İşyerine çıkış kodunun değiştirilmesi için ihtar yazdım. 10 gün sonra şirketten aradılar. Durumu anlattım. Hukuk birimine ileteceğiz dediler. 1 gün sonra aradılar, çıkış 25/2'den olduğu için değiştiremeceğiz dediler.
Ne yapmalıyım sizce?
İşyeri işten çıkış kodumu değiştirmedi, ne yapılmalı?
"İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih" bu sizin için ağır bir madde işsizlik maaşı aldırmaz, tazmınatsız çıkış... kabullendinizmi ki
Hayır, kabullenmedim. Dün aradılar, sanki biz işten çıkış kodunu hatalı yazmışız gibi bir ihtar yazmışsınız dediler. Ben de ortada herhangi hak talebi olmadan sadece çıkış kodumun değiştirilmesi için ihtar yazdığımı sözlü olarak ilettim. Hukuk birimine durumu bildireceğiz dediler. 1 gün sonra aradılar ve olumsuz olduğunu belirtttiler. Ara bulmak istedim onlar istemedi.
ilginç. istifa etmişin 3 kodlu yerine 25 maddeden çıkarmışlar. o maddede işveren açısından ağır bir madde, mahkemelik olunuyor, yanlışlıklan bu kod seçildiğini düşünmüyorum,
"Onların hazır ettiği istifa dilekçesini hemen değil ama daha sonra imzalayıp verdim. Değiştirebilirlerdi ancak öyle yapmadılar." yukarıda böyle yazmıştın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
firman sgk ya dilekçe ile başvuru yapıp anında değiştirebilir
Detayı okumadın sanırım.
"İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih" bu sizin için ağır bir madde işsizlik maaşı aldırmaz, tazmınatsız çıkış...
kabullendinizmi ki
pardon ya yanlış okudum. siz fesh etmişsiniz görünüyor. mahkemelik olacaksınız gibi duruyor
Hayır, kabullenmedim. Dün aradılar, sanki biz işten çıkış kodunu hatalı yazmışız gibi bir ihtar yazmışsınız dediler. Ben de ortada herhangi hak talebi olmadan sadece çıkış kodumun değiştirilmesi için ihtar yazdığımı sözlü olarak ilettim. Hukuk birimine durumu bildireceğiz dediler. 1 gün sonra aradılar ve olumsuz olduğunu belirtttiler. Ara bulmak istedim onlar istemedi.
siz fesh için ihtarname çekmedinizmi? çıkış kodu sizce kaç olmalıydı
Onların hazır ettiği istifa dilekçesini hemen değil ama daha sonra imzalayıp verdim. Değiştirebilirlerdi ancak öyle yapmadılar.
18'inde çıkış yaptılar, 24'ünde dilekçeyi mail ile gönderttim.
ilginç. istifa etmişin 3 kodlu yerine 25 maddeden çıkarmışlar. o maddede işveren açısından ağır bir madde, mahkemelik olunuyor, yanlışlıklan bu kod seçildiğini düşünmüyorum,
Yani 18 Kasım 2022 çıkış, 24 Kasım 2023 hazırladıkları istifa dilekçesini imzalayıp mail aracılığıyla yolladığım gün.
Hayır, değiştirsin diye ihtar yazıyorum. Çıkarıldığım mesele 25/2. Ancak bunun değiştirilmesini istiyorum.
olay burada ya , sgk ya bir dilekçe ile değiştirebilirler, anladığım kadarıyla değiştirmiyorlar
Evet, değiştirmiyorlar. Mesele bunun değiştirilmesi için ne yapılmalı?
firmanın muhasebesine git, konuş baktınki olmadı, istifa dilekçenin fotokopisini al, çıkış kodunun düzeltilme dilekçe ile sgk git
Mesele şu ki ortada bir istifa dilekçesi yok.
"Onların hazır ettiği istifa dilekçesini hemen değil ama daha sonra imzalayıp verdim. Değiştirebilirlerdi ancak öyle yapmadılar."
yukarıda böyle yazmıştın
Onun zaten belgeleri bende hepsi. Onu diyorsan tamam.. Da ihtar yazdım, neden firmaya gidiyoruz ki. İhtara rağmen değiştirmiyoruz diyorlar.
Yani yazdığım ihtara rağmen değiştirmiyoruz dediler.
bana işverenin tutumu ilginç geldi, dediğim şekilde yap
Tamam kardeşim. Değerli görüşün için teşekkür ederim.🤲
gelişmeleri yaz
Yazarım kardeşim.🙏
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!