Dusuncelerinizi merak ediyorum. Yabanci damat ile evlilik sizce zor mu olur? Basta cazip mi gorunur sadece?
Tesekkur ederim simdiden.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kimisi kültür çatışması yaşıyor kimis çok mutlu oluyor.. adam dinini değiştiriyor var mı ötesi? ama iyi düşünmek lazım ileride nasıl olacak çocuk olunca ne yapacaz diye bir gözden geçirmek lazım
neticede Türk aile sistemine göre ailelerde evleniyor sadece kisiler degil
aileniz nasil bir tepkide bulunacak bu duruma bu muhim.
sonra onunla kültürleriniz uyusabilecekmi?
o zaman.. kültürler uyusabilecekmi.
ve tek kiz olmaniz fazla tedirgin ediyor
hangi ülke acaba?
Avrupada yasiyor yani anladim.. Suriyeli olmasi biraz tedirgin ediyordur son günlerde Suriyilerin Türkiyede yaptiklari ortada
babanizla onu görüstürün bence faydasi olur gibime geldi
Birbirlerine cok benziyorlar zaten, bir gorusseler icleri isinir bundan eminim ama bu isler hep boyle zormudur bilmiyorum ki. Birde bizdeki kiz babalarinin hali malum, damat adaylarina dusman gozuyle bakarlar ilk basta :))
Seviyoruz ama biz sizleri, bizi korumanizi, sahiplenmenizi, paylasamamanizi..
Avrupa'da yasiyor evet, dolayisiyla kapali kulturdense daha modern, daha acik fikirli.
Dualarinizi istiycem :) Kendimi iyi hissettirdiniz tesekkur ederim.
Siz evli misiniz? Astiniz mi bu zorlu surecleri?
ben bekarim ancak ayni durumda olan bir arkadasim yasadi
kiz lübnan li idi
ailesi geldi babasi ile özel görüstü kizin babasi sonra razi olmustu
arkadas zor günler yasamisti.. bol bol terlemisti
damat adayi kesinlikle babanizla görüsmeli.
sorunu cözmek ve babanizin kafanizdaki sorunlari cözmesi icin
Oylemi, tek olmadigimi bilmek guzel. Arkadasiniza mutluluklar diliyorum ve insAllah cok daha guzeli size nasip olsun gonlunuzce.
Terlemek konusunu hic hatirlatmayin, bir kere agladigina sahit olmustum ama su anda daha umutlu gozukuyor.
Ben 29 yasindayim, bir keresinde "Annene soyle senin tursunu kursun" demisti onun yuzunden yol ortasinda gulmek zorunda kalmistim :D
InsAllah dediginiz gibi olur. Abisi Hatay'da yasiyor savas sebebiyle ve Turkce ogrenmis ama o daha bilmiyor. Babamla damat adayinin tercuman karsisinda konusmasi dusuncesi bile kotu aslinda ama hayat sanirim kolay degil.
arkadasim tercuman araciligi ile konustu
ancak o ve babaniz ayri konusmali
sizin olmadiginiz bir ortamda... neticede evlenmeye deger bulduysaniz o kisiyi oda bunu göze almali sahsen..:)
gelin hanim türkce biliyor zaten oda burada okuyordu..
Sizin oldugunuz ortamda babaniz net olmaz.. siz kirilirsiniz diye basbasa görüsmeleri daha uygun bence..
merakla bekliyorum bende umarim olur
hayirlisini versin Allah her daim
Sen nerde yasiyorsun? nasil tanistiniz? Ne kadar süredir görüsüyorsunuz?
Merhaba.
Hic bir bayan yazmamis diye dusunuyordum :)
Ben Turkiye'ye yeni dondum. 1.5 yil Londra'da yasadim, onu da 1 yildir taniyorum. Babam baska ulkeden, hele de Suriye'den fikrinden hoslanmadi, tedirgin oldugunu soyluyor.
Bende bu deneyimleri yasamis birisinden bunun olumlu ve olumsuz yanlarini duymak istedim. Cunku su anda cok cazip. :)
var mı senin bir deneyimin bu konuda?
Pardon yaa dönemedim bir türlü :)
Gecenlerde bir arkadasim evlendi. Kiz Türk cocuk lübnanli. Ikside müslüman.
Aralarinda daglar kadar kültür farki var. Mesela kina gecesi olmadigi icin onlarda aile arasi bir kina gecesi yaptilar. Malum cocuk türk degil. türkiyede kimsesi yok. Sadece annesi ve babasi gelebildiler. kardesleri bile gelemediler. olan biten hicbir seyi anlamadi cocuk. Her adimda kiz anlatmak zorunda kaldi. Gelinlik alisverisinde cocuk ayiptir söylemesi mal gibi ortada kaldi. bu durum nereye gitseler vardi cünkü tek kelime türkce bilmyor. Sadece kiz tarafi da degil erkek tarafinin da kendine has adetleri var. onlara göre normal olsada bize göre cok farkli. bir cok sorun cikti. hem kizin ailesi anliyamadi kizda sevdiginden her türlü seye tamam dedi. dügün türkiyede oldu diye bir sürü tantana cikti. bu sefer lübnandaki akrabalar kirildi. simdi onlarin adetlerine göre yasiyorlar mecburen. Tabiki bunlar en ufak sorunlar. burada yazamiyacagim daha bir cok sorun cikti.
Benden sana tavsiye canim benim. Cok zor. Özellikle yarin birgün evlat yetistireceginiz zaman yetistirmek cok büyük sorun olucak. O ayri düsünecek sen ayri. aileler apayri. Aksam yemegine bir kuru fasülye yaptigni düsün? Damak tadiniz bile ayni degil. Erkegin kalbine giden yol midesinden gecer. türk yemeklerinde annemize yetismeye calisirken sen onlarin yemeklerini ne derece yapabileceksin ki? ki söyle bir gercekte var, savas görmüs insanlar. Daha ski bir hayattan geliyorlar. Bu zamanda iki ayri sehirden gelen türk bile ayni düsünceyi paylasamazken (ki ikiside türk müslüman) sen cok sorun cekersin. Ve korkarim bu sorunlar bir süre sonra evliliginize yansir. Karar senin ama bence anne babanin düsüncesinde vardir bir hayir. Evlatlarinin iyi aileye gitmelerini mutlu olmasini istemezler mi? Yuva yikmak icin demiyorum bunlari sadece düsüncelerim gördüklerim, tabiki karar senin :) cok seviyorum o dogru kisi diyorsan sonuna kadar git. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Tesekkur ederim canim cevaplarin icin. Hani ben hic bir sekilde zor olmaz demiyorum tabi, illaki olacaktir. Ve dedigin gibi yan komsunla bile bambaska olabiliyorsun. Hayirlisi o zaman, bu isler tamamen kader ve kismet.
Sana da insAllah en hayirlisi eger bekarsan, eger evliysen bol mululuklar :)
Cevap
3Cevap
Benim babam turk ve sonra bosandilar ben aradayim ve kime nasil adatasion olacam bilmiyorum cok zor
ben yabancı damatım soru ne?
Merhaba,
Benim adayim Suriye asilli Londra'da yasiyor. Ailesi Suriye'de. Merak ettigim; biz Ingilizce cok rahat anlasiyoruz ama ailelerin ortak dili yok. Dinler ayni tabiki.
Siz tecrubelerinize dayanarak, ne soyleyebilirsiniz? En zor taraflari neydi, en iyi taraflari neydi?
şimdi ben türküm eşimde türk ama ben müslüman deilim eşim müslüman yani ben işi nasıl kolaylaştırdım şöyle benim müslüman olmadıgımı eşim ve kardeşimden başka bilen yok)) ailem müslüman eşimin ailesi müslüman yuvarlanıp gidiyorum))
Zordur elbette. Bizim dinimize göre mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar