cevabın nedir?
+1 yılAnnen ömür boyu yalnız mı kalsın? Baban çoook eskiden vefat etmiş. Annenin de hisleri var, annein de kalbi var. Annen de bir kadın. Annen de sevecek sevilecek güvenecek bir yastığı paylaşacak birisini istemesi çok doğal. Ne yani? Ömür boyu babanın yasını mı tutsun? Babandan yeni boşanmıştır anlarım biraz ama kaç yıldır annen yalnız kalmış. Bir koca ile kız aynı olur mu? Ben ona bakarım diyorsun ama bir eş çok farklı bir şey. Bir eş tarafından bakılmak sevilmek, onunla birlikte mutlu olmak varken yapayalnız bunamış bir kadın mı olsun, sırf senin egon bunu kaldırmıyor diye? Bence annenden bu mutluluğu elinden almak çok yanlış. Annein de bir eşin verdiği maneviyata ihtiyacı var. Ve haklı kadın. Senden önce evlense bile ne var bunda? Hayat öyle takdir etmiş. Sen ne diye karşı çıkıyorsun? Sen evlenip gideceksin, anneni yapacaksın peki? Turşusunu mu kuracaksın? Anneni sırf başka adamla düşünemiyorsun diye evlenmesine karşı çıkıyorsan, bu egoist olduğunu gösteriyor. Annem babamdan boşansa bile yeniden evlenmesine hiç karışmam. Yeter ki annem de mutlu olsun. Bence düşün taşın ve evlenmeyı annene çok görme. Hak ediyor o da
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbir insan annesinin başka bir erkekle evleneceğini kabullenemeyebilir. Hele ki baba ölmüşse daha çok koyar adama. bir annenin çocuğunun yaşı kaç olursa olsun oturup konuşacak. Evladına sen evlenemedin ben evleniyorum diye kıskanıyosun demek beddua etmek nedir ya? Benim de babam yaşamıyo. Annem şu an evlenmeye kalksa aynı tepkiyi veririm ve bana bu lafları söylese bırakırım evlensin babamın soyadını taşımasını istemem bile. ve asla suratına da bakmam. ne cenazesine ne cenazeme. beni değiştiği onun için bana bir ton laf ettiği pezevenkle takılırlar öyle yani.
34 Yorumla
Soran+1 yılZaten artık anne kız iliskisi kalmadı. Nefret ediyorum ondan. Hayatım boyunca yüzünü görmeyeceğim. En üzücüsü canım babam mezarda yatarken o başka adamla. En kötüsü hala onun Maaşını alıp yiyor
- +1 yıl
Dimi.. Madem başkasıyla evlenicen insan o maaşı çekmeye utanır be adamın maaşını ye git başkasıyla buluş ya kusura bakma annendir ama ben kendi annemmiş gibi gıcık oldum şu an ağzıma geleni...
Soran+1 yılInan hayatımın en zor Dönemini yaşıyorum. O kadar koyuyor ki bana. Başka biri olsa Dayanamazdı. Şimdi diyorum ki keşke annemde ölseydi. En azından öldü derdim. Bu daha kötüymüş
- +1 yıl
Haklısın... Kardeşinizle birbirinize sahip çıkın boşver. Anan da anlayacak evlat kıymetini
Hmm Annen bir boşluğa düşmüş sevmek sevilmek herkesin hakkı bayan olsun erkek olsun pskolejisi o yönden bozulmuş annenin belliki bırak evlensin sen annemsin elbetde mutlu olmanı isterim ben senin mutlu olmanı neden kıskanayım de herksin kendini kıskandığı düşüncesine varmış demekki kararı evlenmek mutlu olmaksa evlensin lakin annen evlendimi aynı evde kalma sende evlenip yuvanı kur.
04 Yorumla
Soran+1 yılMaddi olarak sıkıntı yok. Küçükken evlense kabullenirim ama şimdi çok zor. Bide hiç beklemediğim bir anda söyledi. Hiç düşünmemiştim böyle olacağını.
Soran+1 yılHaklısın galiba zaten artık görüşmeyi düşünmüyorum. Bitti benim için
annende haklı kaç senenin verdiği bir erkeksizlik var zor
04 Yorumla
Soran+1 yılHayat sadece erkekten ibaret değil. Bazı Değerler vardır anlayana.
Soran+1 yılYa biz Hayırsız biri değiliz ki? neyse
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
50Cevap
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu yaşına kadar belki de senin için hayatında bir çok şeyi erteleyen bir kadın.. Sana yapılması zorunlu gibi gelebilir ama çok küçük yaşta da evlenebilir ve seni daha kötü bir hayatın içine sokabilirdi.. Bu yaştan sonra insan kendisine bir yoldaş arar, evet sen kızısın ama eş ayrıdır.. Bırak kendi istediği gibi olsun, o adama çok samimi davranmazsın olur biter ama anneni kırma derim..
10 Yorumla
+1 yılevlilik haktır neden annen evlenemesin ki? yarın öbür gün sen de gideceksin yapayalnız kalacak o kadın. bencillik etme ve annenin yanında ol. baban ortalama 20 yıl önce vefat etmiş evet senin babandır acısını unutamazsın ama eş acısı unutulabilir. anneni yalnızlığa mahkum etmeye hakkın yok.
14 Yorumla- +1 yıl
Es acisi unutulabilir mi? Kafaya bak.
- +1 yıl
unutulabilir tabi ki... kendini bulunmaz hint kumaşı felan mı sanıyorsun. kimse vazgeçilmez değildir.
@__veliaht__ - +1 yıl
aşktan ne anlarsınız siz be. kimse vazgeçilmez değildir diyosun ölüm l*n bu. unutulmaz alışılır sadece senin ben kafa yapını...
- +1 yıl
sanane ya ister 2 yıl sonra evlenir ister 20 yıl sonra. ömrünü yapayalnız geçireceğine kendine uygun bir eş bulmuş daha ne. ağzını toplamayı öğren önce sen sonra kafa yapımı eleştir. hadi güle güle
@__veliaht__
Iyice sen kimseye karışamazsın bu anne. Dahi olsa bazı bayanlar basında evınde erkek olmadığında rahat edemıyor bak başka anlamda dmeıyorum oyle yatak matak anlamında değil demekki bunu uygun Görüyor koca kadını dövemezsinki evlilik fikrinden vazgeçsın kadını huzursuz etme kabullenemesende kabul etmeye çalış alışmaya kardeşin ablan abin var mı varsa ne dıyorlar onlar
00 YorumlaHem dinen hem maneviyat olarak kadin evlenmesi iyidir bunda bir kotuluk yoktur annen evlenmese orda burada baskasiyla olsa nikahsiz bumu guzel olurdu evlenmesi ona sahip cikan biri olmasi iyidir bence duygusal davranmişsin baban 1 yil olsa 2 yil olsa yeni kaybetmiş olsan tmmda herhalde baya olmuş baban hakkin rahmetine kavusali
10 Yorumlaİyide sizde yaşınızı almış birisiniz bunda kızacak bir şey olmadığını düşünüyorum aynı durum benim başımda olsa bende karşı çıkardım çünkü annemi bir başka erkekle görmek tuhafıma gider ve burukluk hissederdim sonradan kabullenebilirsiniz bu durumu, kendi acılarınızdan haklisiniz.
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. burada kim sana ne derse desin sen kendini farklı görüşlere fikirlere karşı kapatmışsın kendini. Bunu rahmetli babana ihanet olarak görüyorsun. O yüzden bizler ne desek boş. İnsanlara verdiğin cevaplardan belli.
01 Yorumla
Soran+1 yılAlay edilmesini olgunlukla karşılamalıyım. Evet babama ihanet. Onun Maaşını yedi. Onun evind oturdu. Onun parasını yedi. hala onun soyadını taşıyor.
+1 yılBiraz anlayışlı olmalısın. Çünkü birgün sen evlenmek istediğinde o yalnız kalacak. Evet biraz sert konuşmuş seninle ama sonuçta onun hayatı bu. Bedduaya gelince sen iyi niyetinden Şüphe etmiyorsan korkma beddua tutmaz
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. hakkaten kıskanıyorsun oysa böyle bir durumda yaptığın çok yersiz.. umarım iyi biriyle evlenir ve mutlu olur, sen ona annelik yap, evleneceği kişiye benim anamı ne emekliler istedi de vermedim diye naz yap :D
00 YorumlaNeden evlenmesin ki sonuçta onun da bir hayatı var. Mantıklı düşün bence biraz sen evlendiğinde o yalnız kalıcak senin ki anneni paylaşamama sanırım ama onun da bir hayatı var unutma
10 YorumlaBenimde babam vefat etti üvey annemle yalnız yaşıyordum aşık oldum ona birlikte defalarca olduk şimdi 7 aylık hamile benden ve evlendik mutluyuduk. çocuğumuz doğurdu mutlu mesut yaşarken aile içi sıkıntılar yüzünden boşandık sıkıntıda şuydu ablasıyla birlikte olmuşdum hamile kalmıştı benden o yüzden boşandık yani üvey teyzemle evlendim şimdi mutlu mesut yaşıyıp gidiyoruz kızımız var aramızda 25 yaş farkı var benim 27 yaşım var karımın 52 yani anneninde hakkı bence
00 YorumlaSen bir gün yuvadan uçacaksın annen tek başına kalıcak yalnızlık zordur hele insanın tek başına öleceğini bilmesi daha çok zor. Sakın ben evlensemde anneme bakarım falan deme 1 bakarsın 2 bakarsın sonra benimde evim var der gidersin el mecbuuur
00 YorumlaDiğer konusunda 865 cevap paylaştı. bence karışmamalısın yarın öbür gün evlenip gittiğinde kadıncağız tek başına kalıcak yaşlılık zor her ne kadar olursa olsun insan kendi evladına bile yük gelir bazen
00 YorumlaBırak evlensin panpa yapma 28 yaşına gelmişsin bu yaşına kadar annen evlenmediyse vardır zati bir sebebi sende küçük değilsin artık ücey baba felan semeye bırak karışma
00 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/JdG8WB.png lanet olsun bu aşka ! lanet olsun bu sevgimize
10 Yorumlabence sen haklısın bedduasının tutup tutmayacagını bilmiorum ama bnmde annem babamı kaybetmişti ve ölesiye kadar hiç evlenmedi bence evlenmesi dogru degil die düşünüyorum ama onun kararı böyle bir durum olsaydı bende senin gibi düsünürdüm.
01 Yorumla
Soran+1 yılBeni anlayan biri çıktı nihayet. Insanın başına gelmeden ahkam kesmesi ne kadar kolay. Herkes kendi annesini bu durumda eliyle verirmiş demek ki. vay be
annen ve sen yetişkin insanlarsınız. bu onun hayatı, çocuk gibi karşı çıkmak olmamış.
birbirinize karşı daha saygılı ve anlayışlı olmalısınız.10 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Azgın teke sendromu bu olsa gerek. Evlenebilir de söylediği sözler çok saçma. Daha ikna etme yoluna gidebilirdi.
00 Yorumla
+1 yılaynı durumdayım yüzde yüz sen haklısın benim annemde sen benim mutlulugumu istemiyorsun diyor boşver...
01 Yorumla
Soran+1 yılBoşverdim ama uyku kalmadı. Çok üzüldüm Ağladım. Umarım Yaptıklarının bedelini bir gün öder. Asla affetmeyeceğim
Benim de annem evlendi bunda birşey yok annem mutluysa sende mutlu olmalısın bence. Tahmin ettiğin kadar kötü değil. Ben 18 yaşımdaydım o zaman ve erkek halimle bunu kabullenebildiysem sen bu yaşında hayli hayli kabullenebilirsin
00 Yorumlaanneni kıskanman ve rahmetli babandan başka birinin evinde olması sana elbet koyar, istememen normal.. ama ne diyebilirsin ki?
