Bunun için bir kağıt ve kaleme ihtiyacınız var başlıyorum
4 adam bir asma köprünün başına gelir asma köprü aynı anda 2 kişi taşıyabilir ve her kişinin karşıya geçme süresi farklıdır. Karşıya geçebilmek için fener kullanmaları gerekir ve 1 tane fener vardır. Karsiyabgecen 2 kişiden 1 tanesi feneri geri getirmek için dönmek zorundadır.
1. Kişi 1 saatde
2. Kişi 2 saatde
3. Kişi 5 saatde
4. Kişi 10 saatde
Buna göre 4 kişi hangi sırayla köprüden geçerse 17 saatde geçmiş olurlar. 17 saatden yukarısı olmaz 17 saat içinde geçmeleri lazım.
Çözebilen çıkar mı?
4 adam bir asma köprünün başına gelir asma köprü aynı anda 2 kişi taşıyabilir ve her kişinin karşıya geçme süresi farklıdır. Karşıya geçebilmek için fener kullanmaları gerekir ve 1 tane fener vardır. Karsiyabgecen 2 kişiden 1 tanesi feneri geri getirmek için dönmek zorundadır.
1. Kişi 1 saatde
2. Kişi 2 saatde
3. Kişi 5 saatde
4. Kişi 10 saatde
Buna göre 4 kişi hangi sırayla köprüden geçerse 17 saatde geçmiş olurlar. 17 saatden yukarısı olmaz 17 saat içinde geçmeleri lazım.
Çözebilen çıkar mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
2. ve 3. kişi belirttiğin saatler de geçicekler. Diğer iki kişi ise aynı anda 10 saatte geçebilirler.
Bir kişinin feneri geri getirmesi lazım ama.
O zaman şöyle olması gerekiyor ilk kişi 5 saatte geçicek köprüyü. Sonrasında geri dönüp 2. kişiyle birlikte tekrar 5 saat içinde geçicekler. Sonra tekrar birisi dönüp 3. kişi ile birlikte tekrar 5 saat için de geçicekler. Sonra tekrar birisi dönüp 4. kişi ile birlikte 2 saat için de geçicekler.
maalesef yanlış. Özelden doğrusunu söylememi istermisin
Bir dakika dönüş süresini de hesabın içine katıcak mıyız?
Feneri tekrar götüren kişinin dönüş süresini?
Eğer öyle olucaksa ilk kişi 2 saat içinde geçer köprüyü. Sonrasında 2 saat için de tekrar döner ve 2. kişi ile birlikte tekrar 2 saat için de geçer. Sonrasın da tekrar feneri götüren kişi 2 saat için de döner 3. kişi ile birlikte tekrar 2 saat için de geçer. Sonrasında tekrar 2 saat için de döner ve 4. kişiyle ile birlikte 5 saat için de geçer.
Bilmecemlensadece sen ilgilendigin için sana şu şekilde aciklicam bak şimdi
1 ve 2. Kişi geçti kaç saat oldu 2
1. Kişi feneri geri getirdi. 3 saat oldu.
1. Kişi feneri 10 a verdi 10 saatde giden de yanına 5 i aldı karsiya geçtiler ne oldu 13 saat.
10 saat de giden feneri 2 ye verdi 2 geri döndü ne oldu 15 saat.
2. Saatde giden 1 saatde gideni yanına alıp karsiya geçince toplamda 17 saat oldu. Sanırım bir tık zor bir soru sormuşum 😅😅😅
Benim mantığım da doğru değilmi ama :D
Senin dediğine göre 2 saatde giden yanına aldığı kişi de 2 saatde geçer demişsin 2. Gidişte ama 5 saatde ya da 10 saatde gideni yanına alırsa ya 5 e ya da 10 a cikicak yolculuk süresi o yüzden doğru değildi. Ama yine 2 saatle gidenle 1 saatle gideni ilk goturmen çok mantıkliydi bu soruyu cozenler ilk başta genelde 1 ve 10 u ya da 5 ve 2 yi götürür 😂😂😂😂
:D :D gece gece bu kadar oldu yapıcak bir şey yok :D iyi geceler diliyorum.
Teşekkür ederim bence gayet iyiydin ben teşekkür ederim tek başına gayret ettiğin icjn 😂😂😂
Gece gece bununla mı uğraşıcaz şimdi
Uğraşmak zorundasınız demedim