Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar.
"Bir kez kaçar uçurtması, sonra gökyüzüne küser insan.
"Bir kez kaçar uçurtması, sonra gökyüzüne küser insan.
İlk sözün anlamı kimse senin bir işi yaparken hangi zorluklarla karşılaştığına veya ne kadar zor olduğuna bakmaz sadece işi yapabilmiş misin ona bakarlar yani sonuç odaklı insanlardır.
İkinci ise bence alakasız küçük bir şey için büyük küskünlükler yaşamamız veya hayata küsmeye bahane aramamız olabilir emin değilim.
Tsjlerr
1. Söz de hayatta ne zorluklar yaşarsan yaşa, Senden menfaati olan insanlar senin ne fedekarlıklarda bulunup onları yaptığını düşünmez
2. Söz de dayanılan hayaller bir kere kırıldı mı insan hayata bile küser bazen. Diye en kısa biçimde yorumlandım kendimce
Tskler
1. yaptığın işte ne kadar zorlandığına değil o işi becerip beceremediğine bakarlar
2. elindeki fırsatı kaçırınca insanın hevesi kaçar
2 den emin değilim ama 1 den öyle bir anlam çıkıyor
Tskler
senin bir isi ne zorluklarla başardigina degil basarip basarmadigina bakarlar.
kucuk birsey yüzünden herseye kuser insan gibi birsey
Cevap
4Cevap
1."yürüdüğü yere varır insan"
Dalgalarla boğuşmak, limana gelebilmiş gemi için bahanedir. gemiyi limana getirebilmek ise aldığın kararlardadır. bahanelere sığınıp aldığın kararları doğru sanmak, kendini kandırmaktır.
2."eksik olan eksik kalsın"
"Ne"'yin nasıl-nerede-ne zaman vs yapalıcağını bilmiyorken yapmaya kalkarsa insan ;bilmiyordum, yapamadım demez."ne"'den gider;eksikti eksik kaldığı yere gider..#
1) Mücadelenin önemi yok önemli olan sonucun başarısı
İkinciye ben pek katılamadım.
2. söz çok güzelmiş ama anlamadım
1. söz bir hedefte verdiğin emeğe uğraşa kimse bakmaz o hedefi görevi yerine getirip getirmediğine bakarlar zaten gerçekte de böyleolur
1- hatice değil netice
2- kolay pes etme
soru nerde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar