İnternet & Teknoloji konusunda 3b cevap paylaştı. İşe Yarabilecek Ama Tehlikeli Yöntem: Saç kurutma makinesini -yakın tutmadan- telefonunuzun kurumasını sağlayabilirsiniz. Oldukça eski olan bu yöntem işe yarabilir fakat telefonunuza sıcaklıktan dolayı zarar verme ihtimalini unutmayın. Sıcaklık yerine belki saç kurutma makinenizin soğuk olanı işinize yarabilir. Ama bunu asla önermiyoruz çünkü cihazın teknik parçalarına zarar veriyor. ( Pil gibi tehlikeli parçalara dokunmak yok!)
Bazı kaynakların yazdığına göre telefonu pirinç içerisine gömmek işe yarıyor. Pirinç'in nem çekme özelliği telefonunuzu kurutabilir. Bu işlemi bir kavanoza pirinç doldurup içine telefonunuzu koyarak yapabilirsiniz. 2-3 gün pirinç içerisinde telefonunuzu bırakın. Cihazın kuruduğundan emin olmanız gerekiyor.
Bu aşamalardan sonra telefonunuzu açmayı deneyebilirsiniz. Fakat telefonunuz hiç açılmıyorsa büyük ihtimal içerisindeki parçalar zarar görmüştür. Farklı bir batarya takmayı deneyin ancak tekrar açılmazsa teknik servise götürmelisiniz. Eğer açılıp ekranda belirsiz bazı şeyler çıkıyorsa telefonunuzun ekranı zarar görmüştür. Yine işiniz teknik servisle ilgili. Yalnız telefonunuzun garantisi varsa bazı sorunlar yaşamamaya dikkat edin.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- https://youtu.be/VCQHXyPpny8
bu videoda anlatiliyo
12 Yorumla
+1 yılÖnemli olan suya düştükten sonra en kısa zamanda bataryayı çıkarıp tamire götürmek. Garantiye falan vermeyin garantiye gidip gelene kadar içdeki su oksitlenme yapar.
Şurada güzel tavsiyeler var: Telefonum suya düştü, ne yapabilirim?23 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef arka kapağı açılmıyor.. Pilini çıkartamıyorum
- +1 yıl
İphonesa eğer bende tuvalete düşürdüm hemen bilen bir tamirciye götür 2 güne sapasağlam elinde
arkadasimin iphone 5s i yeniydi ve suya dusmustu 1 hafta kullanamadi oylece durdu ici kuruduktan sonra kullandi tekrar sorun olmadi. pirinc icine koymakta yararli bikac gun bekle kuruyunca kullanirsin bozma moralini
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim verdiğin moral için :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
En büyük hatayı yapmışın. Telefon suya düştüğünde kurutma makinesi ile kurutulmaz. Çünkü kurutma makinesi suyu ittirdiği için suyun diğer yerlere gitmesini sağlar ve diğer parçaların da bozulmasına sebep olur. Apple sıvı teması olmuş cihazları kabul etmiyor.
02 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 11,8b cevap paylaştı. Pilini sök, kurula dışını ve pirincin içine sokup p. tesi günü telefon tamircilerini ziyaret et. Ben de yaşadım bunu. Deniz suyu olduğu için iflah etmedi. Şimdiki aklım olsa önce tuzsuz normal suda bekletirdim pilini söküp ki tuzu iyice gitsin. Sonra da pirince yatırır ve acele etmeden en az 1 hafta tutardım orada.
02 Yorumlatelefoncuya götürücem pirinç olmuyor
İnternet & Teknoloji konusunda 8,4b cevap paylaştı. Telefonu acmaya calistigin icin muhtemelen kurtarilamaz.. acmaya cslismasaydin iyiydi.. telefoncuya gotur.. icini acip kurutuyorlar ve kurtarmaya calisiyorlar.. pirinc, cihazin icine kacmis suyu cekemez.. zaten anakarta buladmis olan su onemli.. cikar o telefonun bataryasini.. yapman gerrken ilk sey buydu.. bataryayi cikarip hemrn , trlefoncuya goturmrk..
00 YorumlaCep telefonu teknisyeni olarak söyliyeyim şu an çalıştırma kurutmada anakarta kadar sökebiliyosan sök ki kolaydır samsunglarda 3 5 vida ile açarsın kolayca daha sonra anakart üzerindeki tüm parçaları çıkart kamera, sensör vs. saf anakart kalsın sadece bunu bulaşık sabunu ile yıka durula ve peçeteyle kurulayıp 1 gün boyunca beklet bu arada ekranı pirince koyabilirsin tabi ekranın düzelmeme ihtimali var daha sonrasında geri toplayabilirsen toplayıp dene
00 Yorumlageçmiş olsun telefonunuzu bir kabın içerisine pirinç doldurun telefonu içerisine sokun 1 gün bekletin ne kadar bekletirseniz o kadar iyi saç kurutmaya tutmayın sakın telefonunuz kafayı yer bir süre sonra söylüyeyim zıt kutuplar çarpışınca ters teper bozulur telefonunuz suyunu çekmesi için en mantıklı pirinç içerisine telefonu sokup bir süre bekletmektir...(>‿◠)✌(>‿◠)✌
02 Yorumla
Gizli SoranKoydum fayda etmedi
İnternet & Teknoloji konusunda 651 cevap paylaştı. Bu soruyu soran kışıyle ırtıbata geç bence, fazla bekletmeden sende aynı şekılde bı tamırcıye götür, onlar halletsın, geçmış olsun umarım duzelır telefonun...
www.kizlarsoruyor.com/.../q5866571-telefonum-suya-dustu-yardim00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 894 cevap paylaştı. Sıcak olan bir yere koy içindeki malzemeleri çıkar
13 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef açılmıyor telefonum.. Sony xperia z1 kapağı açılmıyor
Soran+1 yılUmarım.. Teşekkür ederim, o kadar para verdikten sonra bir kaç gün geçince böyle birşeyin olması berbat bir duygu üstelik su geçirmez telefon damgası ile satıyorlar sırf kargo içinde oluşan bir eziklik yüzünden garantisi kapsamdışı olmuş öyle dedi bir telefoncu tanıdığım düştüğünde ne yapmam için sorduğumda, oda pek birşey yapamazsın anakartına kadar ıslandıysa dediğinden dolayı biraz üzüldüm..
Elektronik devreler suya temas ettiğinde bizim gözle göremediğimiz bileşim parçaları yanar zarar görür çeşitli yöntemlerle uğraşarak kurtarmaya çalışsak da işe yaramaz kısa vadede belki telefon açılır ama ilerde sorunlar çıkarması muhtemeldir pirinç alternatif gibi görünse de gerçek bilim anlattığım gibidir geçmiş olsun
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılkomik ama doğrudur arkadaşlar pirinci içersinde 12 ile 24 saat arası yatırırsan işe yarayabilir bataryayı tabiki cihazdan sökmeyi unutma ve iyice pirincin içine gömülü bırak ve beklet bir çok denenip sonuç alınmış yöntem
00 Yorumla
+1 yılEn başta Pirince koyacaktın ama yinede, sen herseyini çıkar. Telefon sarj ve kulaklık giriş kısımları vs. Kulak çöpü ile ulaşabildigince temizle kurula. Sonra pirince koy beklet birgün. Düzelmezse götür telefoncuya.
00 Yorumla
+1 yıleee saf kızım benim o telefon elektrik ile çalışmıyor mu ıslanan telefonu niye açmaya çalışırsın ki büyük ihtimal kısa devre yapıp içindeki parçaları bozdu en başında kapatıp pirinç içine atacaktın ki kısa devre yapmasın
04 Yorumla
Gizli SoranCidden ağlıcam. Çalışır görünce bir şey olmadı sandım. Ne kadar isterler tamir için
o an çalışır zaten kısa devre yapana kadar çalışmaya devam eder :D neyin bozulduğu önemli sıvı teması olduğu için neresinin bozulduğu kestirilemez bakmadan incelemeden. 20-30 lirayada kurtulabilirsin telefonu çöpe at da diyebilirler
Gizli SoranTelefon emanetti bende asla çöp yapamam of napıcam cidden
keşke en basında direk kapatsaydın en mantıklı hareket o çünkü. bir iki gün piriçte beklet sonra aç açılmaz ise telefoncuya götür anlat durumu onlar baksınlar sana fiyat söylerler
+1 yılBuyur kardeş
https://i.hizliresim.com/lWaEdX.gif
Limonda attım icine00 YorumlaAcmiycaktin hic sac kurutma makinesi cok sicak uflemeden yap sikinti yaratir en mantiklisi 3 4 gun pirincin icinde bekletmekti suya dustugu gibi parcalarina ayirip
00 Yorumla
+1 yılarka kapağı çıkar bataryayı çıkar güneş koy saç kurutma makinasıyla hava tut bunlar işe yara telefonu 1 kaç saat kendi haline bırak eğer tuzlu suya düşmediyse bir sıkıntı olmaz zaten =D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTelefoncuya gotur sakin acma telefonu benim tel de girmisti acmaya calistim gitti hic elleme hicbisi yapma oylece telefoncuya gotur sabaha kadar da youtube da oha diyorum diye bir kanal var tel i pirince koyuyolar tam hatirlamiyorumvonu izle sabaha kadar dursun sonra telefoncuya gotur sakin acma ama telefon gider ici yanar
02 Yorumla- +1 yıl
Tamam açmicam açılmıyor zaten denedim şarjda olmuyor dedim boku yedim telefon da yeni zaten bir de pirinçde deneyelim bakalım yarına kadar olmazsa go telefoncu
Cevap sahibi+1 yılÖyle yap ama video ya bak oyle sabah ilk iş tel ciye gotur ama sakin acmaya calisma bir bataryayi cikartip kurulayabilirisn ama açma
Saf alkolün içine telefonu koyup alıyorlarmış sonra bir süre bırakıp alkolün uçmasını bekliyorlar imiş alkol beraberinde su varsa onuda uçuruyor imiş ben böyle duymuştum
00 Yorumlabir Kaba prinç koy hemen yap yine alır hoporlerde ufacık bir parça bezgibi minik kapçık oluyo orası ıslanmıştır prinç Çeker
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıltelefonun açıldığına şükür et Ben olsam babamı tanımam sim kart neymiş.
bekle bir gün çıkart yarın tak tanıştır tekrar01 Yorumla düşer düşmez pirincin içine atacaktın faydası oluyor ama sen gecikmişin biraz istersin yinede dene bikaç saat dursun pirinç içinde
10 YorumlaBak fönle telefonu o zaman hemen sonra işte ıkı gün hiç girme batarya ayrı bir yerde olsun açılırsa senindir açılmazsa senin olmayacak o
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkarır çıkarmaz pirinç içerisine gömseydin kururdu ama komple düştüyse ve bu dediğimi yapmadıysan başta hoparlör olmak üzere anakartda zarar görecektir.
08 Yorumla- +1 yıl
Saç kurutma makinesini sakın kullanmayın su değmiş bütün bölgeleri yakarsınız.
Gizli Soran+1 yılKomple dustu bir surede kaldi suda pirincede koydum duzelmedi
- +1 yıl
Eğer telefonun kapaklarını/bataryasını vs çıkarmadan koyduysan büyük olsasılıkla bu yüzden işe yaramamıştır.
Eğer şu an telefon çalışmıyorsa geçmiş olsun. Garanti dışı kaldı cihazın.
Ancak çalışıyorsa bütün parçalarını sök tamamen pirincin içine koy. Öte yandan zaman geçtikce cihaz içindeki su iyice donanımlara girecektir ve orda kuruyacaktır. Ve mutlu son.. telefon pert olacaktır.
Gizli Soran+1 yılDuseli baya oldu bataryasida tellerle bagli cikmiyo kolay kolay pilini degistirmeyi duaunuyorum artik
- +1 yıl
Garantisi varsa garantiye gönder. Muhtemelen ücret karşılığında yapacaklardır..
Normal bir telefoncu cihazına dokunursa veya kapağını açarsa cihazın tamamen garanti dışı kalır.
Eğer garantisi yoksa, dediğini yapabilirsin.
