Ben felsefe ile kuran arasındaki konulara çok girdim ve bu konuları çok inceledim. Kuranda Allahın dediği gibi düşündüm, kuranda istenilen çelişkisiz her türlü cevap var (arapçası ile çünkü tercümeler açıklanamayan şeyleri anlatmaya çalışarak hatalı çeviri yapıyorlar.) anlatmaya başlıyorum. Aslında daha önce bir foruma verdiğim cevabın aynısını burda sizede sunuyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Eminim kuranı okumayan binlerce müslüman kardeşim, bu soruya cevap veremedikleri için çelişkiye düşmüşlerdir. Sorduğun soru şu Allah neden din için neden aracı koymuş neden ol dediğinde olmamış. Şimdi düşünmeni ve düşünmenizi istiyorum Allah nedensiz birşey yaratmış mı? Yaratmamış mı evrenin varlığı bile neden ile. Bigbang bile bir etki sonucunda meydana gelmiştir. + Allah neden denilen kavramıda yarattığı için ve nisa suresi 28. ayette insan zayıf yaratılmıştır diyor Allah. Yani Allaha neden demek onun sübhan yani bütün noksan ve zayıf sıfatlardan münezzeh ismi ile çelişmektedir. Allahın gönderdiği kuran 1,5 milenyumdur tek bir harfi bile değişmemiştir istediğiniz heryeri araştırmanızı temenni ederim. Allahın bakara 26 da verdiği örneğe bakmanızı istiyorum. Şuanda aklıma gelen bakara 154 ama inanın daha birçok yerde anlayamayacağımız şeyler olduğunundan Allah bahsetmektedir burdan almamız gereken öğüt gerçekten Allahın dediği gibi zayıf olmamızdır. Benim mezhebim yok çünkü mezhebe ihtiyacım da yok. Allah kuranda namazıda orucu da herşeyi ama herşeyi açıklamıştır. Din konusunda çelişkiye düşebilirsiniz ama kuran ile çelişkiye düşmezsiniz. Çünkü kuranda herşeyin cevabı bulunmaktadır. Emeviler ve abbasilerin aşırı arap milliyetçiliğini örnek vererek size şunu söylemek istiyorum. Onlar kuranı değiştirmek için uğraşmış ve de değiştirememişlerdir bu yüzden hadis diye bir yalan ve safsata çıkarmıştır. Kuran peygamber muhammed sav e inmiştir ki kuranda bu anlatılır + yorum sığmadı alta devam ediyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılyaradan iyiliği ve kötülüğü insanlara seçenek olarak sunmuştur. bazıları iyiliği seçer bazıları diğerini. yani o çakma ateistlerin anlattığı gibi olay: "madem tanrı var o zaman neden kötülüğü yarattı?" tarzı saçma bir şey değildir. tanrı kötülüğü yaratmamıştır insanlara seçenek olarak sunmuştur. peki neden bunu yaptı? çünkü biz bu dünyada yaşıyorsak bunun bir karşılığı olmalı ve o seçeneklerden hayatı boyunca iyiliği daha çok seçmiş olanları bir tarafa kötülüğü seçmiş olanları da diğer tarafa göndermesi için bir kaynağının olması gerekir.
012 Yorumla- +1 yıl
@wild_soul
ben zaten nedenini yukarıya yazdım. anlayıp anlayamamak senin beynine kalmış bir durum. - +1 yıl
hiç şu an yapabildiklerimizi yapamasaydık, en sevdiğimiz yemeği yiyemeseydik, en sevdiğimiz arkadaşlarımız veya sevgilimiz olmasaydı, dünyada yaptığımız/gördüğümüz/içtiğimiz/öğrendiğimiz... vs şeylerin hiçbirini yapamasaydık en basitinden biz yaratılmasaydı şu yazdığım klavye bile olmasaydı daha mı güzel olurdu?
yaradan bize bu güzellikleri biz tadalım, yaşayalım diye bizi var etmiş ve bunun da bir karşılığı olmalı bunun için de elde bir ölçütün olması gerekir. bu yüzden 2 seçenek vardır. - +1 yıl
@wild_soul
ben orda açıklamayı yaptım ama hala aynı kafadasın. ben kime ne anlatıyorum ki kapasite ortada.
bu arada cahil ve cahillik kişiye göre değişir. bazı insanlar kendilerinden iki kat zeki adama da cahil der. yazdıklarımı tekrar oku ve beyin hücrelerini biraz zorla. senin için zor bir şey ama yapmaya çalış. - +1 yıl
büyük ihtimal kardeşim
Soran+1 yılAma bizi yaratmasaydi bu güzellikler dediğin şeylerin de farkında olmazdık. Böylelikle bir kavram olmazdı. Diyelim ki senin böyle bir gücün var. Hiç var olmayan bir şeyi güzel şeyler yaşasın diye yaratır mısın? Amaç ne yani? Ne diye yaratasin ki?
- +1 yıl
"Ama bizi yaratmasaydi bu güzellikler dediğin şeylerin de farkında olmazdık. "
burada kendi sorunun cevabını veriyorsun.
"Diyelim ki senin böyle bir gücün var. Hiç var olmayan bir şeyi güzel şeyler yaşasın diye yaratır mısın?" neden yaratmasını? güzel şeyleri yaşaması, tadması için insanları yaratmak o insanlar için büyük bir şeydir. seni çok iyi anlıyorum ama düşündüğüm şeyi en iyi bu şekilde anlatabiliyorum. sana burada birçok bilgi vermek isterdim ancak onları kelimelere dökmek çok zor.
sana vereceğim en iyi tavsiye "onu anlayabildiğin; varlığını, oluşumunu, yaptıklarını kavrayabildiğin bir varlık senin tanrın olabilir mi?"
ayrıca sana tavsiyem kur an'ın mealini biliyorsan da orijinalini okumandır. orda istediğin cevapları bulabilirsin.
Soran+1 yılama sen yoksun, hiçbir şeyin farkında olmayan bir şey yaratılsa ne olur yaratılmasa ne olur? sorum net anlaşılmıyor anlaşılmayacak da galiba
- +1 yıl
hiçbir şeyin farkında olmayan bir şey olsa ne olur olmasa ne olur ne demek. zaten bunun için dinler gönderilmiş. neyin ne olduğu o yaratılanlar öğrensin diye.
Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat süresi/56)
Allahü teâlâ dünyayı ve kâinatın tamamını insan için yarattı. Bitkileri, hayvanları, su, taş, toprak, maden gibi her şeyi insanın faydalanması için yarattı. İnsanları da, kendisini tanımaları ve kendisine ibadet etmeleri için yarattı. Bu tanımanın ve ibadetin faydası da, yine insanlaradır. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, hiçbir şey için, hiçbir şeye muhtaç değildir. Yaratılmakla, biz kıymetlendik, şereflendik. Zâriyat suresinin, (İnsanları ve cinleri, bana ibadet etmeleri için yarattım) mealindeki 56. âyet-i kerimesindeki (ibadet etmeleri için) ifadesi, (beni tanımaları için) demektir. Yani, Allahü teâlâyı tanımak, inanmak için yaratıldık. Hadis-i kudside, (Tanınmak için, her şeyi yarattım) buyurması, (Beni tanımakla şereflenmeleri için) demektir. (1/266)
Cennet ve Cehennem de, insanların amellerine göre yaratıldı. İman edip iyi işler yapanlar Cennete, iman etmeyenler Cehenneme gidecek ve hepsi orada sonsuz kalacaktır. Hiç kimseye zulmedilmeyecek, orada herkes yaptığının karşılığını görecektir.
Kur’an-ı kerimde, (İnsanları bana kulluk etmeleri için yarattım) buyuruluyor. İnananlar kulluk edip şerefleniyorlar. Kâfirler inanmadıkları için bu şereften mahrum kalıyorlar. Böylece imtihanı kaybetmiş oluyorlar. Kâfir de ahirette tanıyacak; ama bu tanıması, müminin tanımasından çok farklı olacaktır. Mümin Allahü teâlâyı görmekle şereflerin, nimetlerin, en büyüğüne kavuşacak, kâfir ise, görünce azapların en büyüğüne maruz kalacaktır. Kâfirlerin, kıyamette Allahü teâlâyı görmesi, Cehennem azabından çok daha şiddetli olacaktır.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
İster çok dindar ol ister ateist veya diğer inançlar dindar birisi kutsal kitaptan örnekler verir veya mantığına uydurduğu sürece oluşumumuz ve hep anlatılan şeytan Allah arasındaki olaylar sebebiyle hz Adem geldi der kimisi Evrim ile geldik başta ilk canlı olarak sadece bir bakteriydik derler islamda çamurdan yaratıldığımız söylenir evrim teorisi savunanlarda balçık çamur ya da suda oluşan bir canl organizma derler ortak noktaları var bilime ters düşmeyen yerler var önemli olan islamın kriptosunu çözebilmektir. Amma velakin ne inanç olursa olsun bigbang derler tanrı derler vs vs derler ama başlangıç noktası hiçbizaman çözülemiyor bu konu yıllarcada sürse cevap olmaz sadece karmaşa olur en iyi cevabı bulmak için reddedenlere diyorum önelikle tanrıyı önce tanrıy kavramalıdırlar kuranı okuyup çözmeye çalışmalıdırlar bilim ile karşılaştırmalılar kimseyi dinleyip tanrı yok diyemezler. cahil ateisttir aynısı inana içinde geçerli tanımalı tanrıyı ( eğer var ise ) bilime ise asla zıt düşmemeli. Hayat bir sınavmı bilinmez kanıt yok delil yok ha olurda gerçekten sınavsa sizler bilgili düşünceli iyi bir insan olun yeter. sonuçta allah merhametlidir bize öyle öğretildi değilmi :)
00 Yorumla
+1 yılAllah İnsan oğlunu yarattıgındaaa onu yer yüzaüne göndermedi vee bütün meleklerden üstün tuttu Ama hz adem bir hatası onun yer yüzüne indirilmesine sebeb oldu ve insan ogluu yer yüzünde yaşamaya başladı Yanlızlık allaha masustur ve yerin ve göğün yaratanı odur ona kimse şart koşulamaz diyosunya İnsan oğlunu Ödüllendiriyoo sınava sokuyoo İnsan oğlunu ödüllendirmese sınava sokmasa Hangi insan oglu Allaha ibadet eder Allah öylle affediciki insan oğlunu cennetle müjdelendiriyoo farz edelimki cennet yok hiç bir ödül yok biz insan oglu ozaman allaha ibadet edermiydik? Herşeyin iyisini bilen allahtır bence bu sorulara fazla takılı kalma arkadaşım
00 YorumlaAllah yok.
Olsa bilem Dinlerin ve Islamin anlattigi bir Tanri yok. Sinava girmeden önce Ögretmen Sinavin sonucunu biliyorsa bu Sinav degildir.
Allah yaratmadan önce insanlarin Sinavin sonucunu biliyorsa bu Sinav degildir.
Kainati yaratan bir varligin, insan gibi varliklara ihtiyaci yoktur.
Dinlerin ortaya sundugu Tanri kavrami sacmaliktan öte degildir.11 Yorumla- +1 yıl
Allah sonucunu bilmese zaten Allah olmazdi, bilse bu yuzden direkt cehenneme atsa o zaman da yasamadigimiz seyler yuzunden cehenneme girecektik. Zaman kavrami Allah icin yok, izafiyet teorisi de bunu gosteriyor Einsteinin. Mesela ihtiyaci olup olmamasi degil zaten, bu lutuftur yani kimse yok olmayi tercih eder mi var olmak yerine. Hic yaratmayabilirdi ve kulluk sozlesmesiyle muhattab tutmayabilirdi, bu da az zarar degil. Kitab Allahca yani Köklerin ve kelimedeki anlamin cumleye uyumu , Belagat Fesahat gibi konularda başarılıdır Kuran ın. Bilimde de Feyyaz Tv nin Kuran Bilim videosuna bakabilirsiniz.
yok bee ama allah sana akıl irade veriyor eyer bunlar olmasaydı imtihan olmazdı allah hangimizin daha çok ona kulluk yapacak ona isyan etmiyecek onu denemek için yarattı
02 Yorumlaİnsanoğlunun dünyada varolma sebebini açıklayan bir kelime var fakat o kelimenin "sınav" olmadığı alenen orta da..
