Benim için hiçbir şey değişmezdi. Tanrının yok oluşu hayatımda büyük çaplı değişikliklere neden olmazdı. Gerek var mıydı bunca şeye? ;)

Benim için hiçbir şey değişmezdi. Tanrının yok oluşu hayatımda büyük çaplı değişikliklere neden olmazdı. Gerek var mıydı bunca şeye? ;)

Senin zaten inancın yokki yok olsun sonradan bu soruyo soran birinin içinde inancı kalmamış. Depremlerden sonra sen bir kaç şey gördünmu adamın biri enkazda kurtuldu tam iki kere öldüm beni sorgulamaya geldiler dinin ne peygamberin ne diye adam diyodu bundan sonra 5 vakit namaz kilicam.
Sonra o küçük kız kurtuldu enkazdan hemşire ona sana ne verim yiyecek olarak demiş hemşire ye bir abla beni doyurdu siz gelince gitti dedi.
Sonra başka bir kız çocuğu kolları beyaz gövdesi siyah ak sakallı bir dede duvarlar üzerimize düşmesin diye tuttu siz gelince kayboldu atiyla.
Sonra bir bebek cikinci ailesi çekmiş videoya Allah Allah diyo ilk kelimesi bak bebek bu sen hala ne bekliyosun
Cevap
11Cevap
Var olduğu için ve hemde böyle kalıcagi için bu tarz düşünemiyorum Tanrıya bu anlamsız düşünceleriniz anlamış değilim size herşeyi veren sunan yaratıcıya nankörce yaklaşmak bence üzücü
Bir şey değişmez. Tanrı yokmuş gibi yaşıyorum ki olduğundanda emin değilim.
13
Görüş
Soru Sor
Beğen
Paylaş
Takip Et
İk4126 beğendi
Bana Özel
Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
8 sn
Senin zaten inancın yokki yok olsun sonradan bu soruyo soran birinin içinde inancı kalmamış. Depremlerden sonra sen bir kaç şey gördünmu adamın biri enkazda kurtuldu tam iki kere öldüm beni sorgulamaya geldiler dinin ne peygamberin ne diye adam diyodu bundan sonra 5 vakit namaz kilicam.
Sonra o küçük kız kurtuldu enkazdan hemşire ona sana ne verim yiyecek olarak demiş hemşire ye bir abla beni doyurdu siz gelince gitti dedi.
Sonra başka bir kız çocuğu kolları beyaz gövdesi siyah ak sakallı bir dede duvarlar üzerimize düşmesin diye tuttu siz gelince kayboldu atiyla.
Sonra bir bebek cikinci ailesi çekmiş videoya Allah Allah diyo ilk kelimesi bak bebek bu sen hala ne bekliyosun
@Melksn87 Bütün bunları yapan Allah ise ölenleri niye öldürdü? İnsanlar o şok altında kim bilir ne hale geldi psikolojileri de kafalarında neler canlandı bunu düşünmüyorsunuz da nelere yoruyorsunuz. Bunun inanç ile alakası yok. Çok basit sorum iyilik gelince Allah diyorsunuz kötülük gelince niye demiyorsunuz? Kötülüğü de yaratan aynı tanrı değil mi? Ama o zaman şey dersiniz Allah yarattı ama kullar uyguluyor. İşinize geldiği gibi yorumluyorsunuz.
@Melksn87 çünkü her şeyi kadere kısmete Allah'a peygambere bağlayıp hiç bir şey yapmıyoruz.
@Melksn87 Allah'ın verdiği akılla düşününce dinlerin ne kadar saçma ve yalan dolan olduğunu görebiliyoruz.
@Melksn87 senin rehberini senden çok okudum. Buna emin olabilirsin. Ayrıca İslam'da kölelik yasak değil. Bununla ilgili ayetleri okursan sende öğrenirsin. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ilk ayet ne diyor? Oku. Yaratan Rabbinin adıyla oku. Sen düz oku o da yeter.
@Melksn87 Kur'an'ı anlayarak okuyanların çoğu dinden vazgeçmiştir. Araştıran ve öğrenenlerin de çoğu. Ayrıca hiç düşündünüz mü büyük dahiler büyük dehalar zeka olarak üst seviye insanlar toplumları yöneten dünyaya şekil veren insanlar neden müslüman değil diye? Şimdi bana 1000 sene evvelki müslüman bilim adamlarını anlatma geçti onların çağı. Ki onların ilim konusunda ilerlemesi İslam sayesinde değil. Ama İslam'ın tanınması onlar sayesinde. Hiç bu soruları sordun mu kendine? Kölelikten bahsettim mesela yapmak gerekir. (2/178)
"Allah size kendinizden bir misal vermektedir: Size verdiğimiz rızıklarda, emrinizde bulunan kölelerinizin de eşit surette hak sahibi olmalarına razı olur ve birbirinizi saydığınız gibi bu ortaklarınızı sayar mısınız?" (Rum Suresi 28) gördüğün gibi kölelik kesinlikle yasak değil köle edinmeyin demiyor köleye eşit davranın diyor. Bak bu bildiğin ayet. Ayet nedir bilir misin? Bak bu da hadis."Herhangi bir köle kaçarsa, korunma ve güvenlik hakkını yitirmiş olur." "Bir köle kaçtığı zaman, onun hiçbir namazı kabul edilmez." sen hala bana ne anlatıyorsun? Hani İslam sadece rabbinize kulluk etmeyi emrederdi? Al bak Kur'an ile ilgili sana bir yanlış. Allah/tanrı yanlış yapar mı? Yapmaz. Ama Kur'an'ı yazan yanlış yapmış. Yanlız rabbinize kulluk edin demiş üzerine kölelikten bahsetmiş. Demek ki neymiş Kur'an tanrının sözleri değilmiş.
@Melksn87 kelime 2023 Arapçası ile mi söylendi? Zina mesela kesinlikle yasaktır. Ama kölelik değildir. Kuran'da bazı şeyler kesinlikle yasak denmiştir. Ama kölelik için yasak diye bir tabir yok. Tam olarak dediğin gibi. Peygamber dediğin kişinin yaşadığı toplumda kölelik vardı. Bolca kadınla evlenme vardı. Eğer bunları yasaklasaydı insanları tüm zevklerinden vs mahrum etseydi insanlar peşinden gitmezdi. O da kitabını yazarken insanlara bazı ayrıcalıklar sağladı.
Misal Enfal suresi 1. Ayet. Savaş ganimetleri ile alakalı. "Sana ganimetleri soruyorlar. Ganimetlerin Allah’a ve resulüne ait olduğunu söyle! O halde siz gerçek müminler iseniz Allah’a karşı saygısızlıktan sakının, aranızı düzeltin, Allah ve resulüne itaat edin." bu ayetler bir anda iniyor savaşlar kazanılınca. Ganimetleri peygamber alıyor. Sonra ne oluyorsa müminler bir anda isteksizlik baş gösterince savaş kaybediliyor ve hop yeni bir ayet geliyor aynı surenin 41. Ayetinde durum değişiyor. "Şunu bilin ki, ganimet olarak aldığınız şeylerin beşte biri Allah’a, Rasûlü’ne, onun akrabalarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. Eğer Allah’a ve iki ordunun karşılaştığı, hak ile bâtılın birbirinden ayrıldığı günde kulumuza indirdiğimize inanıyorsanız bunun böyle olduğunu kabul edin. Allah her şeye hakkiyle güç yetirendir" 5 te 5 Allah ve Resulüne kalıyorken kimse savaşmak istemeyince 5'te 1 Allah ve Resulüne düşüyor 4 ü dağıtılıyor. Allah müminlere savaşın diye rüşvet mi veriyor? Aynı sure bahsettiğim bu ayetler.
Tam mânasıyla mülk olarak Allah’a ait bulunan ganimetin kullarına nasıl paylaştırılacağını açıklama ve bunu uygulama vazifesi de Resûlullah’a aittir. Müminler ganimet için savaşmamalı, ganimete göz dikmemeli, bir şey verilirse almalı, verilmezse hak iddia etmemelidir. Mülkiyeti Allah’a, kullanım ve dağıtım şekillerindeki tasarruf hakkı da Resûlullah’a ait bulunan bir madde üzerinde tartışan, bu arada birilerinin öfkelenmesine ve incinmesine sebep olanlara düşen vazife ise hemen gönül almak, ilişkileri yeniden normal çizgiye getirmek ve güzelleştirmektir. “Ganimetin Allah’a ve resulüne ait olması” böyle anlaşılınca ileride gelecek olan ve ganimetlerin beşe bölüneceğini, beşte birinin Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara ait olduğunu ifade eden âyetin bunu neshettiğini, hükmü değiştirdiğini söylemenin anlamı kalmamaktadır. Bu âyet konunun ahlâkî boyutunu, meseleye bir kul gibi yaklaşmanın örneğini vermekte, 41. âyet ise Allah’ın kendine ait olanı nasıl dağıtmayı murat ettiğini açıklamaktadır. Bazı tefsir ve fıkıh âlimlerine göre bu âyet, ganimet ile ilgili hüküm ve uygulamanın ilk aşamasını açıklamaktadır. Hz. Peygamber Bedir Savaşı’nda alınan ganimetlere bu âyetin hükmünü uygulamış, tamamı kendisine bırakılmış bulunan ganimetin beşte birini (tahmîs) ayırmadan hepsini gazilere dağıtmıştır. Sonra ganimetin beşte birini ayırmasını, geri kalanı savaşa katılanlara dağıtmasını bildiren 41. âyet gelmiş ve bu âyetin hükmünü değiştirmiştir (Ebû Ubeyd, s. 426). Burada neshi kabul etmeyen fakih ve müfessirlere göre iki âyeti, yukarıda açıklandığı şekilde anlayıp birleştirmek, birlikte uygulamak mümkündür, nesih söz konusu değildir, ayrıca Hz. Peygamber’in Bedir Savaşı’nda tahmîsi uygulamadığı yönündeki rivayet de sağlam bir rivayet zincirinden yoksundur
@Melksn87 Ya arkadaşlar yeter tartışmaya devam edecekseniz dm üzerinden tartışın. Birbirinize bir şeyleri dayatmaya çalışmayın boşuna
@Melksn87 sen şu an düpedüz şirk koşuyorsun. Ayeti işine geldiği gibi yalan dolan anlamlar ile yorumluyorsun.
Nisa suresi 150 152 ayet.
﴾150-151﴿ Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah ile peygamberlerini birbirinden ayırmak isteyenler, “Bir kısmına inanırız ama bir kısmına inanmayız” diyenler ve bunlar arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu, işte gerçek kâfirler bunlardır ve biz kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.
@Melksn87 olm ben inkar ederim ben inanmıyorum. Sen inanıyorum diyip Allah adına konuşuyor onun söylediklerini çarpıtıyorsun. Kur'an'a inanmayan adamı ayetlerle tehdit ediyorsun bali mi çekiyorsun tiner mi anlamadım ki. Ben sana ayeti olduğu gibi yazıyorum hiç bir ayeti yorumladım mi? Hayır. Ne yazıyorsa aynen onu yazdım. Oturup yorumlayan sensin. Çıkarım yapan sensin.
Tanrı yok olmaz, var oluşun özü. Bazıları bunu doğa bazıları evren olarak kabul eder. Ama varlığının olmadığı kabul edilemez.
İnanmam tanrı yoksa tüm bu düzen kimin eseri bebek nasıl oluşuyor
Allah'ın varlığı var görmek istersen her yerde tabi gormek için görmek istemen yeterli
Tanrının varlığını tartışmak bile saçmalık. O bir gerçek bir realite. Asıl sorun dinlerde.
Agnostik teistim şuanda, eğer yok olduğu kanıtlansa bile nolur nolmaz normal agnostikliğe dönerdim.
Tanrının var olmadığını bilmeden nasıl yok olduğunu bileceğiz
Var olduğu için kendi görüşümce yok sayamıyorum :/
yok olduğunu biliyorum zaten
Okyanusta yönünü kaybeden bir gemi ne yapardı
Bir insan ruh çekilince ne olur
Insan tamamen işlevsiz hale geliyor olduğu yere yığılır
Tanrı bir saniye değil bir anlığına bile kainattan çekilse kainat tamamen çöker
O yüzden kainat işler halde olduğu için tanrı da var
Tanrı öldü.
imza: Nietzche
Ben zaten inanmıyorum.
Depremlerden sonra sen bir kaç şey gördünmu adamın biri enkazda kurtuldu tam iki kere öldüm beni sorgulamaya geldiler dinin ne peygamberin ne diye adam diyodu bundan sonra 5 vakit namaz kilicam.
@Melksn87 Bunların hepsi palavra
@Melksn87 bir kere dedikleri yalan aslında körü körüne inandığı için beyni ona görmek istediklerini göstermiş tıpkı bir şeyi çok düşününce rüyada görürüz bu da öyle bir şey.
@Melksn87 sana basit bir soru soracağım, diyelim ki her şeyi yoktan var eden bir yaratıcı var, peki hiç bir şey yokken o nerede bulunuyordu ve bizi yaratan bir güç olduğuna göre onu kim yarattı.
@Melksn87 Tipik cevap sizin aklınız ermez...
Sizde sorgulayacak akıl bile yok.
@Melksn87 tipik dinci zihniyet söyleyecek bir şey bulamayınca hakaret ediyorsunuz, kendiniz işe yaramaz olduğunuz için herkesi kendiniz gibi işe yaramaz zannediyorsunuz.
Sana göre müslüman olan herkes aynı karajter olmalı isanoglu davranış kişilik karakteri İslam'a. Göre elbet olmalı ama onun kötü biri olması ya da kötü bir hareket yapması dini kotulemez bu onun kişiliğidir. Ben burdaki hakareti dininden öğrendiğim için yapmıyorum kendi düşüncem le yapıyorum ve bidaha yapıyorum seni vasifsiz eleman😄
@Melksn87 mantıklı soru soruyorum ama mantıklı cevap alamıyorum, bizi yaratan varsa demek ki onu da yaratan biri var demektir, işte bu kadar basit.
Estağfurullah çok ileri gitme istersen haşa ben peygamber değilim sana burada net konuşayim bende senin gibi bir insanım ama inançlı bir insanın eğer tam anlamiyla Oku Rabbinin adıyla oku kelimesiyle Kuran ı okusaydin ne bana nede baska kişilere sorma hakkı bulmazdin Allah sana akıl vermiş boşa vermemiş okuyup anlayabilirsin olduğu gibi oku ama anlamıyla abla oku. Sana imkansız gibi geliyor ama senin kendi kendini var olisun dahada imkansız
@Melksn87 benim Kur-an'ı okumadığımı nereden biliyorsun, okudum cevap yok.
@Melksn87 olduğu gibi değil iyice araştırarak okudum ve bir sürü çelişki gördüm o yüzden bana anlamıyorsun deme, senin inancına saygı duyarım ama beni inandıracak bir şey yok çünkü hiç bir cevap bulamıyorum 15 yaşımdan beri bu böyle.
Ya az önce gördüm AFAD yardım amaçlı gelen çin li adam bile müslüman oldu kuran alarak gitmis adamı kimse ikna etmedi kendisi enkazda kuran bulmuş ve belkide uzun zaman önce araştır ma yapmiyomus istersen İslami seçenler adı altındaki vieolara göz at belki aradığın cevap orada
@Melksn87 hepsini biliyorum
Bişey değişmezdi
şu an da zaten varla yok arasında değil mi😀
Depremlerden sonra sen bir kaç şey gördünmu adamın biri enkazda kurtuldu tam iki kere öldüm beni sorgulamaya geldiler dinin ne peygamberin ne diye adam diyodu bundan sonra 5 vakit namaz kilicam.
Depremi önleyebilirdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?