+1 yılKafasına kürekle vur,kulak zarını matkapla del yahut ağzına kompresör sok; çek kurtar onu bu hayattan iyi yürekli kız. Bir eksik, bir eksiktir. Geriye kalır, bir milyon küsurat. Küsuratın hayatındaki o iyi yürekli melek oldun, geri kalan bir milyon fakirin yanından alına salına, arkada o hoş parfümünün kokusunu, topuklu ayakkabılarının kaldırımda çıkardığı nezih sesleri kulaklarında bırakarak geçebilirsin artık.
Ben de sanıyordum ki, komunizmin, sosyalizmin köküne 12 Eylül'de kibrit suyu döktüler. Yurdum insanı, can insanı, gayet insani duygularla bu gibi havadisleri sosyal medyaya taşıyor da, 'iyilik yap, denize at' söz grubunu, ilkokulda belli bir gruba yardım için düzenlenen kermeste sahne alan folklor grubunun adı sanıyor. Hele Ramazan ayında herkesin üçüncü bir gözü açılıyor.
Sözün özü; bana geniş bir ufuk armağan ettiğin için teşekkür ederim, iyi yürekli kız. Yarın ben de mahalle bakkalımıza gideceğim ve tabi öncesinde buraya, 'askıya ekmek bırakacağım fakat kararsız kaldım, kaç tane ekmek bırakayım, bırakırken ne diyeyim' diye konu açacağım iyi yürekli kız. İyi ki varsın.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılişte böyle insanlar az kaldı gerçekten, baş tacı edilecek bi kızsın helal kız sana eğiliyorum önünde,
kendisine alacağın şey şu olabilir mesela, kıyafet olarak ne giydiğine bak bide ayak nosuna bak, gi tisört kazak gömlek kot yada kumas pantulon, bunlardır en uygun olanı... senin gibiler neden hiç karsıma çıkmazki...277 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun.Hayat bu.belkıde ılerde bızım başımıza gelır boyle bırsey.Ne hata yaptıda bu hale geldı bılmıyorum ama o adamn sokakta kalmasına gonlum razı olmuyo.keşke 18 yaşnda dglde daha buyuk olsaydımda ona ev kıralasaydım.ama bu yaşta ev kıralayack durumum yok :(
Geçenlerde annem kutu bulursan getr demıştı eve.bnde kutu bulmştm tam gıdıyodum dur dedı atma onu bana ver dedı.karton topladıgı ıcn.. bnde dedım annem ıstedı atmıcam tamam o zmn dedı.dayanamadım al dedım annemede bulamadm dedım - +1 yıl
o yüreğindeki güzellikler sende oldukça hala senin gibi insanların var oldugunu bilerek bu hayatı yaşamak inan ayrı bi güzelliktir, çok güzel masum bi yüreğin var, RABBIM seni güzelliklerini görerek sana yardım edecektir emin ol, sen elinden geleni yapıyorsun zaten.
- +1 yıl
ben tsk ederim :)
- +1 yıl
Arkadaşın yazdıklarına imzamı atıyorum. bi de rahat edebileceği yastık battaniye filan olabilir
- +1 yıl
En iyi cevap seçimin doğru bence de...
- +1 yıl
eklemek istiyorum senin cevabının altına.çünkü soran arkadaş hiç okumuyo ya da tınlamıyo sanırım bizimkileri. bi süre idare edeceği kadar kıyafetta alınır kışlık yazlık fakat daha ziyade iş bulunmalı.çevrenden bi şekilde iş bul ona.bu adamın bi kaç liradan daha çok işe ihtiyacı var. para bi yere kadar irade eder onu anca. balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek gerekir diyorum.asıl gerçek yardımın bu olur işte o adama.iyi akşamlar.
şu an yaz mevsiminde olduğumuz için onun ihtiyacı olan küçük tüp ve yiyecek malzemeleri alarak geçici yardım edebilirsin ama en iyi çözüm sosyal yardımları aramak.hangi sehirde olduğunu bilmediğim için telefon numarasını yollamadım ama internetten bulunduğun şehirdeki belediyenin sosyal yardımlaşma telefon numarasını bul ve onları arayarak ya da direkt belediyeye giderek önümüzdeki kış için ona güvenli sıcak bir yer temin etmelerini sağlayabilirsin.duyarlılığın için de sana çok teşekkür ediyorum hala insanlığın ölmediğini bilmek çok güzel.
00 Yorumla
+1 yılözür dilerim ama ben yanlış yaparsın diyorum.adama para toplayıp vermek hem ona kendisini dilenci gibi hissettirir hemde geçici bi çözümdür bir süre idare eder o paralar onu.sonuçta adım atsan para ödüyosun. İŞ BULMALISINIZ diyorum ben.bi işte çalışırsa çok daha iyi olur.ona bi süre irade edebileceği temiz kıyafetler verirsin ayakkabı falan.kış için mont falan.ama iş bulman şart. ne demişler birine balık vereceğine balık tutmayı öğretirsen gerçekten yardım etmiş olursun.o yüzden lütfen bu dediğimi kulak arkası etme derim canım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
helal olsun ne diyeyim boşa yazanlara sen bakma ama hani tanıdığın güvendiğin birine parayı versen o verse daha iyi olur.bende yardım etmeyi isterdim ama çalışmıyorum.iyi ve merhametli insanlar var diye yaşanacak bir ülke burası yok çoğunluğu 5 kuruş etmez.tebrik ediyorum.hayırlısı olsun o arkadaşın hakkında.
12 YorumlaDiğer konusunda 866 cevap paylaştı. yardım etmek istemen güzel bir şey.ancak her insana yardım edemezsin.
bazı insanların kendi içlerinde bir meslesi vardır.bunuda ancak kendileri halledebilir.yiyecek giyecek sohbet arkadaşlık gibi lüksler onun için bir anlam ifade ediyorsa elbette bunları ondan esirgememek gerek.ancak yardım edicem diyede insanları rencide ederek rahatsız etmemek lazım.
ona ne istediğini sor.onun için kaygılandıgını , yardıma ihtiyacı varsa yardım etmek istediğini söyle.ihtiyacı olmadıgını söylerse fazla üsteleme.
yemekten içmekten barınmaktan daha değerli şeyler var bu hayatta.kaş yapıyım derken göz çıkarma.10 Yorumla
+1 yılTürkiyenin hangi Bölgesinde Yasiyorsunuz bilmiyorum ama Valilikden yardim alabilirsiniz. Sosyal Fonlar var.
Ama Devleti ise karisdirmadan bu isi halletmek isdiyorum diyorsan neler yapa bilirsin onu bi Tespit edelim.
1. Ögrenciyim dedin Para onun icin Toplaya bilirsin
2. Arsa Onunmu eger onunsa - Oraya bir Klübe yapilacak bir sekilde malzeme bagisinda bulunacak Esnaf yani Erkelerin gidip konusmasi daga Dogru olur yoksa Seni bilmem ne etmeye kakarlar dikkat ne olur olmaz.
Komsularla konusup hep beraber biseyler yapa bilirsiniz mesela Komsularla konusup Kocalarinin giymedigi Kiyafetlerden verebilirler. Yani böyle seyler .
Bakdinki bunlar cok is Bana Türkiyenin hangi Sehrinde hangi Semtinde bu Arkadas bide adini Soyadi varsa onu ver ben Almanyada Konuyla ilgilenip Organize edeyim.
Olurmu. Eger Gönülden isderseniz Sinir Tanimaz hic birsey imkansiz olmaz02 Yorumla- +1 yıl
abi arsa onun olsa zaten zengin olur adam.İstanbulda arsası olan mı kaldı:)
- +1 yıl
olurya kimbilir benimde Arsam var şu an üsdüne Ev yapacak Param yok hersey Mümkün.
Arkadasin Gecmisini bilmedigimiz icin hersey cikar .
Belki Hayata Küsdü belki Mutlu bir Ailesi vardi Trafik Kazasinda hepsini Kaybetdi kimbilir neden ve Nicin O adam o halde.
Bayan Arkadasin O Arkadasa karsin biraz Uzak durmasini sahsen Tavsiye ederim sonra Tecavüz eder meder ne olur ne olmaz dimi Hayat Insanlari bilemeyiz dimi.
+1 yılYaptığınız yemeklerden karton tabaklara koyup gönderebilirsiniz. Evde yaptık komşulara da dağıtıyoruz manasında. İhtiyaç duymadığınız ve onun ihtiyaç duyabileceği şeyleri onun görebileceği yerlere bırakıp ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Aşağıdaki numaralardan ilgileniyorlarmış ayrıca. Bu insanlar için kalacak yer ve yemek temin ediliyor diye biliyorum.
AKOM: 444 2 566
İBB Beyaz Masa: 153
Zabıta: 0 212 521 84 65
link00 Yorumlailk önce yalnız hissettirme konuş sohbet et...sadece yardım için muhabbet etme adamla hem oda kendisini iyi hisseder..tek başına destek verebilecek güçte olacağını sanmıyorum ama tek başına yapabileceğin şey ona yardım eli uzatabilecek birini bulman gerek iş adamı belediye v.b. veya 80 hane 5 lira verse 400 lira ayda kira karşılayabilir..
(bende öğrenciyken ufak barakada atıyla birlikte yaşayan amca vardı her yemek yapmamda götürürdüm..geçimini atla karşılardı ama yemek yapamayabilirdi...birde öğrencilere demediklerini bırakmazlar adama bakan yoktu yerli...)00 Yorumla
+1 yılcevrendeki erkek arkadaşlarına aç konuyu yardım edileceksede onlar aracılığyla et...tamam hali üzücüde bazen böyle yardım etmeye calısırken basına iş alan insanlarda var..kız basına yardım etmeye calısma...mesela bir erkek arkadaşına para ver o versin...
10 Yorumlaişçi bulma kurumunun ve belediyelerin actigi bilgisayar bicki dikis gibi kurslari var katiliyorsun kurs sonunda 400 lira civarinda bir para aliyorsun, sonra isci bulma kurumu sana is bulabiliyor. Bu konuda yonlendirip yardimci olabilirsin, ayrica ramazanda fitre ve zekatinizi verebilirsiniz ama bu gecici bir cozum olur.
00 Yorumla
+1 yılAvrupa yakasinda Kaliyorda hangi Semtde kaliyor bu Vatandasimiz bide Yokmu Senin etrafinda Büyük Olgun bi Abimiz Bu Vatandasimizla Adam Akili konusun. Sonucda huzur evine gittiginde ona nasil br faydasi olacak onlari konusarak ona Izzah etmek gerekir. Yani Gönül Kirkinligini sergilemis burda ama önemli olan Gönül deyil Insanimizin sokakda yatmasi kendini bin Perisan etmesi. Yai Böyle eger adim ileriye dogru atiyorsak ozaamn 3 Adim ilersinide Düsünelim olurmu.
Saygilarimla
Kaya00 Yorumlahelal olsun o adama. Gerçekten hayat onu öyle sorguluyor ve o buna rağmen hakkıyla kazanıyor. Senide tebrik ederim. Ona kalacak yer ayarlamak dışında pek yardım kabul etmez belki
11 Yorumlalink link
Bu verdiğim linklerden hangi şehirdeysen oranın sosyal hizmetlerini arayabilirsin ve onlar sana yardımcı olurlar umarum!01 Yorumla- +1 yıl
evet mutlaka aranmalı
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılhelal olsun fakat bunu belediye ye bildirsen daha iyi olur rahatsız falan etmiyor de direk başkanın yanına çık eğer demesen döverler onlar ona bi ev ayarlar merak etme başkana da sözün bu olsun
başkanım bunun yazı varsa kışı da var de çık işin içinden00 Yorumla soruna beş yıldız. bence bir seyler yapmak istiyorsan kıyafet almak sadece senin vicdanını rahatlatır. gururlu biri diyorsun alınabilir. sosyal hizmetleri ara, sıgınmaevleri var benim bildigim. olmadı söyle bir bilgi vereyim aklına gelmediyse; apartman görevlileri var, bilir misin? kira vermeden binada oturup bina ile ilgilenirler. böyle bir sey arayabilirsin de onun için. hem karton toplamaktan daha düzenli bir işi olur, hem sigortası olur, hem de evi. gazetelerde var bu tür ilanlar.
02 YorumlaDiğer konusunda 519 cevap paylaştı. anlattığın gibi biriyse eğer kaliteli bir adammış demek. yardım konusuna gelince sana en uygun gelecek şekilde yardımda bulun, dilenci değilim gibisinden terslerse seni malum ramazandayız durumu iyi olmayan bir tanıdığım yok. Bunu zekat olarak kabul edersen beni mutlu edersin gibisinden.
00 Yorumla
+1 yılEn güzel kıyafetleri kaç gün giyebilecek ? Boşuna masraf etme..Döner , pida , falan alıp karnını doyur...Onun açık hava oteli heppinizden rahat..Aldığın kıyafetler büyük ihtimal ertesi gün satılacak..Yada bir hafta giyilip atılacak. Belediye maaş veriyor.Sağlık hizmeti veriyor...oraya haber ver..
00 Yorumladevletten yardım ıste olmadı para topla yakınlarından o da olmas ıse aılen eger buna karsı gelmez ıse arada yemege cagırın su mubarek gunlerde ne kadar sevaba gımıs olursun bunu yap en guzelı.huzur evıne yerleştırmek aslında daha mantıklı evı olsa ısı olmuyacak yıne aç susuz kalıcak.huzur evıne yerleştırılırse butun ıhtıyacları karsılanmıs olucak o evlatlar ne hayırsızmıs.onlarada aynısını kendı evlatları yapar.acıdım ya cıdden ne zor durumda olan ınsanlarımız var Allah yardımcıları olsun:(
00 Yorumla
+1 yılÇocuklarının Allh belasını versin. Dünyaya getir besle büyüt askere gönder evlendir. Sonra karısı bakamazmış. Gebersin öyle evlat. :@
20 YorumlaOturduğun semtteki duyarlı ve iyi kalpli insanlarla konuş ve para toplayın.. Herkes 10 tl verse kişiden 100 tl yapar.. bu tabi en ufak rakam...
Kendin yemek yap götür, adamcağızın karnı doysun. Havalar soğuyacak bir kaç aya... Battaniye felan...
Birde böyle insanlar için işsizlik parası veriliyor diye biliyorum bunu bir araştır istersen..00 YorumlaKıyafet verebilirsin. ama gururunu kırmayacak bir şekilde elbet. Babamın giyemedikleri küçük geldikleri filan diyebilirsin. :) Bu şekilde emin ol daha kibar ve nazik bir hareket olacaktır :)
22 YorumlaBelediyeye başvurabilirsiniz. Belediyelerin bakıma muhtaç insanlarla ilgili bir yardım dernekleri var. Kalacak yer, yemek ve kıyafet ihtiyaçlarını gideriyor. Bence belediyeye başvurup o şekilde oradaki görevli arkadaşları o adama yönlendirirseniz. Bu ramazan gününde hem çok büyük bir sevap kazanırsınız hemde o adamı sokaklardan kurtarmış olursunuz rahat bir yeri ve sıcak bir yemeği olur.. duyarlılığınızı canı gönülden tebrik ederim..
10 Yorumla
+1 yılYaa arkadaş ramazan ayı değil mi adam bu kadar muhtaçsa mahalleliden fitrelerini ve zekatlarını toplayıp gerçekten muhtaç olan o kişiye verin. 10 kişi fitre verse 85 TL yapar. Oda adamın işini bir müddet görür
20 Yorumla
+1 yılbence bi yerde ona iş bul. bi süreliğine idare edebileceği kadar da kıyafet. zaten ilerde o çalışarak kendine kıyafet alır.sende ona küçük bir evde kiraya çıkabilecek duruma gelene kadar yardım edersin.senide çok takdir ettim.hep böyle ol lütfen.
00 Yorumla- Diğer konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılçok çok çok güzel bir davranış gözlerim doldu bea.. senden başka duruma şahitlik eden yokmu neden onlrrda bişeyler yapmıyor yada ortak bişeyler yapın.. belediye beyaz masaya bildirin vsvs..
01 Yorumla
+1 yılbelediyenin imkanlarını araştırabilirsin, evsizlere barınacak yer sağlıyor bazıları
madem gururlu biri, bir pakede sarıp kıyafet de verebilirsin hediye eder gibi10 Yorumlaadamı tam tamıyorsun para verirsen gereksiz harcamada bulunabilir belki sağlıklı düşünemiyordur. Giyecek ve gıda yardımında bulunursan çok daha memnun olucağından eminim
00 Yorumla
+1 yılbelediye işine gelirse yardım eder belediyeye gitme. bulunduğun ilçenin kaymakamlığına git ya da ara durumu anlat kaymakamlık ilgilenir rahat ettirir merak etme...
00 Yorumlamangavadisi siteye gelen reklam paralarıyla kişilere yardımda bulunuyor uzun zamandır takip ettigim bi site o sitenin yoneticilerine ulasıp durumu iletirsen gerekli yardımda bulunucaklardır:)
00 Yorumlayanlış anlama ama kızlığını kullan biraz çevrenden yardım toplarsan çoğu kişi yardım eder sana yardım toplayacağın zaman bana bir tane hesap numaranı yolla bende yardım etmek isterim böyle adamlar gerçekten adam gibi adamlardır
00 Yorumla
+1 yılSosyal yardımlaşma kurumuna bildirebilirsin yardımcı olabilirler bu haldeki insanlarımızı devlet koruyup kollamalı kenarlarda sünepe gibi yaşamamalılar .
00 YorumlaBelediyenin görevi o adama ve bu tip maddi sıkıntılar yaşayan insanlara yardım etmek. Belediyeye haber vermen gerekir
00 Yorumlaöncelikle tebrik ediyorum seni,devlet yardımı alamıyorsa bence devamlı bir işe girmesi onun hayatını düzene sokabilir,nerde yaşadığınızı belirtirsen sitede yakın olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışabilirler,
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıliçime su serptin şimdi:( para toplayıp gururunu kırmayın bence iş bulun uygun bir dille kıyafet, yiyecek, içecek yardımı falan yapın para toplayacaksanızda güzelce bir konuşun gururu kırılmasın.
10 Yorumla
+1 yıliş bulmasına yardım et.Kaymakamlık muhtarlık ya da müftülük gibi kurumlara adam hakkında bilgi verebilirsin.En azından onlar adama iş bulabilirler.
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılTüm mahalleli az çok para koyun bi aylık kirasını karşılayın jest olarak.Ayrıca eli ayağı tutuyorsa bi işte de çalışabılır ?
01 Yorumla- +1 yıl
bence önümüzde kış ayı var bunu yapacaksan bile biraz daha sonrayap
üzüldüm ya keşke yardım edebilsem ama bn uzaktaym afern sna ya snn gbiler lazım işte
10 Yorumlasenin gibi birini kırk yıl başımın üstünde taşır elini öperim ben senin gibiler oldukça o ve onun gibi adamlar hiç bi zaman yalnız kalmayacak.
00 Yorumla
+1 yılRamazan ayındayız biliyorsun filtre veriyor insanlar onlara filtrelerinin bu adama vermesi için rica edebilirsin..
00 YorumlaBence elbiseleri sen verince reddedebilir ama o orada değilken gizlice koy hem sevindirmiş olursun
00 YorumlaBence ailen ile görüşerek bir şeyler yapabilirsin tek başına yardım etmeye çalışma
00 Yorumlaben neden böyle ince düşünemiyorum :// yoksa insan dışı bir varlık mıyım ?..
00 YorumlaAdres verir misin hemen yardımcı olalım İstanbulda ise.
01 Yorumlabeyaz masa falan diye kurumları var belediyenin bu gibi ihtiyacı olan insanlara, onlara da haber verirsen faydalı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBelediyelerin bu insanlara yardim eden kuruluslari var. Hemen belediyeye telefon aciyorsun, olmadi meshur Deniz Fenerine olmadi Kimse Yok mu dernegine ve olanlari izleyip buraya yaziyorsun. Sevgiler
00 YorumlaSen çok iyi bir insansın ona yardımcı ol.
"-alttaki -10 alıyorsa bu +10 almalı :(10 Yorumlayiyecek verebilrsin iftar bahanesiyle işte sana aldım oruçsundur falan de ver ;)
00 Yorumlavaliliğe bağlı sosyal yardımlaşma vakfına git bir dilekçe ver durumu anlat ilgilenirler ilgilenmezlerse şikayette bulun ilgilenmek zorundalar
10 YorumlaAdamı her gördüğünde ufak bir tebessüm ve nasılsın sorusu candır ...
30 Yorumla
+1 yılO orda degilken ona bir seyler goturebilirsin:-) kimden geldigini bilmedigi icin gururu da incinmez bence:-)
00 YorumlafS de bir sürü iyi arkadaş var toplu halde para toplayalım ?
02 YorumlaArkadaşlarınızla birlikte adama yemek yapın götürün ? bir iş bulabilirseniz bulmaya çalışın bunlar olabilir
00 Yorumla:( bende çok üzüldüm okuyunca keske yardım edebilsek ona, şimdi yaz ama ya kısın ne olacak ?
00 Yorumla
+1 yılbence cevrendeki insanlara durumu anlat..hepiniz bir olup ona yardim edin.
00 YorumlaDiğer konusunda 945 cevap paylaştı. Duyarlı bir soru bu teşekkürler sana ve insanlığına
00 Yorumla
+1 yılBence giyim felan al daha sonrada azar azar yicek şeyler al
00 Yorumla
+1 yılAllah kimseyi kimseye muhtaç etmesin:-(Allah yakın bir zamanda yardımcısı olur inşallah
11 Yorumla- +1 yıl
Aminnn
+1 yılYemeklerin güzelse ona günlük yemek yapıp götür inan bana paradan, kıyafetten daha çok sevinir...
00 Yorumlacamiler hep boş duruyor.imamla konuş yatağı camiye alsınlar.
sinirleniyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKış için kazak battaniye ver ona, yapabileceğin bu olabilir
00 YorumlaMahalleden güvendiğiniz birine verin parayı o götürsün kabul etmezse başka bişey düşünürsünüz. Genç kızsın çünkü
00 Yorumla
+1 yılyediğiniz yemekten her gün bir tabak götür. hem sizin bereketınız artar hemde o mutlu olur.
10 Yorumlayayın kuruluşlarını ara süpriz bir etki yapabilir..
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat