Dul kadınla evlenmek sünnet midir?
evet sünnettir
hayır değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cabir b. Abdullah'tan şöyle rivayet edilmiştir:
"Babam Abdullah öldü. Geride dokuz (veya yedi) kız bıraktı. Ben dul bir kadınla evlendim. Rasulullah bana:
- Ya Cabir! Evlendin mi?" diye sordu. Ben de:
"- Evet, evlendim" dedim. Rasulullah:
- Kız mı, yoksa dul mu?" dedi. Ben:
"- Dul, ya Rasulullah" diye cevap verdim.
- Kendisiyle oynaşacağın ve seninle oynaşacak (yahut da güldüreceğin ve seni güldürecek) bir kızla evlenseydin ya?" buyurdu. Ben de kendisine:
"- Babam Abdullah, Uhud'da şehid oldu. Fakat geride dokuz (yahud yedi) tane kız bıraktı. Doğrusu ben de bunların arasında kendileri gibi genç bir kız getirmeyi hoş görmedim de onların işlerini görecek ve onları terbiye edecek bir kadınla evlenmeyi uygun gördüm" dedim. Rasulullah:
-Allah eşini sana mubarek eylesin " buyurdu. (Muslim, Rada', 56)
Evlilik hususunda Rasûlullah Efendimizin (s. a. v.) beyanları-tavsiyeleri de malumunuz; kadın bâkire de olsa dul da bulunsa güzelliği, malı-mülkü, hasebi-nesebi için değil de dini (dindarlığı-takvası) için evlenilir. Tercih bu yönde olmalıdır. [Bkz. Kütüb-i Sitte Muhtasarı, 17, 193, Hadis no: 583]
Keza, imkan nisbetinde mü’min, her bakımdan kendisine denk olan kadınla evlenmeğe dikkat etmelidir. [İbn Mace, Sünen, Nikâh, 47]
Ve yine Efendimizin (s. a. v.) şu tavsiyelerini de unutmamak lazım: Üveym İbnu Saide (r. a.) anlatıyor: "Rasûlullah (s. a. v.) buyurdular ki: ‘Bâkire kızlarla evlenin. Çünkü onların ağızları daha tatlı, rahimleri daha doğurgandır, aza da razı olurlar". [Bkz. Kütüb-i Sitte Muhtasarı, 17, 193, Hadis no: 584] Bu hususta daha başka hadisler de vardır. Bunları da gözardı etmemek gerekir.
Hasılı, yukarıda da belirttiğimiz üzere dul bir kadınla evlenmek caizdir, dinen bir sakıncası yoktur. Ama evlendikten sonra, olup olmadık sebeplerle şudur-budur diye ikide kadının “dulluğu” onun başına kakılmamalıdır. Bu son derece yanlış olur, ahlâki ölçülere uygun olmaz. Kişi, bütün bunları işin başında iyi düşünüp taşınmalı, kararını ona göre vermelidir.
Cevap
3Cevap
yok daha neler.. boyle bır sunnet yok peygamberımızın her yaptıgını yapmaya kalkarsak ısımız zor, bılırmısınız peygameberımızın tenasul uzvunu goren esı yoktur! ve oda eslerını gormemıştır.. uygulayında goreyım.. tamam peygamber yolundan gıtmelı ama bu takvada olmalı..
Sünnet pipi kesme şeysi değil miydi ya.
bu ne cahilliktir aman Allah'ım
hahah :)
C bilmiyorum.
Bence fantazidir.
evet
Evet diyenler delil getirmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?