yaşım çok buyukdegil ama şu ana kadar kendi başıma otobüse minibüse bile binmedim bi ara geçenlerde arkadasimla 12 saat otobüs yolculuğu yapmıştım o baska yanımda o vardı cunku.
markete gidebiliyorum falan ama daha kalabalık insanların olduğu yerlerde çok kötü hissediyorum mesela geçen arkadasimla kahve sipariş edecektik onu bile yapamadım baska bi yere gidelim lütfen dedim çünkü çok fazla isiltiliydi ve kendimi kötü hissettim.
Metroya binemem mesela korkuyorum kartı nereye basicam nasıl para cekicem bilmiyorum kaç kere birileriyle gittim ama olsun eğer yapamazsam insanlar benimle dalga geçecek gibi geliyor en basit şeyleri bile yapamıyorum ve bu çok fazla strese neden oluyor hayatım çok kötü olacak hep evde oturacağım diye.
Lise sondayim lütfen tavsiye verin😭😭
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Birkaç yıl önce aynı durumdaydım sosyal anksiyete bu ve bunu aşmakta çok zorlandım bunun sebebi aslında ailemin çok baskıcı olmasıydı hiçbir yere kendim gidemiyordum her yere babam bırakırdı tek markete giderdim o kadar en sonunda bir sevgilim oldu ve onunla buluşmak için bazı yerlere gizliden tek başıma gitmek zorunda kaldım otobüse binince inmem gereken durakta inecek var diyemiyordum utanıyordum ya kart basılacak yeri bulamazsam diyordum ama şimdi alıştım her yere tek başıma gidiyorum ve başka bir şehirde üniversite okuyorum her şeyimi tek başıma yapmak zorunda kalıyorum yapabildiğimi görünce mutlu oluyorum sadece dene emin ol hiç zor değil.
Beni anlayan birinin yazması o kadar mutlu etti ki ne kadar teşekkür etsem azdır şu an acayip derecede kanım ısındı sana :) Ve bunu yendigine de çok sevindim darısı benim başıma. Ben de şehir dışında okumak istiyorum üniversiteyi sence pat diye hiçbir şey bilmeden şehir dışında okumam doğru bir karar mıdır? İstanbul'da yasiyorum eskisehiri dusunuyorum, tek kalmaya korkan biri değilim aslında arkadaş edinme konusunda da iyiyimdir sicakkanliyim ve çoğu insanın korktuğu arkadaş bulamazsam vesaire bu tür şeylerden pek korkmuyorum beni korkutan daha çok bankaya gidip para çekmek karta para yatırmak otobüse binip okula gitmek kocaman okulda sınıfımı bulmaya çalışmak 😭
Öncelikle Rica ederimm yardımcı olduysam ne mutlu bana kendine güven ve başka bir şehirde oku emin ol çoğu kişi gittiği şehiri tanımıyor bilmiyor ben de para çekmeyi yatırmayı bilmiyordum hatta bankaya gittiğim de yapamamıştım ve bayağı elim ayağım titredi kıpkırmızı oldum biri yardımcı oldu ondan sonra artık bir korkum kalmadı çünkü öğrenmiştim bazı şeyleri arkadaşlarımdan öğrendim ben de Ankara da okuyorum sağ olsun arkadaşlarım çok yardımcı oluyorlar yavaş yavaş öğreniyorsun tabii zorlanacaksın orası kesin ama kendine olan güvenin artacak
Bu arada eğer baskıcı bir ailen varsa yaşadığın şehir de okuma
çünkü hiçbir şey değişmeyecek onların gözünde hiçbir zaman büyümeyeceksin benim ailem de öyle hatta şehir dışında okumak için çok ısrar ettim iyi ki de ısrar etmişim
Mesajlarin bana o kadar iyi geldi ki anlatamam şimdiden kendime güvenim yerine geldi diyebilirim çok haklısın bir şeylere başlamadan hep zor gelir, ailem baskıcı mı emin değilim ama onlar bana dışarı çık diyor:') büyük ihtimal ben dışarı çıkmadığım için böyleler çıkmaya başlasam baskıcı tavırları artar o yüzden en iyi seçenek eskisehir gibi görünüyor fakat maddi durumumuz mükemmel değil ondan da korkuyorum sence eskisehirde kyk yurdunda kalırsam aylık kaç tl harcarım minimum
Maddi durum önemli özellikle bu devirde KYK yurtları genel olarak 250-450 TL arasında değişiyor tabii bunun dışında ekstra para da lazım oluyor ben bir yerde işe girmiştim maalesef bazen ailenin verdiği para yetmiyebiliyor
Ozguvensizlik tek sebep bu
Ailen hiç mi ozguven asilamadi
Ben daha cahilim diye korkuyorum Ya mesela okulda kaç kere tiyatro gosterisine katıldım etkinliklere katildim bunları aşırı ozguvensiz biri yapamaz bence aslında temelim var ama dediğin gibi ailem hala 10 yaşındayım sanıyor... Ve bu durumun sorumlusu onlar gibi
İşte yetiştirme şekli.
Yetistirme ve çocuğa verilmesi gereken sorumluluk...
Detayı okumadım ama yakın zamanda şu problemi aşabilmiş biriyim. Me. sj kutum kapalı ama konuşmak istersen ekleyebilirsin