tüm arkadaşlarımda yazılım tercih ediyor
kararsız kaldım
istediğim yolda yürümek ...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fikir edinmek için Kariyer.net'e girip birkaç anahtar kelime aratabilirsin. Piyasada Java iyi iş yapıyor diye biliyorum.
Yazılım / donanım konusuna gelince, artık donanımlar standartlaşmaya başlıyor. Türkiye'nin bilişim devi olarak geçinen bir firmanın sistem salonlarını gezersen eğer artık %80-90 linux sunucuların çalıştığını görebilirsin. Fakat bu sunucunların hepsi, üzerilerindeki farklı yazılımlar ile çok farklı uygulamalar olarak çalışıyor. IP protokolü sayesinde tüm telekomünikasyon sektörü bu yöne kaymış durumda.
Gelecekte donanımların daha da standartlaşıp kapalı birer kutu haline geleceği, üzerindeki yazılımlar ile şekillendirileceklerine inanıyorum.
Ayrıca donanım demek, çok daha yüksek sermaye demek. O yüzden Türkiye'de yok denecek kadar hiç. Sadece askeri alanda çalışan firmalarda donanım tasarımı yapılıyor. Biraz da beyaz eşya üreticileri belki.
ordan bir kaç teklif geldi ama gitmedim
bilmiyorum çok fırsatları tepiyorum
sevdiğim işte çalışmak istiyorum
çok mu zor
Sevdiğin işin tanımı ne peki? Plaza insanı olmak mı yoksa küçük bir ofiste çalışmak mı?
araştırma merkezi
arkadaşım donanım derken,gömülü sistemler mi?
mesela gps ile araçları takip etmek daha çok donanım az yazılım var.
donanım kastın,gömülü sistemler mi(embedded systems) bunun önü açık evet türkiye de zor.
savunma sanayii,medikal sanayii,mobile daha çok kullanıyor.
ama savunma sanayii gelişiyor araştırma yapmanı isterim.
burada Linux OS ve Kernel yapılarını iyi bilmen yetiyor yazılım için.
yazılıma gelince,zor sektör.stres ve sürekli araştırma istiyor.
Bende yazılım sektöründeyim ama daha Data Analist olarak çalışıyorum.
Bir telekom şirketindeyim.
Yazılım kaynak çok,sürekli geliştirme istiyor...
kesinlikle embeed tek hayalim aşıgım hatta
yada robot teknolojisi mekanik + yazılım + donanım
biz türkler öyle olmuyor işte arkadaşım.
burada çiziliyor örnek çalışma oluşturuluyor.
sonra seri üretim için başka ülkeler.
robot+mekanik+yazılım+donanım böyle bir denklem yok :)
öyle hopp deyince olmuyor ...
mühendislik eğitimi,OS lari tanıman lazım.
iç güdüsel gitme bence...
OS ları kullan,mesela bilgisayarlar nasıl karar veriyor.
böyle başla...
ya işte çok seviyorum
yurtdışına açıl (!) diyorsun öyle mi
çok seviyorsan demek herşeyine katlanacak sın.
O zaman devrelerden başla...
16F84 devresi ile çalışmaya başla.
onu tanı,
sonra git bi tane DVD player ona Linux Em yükle.
Uydulara Linux yükle.
sonra artık robot için karar verme süreçleri için
Bulanık Mantık,Yapay Sinir ağları. sonra OpenCV görüntü kodlarımı
var mısın en 7-8 seneye...
Bulanık Mantık,Yapay Sinir ağları. sonra OpenCV dersleri aldık ama hiç hayal ettiğim gibi değildi
yazılım. o kadar hızlı büyüyor ki inanamazsın. bundan 5 sene önce hayal edemediğimiz şeyleri şu an yapıyoruz.
Cevap
24Cevap
server main frame gömülü sistemler falan kısaca donanım yapacaksan bilgisayar mühendisliği diploması olması lazım.
ama işin gerçekten iyi olabilirsen 10.000 dolar da alırsın tecrübe kazandıktan sonra. o seviyeye gelene kadar kafayı çizersin zaten.
kusura bakma ama o seviyede hiç kadın görmedim pek görebileceğimi de sanmıyorum:D
bilge adamda falan sistem uzmanlığı alırım donanımcı olurum diyorsan hiç uğraşma.
hatta bilge adam gibi şarlatanların kapısının önünden bile geçme.
yazılım seç derim.
Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinden mezun olmak üzere. 10.000+ kazanan kadın mühendisler tanıyorum.
ne yapayım jartiyer giyip kocama evde kırbaç mı atayım :))
benimde püskevitim olsun istiyorum
Donanım artık sadece çin ve uzakdoğuda yapılıyor. İleride kendi işini kurmak istesen VLSI yapan dükkan mı kuracaksın? En basitini kurmak 5-6 milyar dolar. Ama 3-4 kişilik bir yazılım firması kurmak çok kolay. Para eden yazılımlarla (java gibi) uğraşmak da önemli. Microsoft bazlı visual yazılımlar platforma bağlı olduğu için çok iyi değil.
evet tüm arkadaşlarım aynısını dedi bana
yabancı ülkeye gidemezmiyim peki ;)
En büyük arzumdu Yazılımcı olmak. Bir türlü nasip olmadı. O kapasitede vardı aslında ama gittik dış ticaretçi olduk. Bence Yazılıma yönelmelisin. Kendini geliştirmedikten sonra birşeyler üretmedikten sonra bir anlamı yok tabiki. O yüzden hedeflerin olmalı. Projelerin, fikirlerin olmalı. Başarılar şimdiden.
o oo denizde kum bende proje sağol ;)
yazılım. gerçekten bu işe kafa yorabilcekmisin kendine güveniyormusun. çünkü iyi yazılımcılar genelde yazılımı kariyer para falan için seçmezler. tamamen meraktan başlarlar. üniversite mezunu olmayıpta çok iyi programcı insanlar tanıyorum. gerçekten merakın varsa kafa patlatırım bişeyler yaratmak hoşuma gidiyor dersen olabilirsin. onun dışında network ile de ilgilenebilirsin. bu işin de önü açık.
eğer kafa yormayı seviyorsan kesinlikle yazılım derim. yazılım çok daha detaylı şirketiniz bile olmadan internet üzerinden yazlım ile ilgili işleri alabilirsiniz . geniş düşünürsek farklı sektörler için değişen koşullarda sürekli yenilik gerekiyor bu yüzden yazılım ihtiyacıda gerekiyr. karar senin :)
Türkiye'de yazılımın, ama dünya geneline bakarsak donanımın önü açıktır bence. Yazılımı yazan çok adam bulunacak ilerde ama donanım için aynı şeyin geçerli olabileceğini en azından şimdilik tahmin etmek zor.
Yazılım bacasız fabrikadır. Üretir durursun durmadan. Yazılımdan vazgecme. Donanım resmen amelelik. Sürekli birşey taşır durursun donanımı salla.
Yahu arkadaşım Türkiye'de hangi yazılım ne iş yapıyor bana bir söylesenize? Donanımın önü çok daha açıktır.
emin ol donanım sektörü çok büyük patlak vericek elemana aç bi meslek istediğin yolda yürürsün hatta basamakları 2şer 2şer atlarsın şeker
ya hayalim o aslında otomasyon istiyorum
mekatronikte olabilir
meketrnoik daha yeni bi bölüm kaç senelik 6 elemana doyması mümkün değil bug
n bi öğretmenlik bi doktorluk sektörü elamana doydu açığı görüyosun doktor bile açıkta mı? evet açıkta ara eleman açığı fazla çok güzel yerlere gelmiş olursun aklından geçeni yap oku kimseyi dinleme ve kendini geliştir bu bölümlerin tek istediğide kendini geliştirmiş olmak ;)
Donanım sektörünü türkiyede düşünme bile.Yazılım ise geleceğin mesleğidir bende eğitimini aldım.Uykusuz gecelere hazırsan senin için geliyor sıradaki özlü söz :)
computer nasılım bugün :)
dstum kim oldugunu bilmek isterdim niye gizliye aldın kendini
Microsofttan bağlanıyorum :) görmesinler ört üstümü :)
peki java mı c# mı yoksa visual mı
yada bana önerebileceğim yazılımlar varmı sektör için önem arz eden
c# ve c++ öğrenmen işine gelir.Matematiğin çok çok iyiyse oyun yazmaya bak xna tabanlı oyunlar yazman sana bir ömür kafa dinletecek kadar zaman bırakacaktır.Zaten yazman 2 yılını alır
evet xna dersi almıştık ama ugraştırıyor galiba
cidden dantel örer gibi program yazmak
Mimarisini iyi öğrendikten sonra leblebi gibi gelir sen merak etme.
Ama kızlar için zorluğu uzun süre uykusuz kalacaksın
evet erkek arkadaşlarımın cidden feci ilgisi var ve çok severek yapıyorlar
Sende yap yeteri kadr çatlaksın zaten :) daha ne kadar tahta kırılabilirki :D
kimsin sen ya mesaj at bana merak ettim
Hayırdır ajanlıkmı başladı :)
Bana göre farkı yok iki sektörde sürekli gelişiyor.
video editlemeye yönel...veya çizim yap...autocad/3dmax...programların resmi uzmanlık sertfikalaırnıda al...senden rahatı yok..:D
dostum koskoca mühendislik tapusunu çizim yapmak için mi aldım
ben proje yapmak istiyorum
küçümsemek için demiyorum sakın yanlış anlama ama en son gördüğüm bilg. mühendisi (marmara üniversitesi) öğretmenler odasına çay taşıyordu...Türkiye'de kimse kendi mesleğini yapmıyor...diploman olması birşeyi değiştirmez...Ben bilg. programcısıyım internet tabanlı PHP, ASP, ASP.net, Veritabanı Programlama çalışıyorum...diplomam da yok...belki şu anda senin çalışman gereken yerde ben çalışıyorum...niyetim kötü değil ama burası TR...
:)) olabilir benim hedeflerim farklı sadece onu dedim
herşey insanın kendisinde biter
bak senin diplman yok ama kendini geliştirmişsin tebrik ederim
ama benim ilgi alanlarım onlar değil sadece onu demek istedim
sende beni yanlış anlama capito ;)
benimde kendi şirketimi açma isteğim var
ay inşallah inşallah
yazilim :) hatta yazilim reklamlari sektoru var ki cok fena para donmekte :D
yazılım. java , mobile sektörler. hatta kendi işini kur beni de yanına al =)
herkes java diyor alacam seni ;)
yoksa finlandiyaya mı gidersin ;)
kendi işi derken java konusunda uzman yazılım firması mı kastın?
dovulun sesi misali herkez ne güzel tutturmuş ya :) çok para varsa bizde neden iş dönmüyor? tek yazılımcıyla iş bitmiyor yazılımcı bir b..ka yaramasada satış danışmanı o işi satıyor. tecrübe kazanın tecrübe..!
tamam abi aybettin ;)
zaten bunlar takım oyunu farkındayız herşeyin
Turkiyede onu arkasi acik olan bisey yok kardesim issizlik tavan yapmis ekmek aslanin midesindeydi sindirdi hayvan herif bokunu cikardi
Yazılım sektörüne atılcaksın da matematik ile aran nasıl? Analitik zekaya sahip misin?
yazılım diorum yapılan yeni yazılımlar bütn dnyada kabul görülebilir bi hale gelebiliyor
Zor bir soru aslında. Ama donanım önde olmadan yazılım ilerleyemez.
Bende yazılım diyorum ama hayat senin hayatın bunun kararını sen daha iyi vereceksindir.
Yazılımın sonu yok... Yazılım diyorum...
hadi yaa :)
şu an çıkmaz sokakdayım...
o yüzden düşün değişik değişik bak...
bunu yönü super her gün yeni heycanlı...
ev hanımı ol ya miss
ne başını ağrıtıyosun
yazılım sektörü olsa gerek
yazlım tabiki.
YAZILIMMM
yazılım
donanım sektörünün önü çok açık
yazılım sektörünün önü herzaman açıktır
Yazılım...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar