Bana sorarsanız bunun sebebi mültecilere, diyanete ve yabancı müslüman ülkelere yedirilen milyar dolarlar insan ister istemez bu ne biçim din param benden izinsiz alınıyor onu geç ben dışı herkese fayda sağlıyor diyor

Bana sorarsanız bunun sebebi mültecilere, diyanete ve yabancı müslüman ülkelere yedirilen milyar dolarlar insan ister istemez bu ne biçim din param benden izinsiz alınıyor onu geç ben dışı herkese fayda sağlıyor diyor

çok söze gerek yok, kaypak bir milletiz. dinin sadece ibadetini almışız, ahlak kul hakkı doğruluk dürüstlük yok. al mesela kardeşim ramazan ayı boyunca evinde oturur kuran okur namaz kılar, kazalarını kılar, dua eder. 1 ay boyunca böyle odasına da almaz. bize gelince de yanacaksınız der xD dünyadan ve gerçeklerden kopuk bir yaşam tarzları var. ha bende müslümanım ama ibadetim pek yok. iyi bir insan olmaya özen gösterdim hep, ama gel gör ki güya hep en ahlaklıları onlar, ahlak bekçisi kesiliyorlar. biz de işte namazımız eksik diye ahlaksız sözü dinlenmeyen adam oluyoruz. kusura bakmayın ama, şurda ağzı laf yapan bir din adamı çıksa, ben son 5 yılımı başka hiçbir şeye ayırmadan teknik konulara adamış bir insan olarak, din adamı kadar değer görmüyorum. din adamı çıksa dese ki, bu adam cinlenmiş, buna iki posta kaymam lazım. valla bu halk beni ne yapar eder iyicene bağlar, vazelinler hocanın önüne hediye paketi olarak sunar. bu halkın gerçeği budur kabul edin etmeyin. bu da yozlaşmış bağnaz bir toplum zihniyetinin oluşmasına neden oluyor. tek derdimiz birinin baş örtüsü olmuş. kimin ne hakkının yendiğinin hiçbir önemi yok. birisi karşı mı çıkıyor fetöcü de geç. adamın hayatı kayıyor ama müslümanım diyen kimse durun bu yanlıştır demiyor. bir tekme de o atıyor, niye? çünkü tarafı belli. tarafçılıkla bu iş olmaz. doğrular yanlışlar karışmış durumda. söylenene değil artık söyleyene bakıyoruz. bu da sürekli bu durumun suistimal edilmesine sebep oluyor. birisi mevki makam kazanmak istiyorsa medyaya oynayarak dindar insan modeli çiziyor ve yürüyor gidiyor. arkada uyuşturucu ticareti mi yapmış, devletin gücünü şahsi işlerine mi kullanmış kimse sormuyor. şimdi az biraz aklı çalışan adam bile bu durumları görüyor veya bundan etkilendiğinde bunları kendi kendine çıkarımda bulunuyor ve soğuyor. şurda 1 hafta önce çanakkale mücadelesinin baş komutanını sırf görüşlerine ters diye isimlerini anmadılar. şurda 1.5 ay önce deprem oldu, gittiler yardım paketlerinin üzerlerine kendi reklamlarını yapıştırdılar, başkası ne yaptı dediler. aklen bazı şeyleri akıl edemeyen insanlar, eninde sonunda bundan etkilendiklerinde aynı sonuca varıyorlar. uzun lafın kısası, din denilen olgu, kavram, sadece öbür tarafı kapsamıyor. o tarafa olan bakış açısı burayı da etkileniyor. bu kadar basit
Yazıyı kendim mi yazdım diye düşündüm. O kadar aynı düşünceleri paylaşıyoruz ki. Yazının alnı olsa da öpsem eline sağlık..
Bence alakası yok kimse gavura kızıp oruç bozmaz. Sizin dediğiniz gibi varsada oldukça azdır. Bence asıl nedeni teknoloji insanlar bilgiye çok daha rahat ulaşıyorlar. Hal böyle oluncada sorguluyor araştırıyorlar. Ve aklına hangi taraf doğru geliyorsa bir kayma oluyor.
Cevap
4Cevap
Çünkü tüm dindar görünenlerin taptığı tek şey para. Mantığı ile düşünen her insan dinde ve inançta açık bulur. Dini kullananlari fark eder. Yıllardır dua ediyor insanlar hiç biri kabul olmuyor mesela. En büyük örnek
din denen saçmalıklara artık kimse inanmıyoda ondan abuk subuk hikayelere insanların karnı doydu fazlasıyla
1 milyon pahalı değil ki
Eline 10 bin lira verilse kalbi güm güm atacak birisinin bunu söylemesi🤡
Dinsize saygım daha çok
Siyasal islama tepki sonucu olunuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?