Güzel Kardeşim ilk önce Ayetin başını bilmek gerekir ve neden indirildiğini de bilmek gerekir. Ayetin ortasından devam edersen olmaz...
Medine döneminde indirilen Münafikun Suresi, toplamda 11 ayet-i kerimden oluşmaktadır. Münafikun Suresi, iman ettikleri halde putperestliğe devam eden, kendini Müslümanmış gibi Müslümanları kandırmaya çalışan münafıklara karşı Müslümanları uyanık olması için gönderilmiştir.
Türkçe Meâli
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
1. (Ey Muhammed!) Münafıklar sana geldiklerinde, "Senin, elbette Allah'ın peygamberi olduğuna şahitlik ederiz" derler. Allah senin, elbette kendisinin peygamberi olduğunu biliyor. (Fakat) Allah, o münafıkların hiç şüphesiz yalancılar olduklarına elbette şahitlik eder.
2. Yeminlerini kalkan yaptılar da insanları Allah'ın yolundan çevirdiler. Gerçekten onların yaptıkları şey ne kötüdür!
3. Bu, onların önce iman edip sonra inkâr etmeleri, bu yüzden de kalplerine mühür vurulması sebebiyledir. Artık onlar anlamazlar.
4. Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider. Konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin. Onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler. Her kuvvetli sesi kendi aleyhlerine sanırlar. Onlar düşmandır, onlardan sakın! Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan) çevriliyorlar!
5. O münafıklara, "Gelin, Allah'ın Resûlü sizin için bağışlama dilesin" denildiği zaman başlarını çevirirler ve sen onların büyüklük taslayarak uzaklaştıklarını görürsün.
6. Onlara bağışlama dilesen de, dilemesen de onlar için birdir. Allah, onları asla bağışlamayacaktır. Çünkü Allah, fasıklar topluluğunu doğru yola iletmez.
7. Onlar, "Allah Resûlü'nün yanında bulunanlara (muhacirlere) bir şey vermeyin ki dağılıp gitsinler" diyenlerdir. Hâlbuki göklerin ve yerin hazineleri Allah'ındır. Fakat münafıklar (bunu) anlamazlar.
8. Onlar, "Andolsun, eğer Medine'ye dönersek, üstün olan, zayıf olanı oradan mutlaka çıkaracaktır" diyorlardı. Hâlbuki asıl üstünlük, ancak Allah'ın, Peygamberinin ve mü'minlerindir. Fakat münafıklar (bunu) bilmezler.(1)
(1) Bir sefer sırasında Ensardan bir şahıs ile Muhacirlerden birisi su yüzünden kavga etmiş ve Ensardan olan yaralanmıştı. Olaydan haberdar olan münafıkların lideri Abdullah b. Ubeyy, Muhacirlere yardım edilmemesini istemiş ve "Medine'ye dönersek üstün olan aşağı olanı oradan çıkaracak" demişti. 7. ve 8. âyetler bu olaya işaret etmektedir.
9. Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah'ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.
10. Herhangi birinize ölüm gelip de, "Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!" demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın.
11. Allah, eceli geldiğinde hiçbir kimseyi asla ertelemez. Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır.
Zaten ayetler de çoğu şey böyle geçiyor. Mesela Fatiha suresi. Sen ölülere okuyorsun mezarlığa gidip ama anlamı Allah'a övgü. Mezardaki adam ile Fatihanın her hangi bir bağlantısı yok yani. Öte yandan bazı ayetler de biz der mesela ben demez. Biz yarattık biz yaptık gibi. Ben yarattım ben yaptım demez. O yüzden çevirirken ya yanlış çevirildi ya da Allah'ın varlığını vurgulamak için bilerek yazıldı.
Benimde öyle. Dua duadır. İllaki neden arapça olsun. Mesela cuma namazlarında hoca başlar işte Allah'ım sen bizi milletimizi felaketlerden belalardan koru bize sağlık sıhhat ver falan filan sayar. Madem Türkçe bilmiyor arapça okusunlar onları da. O şekilde yalvarıyorsun sonun da amin diyorsun. Değişik şeyler. Bazı şeylere bende inanmıyorum.
Tanrı bazı yerlerde kendini 3. kişi olarak ithaf edebiliyor anlatımı güçlendirmek için. Mesela annen çamaşırları ser dedi. Sende "Sarımınlaciverti bulaşıklarıda yıkasın, Sarımınlaciverti yerleri de silsin, Sarımınlaciverti çamaşırları da sersin iyi valla" diyerek olayı anlatman gibi.
Allah Kuran'da kendinden Allah olarak bahseder. Biz der asla ben demez. Nedenini bilmiyorum, benliğin ve bencilliğin Allah katında hoş karşılanmaması olabilir nedeni.
Allah beddua etmez Allaha yapacağını dile getiriyor insanlar görmemek için kör numarası yapıyor ama o gün geldiğinde Allah'a "bana bir şans ver" diye yalvaracaklar
Sıradan bir internet sitesi ayrıca bizene diyanetten mk önemli olan Kuran'da ne yazdığı çocuk musun nesin internetten okuduğun şeylere inanacağını aç kuranı oku doğrusunu görürsün zaten mk mlı