İnanç konusunda kafam çok karışık. Tanrı (Allah) veya yaratıcı siz ne derseniz deyin varlığına şüphem yok. Peki ya dinler? işte o konuda hiç bir tatmim edici bir şeyler bulamıyorum.
Bilinen semavi dinler bana göre günümüz şartlarına uymuyor. Her şeyde mantık arayan biriyim sorgulanamaz katı kurallar bana göre değil Şuanki durumum Deizm olsa gerek ancak deist olduğumu söylememe de imkan yok.
Bana bu konuda yeni ufuklar açacak farklı bakış açıları kazandıracak kaynaklar arıyorum. Bir kitap, film, video, makale veya kendi düşünceleriniz...
İslam. Hadisler, ayetler... Hepsinde erdemli, doğru bir insanın nasıl olması gerekiyorsa hepsi yazıyor. İslamda bilimle ters düşen bir şey yok.
Alkol haram ve vücuda olan olumsuz etkileri de ortada.
Kul hakkı haram ve bir insanın hakkına girmenin onda bıraktığı negatif etkileri saymama gerek yok.
Kadınların kendini sakınması, saklaması gerekiyor. Çünkü çok değerli birer varlığız. Erkeklere de bakmaması ve gözünü sakınması söylenmiş. Tek bir bakışın işi nerelere götürdüğünü herkes biliyor diye düşünüyorum.
Kalp kırmanın Kabe'yi yani Allah'ın evini yıkmaya bedel olduğu yazıyor. Ve birini kırmanın insanı nasıl yerle yeksan ettiğini yaşamayan yoktur.
Kuran'ın ilk emri "İkra" yani oku. Okumanın, ilim öğrenmenin insanı ne kadar geliştirdiğini bilim ve ilim kitaplarından da öğrenebiliriz.
Uzun lafın kısası her detayıyla islam, doğru yol ve bunu görmek isteyen herkes görebilir. Bu mükemmel evreni, sonsuz kudrette ve iradeye sahip bir Yaratıcı'nın yaratması gerekiyor ki hiçbir yerinde eksik ya da kusur olsun. Allah yardımcın olsun, inşAllah doğru yolu bulursun. Hepimize de hidayet versin
Allah ümmeti üçe ayırmış ve orada onlara kitap ehli demiş! Sonra bize şirki anlatmış, insanların bazı konularda nasıl zanna düşüp/düşürülüp öyle düşünmeleri sağlanmış!
Bize peygamberin, nasıl o gün, ne tür sorularla sorguya çekileceğini ve onun da cevaplarını vermiş!
Ben Kurana inanan bir kişiyim, açık ve net her nereden bir bilgi bize ulaşırsa, ona ayetlerde bakıp araştırmamızı, karşılaştırmamızı istiyor!
114 ayetin içinde, bir sürü ipucu var! Hangi kitap bu kadar iddialı, hangisi gelin beni sorgulayın diyor?
Kiliseler bazı durumları açıklamakta zorluk çektikleri için, bir sürü bilim adamı öldürmüş, bazılarını açık şekilde, bazılarını gizlice katletmişler!
Sadece onlar değil, onlar gibi yapan bir sürü dini inanç daha var, ki belki de bizde de oldu, müslüman geçinen yobazların yaptıkları da az değil!
Inançlar insanın bakişiyla ilgilidir bence. Birsürü din ve birsürü ibadet ve dünyada varlığına inanılan birsürü tanrı var. Peki herkes aynı şekilde inanıp bağlanmıyormu. Hıristiyan bir bireyin inancının benimkinden daha saf olmadığını iddea edebilirmiyimki? Araştırmanın cok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir seye inanmak için yeterince araştırma yapılmalı bence. Yoksa inancının saf olmasınin bir hükmü kalmaz. Herbirimizde sonu bilinmeyen zeka ve irade verilmiş.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ekşi de kuran'ın insan yapısı olduğunun delilleri başlığında çok güzel bilgiler vardı