En yakın arkadaşımla sorunlarım var sizce ne yapmalıyım?

Selam. 13 yaşından beri arkadaş olduğum kız arkadaşımla bu aralar sorunlar yaşıyoruz. İkimizinde o zamandan beri farklı arkadaş olur oldu ama birbirimizle yakın olduğumuz kadar onlarla yakın olmadık lisenin son zamanı bölümlerimiz farklı olduğu için ayrı sınıflardaydık ama bu aramızı açmadı yine hep birlikteydik. Ama benim sınıfım dil sınıfı olduğu için çok az kişi vardı ve samimi olduk kısa zamanda bu yakın arkadaşım bunu ilk başlarda sorun etmedi. O dershaneye gidiyordu ve dershanedeki arkadaş olduğu kızı hiç sevmiyordum yakın olmasını istemiyordum o her ne kadar aksini iddia etse de onu benim yerime koyduğunu hissettiğim için konuşmalarını istemiyordum zamanla aralarına mesafe koysalarda bu bir nevi benim zorumla oldu ve o kız yüzünden çok problem yaşadık. Aradan baya zaman geçti ve şimdi en yakın arkadaşım ilk başta sorun etmediği sınıfımdaki kız arkadaşlarımı sorun etmeye başladı ( ama ben yakınsam o da onlarla yakındı her plana yakın arkadaşımı da dahil ediyordum) konuşmamamı istiyor. Bilmiyorum ilk başta sorun etmediği şeyi ben o kızı sorun ettikten sonra sorun etmesi sizce de garip değil mi? Ne yapmalıyım?

En yakın arkadaşımla sorunlarım var sizce ne yapmalıyım?