AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
dinimizdede olsa baska seydede olsa kadın erkek arkadas olamaz sadece is arkadas olur oakdar yoksa birinden biri hoslanıyo his beslıo yükselıyo
İslam için diyorsan kuralları en katı dindir. Arkadaş olamaz
Hristiyan ve Yahudilik İslam'dan daha katı
Peki getir önüme en katı kurallarını. Ben sana islamın daha katı oldığunu defalarca ispatlarım
Dm açıksa gel
Yazabilirsin
Buradan yazın görmek istiyorum mümkün ise tabi
Yazamıyorum
@AgustusOctavianus soruyu soran kişi buraya yazın bende göreyim diyorsan. Senin içinde sakıncası yoksa bize hristiyanlığın ve yahudiliğin en katı birkaç kuralını söylermisin
Dinler hakkında bilgili olduğun belli kapak fotona baktım fakat endülüjans, engizisyon gibi gerçekler varken, 30 yıl savaşlarına giden yol ve Luther varken İslam'a neden daha katı dersin? Dinlerin aslı konumuz yoksa bugünün Hristiyanları değil, Yahudilere gelince Şabat günü çalişan adamı Musa bizzat katlettirmiştir, regl olan kadının bardağına dokunulmaz yataklar ayrılır mesela
Tevratta musaya verilen 10 emir var. Önce bunu ele almak istiyorum şöyle ki;
Seni Mısır’dan tutsaklıktan kurtaran Tanrı benim.
Benden başka Tanrı’n olmayacaktır. Boşlukta, yerin üstünde veya altında, denizlerin derinliklerinde var olan varlıkların resimlerini yapmayacak ve onlara hiç bir biçimde tapmayacaksın.
Tanrı’nın adını boş yere ağzına almayacaksın.
Cumartesi gününü daima hatırlayıp, onu kutsal kılacaksın. Haftanın 6 günü çalışacak, yedincisinde dinleneceksin. Cumartesi günü dinlenmeye ayrılmış umumi dinlenme günüdür. O gün ne sen, ne oğlun, ne kızın, ne uşağın, ne de hayvanların, kısaca hiç biriniz çalışmayacaksınız.
Anne ve babana hürmet edeceksin.
Öldürmeyeceksin.
Zina yapmayacaksın.
Çalmayacaksın.
Yalan tanıklık yapmayacaksın.
Hiç kimsenin evine, barkına, karısına, hizmetçisine, öküzüne, eşeğine velhasıl sana ait olmayan bir şeye göz dikmeyeceksin.
burada daha az emir var evet 10 emir ve kuran da daha detaylı emir var ama bu dinin katı olmasını göstermez, evrimsel sürecinde detaylandırılmıştır
Aslında çok güzel değilmi emirler. burada kişiyi zorlayıcı bi emir görebildiniz mi
10 emir kısmında bir sorun yoktur zaten tevratın, taki sayfaları açip yargıçlar bölümlerine gidene kadar
Şabat gününü tatil verir mesela ama çalışan bırıne o gün Musa'ya ölüm emrini verişini de anlatır, ya da Lut un yaptıklarını.. Kur an bu tarz aykırılıklarsan arındırılmıştır diğerlerine göre
Peki bu konu cepte yine geçeriz bu konuya, şimdi biraz islamdan bahsedelim. Şartı 5 olan bir din (kelime-i şehadet-namaz (5 vakit toplamda 40 rekat-oruç tutmak (ramazan'da 30 gün ve farklı oruç türleride var)-zekat vermek (100 liran bile varsa dörtte biri sana ait değil-hacca gitmek. Şimdi bu 5 şartın en kolayı şehadet getirmek. Hristiyanların ve yahudilerin (namaz, oruç, zekat) hakkındaki isteklerini senden bekliyorum buyur yaz
Olaya daha çok ve yoğun emir olması üzerinden bakıyorsun katı diye ben ise insanı zorlaması ve haksuz muamalesine katı diyerek bakıyorum.. Bu şekilde ikimizde haklı oluruz çelişmiyoruz farklı yeri yorumluyoruz
Yahudiler de sadece yom Kippur Hristiyanlar da ise mezhebe göre değişmekle birlikte kimi bildiğimiz anlamda olmadan aç kalır kimi. İçin adaktır çoğu mezhepte zorunlu değildir
Kuranda kadın ve koca arasındaki ilişkilere değinilmiş ve diyorki kadını yatağında yalnız bırak, hatta onu döv bu islamın 5 şartından biri değil mesela ama bir ayet sadece
Değil ama diğer iki dinde bakire kızını ikram etmek normal
Ve böyle bir adam Sodom un en ahlaklısı ise kükürt ve lav isabetli ceza
İslam'da zinanın birçok ceza türünden biri şöyle
Zina: Kur'an'a göre 100 sopadır. Zina yapan cariye ise o zaman da bu cezanın yarısı kadar ceza alır. Ancak hadislere göre bekarlara 100 sopa, evlilere ise recm cezası verilir.
Recm yani taşlanarak öldürülmek olsa gerek değilmi
Taşlanarak yani acıyı dibine kadar yaşayarak ölme biçimleri arasında ilk 3te yerini alır bence
Doğru recm cezası taşlayarak öldürmektir, sopa cezası da doğru önceki iki kitaba göre de benzer ve daha ağır uygulamalar mevcut
Kesinlikle öyle zaten burada kuran masum veya doğru demiyorum (profilimden inanmadığımı anlamış olmalısın) fakat diğer kitaplara kıyas ibarışçıldır aykırılığı azdır evet kuran ın içinde de saçma sapan savaşı emreden ayetler veya nisa suresi gibi kadını hayvan yerine koyan süre var, ancak tek başına yargıçlar bölümü kadar insanı aşağlayan bir şey yok
Ama olaya tamamen mantık açısından bakacak olursak şunu söyleyebilirmiyiz. Tevratın ve incilin hükmünün kalmadığı ve hak dinin islam ve doğru kitabın kuran olduğu belirtildiğine göre. Yaratıcı katında yahudilerin ve hristiyanların uyması gereken bir kural artık kalmamıştır. Ya islama uyacaklar ya da yaratıcı için artık hükmü bile kalmamış birkaç kurala. Ama islam hak olduğuna göre kuralları hala geçerli ve ebedi diyebilirmiyiz
Bir müslüman için bakarak bu doğru denir elbette fakat öte yandan bahsettiğin iki dinin inananları bunu kabul etmemektedir.. Fakat Luther den sonra Hristiyanların yumuşaması ise veya Yehova ayrılıkçılları en yobaz şekilde yaşanan din islamdır denilir fakat bugünün toplumları zaten konumuz değildi başta belirttim
Tüm bunların dışında son olarak şunada değinmek isterim. Bugün evli çiftler birbirini aldatabiliyor (zina) peki yakalanan kişi Kuran'da belirtilen şu meşhur recm cezasına niye çarptırılmıyor. Sizcede bu dinin (islamın) mensupları kendi kurallarına bile uymadığı için yaratıcının emrini bi noktada çiğnemiş olmuyormu. Daha başka bi açıdan bakıcak olursak bu din miraç olayını anlatır müslümanların hemen hemen büyük çoğunluğunun inandığı şu malum gece. Muhammed yukarı çıkarılıyor 7 kat sema ve daha ötesi sidretül müntaha (yani yaratıcının makamı) eee madem yaratıcı heryerdeydide Muhammed niye yukarılara çıkarıldı aşağıdada görüşebilirlerdi. Miraçta Muhammed Musayıda görüyor güya ve Musaya benim ümmetime 5 vakit namaz farz olundu diyor. Tevratın peygamberi Musa bile müslümanlara bunun yinede ağır geleceğini düşünüp ya Muhammed 5 vakitte sana inananlara çoktur git ve yaratıcaya yalvar dahada düşürsün bu sayıyı. Muhammed diyor ki hayır 5vakti artık kabul ettim
Bu 3 dininde zaten gerçek olmadiği sabit aslında bilimsel olarak Sümer mitolojisinin kazındığı tabletlere bakınca bu bahsettiğin miraç a benzer bir olayın bir vaha da Jibrelal (ne kadar tanıdık) isimli bir annunaki ile Sümer kralı (gılgameş olduğına emin değilim) görüşmesi şeklinde var ve Eni gibi tanrıların mikail e dönüşü hatta o kadar eskiye madem gittik hacerül esvetin Petrus un Roma'ya götürdüğü bir çeşit göktaşı ile Anadolu'ya gelmiş (vaktinde tanrıça Kibele ye adanmış) bir obsidiyen olması, Odrisin Roma'yı düşürdüğünde çalınması Muhammedin bununla gelip cennetten geldi demesi, diğer anlattıklarıma ek olarak Abrahamın karısını kardeşim diyerek firavuna sunması gibi şeylerden bahseden 3 semavi kitabın elde tutacak yeri ne bilimsel ne mantıken pek yoktur da din zaten Doğmadır bir kısmına hayır dersen reddedersin
Tanıdığıma tanıştığıma memnun oldum sorgulayan ve araştıran herkese saygılıyım. Güzel bir konuşma oldu ve bu soruyu bu yorumları okuyan diğer kişilere ve hatta soruyu soran kişiye bile düşünme fırsatı verdi. İnsanlar istedikleri herşeye inanabilirler ama araştırmadan inanmak kadar saçma bişey daha yoktur. İslam çok güçlü bir din olsa mutlaka bu fikir batıyı kuşatır ve neredeyse dünya çoğunluğu müslüman olurdu. Ama bugün inananı en çok olan din hristiyanlıktır. Bakın belki davud zeburu uydursu onlar hiç yok aslında, belki isa incili uydurdu orada yazanlar hiç yok aslında, belki musa tevratı, belki muhammed kuranı kafalarına göre yazdılar. Meleklerin için cebrail bu vahiyleri indirmekle yükümlü olduğu söylenen baş meleklerdendir. Ama onun indirdikleri belkide şu yazılanlar değil di. Ama beni düşündüren tek bir şey var kavimler helakı. Gerçektende olayların yaşandığı coğrafyada on binlerce yıl öncesinden kalan kemikler var ve firavunun cesedinin hala bozulmaması ve ingiltere bir müzede sergilenmesi var. Açıkcası kitapların uydurulma olduğunu düşünmüyorum. Kafamı kurcalayan bir konuda şudur. Diyor ki kuranda biz her millete onu uyaran bir peygamber göndermedikçe o milleti yok etmedik. Ve gecenin son sorusu o halde TÜRKLERE GÖNDERİLEN PEYGAMBER KİM seviyeli konuşma için teşekkürler iyi geceler
İnanmasam da Türklere ahlak kurallarını ortaya koyan hükümdar Bilge Kağan dır
O halde Türklerinde bir kitabı var diyebiliriz yani orhun kitabeleri. Tamamını okumak insana ne katar bilmem ama bu coğrafyanın adı mademki türkiyedir yani çoğunluğu türktür. Şu halde önce arabın dinini değil kendi geçmişlerini araştırmalıdırlar
Ben Tengri dinine mensubum zaten
Türk bugün dünyaya hükmediyorsa araplaştığı içindir. Cengize türk diyende moğol diyende var ama cengizin moğol olduğunu düşünüyorum. Hatta moğolların gizli tarihi isimli kitapta şu konuya değinilir.3 islam elçisi orta asyaya moğolistana gelir ve amaçları cengizi islama davettir. Cengiz onları kabul eder buyırun ne için geldiniz. Sizi islama davet için derler. Cengiz sorar islam dediğiniz nedir son din ve son peygamber Muhammedin yolu derler. Cengiz sorar peygamber dediğiniz nedir. Allahın yeryüzündeki temsilcisi derler. Cengizde derki olabilir bende tengrinin yeryüzündeki temsilcisiyim.3 elçi korkmaya başlar cengizin onları öldüreceğinden. Cengiz derki devam edin. Elçiler bizim dinimize girin der. Cengiz derki sizin dininiz en önemli kuralı nedir. Elçiler derki Allahın varlığını ve bir olduğuna inanmak. Cengiz kahkalarla gülmeye başlar ve derki biz buna zaten inanıyorduk ama anlıyorumki siz daha yeni yeni inanmaya başlamışsınız. Elçilerin teklifini reddeder ve gitmelerine izin verir. Bu yaşananlar doğrudur veya kurgudur bilmem ama bu anlatılanlarda düşünen bir topluluk için güzel mesajlar var
Başta eksik yazmışım (türk bugün dünyaya hükmedemiyorsa) demek istedim
Türk dünyaya bugün hükmetmiyor, sultan mehmetten sultan 3. murada kadar olan süreçte hükmetti islamla ilgisi elbet doğrudur Gaza anlayışı, Moğollar-Türkler ayrı düşünülemeyecek kadar iç içedir
Aynen öyle 😄 bende oraya cevap verdim... Cengiz Han evet tartışmalı olsa da tarihin en büyük generali Cengiz'in yanında süb dey türktür
https://youtu.be/016tGjVAETw
İlginizi çekecektir
Cengizin en namlı ve acımasız 4 komutanı (kubilay, cebe, çelme ve subutay'dır) Subutay bunların içinde çok daha önemli ve ismini kıtalara yaymış bir ordu komutanı (general) dir. Onnon nehri yakınlarında türk bir ailenin küçük oğlu olarak dünyaya gelmiştir ve abisi çelmedir. Subutayın fetih başarısı muazzamdır. Dünyada ordu komutanı sıfatı ile en çok toprak fetheden komutan subutaydır. Tarih onun yenildiği tek bi savaşı bile yazmamıştır. Ve bu kişi bir türk. Bazen soruyorum türkler dünyayı ele geçirebilecek kadae cesur ve güçlüyken ve bir dini inanışları (tengricilik) varken ne diye araba döndüler. Türkü araplaştıranlar aynı o gün türk'üde yok etti aslında. Şimdi türküm dediğinde seni önemsiz gören milletler var.1000 yıl önce türküm dediğinde altına kaçıran milletler yerine. Türklük konusuna sohbetimizde bilhassa azda olsa değinmek istedim. Bugün türküm ve müslümanım diyene islamın 5şartını sorsam ezbere söyler. Orhun kitabelerini kim yazmış ve o kitabede ne yazar desem avel gibi yüzüme bakar. Kendi özünü araştırmaktan aciz bir millet, daha gitsin neye inanırsa inansın
Subtay dedik ye şu muharebe mesela
https://youtu.be/VDNYohRgOgw
Araplara ise şu çok güzel
https://youtu.be/IF_ks1Ahb78
@AgustusOctavianus sohbet için teşekkürler. Soruyu soran arkadaş umarım rahatsızlık vermemişizdir. Herkese iyi geceler
Hangi dine tapdığına bakıyor. İslamsa olmaz. Diğer dinlerse evet olur.
Bence olur. Sınır geçilmezse
Hm. bilmem
İslama göre olmaz ama kabul etmediğim için banane
İstese de olamıyor örneği çok, o yüzden noo
Olmaz kadın tarladr
Olur
Dinimize göre olamaz
Neden peki?
Helalin mi yani o senin
Değil ama ikimiz de sadece gerçekten arkadaşsak iyi niyetliysek?
Ne kadar iyi niyetlisiniz
kimin dininde
Olamaz
Neden peki
İki yabancının yanana gelmesi haram
Yan yana gelmesi evet doğru değil, teşekkürler yorumun için
Bisey degil insanları doğruya yöneltmek bildim kadarıyla
Neden olmasın