Bunun için bir kağıt ve kaleme ihtiyacınız var başlıyorum
4 adam bir asma köprünün başına gelir asma köprü aynı anda 2 kişi taşıyabilir ve her kişinin karşıya geçme süresi farklıdır. Karşıya geçebilmek için fener kullanmaları gerekir ve 1 tane fener vardır. Karsiyabgecen 2 kişiden 1 tanesi feneri geri getirmek için dönmek zorundadır.
1. Kişi 1 saatde
2. Kişi 2 saatde
3. Kişi 5 saatde
4. Kişi 10 saatde
Buna göre 4 kişi hangi sırayla köprüden geçerse 17 saatde geçmiş olurlar. 17 saatden yukarısı olmaz 17 saat içinde geçmeleri lazım.
Çözebilen çıkar mı?
4 adam bir asma köprünün başına gelir asma köprü aynı anda 2 kişi taşıyabilir ve her kişinin karşıya geçme süresi farklıdır. Karşıya geçebilmek için fener kullanmaları gerekir ve 1 tane fener vardır. Karsiyabgecen 2 kişiden 1 tanesi feneri geri getirmek için dönmek zorundadır.
1. Kişi 1 saatde
2. Kişi 2 saatde
3. Kişi 5 saatde
4. Kişi 10 saatde
Buna göre 4 kişi hangi sırayla köprüden geçerse 17 saatde geçmiş olurlar. 17 saatden yukarısı olmaz 17 saat içinde geçmeleri lazım.
Çözebilen çıkar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
2. ve 3. kişi belirttiğin saatler de geçicekler. Diğer iki kişi ise aynı anda 10 saatte geçebilirler.
Bir kişinin feneri geri getirmesi lazım ama.
O zaman şöyle olması gerekiyor ilk kişi 5 saatte geçicek köprüyü. Sonrasında geri dönüp 2. kişiyle birlikte tekrar 5 saat içinde geçicekler. Sonra tekrar birisi dönüp 3. kişi ile birlikte tekrar 5 saat için de geçicekler. Sonra tekrar birisi dönüp 4. kişi ile birlikte 2 saat için de geçicekler.
maalesef yanlış. Özelden doğrusunu söylememi istermisin
Bir dakika dönüş süresini de hesabın içine katıcak mıyız?
Feneri tekrar götüren kişinin dönüş süresini?
Eğer öyle olucaksa ilk kişi 2 saat içinde geçer köprüyü. Sonrasında 2 saat için de tekrar döner ve 2. kişi ile birlikte tekrar 2 saat için de geçer. Sonrasın da tekrar feneri götüren kişi 2 saat için de döner 3. kişi ile birlikte tekrar 2 saat için de geçer. Sonrasında tekrar 2 saat için de döner ve 4. kişiyle ile birlikte 5 saat için de geçer.
Bilmecemlensadece sen ilgilendigin için sana şu şekilde aciklicam bak şimdi
1 ve 2. Kişi geçti kaç saat oldu 2
1. Kişi feneri geri getirdi. 3 saat oldu.
1. Kişi feneri 10 a verdi 10 saatde giden de yanına 5 i aldı karsiya geçtiler ne oldu 13 saat.
10 saat de giden feneri 2 ye verdi 2 geri döndü ne oldu 15 saat.
2. Saatde giden 1 saatde gideni yanına alıp karsiya geçince toplamda 17 saat oldu. Sanırım bir tık zor bir soru sormuşum 😅😅😅
Benim mantığım da doğru değilmi ama :D
Senin dediğine göre 2 saatde giden yanına aldığı kişi de 2 saatde geçer demişsin 2. Gidişte ama 5 saatde ya da 10 saatde gideni yanına alırsa ya 5 e ya da 10 a cikicak yolculuk süresi o yüzden doğru değildi. Ama yine 2 saatle gidenle 1 saatle gideni ilk goturmen çok mantıkliydi bu soruyu cozenler ilk başta genelde 1 ve 10 u ya da 5 ve 2 yi götürür 😂😂😂😂
:D :D gece gece bu kadar oldu yapıcak bir şey yok :D iyi geceler diliyorum.
Teşekkür ederim bence gayet iyiydin ben teşekkür ederim tek başına gayret ettiğin icjn 😂😂😂
Gece gece bununla mı uğraşıcaz şimdi
Uğraşmak zorundasınız demedim