Ev arkadaşlarım ile anlaşamıyorum, evden çıkacağım süreç nasıl olmalı?

öğrenci evinde kalıyordum 2 arkadaşımla beraber ama bir süredir aramızda ciddi problemler var. Aslında olay ben ve ev arkadaşlarımdan biri arasında yaşanan kişisel bir olaydı ama bunun sonucunda diğeri bana daha çok tavır aldı. tamam saygı duyuyorum buna konuşmak istemeyebilirsin ya da hayatında yer almamı istemeyebilirsin ama aynı evi paylaşıyorsak bir şeylere dikkat edilmeli. her neyse bazı davranışlar psikolojik zorbalığa dönmeye başlayınca ben kendimi tamamen kapattım ve bazı hareketler sonucu evden erkenden çıkmaya karar verdim. evin içerisinde kesinlikle kimse sigara içmeyecek diye anlaşmamıza rağmen evin sürekli dumanaltı olması (içenler eve getirdikleri arkadaş grupları) ya da fatura için kendi payımı atmama rağmen ödenmeyip eve uyarı gelmesi. sözleşmemizin bitmesine bir ay kalmış ben bu ayı da ödeyip çıkmak istediğimi söyledim ama kiranın kalanı nasıl olmalı bilmiyorum ailelerine göre caysam bile ödemek zorundayım cayma bedelinden kaynaklı ayrıca depozitomu da almamalıyım bana göre kalan iki ay beni ilgilendirmez olay ev sahibine gitmeden kirayı ikisi halletsin sene sonunda da ev sahibi depozitoyu verirse kendi payımı almalıyım. yani kafam karışık ve nasıl bir süreç olmalı emin değilim, ne yapmalıyım?

Ev arkadaşlarım ile anlaşamıyorum, evden çıkacağım süreç nasıl olmalı?