01 Yorumla- +1 yıl
Dogal surecler mi. Allah sonucunu bilmese zaten Allah olmazdi, bilse bu yuzden direkt cehenneme atsa o zaman da yasamadigimiz seyler yuzunden cehenneme girecektik. Zaman kavrami Allah icin yok, izafiyet teorisi de bunu gosteriyor Einsteinin. Mesela ihtiyaci olup olmamasi degil zaten, bu lutuftur yani kimse yok olmayi tercih eder mi var olmak yerine. Hic yaratmayabilirdi ve kulluk sozlesmesiyle muhattab tutmayabilirdi, bu da az zarar degil. Kitab Allahca yani Köklerin ve kelimedeki anlamin cumleye uyumu , Belagat Fesahat gibi konularda başarılıdır Kuran ın. Bilimde de Feyyaz Tv nin Kuran Bilim videosuna bakabilirsiniz.
- Diğer konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılİmtihanın amacı iyinin kötüye üstün olduğunu ispattır.
00 Yorumla
+1 yılCezalandırıp cehenneme girenleri saymazsak. Şu an sen varsın, yok sayımlarla konuşamazsın. Olmayan bir şeyi ödüllendirmek anlamsızsa eğer Tanrı'nın varlığı da sana anlamsız gelmeli.
00 Yorumlaarkadasim bu soru burada sorulurmu yahu!!! cevabi var biraz uzun ama istersen uzun uzun anlatirim. ama burdan olmaz. lafima mudahele edilmesini istemem cunki ayrica bu konuyu cesitli kaynaklardan arastirdim
00 Yorumla
+1 yılKimse cevap verememiş sadece ezberden iki üç şey söylemişler o da tutmamış :)))
11 Yorumla- +1 yıl
Allah sonucunu bilmese zaten Allah olmazdi, bilse bu yuzden direkt cehenneme atsa o zaman da yasamadigimiz seyler yuzunden cehenneme girecektik. Zaman kavrami Allah icin yok, izafiyet teorisi de bunu gosteriyor Einsteinin. Mesela ihtiyaci olup olmamasi degil zaten, bu lutuftur yani kimse yok olmayi tercih eder mi var olmak yerine. Hic yaratmayabilirdi ve kulluk sozlesmesiyle muhattab tutmayabilirdi, bu da az zarar degil. Kitab Allahca yani Köklerin ve kelimedeki anlamin cumleye uyumu , Belagat Fesahat gibi konularda başarılıdır Kuran ın. Bilimde de Feyyaz Tv nin Kuran Bilim videosuna bakabilirsiniz. Isterseniz Arap edebiyati uzmani olup Kuran elestirmek ile sadece "Kuran yalan , Allah Din gondermekten yucedir" gibi laflar soyleyip hicbir neden gostermemek arasindaki fark aciktir
+1 yılşeytanla bir anlaşma var ortada o yüzden. derin bir konu ama güzel bir konu aslındaaherkezin öğrenmesi gereken bişi
02 Yorumla- +1 yıl
biraaz kitap okusan anlarsınnn
Gizli Üye(36-45)+1 yılBU sorulari sormaya basladiysan bil ki daha da sorgulayacaksin ve belki deist ya da ateist olabilirsin...
güzel ama klasik soru02 Yorumla- +1 yıl
güzel olduğu için klasik zaten :)
Cevap sahibi+1 yılklasikten kastım bu soruyu sorduktan sonra cevabi kendisini tatmin etmiyecek ve sorulari daha da artacak yani...
bir baslangic noktasi bu soru aslında diyebilirim...
Cunku kendileri faşist psikopatin tekidir.
215 Yorumla
Soran+1 yılBöyle mi dusunuyorsun gerçekten ateist misin
- +1 yıl
Kudsi bir hadiste şöyle buyrulur: "Ben kulumun zannı üzereyim. Beni nasıl tanırsa öyle muâmele ederim."
- +1 yıl
Aslında bir yorum değil yalnızca bir hatırlatmaydı.
Herşey bir sebep üzerine olur. Dünyada gayri müslimler Allah'ın sözlerine müslümanlardan daha fazla uyuyorlarsa bence Allah'ın haksızlık ettiğini söylemek mantıksız olur. - +1 yıl
Dinimizde ilk emir "oku!" iken, birlik ve beraberlik Kur'an'da defalarca vurgulanırken, iyiliği emredip, kötülükten men etmek emredilirken ve bunlara müslümanlardansa gayri müslimler daha fazla riayet ediyorsa ortaya çıkan sonuç çok ta şaşırtıcı değil. Saydıklarının tahrip edici etkisi elbette vardır. Ama IŞİD denen ve İslam'a mal edilen bir örgüt varken sorduğun sorunun yanıtını bir daha düşün derim.
- +1 yıl
Isid den falan bahsederken konu icinden cikilmaz bir hal alir, gunumuzdeki diger seyler gibi. Fakat iyiligi bu kadar oven bir dinin kitabinda sencede cok fazla katliamdan bahsedilmiyor mu? Dinde zorlama yoktur derken, ayni zamanda kur an da muslumanligi reddenleri cezalandirin demiyo mu? Islam iyiligi emreder diyosun, dunyada ki diger 3000 dinde iyiligi emrediyo, kotulugu yasakliyo.
- +1 yıl
Aslında IŞİD meselesi bilinmez birşey değil. Sen "sözde" mezhep farkından dolayı veya başka türlü çarpık düşüncelerle müslümanları tekfir ederek öldürme isteği duyuyorsan ve lider olarak ta yahudi bir ajanı kabul ediyorsan veya müslümanları kıyan israile değil de kendi din kardeşlerine kıyan bu örgüte sempati besliyorsan gerçekten müslüman mısın onu bir gözden geçirmen gerekir.
İslam'ı reddetse bile itaat ettikleri sürece bir sorun yok. Kaldı ki bu yalnızca dini bir hüküm değil.
Dünya üzerindeki dinlerin birçoğu köken olarak aslında hak dindir. Ha sonradan eklemeler yapılmıştır, çarpıtılmıştır orası ayrı. Mesela Buda'nın ve Konfüçyüs'ün de peygamber olma ihtimali var. Bir rivayete göre 120 bin peygamber olduğu söyleniyor zaten. Yani bu İslam'a da aykırı bir durum değil. - +1 yıl
Tevrat'ta öldürme der İsrail savaş suçu işler, Budizm'in ne kadar iyi olarak bildiğimizi düşünürsek Myanmar'daki katliam da insanın aklına soru işareti düşürür...
- +1 yıl
@tahirseymen cok bilgili bir insansin, gunumuzde insanlar anne-babalarindan duyduklarina gore musluman oluyo, gorduklerine gore yasiyolar dinlerini. ben zamaninda bunun yeterli olmayacagini dusunup kitaplari kurcalamaya basladim, zamanla kafamda sorular belirlemeye basladi. ki gercekten dindar bir muslumandim. ama kafamdaki sorularin cevaplarini arayip bulamadim bir turlu, tipki asagida bu soruya verilen cevaplar gibi tam bir cevap bulamadim. kitaplardada bulamadim, dini kitaplarla anayasalarin birbirine ne kadar benzediklerini farkettim. bizim bu sorulari soracagimizi bilen bir tanri neden cevaplari vermesindi, bu sorudan sonra soru sormayida biraktim, kurcalamayi da. cunku ne kadar kurcalasamda cevaplar bir yerden sonra ilerlemiyodu.
Inananlarin fikirlerine saygim var, ama koru korune inananlara hicbir sekilde saygim yok. kendi sorularina cevap bulupda inananlara saygim var ve onlarinda bana saygisi olmali - +1 yıl
Ben hep derim, atalarımla aynı dine mensup olduğum için mutluyum, buna şükrederim ama aslında bu tevafuktan çok da öte birşey değil benim için. Yani sırf onlar inanıyor diye Allah'a inanmam veya o yüzden müslüman değilim. Bence soru sormaktan kaçınma ve sorgulamaya devam et. Ve Kur'an'ı okurken rabbinin sözü olarak oku, bedevi uydurması olduğunu farzederek değil. Çünkü ancak o zaman manasını tam anlamıyla hissettirir. Ve Kur'an'ı açıklayacak bir rehbere ihtiyaç duymak yanlış birşey değildir. Çünkü o tüm insanlığa gönderilmiştir ve büyük bir zaman dilimi içinde yaşayan herkese gönderilmiştir. Yani çağa göre yorum ve mana çıkarmak gerekebilir. Mesela Mevlana zamanına hitabederken Bediüzzaman bugüne hitabetmektedir. Mevlana Allah aşkından bahseder, Bediüzzaman imanla ilgili konulara değinir. Çünkü her çağın hastalığı başkadır. O yüzden risaleleri okumanı tavsiye ediyorum. Orada birçok sorunun cevabını bulacaksın. Felsefe ve bilim dinin düşmanı değildir.
- +1 yıl
Caner Taslaman'a göre iyi-kötü kavramları ve vicdanın varlığı bile yaratıcının olduğuna ispattır. Onun videolarını da tavsiye ederim. Ben sorgulamaya şöyle bakıyorum; eğer bir cevap bulamazsam eksiğimi görürüm, eğer cevap bulursam da imanım artar...
Şu iki sözü de çok severim:
"Az felsefe insanı tanrıtanımazlığa götürür, derinlemesine felsefe insanları tanrıya vardırır." -Francis Bacon
"Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar. ama bardağın dibinde tanrı sizi beklemektedir!!!" -Werner Heisenberg - +1 yıl
İyi geceler, esas ben teşekkür ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılCennetten kovulan biziz :) Neden Allah a kızıyorsun?
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltek bir kişi olduğunu kim söyledi? bence herkes kendi günahları için burada. bu arada dini bilgi açısından çok dolu biri değilim. Kuran-ı Kerimi ve diğer kitaplardan bazı ayetleri okudum sadece
Cevap sahibi+1 yılO anlatımlar temsili anlatımlar
- +1 yıl
@wild_soul Zaten Elci Adem ve Havva ( AleyhimesSelam) bizim dogmamiza sebeb olmasalardi yine biz yoktuk. Allah yaratmasaydi Elci Adem de yoktu. Yok olmak mi yoksa kulluk sozlesmesine muhattab olmak mi daha iyidir?
- +1 yıl
@wild_soul “Kim iyi bir Müslüman olur da bir iyilik yaparsa her bir iyiliğine karşılık 10 kattan 700 kata kadar karşılığı yazılır. Ancak, bu kişi bir kötülük işlerse o kötülüğe de sadece karşılığı yazılır.” (Buhârî, İman, 35)
Sen kimsin Allaha isyan ediyorsun ;?
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Adını yazıp çık yaşamana bak..
00 Yorumla
+1 yıldinimizislam. com buraya bir bakar mısın kardeşim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolmayan bir allah neden sınasın ki :D
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne eksilediniz be
- +1 yıl
Allah sonucunu bilmese zaten Allah olmazdi, bilse bu yuzden direkt cehenneme atsa o zaman da yasamadigimiz seyler yuzunden cehenneme girecektik. Zaman kavrami Allah icin yok, izafiyet teorisi de bunu gosteriyor Einsteinin. Mesela ihtiyaci olup olmamasi degil zaten, bu lutuftur yani kimse yok olmayi tercih eder mi var olmak yerine. Hic yaratmayabilirdi ve kulluk sozlesmesiyle muhattab tutmayabilirdi, bu da az zarar degil. Kitab Allahca yani Köklerin ve kelimedeki anlamin cumleye uyumu , Belagat Fesahat gibi konularda başarılıdır Kuran ın. Bilimde de Feyyaz Tv nin Kuran Bilim videosuna bakabilirsiniz. Aga soyle diyim, Dinleri elestirme kaideleri nden cok kabul etme kaidelerine bakmak lazim;Kitab geldiginden itibaren bunu Allahin varlığına delil olarak gormek gerekir , ama eger Kitab yerine kulaktan duyma mucizeler olsaydi bu yuzden iman etmezsen yanarsin denseydi bu sapiklik olurdu , cunku kulaktan duyma sey ile (Bir Kitab dahi olsa) mucizeyi gormek bir degildir, hristiyanlar duyduklarina inaniyor, Kitab kalicidir ama Deniz yarilmasi Ay yarilmasi gecici mucizelerdir, Kitab olan Mucize her cagda is gorur.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar