Ilk ben cevaplayayim evet severim. ama cocuklugumdaki. aldigim tadi alamiyorum ya siz? bizim evde babannem veya halam yapar sizde kim yapiyor
Cevabın nedir?
+1 yılAnneannem ve babaannem çok güzel yapar bunu. Tarhanayı egede de yedim. O ekşiliği, o tadı, o zenginliği bulamadım. En güzel iç anadoluda yapıyorlar. Egeliler kusura bakmayın beceremiyorsunuz bunu.
Yanına ince ekmek olacak. İçine üğüm üğüm köy peyniri. Of... Peynir içinde kendini bırakacak. Kaşığı değdirdiğinde yandan akacak o peynir. İçinde kavurma varsa şanslısınız. Kimi mercimek atıyor. Ama kavurma tercihim. Mutlaka yeşil veya kuru soğan da olmalı. Kuru soğan tercihtendir. Belki güzel bir köy yoğurdu... Tablada yenmeli bağdaş kurarak. Ortam da otantik olmalı. Gelişi güzel renkli minderler ve motifli birbirinden farklı desenlerle antika kilim üzerine. Odada soba olmalı... ardından yenilen güzel bir ana yemek (iri hamur, kurbanda haşlama et, kavurma vb... ). Ardından varsa doğal petek balı yanına da sobada kaynamış sütün kaymağı (ağzım sulandı :P**...) ... Bağ üzümleri... Koyun, ya da manda yoğurdu...(tercihim mandadır.)
böyle nezih bir sofra kurulurdu ben küçükken... Şanslı olanlarınız varsa yemek yemiştir böyle bir sofrada... Ben o şanslılardanım. Yemeyen ya da fırsatı olup yemek istemeyen çok şey kaçırır bu tarz bir sofrada... Hayatın gerçek tadı... Cips, kola ve çikolatadan daha keyifli, sohbetli bir sofra... Herşey doğal, herşey sağlıklı...014 Yorumla- +1 yıl
cok iyi ya :D benim bazen bizimkide eksi oluyor ama durdukca tatlanıyor. cok iyi anlatmıssın
- +1 yıl
kaçlısın sen ya? bunları yakalayabildin mi :D
- +1 yıl
yok bunları yakalayamadım ama eksili acılı yemekli bilmem nelii yediğim olduu ben kücükken daha güzeldi tadıı
- +1 yıl
memleket nere senin?
- +1 yıl
İzmir
- +1 yıl
Babadan memleket neresi sen onu söyle :D
- +1 yıl
selanik göçmeniyiz dedelerden. babannemde İzmir selcuk babamda burada dogmus öyle yani. yunanlı mısınız deme. Türküz.
- +1 yıl
Yoo niye diyim ki? Ne gerek var. Atatürk de Selanikli sonuçta...
- +1 yıl
hayır dengesizin biri dedi de bende şaşırdım artık soranlara diyorum :d peşin peşinde moralimi bozmasınlar
- +1 yıl
Halt yemiş o salak. Sen kafanı takma öyle şeylere ;)
- +1 yıl
aynen bana da cok sacma gelmişti.. Yunanlı mısınz demişti ya :SS valla hem komedilik hem sinirlik bir durum. d
- +1 yıl
salak bir kere tarihten mahrum ya :D Yunanistan'dan Türkiye'ye Yunan göçü hiç olmadı, Türk göçü oldu :D
- +1 yıl
bence yine d salak falan demememiz lazm
- +1 yıl
piki :)
En İyi Cevaplar
+1 yılEn sevdiğim çorbadır. Üniversitede tek kaldığımdan tarhana alır (hazır çorba değil) kendim dilediğim gibi yapardım. Ben bol acılı severim çok güzel yaparım. Annem de kıymalısını çok güzel yapar ;) Annemin yaptığı bir düğün çorbası var normal bildiğiniz düğün çorbası gibi değil yoğurt çorbasına yakın ama farklı işte onu severim. Dışarda tavuk suyunu tercih ederim ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Hiim nasil ki o corba dugun corbasini bilmiyorum
severim. ama bizim yaptığımız hakiki tarhana çorbası olacak. hamur-yaş tarhana yaparız. kuru tarhanayı sevmem içmem de. boğazımı yakan ekşi bir tadı oluyor. tarhana yapılırken içinde mutlaka nane, reyhan, dereotu olacak. yoksa o tarhananın tadı olmuyor maalesef. daha sonra pişirirken içine pancar, yumurta. sucuk, domates, patates, lahana... vs katarız. yoksa tadı yavan olur, içilmez.
01 Yorumla- +1 yıl
hımm bilmiyorum bu yapılanın tadını da seviyorum ben
Tarhana sevilmez mii
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
148
Cevap
172Cevap
Bizim bir teyze vardı her pazar köy tarhanası getirirdi. Nası beklerdim pazar günü o mis gibi kokuyu. Şimdi teyze de bizlere ömür. Annem ve babamda başka evde yaşıyor. Heeeyy gidi günler heyy :( :) :D
11 Yorumla- +1 yıl
öyle oluncada kötü yaf...
+1 yılEgeliyiz tarhanayı güzel yaparız annem yapar yoğurur kuruyuncada birlikte elimizle ovalarız biraz zahmetli olur ama tadı şahane hele ki üzümle tadı daha da bir güzel oluyor. Canım çekti olsa da yesek :D :D
12 Yorumla- +1 yıl
:DD
- +1 yıl
=)))
Ben şahsen güzel yapıyorum.. tabii çok istisnai :) gel gelelim eskiden damakta kalan tatlara onlardan genel olarak eser yok desem çok yanlış olmaz.. çünkü günümüzde herşeyde bir katkı maddesi ve sahte muadili var yani organik dediğimiz ürünlere bile güvenmiyorum artık bundan sebeptir ki eski tat lezzeti tatmak imkansız değil ama zor..
01 Yorumla- +1 yıl
Evet zor malesef.
Kesinlikle anneanneminkini severim ama simdi manisaninki fazla sade dogrusu katsalar katabiliyorlar sanirim ama neyse kastamonunun (annenemin yaptigi) tarhanasi cabdir
13 Yorumla- +1 yıl
Anne bu tabii :)
- +1 yıl
Annenemin diyincce pardon yanlis yazildi diye dusundum ki oyle ikisine de cekilir yaslilarimiz daha iyi yapiyor.
Diğer konusunda 778 cevap paylaştı. bizim burada tarhana çorbası sevmeyene kız vermezler. yanındada yağlı ekmek olacaki sen ozaman gör.
216 Yorumla- +1 yıl
vay be epey değişikmiş
- +1 yıl
:DD
- +1 yıl
ben ekmeksiz seviyorum kendi tadı bile güzel ki
- +1 yıl
ekmeğin tadını biliyorum ben :d
- +1 yıl
iyi kiii
- +1 yıl
ben corbayla doyuyorum yanında belki baska yemek ya da böyle tatlı bişeyler falan ydiğim oluyor :D
- +1 yıl
çikolaata :d
- +1 yıl
yok ya cidden bugün öyl denk geldi sadece
+1 yılbabaannem koyden getirip yapıyo çokta güzel oluyo :D
15 Yorumla- +1 yıl
Babaaannelerin eli coklezettli ya dimi yaa
- +1 yıl
hemde nasıl tomtısım zehır olsa elınden yıne de yerım :D
- +1 yıl
Hihihiiii o bileguzel yaparkiiii :))))
- +1 yıl
kesınlıkle:)
- +1 yıl
:)))))
Bende severim ama yaş tarhanayyı daha çok severim :-) bizde teyzemin tarhanası meşhurdur. Çok lezzetli olur.. Birde gerçek tavuk suyuyla pişirdin mi off yemede yanında yat miss off canım çekti :-)
10 Yorumla
+1 yılçok severim yapcenmi :D
annem yapar , bende yaparım ayrıca.13 Yorumla- +1 yıl
yapcenmi diyince gülesim geldi sebepsiiiz ya :D
- +1 yıl
:)) sebep oluşturdu belkide.
vesile olmak varmış diyelim :)) - +1 yıl
sanırm öyle olduu :)
İçinde tavuk bulyon olursa yirim :D sağolsın annem yaparken içine basmış acıyı o yüzden buluonsuz yiyemiyorum...
12 Yorumla- +1 yıl
hıııı acılıda güzel kii
- +1 yıl
Yiyemiosaniz bqna gonderebilirsin bn yirim sizin yerinize
+1 yılFavorim domates corbasi olsada tarhanayida severimm :))
11 Yorumla- +1 yıl
:)))
Diğer konusunda 677 cevap paylaştı. severim ama hergün olsa içilmez. mercimek öylemi valla her gün olsa içerim
11 Yorumla- +1 yıl
bende tarhana ve yogurt corbasını öyle
+1 yılEvet severim annem bide biraz acı yapar çok güzel oluyo kış aylarında
11 Yorumla- +1 yıl
evet bencede
Tarhana kışın iyi olur insanı sıcak tutar yazın sevmem okadar :)
11 Yorumla- +1 yıl
Yazin bense oyle ama yinede olursa icebilirim
+1 yılKöy tarhanası olsun ustunede bol kekık ve nane ohh mıs gıbı
11 Yorumla- +1 yıl
Ben normal seviyorum ya
+1 yılBiri bana yapsa keşke insanin anasının yaninda olmaması ne pis bisey arkadaş bir corba yapanımbile yok
15 Yorumla- +1 yıl
Kendin yapsan
- +1 yıl
Halim olsa yapicam canım da yatiyorum :((
- +1 yıl
Gecmis olsun.
- +1 yıl
Allah razi olsun sağol;)
- +1 yıl
Amiiin ecmain:))))) dua adlim diye cok sevindim yaff
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBayilirim. kendim yapinca aci yaparim o sekil daha guzel
11 Yorumla- +1 yıl
Eline saglikk
Sevilmezmi hiç bayılıyorum bak canım istedi şimdi :D
11 Yorumla- +1 yıl
Ben
bayılırım. Yanında turşu da olacak. Biz de Babaannem ve Anneannem yapar :)
11 Yorumla- +1 yıl
hep büyüklerimizde iş var zatenn
Bizim sülalede herkes yapar :D Bu arada bana yetişmişsin 6 xper olmuşsun :D
19 Yorumla- +1 yıl
hım nasıl ya ben senden once olmustum sankiii :d
- +1 yıl
ben devamlı giriyorum ama pek soru cevaplamıyorum ki xperlik durum yok yani.
- +1 yıl
girmeyince düşüyomuymus bak bilmiyodumm
- +1 yıl
sagol bişey ögrendim saynde :DD
- +1 yıl
amin seni de
Koyden gelirse severim hatta kahvaltid a ictik ooh super:)
11 Yorumla- +1 yıl
aynen içilir tabii
Bir Maraşlı olarak sevmemem mümkün değil ama biz tarhanayı çerez olarak yemeyi tercih ederiz.
11 Yorumla- +1 yıl
Vay be
ben çok seviyorum valla çorba olsunda balık çorbası hariç birde kelle paça falan onları yemem yani asla tarhanaya hayır demem ama bak eski ev usülü yapılanların tadından yenmez valla bol bol vitamin ya...
00 Yorumlaben çok severim ama heryerin ve herkesin yaptığı farklı oluyo biraz seçicilik gibi oluyo ama herkesin yaptığnı sevmem beğenmem :) memleketimdeki bir başka oluyo :)
02 Yorumla- +1 yıl
aynen aynen
- +1 yıl
tabi canııım herkesin ki aynı olmaz
Ha demin yedim. Ama hazır çorbaydı. Bizde yapan yohhhh :(
11 Yorumla- +1 yıl
Olsuun hazirda olaa corba
+1 yılannem yapar orjinal tarhana çakma değil cok lezzetli :))
113 Yorumla- +1 yıl
orjinali nasıl ola ki?
- +1 yıl
yani ev yapımı herşeyini annem hazırlar işte unu domates salça biber nmane falan :D
- +1 yıl
e bizim de öyle.
- +1 yıl
orjinal işte :D market çakması değil :D senin memleket neresiki
- +1 yıl
İzmir işte
- +1 yıl
hee un uttum :)) demek orlardada var :D
- +1 yıl
olmaz mı var taabii :D bura neresi baska bir ülke mi.
- +1 yıl
öyle ama hiç urfada tarhana duymadım :D
- +1 yıl
urfaya gitmedim bilemiyorum :d
- +1 yıl
burası urfa değil zaten İZMİR :SSS
- +1 yıl
sen aynı ülke değilmi dedin ya yöresine göre değişir yani
- +1 yıl
hıı anladım ama öyle bir anlam cıktı
- +1 yıl
:))
gercek tarhana hazır corbadan daha lezzetli bu da bir gercek
10 Yorumla- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılustunde tereyagi ile kizartilmis salca olmadan yemem. :) sevilmezmi mmmm ozledim
10 Yorumla tarhana iyidir. ben bol acılı falan seviyorum. annem dayıyor artık içinde ne kadar baharat varsa.
bazıları baharatsız yapıyor. bildiğimiz hamur çorbası:)
bir de biz ayva da atarız. siz atıyor musunuz?023 Yorumla- +1 yıl
Yok ya biz atmiyoz
- +1 yıl
Ayvali guzel miydi
- +1 yıl
Hiim
- +1 yıl
Dusunmek biel yeter teşekkür ederim
- +1 yıl
Yemis kadar oldum eyvalah
- +1 yıl
Eyvallah erkeksi bir soz degil. sadece size oyle geliyor agir abla abi modunda olan biri de değilimdir.
- +1 yıl
Eyvallah nedir? "Teşekkür ederim", "Allaha ısmarladık" ve "evet, öyle olsun" anlamlarında kullanılır
"İyi Vallahi" sözünün çok söylenerek aldığı bir şekildir.
Bektaşi ve Mevleviler arasında bir söz tasdik anlamında çok kullanılır. selam bir hediye verene de "Eyvallah" denilir. Eyvallah nedir? "Teşekkür ederim", "Allaha ısmarladık" ve "evet, öyle olsun" anlamlarında kullanılır
"İyi Vallahi" sözünün çok söylenerek aldığı bir şekildir.
Bektaşi ve Mevleviler arasında bir söz tasdik anlamında çok kullanılır. selam bir hediye verene de "Eyvallah" denilir. al k - +1 yıl
Yok bisey yazizcaktim sildim yarim gibi oldu
- +1 yıl
Knka gibi bisey yazicaktim yanlis anlasilmasin.
- +1 yıl
Hangi dusuncceyle yazdim bilmiyorum
- +1 yıl
Sildimde zaten.. kufur falan olarak anlama diye acikladim
- +1 yıl
Hayiistemem teşekkürler hadi guzel aksamlar
Hava soğuk olacak buz gibi evde kuzineli soba yanıyor ev sıcacık sobanın yanında kedi kıvrılmış mırıl mırıl ses çıkarıyor ve sobanın üzerinde tarhana sıcak sıcak servis. çokmu abarttım ben :)
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. hiç sevmem yaa :( annem yapar hr zaman ama ben içmem
10 Yorumlaçok severim. bizde herkes yapabiliyo annem yapar genelde
10 YorumlaHemde çok severim. En güzel yapabildiğim çorba :) anneciğim bitanem yapar :)
10 Yorumla
+1 yılbiz de annem yapıyor.. tarhana çorbasına bayılırım hele acılı olursa off offf :D uşak tarhanası meşhurdur.. :D
01 Yorumla- +1 yıl
Acili aynen iyiidir ya
Diğer konusunda 438 cevap paylaştı. Bin bir derde deva bu çorba özellikle kışın içmek çok güzel oluyor. Tadı daha güzel çorbalar var tabi.
02 Yorumla- +1 yıl
Yani
Severim ve sanırım hasta olmak üzereyim :/
Ilac gibi gelir bol acılı ve limonlu 😷.
Annemin hastaları yapar getirir.01 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsuun
+1 yılHastalıktan geberiyorum.
bir Allahın kulu da al sana tarhana çorbası yaptım demedi.
İnsanlık ölmüş :D
sfagaa023 Yorumla- +1 yıl
bizde var gönderim mi.
- +1 yıl
Olur valaa :D
- +1 yıl
nasıl göndericez simdii
- +1 yıl
Bilmem.
- +1 yıl
Sen hic zahmet etme ptt kargoya ver o goturur
- +1 yıl
@yalnızaşık19 sağol yaa :))
- +1 yıl
Ne demek gorevimuz
- +1 yıl
@yalnızaşık19 eyvallah :)
- +1 yıl
@yalnızaşık19 bende onu sorcaktım ptt ile yollayayım mı d. i. ye :d istiyosa gönderim bizede halam yaptı :D
- +1 yıl
@yalnızaşık19 iyi gönderin bari :)
- +1 yıl
Bana da gonderebilirsin
- +1 yıl
Ben nerden bulimda gonderiyim siz gonderceksiniz bana
- +1 yıl
@yalnızaşık19 a ve bana birisi çorba göndersin lütfen :D
- +1 yıl
@yalnızaşık19 ve @cevaplayan :d ama cok minik kavonozda gönderebilirim olur muu
- +1 yıl
tamam bana uyar :)
- +1 yıl
bana da uyar gripten kurtarsın da :D
- +1 yıl
hangi şehir
- +1 yıl
bir tencerelikse iki yemek kasıgıda yeter :DD
- +1 yıl
çorum bu arada sen çiddi misin ya
- +1 yıl
@yalnızaşık19 evet ciddiyim gerçekten en yakın pttye yollarım problem değil ama cok az tamam mı
- +1 yıl
fark etmez de tel nosu falan da isterler o iş nolcak
- +1 yıl
@yalnızaşık19 ben pttden hiç birine bişey yollamadım bilmiyorum yani.
- +1 yıl
+1 yıluşak tarhanasını yazın kendim yapıyorum, maraş tarhanasını da annem alıp gönderiyor sağolsun:) ikisini de severim ama özellikle 1 domates, 1 diş sarımsak ile hemencecik pişen uşak tarhanasına bayılıyorum. bir de limon sıktın mı off:)
01 Yorumla- +1 yıl
Afiyet olsun usakli tanidikta yok sans iste :D
+1 yılKimisi çok cıvık kimiside çok koyu yapıyor, ama kıvamı iyiyse çok severim iyidir tarhana
10 Yorumla
+1 yılEv olduhu zamanlar ben yemicem dedigimde babam tarhana yenmez mi hic oküz der ama ben yine yemem :)
122 Yorumla- +1 yıl
iyi diyomuus :D
- +1 yıl
Aşk olsun :)
- +1 yıl
benimde oglum olsa öyle yapsa bende derim tamamiyle haklı baban. tarhana bu :D yapması cok emek gerektiriyor
- +1 yıl
Biliyorum babannem cok yapar, ama yok sende desen de yine icmicem
- +1 yıl
ben iç demedim ki zaten :D
- +1 yıl
tamam niye bağrysn ki :)
- +1 yıl
bağırmadm bir kere
- +1 yıl
Şimdi bağrdn ama :)
- +1 yıl
hiçtee bile
- +1 yıl
tamam tamam oyle olsun :)
- +1 yıl
monitore dogru bagran biri tanımadm ben hiç
- +1 yıl
Mecazen diyorum saka yapyorm tamam kızma artk :)
- +1 yıl
Bagirma bagirma diye diye bir hal oldun mecazen demismissin. sacma komik guldum
- +1 yıl
Guleyimde kizma olarak anlama :Ddd
- +1 yıl
tamam bayan degisik bisey demiyorum :)
- +1 yıl
Bayan degisik mi yoksa degisik bisey demiyorun mu o
- +1 yıl
Bayan değisik
- +1 yıl
Bana degisik dedi.. yook artik inanamıyorum
- +1 yıl
tamam geri aldım, demedim, sana oyle geldi, bayan normal :)
- +1 yıl
Geri aldim diyince dememis sayilmiyor insan neyse katolikpapaz iyi aksamlar
- +1 yıl
Ozur diliyorum o zmn hanmefndi, snda iyi aksamlar
- +1 yıl
Atar gibi oldu soyledigim ama diiil tamamm
Artık sevmiyorum bir ara fazlaca yapılıyordu evde bir bıkkınlık geldi ama yerim yinede. s
10 YorumlaBen sevmiyorum, yani kokusu beni rahatsız ediyor açıkçası. ağır, garip bir kokusu var. Ama annem güzel yapar onun yaptığını yine de yiyebiliyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
acaba içine değişik bir şey mi katıyor.. benimde en cok kokusu tadı cok cezbediyor
Ohhhoo sevilmez mi yenmez mi tarhana çorbası candir corbalarin babasidir =)
13 Yorumla- +1 yıl
:DDDD super benzetme.
- +1 yıl
rica ederim :d
oncelerde cok severdım sımdılerde aramın ıyı old. soylenemezz :)
13 Yorumla- +1 yıl
Aaa bak bu olmadi iste arani duzellt sen tqrhanayla
- +1 yıl
amin
+1 yılHayrina, nasıl yapıldığını soylermisin. Üni öğrencisiyim. Annem valizime tarhana koymuş. Aksama yapcam da bir tarif verirmisin. 5 kişiyiz ona göre :)
04 Yorumla- +1 yıl
söyleyeyim ama kötü olursa :D karısmam.
bak tencere kasık yağ salca (istersen) tarhaana tuz. bulyon (varsa)
ocaga koy tencereye altını kıs yağı at. bulyon veya salca katıcaksan onu at. sonra 3 yemek kasıgı tarhana koy.(tencerene göre de su ekle) kaynayıncaya kadar karıstır eğer tadı iyise tuz atmazsın yok kötüyse atabilirsinn - +1 yıl
Tesekkr ederm yaptım güzel bişeye benzedi. Bakalım tadı nasıl :(
- +1 yıl
Yanlış oldu :))
- +1 yıl
kötü mü oldu tadııı? :S
En güzel cevap :)
https://i.hizliresim.com/5Rvb3l.jpg22 Yorumla- +1 yıl
Adamsın adamın da dibisin :)
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılTarhana candır.:) Sıcak sıcak olacak. Soğuk kış sabahında kahvaltı da bol acılı. Doğal ilaç resmen.
14 Yorumla- +1 yıl
aynen aynen
- +1 yıl
İçtiğim en iyi tarhana Uşak'tan aldığım ev tarhanasıydı. İmkanı olan varsa tavsiye ederim. İçine sarımsak da koyulmalı pişirme esnasında.
- +1 yıl
sarımsak sogan herseye lezst veriyor
- +1 yıl
Haklısın.
+1 yılSadece mercimek içerim, diğerleri boğazımdan geçmiyor
21 Yorumla- +1 yıl
değişikmiş
tarhana sevmeyen ınsan. ne tuhaf bı cumle. s ole bısı olamaz ki
01 Yorumla- +1 yıl
Olabilir..
annem yaparsa ki o da tamamen kendi yaptığı için severim hepsini sevmem :)
10 YorumlaBen yapiyorum canin:) ayyy yok ugrasamam hic guzel BN cok begeniyorummm
10 YorumlaÇocukluğumdaki tadı alamıyorum bende. En sevdiğim çorbaydı küçükken. Şimdi de aynısını yapıyor annem aynı malzemeler ama o lezzet yok. İnsan büyüdükçe ağız tadı da eğişiyor anlaşılan :)
02 Yorumla- +1 yıl
bence eskiden kullanılan malzemelerdeki tad yok. her şey sera falan. domates bile domates gbi kokmuyor :S
+1 yılYalniz yasadigim icin komsu teyze kokmustur cocugum bir tabakta sana getirdim sicak sicak icersin die getirio da tabak kucuk tencereye benzio oyle tqbqklar var mı ki 3 saatimi aldi dun yemesi
014 Yorumla- +1 yıl
var kadın iyimiş ya :d
- +1 yıl
Valla cok iyi ya yemeyince de dovuyo o huyu birde ama ben hic bir zaman doymadigim icin genelde hep yiyorum icine cin biber suyu dokup pul biber isot fqlanda atiyorum super oluo pff canim cekti l*n teyze yapmqmis bugun heralde kokusu gelmio
- +1 yıl
aynı babaaannem ya :d yemeyince küsüyo
- +1 yıl
burdakiler yemek yemem veya karnım tok deyince dövüyolar odunla
- +1 yıl
neresi orası
- +1 yıl
çorum un ilçesine bağlı bir köy eve yemeğe davet ettiklerinde gitmeyince de kovalıolar eve kadar
- +1 yıl
:D:D:Dd cok samimi de şiddete basvurmaları kötü birazcık
- +1 yıl
yani neymiş çok zayıfmışım falan filan l*n bir oturuşta 1 buçuk ekmek yiyorum daha ne olsun sadece kilo alamıyorum
- +1 yıl
:DDDD beenim kardesimde öyle. affedersin ama ökz gibi yiyor cocukta kilo yok ya. yapı dan bence
- +1 yıl
bilemiorum orasını ama ne kadar çok versem o kadar çok kilo veriorum süan 57 ye düşmüşüm
- +1 yıl
bir doktora gitsene. belki
- +1 yıl
kim uğraşcak ya ona da tarhana işi ne oldu bizim :)
- +1 yıl
nassıl göndereceğimi söylersen cok az gönderirim ama dalga geçme hıı
- +1 yıl
söylicem de mesaj atamıorum ki sana
Tarhana çorbasından nefret ederim. Kokusu falan iğrendiriyor beni. Ayak gibi kokuyo sanki._____.
03 Yorumla- +1 yıl
:sSSss içine yapan kisi değişik bişey katyor olmasın?
- +1 yıl
evet bazıları cidden değişik yapıyor
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. domatesli tarhanaya bayılırım anneannem yapıyor köyde ev tarhanası içiyoruz yani :)
06 Yorumla- +1 yıl
Oda guzel oluo bak
- +1 yıl
domates zaten hamurken atılmıyor muydu ki yaff. hımm burasıda köy değil ama bizde ev taarhaanası içiyoruz balkondur :D terastır öyle idare ediyoruz
- +1 yıl
benm görebv yaptığım köydekiler ğişirirken koyalar ramazanda çok yaparlar
- +1 yıl
hımmm :d
- +1 yıl
galiba öyleydi sanırım öyle
bayılırımmmmmmm annem yapıyordu gerçi memlekete gidince yine yapıyor sıkıntı yok :D
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes guzel yapamiyor. O nedenle heryerde de yemem. Annem yapar
10 Yorumla
+1 yılÇorbalari severim genel olarak ama tarhanayi çok aramam
10 YorumlaEvet cok severim biz hamur tarhana yapariz kurusunu pek tuketmiyoruz onu kiymali yapiyorum harika oluyor
03 Yorumla- +1 yıl
hımm kurutmadan yiyosunuz hep nasıl yas kalıyo
- +1 yıl
iyimişşş
Tarhana sevilmez mi ya, ne de olsa maraşlıyız. Un şeker tuz gibi her evde mutlaka yapılır ve hadtalıkların gribin soğukun bir şitasıdır.
09 Yorumla- +1 yıl
aynen bencede güzel ama bazı insanlar sevmiyor olabilir
- +1 yıl
yani yaniiiii
- +1 yıl
sevdirirsiniz ya zor değil ama baskı yaparsanız sevmeyebilir sogur hatta
- +1 yıl
tarhana corbası için önceden onu yapması lazım ki pişirebilsin ama güzel düisünce
- +1 yıl
yapar yapar hazırını yapar olmadı
severdim ama...
en son köyle imalat esnasında yanında bulundum... artık içmez oldum..07 Yorumla- +1 yıl
Kotu uretmiyolar ki. Nasil yapiyolardi
- +1 yıl
Ayakkabi mi koydular! l elbise falan. bunlari koymamislardir. bence. Bol malzeneli oldugu icin yararlı zaten
- +1 yıl
Ole kurutuyolar iste sonra robottan geciriyolar ince toz oluyoo
- +1 yıl
Hii tamam
- Devamını Gör (260)
Devamını Gör(305)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!