10 Yorumla- Diğer konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelerin bedduası kolay kolay tutmaz babaların bedduası çok tutar.
00 Yorumla - Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılDurumunu anlıyorum. Benim başıma gelmedi ve bir yakınımın başına gelmişti, engellemek mümkün olmuyor. Bence sen elini çabuk tutup yıldırım nikahı ile anneni sollayabilirsin.
00 Yorumla Onun kendi hayatı bırak istediği gibi yaşasın , anlaşılan o da pek bilinçli biri değil kıskanıyosun falan dediğine göre..
Kendi yoluna bak çalışıyosan eğer ayrı eve çık gibi..00 Yorumlabenim annm aynı şeyi yapsa azına sçarım o karının evlenemez kardeşim
00 YorumlaElbette evlenecek, neden mutlu olmasına izin vermiyorsun.
00 Yorumlaanne yanıyormuş hiç ilişme bence he de sende hayatına bak.. sonuçta kötüde olsa yaptığı şey o annedir ve sen onun çocugusun ona göre davranman lazım..
00 YorumlaYanlis dusunuyosun evlilik haktır bu hakki annenin elinden alamazsin şayet gezer tozarsa kizmakta haklisin ama evlenecek se bu çok doğal helal birşey boşuna uzulme
01 YorumlaAnnenin acisindanda dusun. senin icin zor bir dutum anliyorum seni. rahmetli babanin yrrine kimseyi koyamazsin. ama ustune gittikce isler daha cok sarpa saricak unutmaa
00 YorumlaZor bir durum ama yarin bugun evlendiginde annen yalniz basina kalacak oda kendince hayatini idame ettirmek istiyor
00 YorumlaO'na karşı gelme, mutlu olmak istiyor bırak mutlu olsun kadıncağız.
00 Yorumla
+1 yılannenin yaşı çok degilse bırak evlensn. yalnız hayat geçmez. duruma farklı acıdan bakmaya çalış bence.
00 YorumlaNikah şahidi olmalısın... ve cok şanslısın anneni senden istemeye gelcekler... sevinmnn😊
02 Yorumla
Soran+1 yılSen yerime sevinmişsin. Darısı annenin başına
annen kararını vermiş beddualarına karşılık verme naparsa yapsın. ama ona söyle evleneceği adamı iyi tanısın sonra başı yanmasın
00 Yorumla
+1 yılböyle bir meyili var madem arayış içerisinde olup devamlı başka adamlarla görüşmesindense çağırsın bir tanış öyle olumlu ve ya olumsuz fikrini beyan et daha çok kaale alır işler bu seviyeye gelmezdi
00 YorumlaHerkes evlensin yazmış :D Babana saygısı yokmuş işte.
Bedduaları da tutmaz kafana takma :)01 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bırak evlensin sen stres yapma.. Koskoca kadın çocuk gibi davranıyor.. Ona ne yapabilirsin ki
00 Yorumla
+1 yılannen gençse hakkıdır yani bence sen biraz kıskanıyorsun
08 Yorumla
Soran+1 yıl:) pes diyorum . Sen anneni kıskanma oldu mu? Bu Anlayış zaten gösteriyor
- +1 yıl
ama kadının da ihtiyaçları var yani az anlayışlı ol
Soran+1 yılGerçekten ağzımı bozacaksın. Defol git. Senin annenin ihtiyaçlarını kim karşılıyor? Hayat sadece cinsellikten ibaret değil.
- +1 yıl
benim babam var:). Niye oraya çekiyorsun yarın bigün siz evlenip gittiğinizde kadın kimle kalacak
Soran+1 yılBabanın yaşayacağının garantisi yok. Bakmışsın ölmüş annenin ihtiyaçlarını anlayışla karşıladığın zamanlar gelmiş. Her neyse ya
- +1 yıl
veririm ere gider :))
Soran+1 yılNe kötü ya bir erkeğin adam olamayışı. Değerleri olamayışı.
- +1 yıl
sen evlenme o zaman
+1 yılevlenbilir doğal bişeyde bu şekilde davranması iğrençç
00 Yorumla
+1 yılEver gitsin yarin oburgun sende evlencen kim bakacak ona
00 Yorumla
+1 yılsenin durum zormuş ama kafaya takmama yoluna git yoksa daha çok yorulursun
00 Yorumlaannen haklı neden karışıyorsun yalnızlık canını sıkıyor...
00 Yorumlatutmaz boşver naparsada yapsın sende evlen kurtul ondan artk..
00 YorumlaAbi ne yap et kendi ayaklarin uzerinde durmaya bak kendi evine cik ve hic kimseye soyleme neyaptigini nazar deyer
00 Yorumla
+1 yılSen evlenip gittikten sonra o kadin yalniz kalicak. Olaya birazda bu acidan bak. Sende birini bul evlen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüvey baban oluyor hadi hayırlısı fantezi olur en azından ;D
04 Yorumla
Soran+1 yılSen çok yaşadın galiba amca , üvey baba Allah ne verdiyse.
Cevap sahibi+1 yılyok o kadar da mal değiliz seninki malmış napalım
Soran+1 yılFantezi aklına geldiğine göre kimin malı meydanda belli.
Cevap sahibi+1 yılbeğenmiyorsan o zaman anlatma fantezi tabiki burada doğru şey denir mi hiç *
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Senin evlenmeni beklesin. Sende, erkek arkadaş bul çabucak :D Yoksa, anne durdurulamayacak.
00 Yorumla
+1 yıl28 yasinda misin? Boyle dusunmen cok garip
16 Yorumla
Soran+1 yılNeresi garip? Sen annene izin verir misin?
- +1 yıl
Sonucta evlilik bir ihtiyac yani annen diye hayatinin her saniyesini senle gecirmek zorunda mi gelecekte sen evlenip gittiginde yanliz mi kalsin
Soran+1 yılInşallah senin başına da gelir o zaman anlarsın
- +1 yıl
Gelemez babam 96 da annem 2001 de vefaat etti canim.. Ama sagol
Soran+1 yılBaşın sağolsun kusura bakma.
- +1 yıl
Sorun degil sende kusura bakma yadirgamadim ayiplamadim amacim saglikli dusunmeni saglamakti haddimi astim
+1 yılEvlendirtme karsi cik, ben gururuma yediremezdim
00 YorumlaAykırı bir durum yoksa kabullenmelisin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah mesut etsin bırak kadını rahat :)
00 Yorumla anneni bence rahat bırak bağımlı kalmaması lazım
00 YorumlaHayırlı olsun. Sen evli misin
04 Yorumla
Soran+1 yılBekarım
Soran+1 yılKardeşim üniv okuyor. Ben çalışıyorum ve annemle kalıyorum
+1 yılevlenmesine neden karşsın peki
01 Yorumla
Soran+1 yılBabamda zaten çok mal Varlığı kalmıştı. Bu yaşta olacak iş mi? Ben küçükken evlense kabullenirim gene. Iki üç gün tanıdığı kişi için beni yok saydı ve neler söyledi. Bu normal mi? Yoksa anormal ben miyim? Her şeye göz mü yummalıyım. Aman babam ölmüş banane mi demeliyim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılanneye bak kızı karşısında 2-0 öne geçecek :)
12 Yorumla
Soran+1 yılKomik bir şey göremedim. Git başkasıyla eğlen
Cevap sahibi+1 yılannen senle dalga geçiyor bence baksana ben evleniyorum kıskanıyorsun diyormuş.
evlensinde. Sana beddua niye ediyo o karı
00 Yorumla
+1 yılNasil bir anne kiSn siz yaa allah sabr versin
00 Yorumlaevlensin bence günaha girmekten iyidir
00 YorumlaDiğer konusunda 389 cevap paylaştı. Kötü bir durum gerçekten
00 Yorumla
+1 yılbencede evlensin boşver
00 Yorumla
+1 yılBırak kadını evlensin.
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında