Arkadaşlar uzun süredir sorguluyorum körü körüne inanamıyorum soru işaretlerimin gitmesini istiyorum?

Beni öncelikle lütfen linçlemeyin, kafamda çok soru işaretleri var ve günaha da girmek istemiyorum ama herşeye inandığımda mantığım devre dışı kalıyor. Allah yaşayacağımız herşeyi biliyor neden kötü durumlarda engel olmuyor, depremin olması depremden ölenler ne zaman öleceğimizi biliyor ise o zaman müteahhitlerin kimsenin suçu yok herkes kaderini mi yaşıyor? kafamda çok soru işareti var. Kuran-ı kerim de gelecekle alakalı bir sürü yazılar var mesela şehitlik ile alakalı Allah ilerisini biliyorsa bu savaşları biliyorsa neden durdurmuyor. insanlar vatanlarını korusun diye İslam dininde şehitliği mi yüceltiyorlar anlamıyorum. şehitlik diye bişey olmasa bile insan vatanına sahip çıkmalı. ülke bir milletin namusudur ama inancı olmayan kimse vatanını korusa dahi şehit olmuyor. mesela bir kadın, çocuk tecavüze uğrayıp öldürülüyor ve onun kaderinde bu şekilde ölüm varsa o suçluyu da yargılamamamız mı gerekiyor kaderini mi yaşadı diyeceğiz? hiçbir cevabını bulamıyorum daha çok sorum var en merak ettiğim şey bunlar. bana anlatın cidden müslümanım ama çok sorguluyorum.
Arkadaşlar uzun süredir sorguluyorum körü körüne inanamıyorum soru işaretlerimin gitmesini istiyorum?