Ebu-Hüreyre rivayet etti ki ‘Rasulullah şöyle buyurdu: صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا، قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ، وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلَاتٌ مَائِلَاتٌ، رُءُوسُهُنَّ كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ، لَا يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ، وَلَا يَجِدْنَ رِيحَهَا، وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا “Ateş ehlinden affedilmeyecek iki sınıf insan vardır. Bunlardan bir sınıf, ellerinde sığır kuyruğu gibi kamçılar olup insanlara vuranlardır. Diğer sınıf ise (günaha) meyleden ve meylettiren giyinik çıplak kadınlardır. (Bu kadınların) kafaları eğilmiş Horasan kırma develerin (bukht) hörgüçleri gibidir. Ve muhakkak ki bunlar şu kadar ve şu kadar mesafeden dahi Cennetin kokusunu alamayacaklar.”’
Müslüman bir bayana Örtünmek ALLAHın emridir ve hakkıyla Örtünmek gerekir baş örtüsü yetmiyor dar elbise giymemek tahrik edici hal hareket konuşmalardan uzak durmak gerek... örtünmeyenlere gelecek olursak müslüman değilsiniz demiyorum ama üzülerek söylemeliyim ki günahlarsınız ALLAH hidayet etsin diyorum... Haksız olduğumu düşünen varmı?
Şık, güzel ve kapalı olunca neden hemen bunun Allah rızası için olmadığını düşünüyorsunuz? Gayet güzel ve hoşlar. Herkes için söylemiyorum pantolonun üzerine dizlerine kadar uzun birşey giydiği surece çok dine aykırı birşey olduğunu da dusunmuyorum. O kadarını bile yapabilmek kolay değil. Dis gorunusle yargılamak yerine tanımaya ve kalbini gormeye çalışsan çoğu şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaksin. Ki sen çok takva sahibiysen burda ne işin var fetva verme yeri burası değil cok dini bütün muhterem ks üyesi..
Ben ALLAH Resulü kainatın efendisi olan Peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem'in hadisini paylaştım buna rağmen bu düşüncede iseniz sizin sorununuz...
İffetli bir müslüman bayan nasıl olunur bir araştırın isterseniz hemen kendinize fetva vermeden önce ki ben kendimi de daha evvel eleştirmiş bir insanım dört dörtlük olduğumu da iddia etmiyorum...
Bende onu diyorum işte elbet iyi niyetinle paylaştın ona lafım yok. Ama ben şu dusuncedeyim " kimse dört dörtlük musluman değilse kimsenin muslumanligini eleştiremez " bu saatte ks de dolaşarak bunlar süslüman bunlar böyle tarzı eleştirilsel bir yaklaşım yapamaz çünkü kimse günahsiz değil. Sadece sizden farklı günahlar işliyor diye kimseyi kinamayin, günahindan haberin olur tovbesinden olmaz. Herkes Allaha hesabını verir kula değil o yüzden kimsenin tesetturune, yaşam tarzına karışma. Yanlış anlama sadece bunun kimsenin haddine olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Gunahsa cezasını sen cekmeyeceksin.
Sizin günahınızın bedelini ben çekmeyeceğim gibi sizde benim günahımın bedelini çekmeyeceksiniz ama bilgilendirmemek te günahtır bilgiyi paylaşamamak ta bildiğin ile amel etmemek te...
Dini bilgilendirme platformu diye birşey yoktur heryer dini bilgilendirme platformudur gerekirse meyhaneye de gider dostluk edinir oradaki insanları kazanmaya çalışırım vesselam...
Valla bazı kapalı bayanların giydiği giysileri ben açık halimle ömür boyu giymemişim. Bide Türkiye'de moda baş kapalı dinle Alakası yok hayatının. Kapalılıkta sadece kafasında. Vücudun açık giyinenlerle farkı Yok. En fazla da neye şaşırırım biliyor musun? Yüzlerinde o kadar makiyaj bulunduran ve tırnaklarına oje süren bayanlar nasıl günde 5 vakit abdest alıp, namaz kılıyorlar? 5 kez yüzlerini yıkayıp yeniden makiyaj mı sürüyorlar? Hayır. Demek ki, namaz kaçıyor, ya da abdestsiz namaz kılıyorlar. Bide başlarında deve örgü örtü, vücut dar pantalon o kadar yapmacık görüntüleri var ki? Ne bilim bence Ya açık olacan, ya da kapanıyorsan Ayetlere uygun kapanacan. Bu yolun ortası Yok
Ne gibi problem? Yani burada benim şehirde kışın her kes anti depresyon içer, ben içmem çünki gerek olmuyor, hemen çöken bir insan değilim. Bilmiyorum ki, ne gibi problem ola bilir acaba?
Herkee ne yapıyorsa kendine yapıyor kapalı veya açık fark etmez hele. Kimin ne giydiği nasıl kapandıgı konusunda yorum yapılmaması lazım ki bu soru da rencide edici bir soru bence böyle sorular paylaşılmamalı