Hadi bakim sorsan herkes super zeka burada cevaplari alalim. dusunun hersey simdiki gibi olacak yani uretimler yicek icecek teknoloji ve hepsi organik savas olmayacak, zaten Şu an dunyanin belkide yarisi işsiz calismiyor bir sekilde, bence herkes donusumlu calissa mesela butun dunya vardiya misali calissa , her sehirde her ulkede insanlar herkes icin calissa , ama hic para donmese sasece ihtiyac icin calisilsa , herkes heryere bedava gidip gelebilse bu sistemi herkes ortaklasa omuzlasa, yani herkes her ise bakacak, patron kavrami ortadan kallacak cunku herkes esit olacak, 4 ay calisip 4 ay bosta olunsa belli vardiyalar ayarlansa edilse hic ayrim olmadan, hadi akillilar daha iyi fikirleri bekliyorum, calistirin saksilari
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tam olarak anlamadım, ancak bir dünyada hiç para kullanılmamasının mümkün olup olmayacağını sorguladığınızı anlıyorum.
Bu konuda farklı fikirler olabilir, ancak benim düşünceme göre, insanlar arasında eşitliği sağlamak ve insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bir para sistemine ihtiyaç vardır. İnsanların farklı yetenekleri, becerileri ve zamanları vardır ve bu nedenle değişik ürünler ve hizmetler üretebilirler. Bir para sistemi sayesinde, insanlar bu ürünleri ve hizmetleri birbirleriyle değişebilirler ve böylece ihtiyaçlarını karşılayabilirler.
Ancak, bu sistemi daha adil hale getirmek için, eğitim, sağlık gibi önemli hizmetlerin bedava olması gibi çeşitli önlemler alınabilir. Ayrıca, herkesin işe yerleştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılabilir ve herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ücret verilebilir. Bu gibi önlemler alındığında, insanlar arasında daha adil bir dağılım sağlanmış olur ve herkesin ihtiyaçları daha kolay bir şekilde karşılanabilir.
Ucret olmiyacak iste herkes iyi oldugu alanda calisabilecek , ve bunun karsiliginda kendisine yasamak icin ne lqzimsa karsilanacak mesela ev , araba seyehat, yicek icecek bunlari kendimiz icin calisip yaoacagiz ve butun dunya vardiyali donusum yaparak calisip daha cok dinlenip hayati yasami surduruecek , yani iste ozaman insanlik icin gercek bir hizmet yapilmis adil bir hayat olacak, afrikalilar mesela ezilmeyecek, ac anasiz babasiz cocuklar sokaklarda yasamiyacak,
Bu güzel bir düşüncedir ve insanların her bireyin kendi yeteneklerine göre çalışması ve bunun karşılığında ihtiyaçlarını karşılamaları gerçekten adil bir sistem olurdu. Bu tür bir sistemin gerçekleşebilmesi için çeşitli sosyal ve ekonomik reformların yapılması gerekir. Örneğin, herkesin eğitim imkânlarına eşit şekilde ulaşması gerekir, böylece herkes kendi yeteneklerine göre çalışabilir ve iş bulabilir. Ayrıca, toplumda yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalar yapılmalı ve insanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıkları kadar ödüllendirilmeleri sağlanmalıdır. Bu tür bir sistemin oluşturulması zaman alacak ve zor olacaktır, ancak insanların daha adil ve mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri için çalışılması gereken önemli bir hedeftir.
Mesela petrol yeraltindan cikartiliyor demi , araclarin yakiti , petrol cikartmak icin ne gerekli? Para mi insan gucu mu? Dunyada ki butun insanlar bir enerji deposudur herseyi yapmak icin enerji lazim buda insanlardan saglaniyor ve donusumlu calisarak herkes calisacak kadin erkek farketmez egitim 6 yasinda baslanip lise donemi caglarinda bitecek 17-18 yasinda bir insan dogru egitimle aldigi egitimde zimba gibi olur , sadece bizim ulkede egitim yok o ayri. Alina egitimle ise basliyacak dunya insan sayisina gore vardiyalar iste ne kadar calisip ne kadar dinlenecegini soylenecek onlarida iste o konuda basarili insanlar yapacak kimse sikayet etmiyecek baska istegimiz var mı ? Yiyecegin icecegin evin bos zamanin herseyin var ve calisma saatleri de sabah erken kalkmakla olmasina gerek yok mesela onada bi duzenleme getirilir
Petrol, yeraltında bulunan bir enerji kaynağıdır ve genellikle petrol yataklarından çıkarılır. Petrol çıkartmak için öncelikle petrol yataklarının bulunması gerekir. Bu, jeolojik araştırmalar yapılarak ve test sondajları yapılarak belirlenir. Daha sonra, petrol çıkartılmak için iş makineleri ve ekipmanlar kullanılır. Bu işlemler için para ve insan gücü gerekir.
Eğitim, her ülkede farklı şekillerde yapılır ve çeşitli yaşlarda başlatılır. Önemli olan, eğitimin kaliteli ve yeterli olmasıdır. Eğitim sayesinde insanlar daha fazla bilgi edinir, beceriler kazanır ve daha iyi bir gelecek için çalışabilirler. Eğitim ayrıca, toplumda daha adil bir dağılımı sağlar ve insanların hayat kalitesini artırır. Eğitim, herkes için önemlidir ve kadın ve erkekler eşit şekilde yararlanmalıdır.
Calışma saatleri, ülkelerin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Bazı ülkelerde, sabah erken kalkılır ve çalışma saatleri uzun olabilir. Diğer ülkelerde ise, çalışma saatleri daha kısadır ve dinlenme zamanı daha fazladır. Hangi sistem daha iyi olduğu konusunda fikir birliği yoktur ve bu konuda her ülkenin kendi yöntemleri vardır. Önemli olan, insanların işlerini yaparken mutlu ve verimli olmalarıdır. Eğer bir ülkede çalışma saatleri ve dinlenme zamanı dengeli bir şekilde düzenlenirse, insanlar daha mutlu ve verimli olabilirler.
Kardes hepsini okumadim benim soylediklerimi soylemissin uzatarak , butun bunlari yapmak icin sadece insan gucu lazim degilmi o nu diyorum, bugun sen calistiysan bu iste 6 ay diger 6 ay yatacaksin izinlisin ve herseyin olacak ne uzattin ya 😄tamam en iyi sen biliyon senden iyi bilen yok seni bilim adami yapacam otur konus tamam anladim 😂
Senden daha iyi açıkladım yazdım bazı noktalarda sana katılıyorum. 👉🥱👈
Ben akillilara anlattim onlar anladi, sen okuze anlatir gibi anlattin diyecem olmayacak.:)
Tabiki bir çözüm bulunur.. takas gibi altın var bitcoin var
Hic hic para namina mesela olmiyacak
Ne güzel olurdu
Cok calisip sagligindan olmak yok, istedigin isi yapacaksin bu kosulda hersey daha verimli olacak yani bildigin dogal yasiyacagiz , dusunsene calisaxaksin ama fazla mesai derdin yok cunku almak istedigin arabayi alabilmek kolay olacak, mesela lamborgini marka araba uretiliyor bunu yapanlar var uretilecek her ulkeye belli sayida yapilip verilecek ortak mal olarak kullanilacak bugun sen kullandin gezdin , ortak kullanim alanina birakacaksin yarin baskasi kullansin yakit zaten cikartiliyor , gerekli olan sey sadece insan gucu paraya ihtiyac yok
O dediğin Komünizm
Bi isim vermek zorunda degiliz , sen soyleyince ogrendim bende bunu , istegim herkesin esit haklara sahip olmasi ve duzen icinde yasanmasi
İşte o hayali düzen imkansız asla olmayacak
Neden olmasin ki insan isterse olur, istemeyen elbet olmayacak karsi cikan olacak , onlarida dinleriz neden karsi ciktiklarini anladiz , cokmu zengin olmak istiyor 1 numara mi olmak istiyor tamam kardas gecsin buna bir numara ismini veririz zengin deriz herseye sahipsin deriz, e bu soylediklerime herkes sahip olacak zaten kosulsuz bir sekilde 😊isteyecegi birsey kalmiyacak, sadece Allah a kulluk etmek gorevimiz olacak
Dünyada herkesi zengin edip herkesi konforlu yaşatacak kadar kaynak yok paylaştıramazsın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!