Gizli Soran+1 yılGonderdim 900 liralik telefona 600 lira istediler onu vermem yenisini alirim daha iyi
- +1 yıl
O zaman son tavsiyem; eğer durumun varsa yeni bir telefon al.
Çünkü orjinal parça 1 kere değiştikten sonra eskisi gibi olmaz, zaman zaman arıza verir.
Tabi yinede tercih senin. Geçmiş olsun.
Gizli Soran+1 yılAnladim saol
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet bir kaseye pirinc koy telefonun bataryasini cikart arka kapaginida cikart pirincle telefonun her yerini kapat gorunmesin 1 gun falan dursun bu sekilde sonra bak calismiyorsa telefoncuya gotur. Ama duzelir pirincle bende ayni hatayi yapmistim
00 Yorumla
+1 yılpirincin icine koy duzelir umarim. benim de bir arkadasim dusurmustu ve pirince koymustu. duzeldi diye hatirliyorum
00 Yorumla
+1 yılBataryayı çıkart cihazı açmaya çalışman hata olmuş önce fön makinesiyle batarya kısmından sıcak hava tut sonra pirince koy
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÖyle yaptım
- +1 yıl
24 saat beklemen gerekiyor biliyorsun
Gizli Soran+1 yılTelefon gitmiş galiba. Çünkü önce çalışıp sonradan açılmadı daha. Direk pirince atmadım kapanınca attım düzelme umudu var mı sence
- +1 yıl
Var yalnız bu durumda ilk kısa devre yapacak parçası güç entegresi olur çalışmaz servise gönderirsen anakart değişimi olur işin içinden çıkamazsan yardımcı olurum.
- İnternet & Teknoloji konusunda 10,1b cevap paylaştı.
u +1 yılYenısını verıyorlar dıye duymustum ustune fark alarak
00 Yorumla Ganati suyu karşılamıyor. Keşke kurutma makinasını tutmasaydın.
01 YorumlaHiç açmayacaktın
Telefonu direk kapatıp pirince yatırman gerekirdi016 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılPirince yatır içindeki nemi alır. Ekran renkleri değişik ise fön makinesi cihaza zarar vermiştir
00 Yorumla - İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılPirincin içine gömün 48 saat bekletin kesinlikle kullanmayin bataryayi çıkarın
00 Yorumla
+1 yılAçmıycaktım hiç direk kurumaya bırakacaktın açınca daha çok su içerlere girer
00 Yorumla
+1 yılOnce bataryayi cikar sac kurutma makinasıyla kurut sonra princhava almayacak kavanoz olabilir gom icine91 gün beklet
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılTelefonu pirince at ağzını kapa 48 beklesin. İçindeki nemi alır pirinç.
00 Yorumla sudan çıkardıysan artık zor düzelmesi, hele açıksa düştüğünde düşük ihtimal, suda tutsaydın sabaha kadar şansın daha çoktu :)
02 Yorumla
Gizli SoranTelefon kapaliydi düştüğünde
- İnternet & Teknoloji konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHemen arka kapağı aç pilini çıkar saç kurutma makinası ile kurut..
00 Yorumla Bir kaba pirinç koy telefonu ve bataryayi ayri ayri onun icine göm 2 gün dursun calisir
00 Yorumla
+1 yılbataryayı çıkart hemen, pirinç dolu bir çoşete at
01 Yorumla
Gizli SoranBatarya kolay sokulmuyor tellerle bagli
+1 yılpirinç içine koyup 1 gün bekleyince hiçbişey kalmaz diyorlar dene istersen
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,7b cevap paylaştı. pili çıkar
rüzgarlı bir yere koy
sonra pirince koy
iyice kuruduktan sonra 2 3 gün
sonra çalıştır00 Yorumla
+1 yıldün düşürüp bugün kuruduktan sonra dahi açılmıyorsa zaten gitmiş demektir..
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKurutmadim
- +1 yıl
yok yani kendiliginden kuruduktan sonra baktıgında dahi açılmıyorsa yapacagın bişey yok anlamında söylemiştim.. ilk düştügü zaman hızlıca batarya çıkarıp pirince koyma gibi taktikler işe yarayabilir ama bu kadar zaman sonrasında herhangi bir işlem işe yaramaz..
+1 yılGusül almış oldu. Hemen kapatıp pili çıkarman iyice kurulayip pirinç dolu kapta bekletmen lazımdı. Geçmiş olsun. Servis yolu göründü.
11 Yorumla- +1 yıl
:s koycam pirince şimdi
sana kimyasal olanı söylüyorum tülbent varya analarımız kullanıyor ona sar telefonu sonra bildigimiz bebek bezinin içine koy. dursun 1 gün içindeki nemi suyu çeksin bebek bezi :)
00 YorumlaFön makinesi ile kurutmayı dene düzelmezse pirinç onda da olmadı tek çare telefon tamircisi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpirinci bir kavanoza koy telefonu içine göm kavanozun ağzını sıkıca kapat 3-4 gün beklet, kardeşimin Iphone nu böyle düzelttik telefon hiç açılmıyordu.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 2,3b cevap paylaştı. Dolaptan su alıyor ve 1 bardak içiyorsun soğuk soğuk 🙄
00 YorumlaSaç kurutma makinasını asla kullanma telefonu pirince koy 48 saat bekle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılonları yapmayacaktın ya bişeye pirinç koyacaktın pirince gömecektin nemini cekecekti 2 gün falan sonra acacaktın gitti telefon
00 YorumlaAnnenin tam kafana isabet ettiriceği terliği beklemelisin , Başka çaren yok.
00 Yorumla
+1 yılBirdaha saç kurutma şakın ama şakın tutma kavanozun içine pirinç doldur telefonu kapalı bir vaziyette 24 saat beklet birşey kalmaz
09 Yorumla- +1 yıl
Kavonoz mevzusunu yap 1 saat kadar birşey olmaz
- +1 yıl
Telefonu kapat sim kalsın içinde pirinç dolu kavonoza koy kavonozu kapat hava almasın
- +1 yıl
Dediğimi yap düzelince düzeldi diye yazarsın 😹
- +1 yıl
İyi bakalım kolay gelsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemen prinçe yatır 😄 Suyunu çeker ama sen gene bir servise götür derim 😊
11 Yorumla
Cevap sahibiO zaman direk servise yapacak başka bir şey yok :/
H2SO4 SÜLFÜRİK ASİT
Ona azıcık yaklaştırırsan telefon eskisi gibi olur ama nerden bulurum onu dicen
Ziraicilere veterinerlere veya kimya sanayisi varsa alabilirsin pirinçten daha etkilidir !!!00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 23,2b cevap paylaştı. Telefona pirinç işlemez. Çare servis, suya düşünce ölüyor
01 Yorumla
Gizli SoranTahmini ne kadar isterler fikrin var mı
- İnternet & Teknoloji konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbende telefon sektöründen yaziorum sana evet 2-3 gün hic acma pirince birak
00 Yorumla Şu pirincin içnide yatırma olayına hep gülmüşümdür acaba ciddilermi hiç denemedim
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 343 cevap paylaştı. Pirince yatır. Ama önce kurut iyice. 1 2 gün Bekle sonra açmayı dene olmazsa şarja tak, yine olmazsa pc ye tak
00 Yorumlaya bisey olmaz bendede lg var saç kurutma makinası ile kurut kullan en fazla mikrafonu bozulur ;))
00 Yorumla
+1 yılbir kavanoz pirincin icine bas... sackurutma makinasi yanlis tedavi
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 11,3b cevap paylaştı.
+1 yılPirinçte beklet niye açıyon devreleri yakarsın kurusun iyice
02 Yorumla- +1 yıl
sarja taktım birde :D olmuyorda pzrtesi telefoncuya gidicem bakalım
- +1 yıl
Ohhh afferim sana 😄😄😄
+1 yılPirincin icinde bekletiyolar bir gece nemi emiyomus
02 YorumlaEvet ama batarya şişmedi telefon açılmıyor şarj olmuyor
Oyle biliyorim dene istersen
Pirinç alacak kadar paranmı yok git al koy içine 3 gün dursun
02 Yorumla
Gizli SoranYa sence dert para mi annemin haberi yok diyorum anlasilmiycak bisey söylediğimi sanmıyorum
- Devamını Gör (98)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat