Güncellemeler
+1 yıl
Hayatım da oyun oynamaktan başka bir şey yaptiğim yoktur bu durumdan nasıl kurtulabilirim
Güncellemeler
+1 yıl
Hayat anlamında hicbir sey bilmiyorum bunun için nasıl ayaklanmaliyimdir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle daha çok gencsin. Bende çevremde sosyal fobi yaşadıktan sonra fazla dalgaya maruz kaldım sonra kendimi kabul ettirmeye çalışırken kaldım ve aralarında haketmediğim muameleler de vardi.
Senin öncelikle yapman gereken bu izolasyonu iyi değerlendirmen, kendinde neyi değiştirmek istiyorsan onu değiştirmen, nasıl yaşamak istiyorsan onu düşünüp planlaman, bahsettiğin ve sana zarar veren çevreden uzaklaşman ( en etkilisi fiilidir. ) , sağlıklı ve sana katki saglayan yeni çevre oluşturman gerekiyor.
Gazan mübarek olsun.
Biraz dertlesebilirmiyiz peki
Rica etsem
Bu arada bu durum bazen kabul edilmek için yaptığımız sandık davranışlar yüzünden ve bize yapılan saygısızlıklara ses cikarmadigimiz için oluyor. Izolasyon güven kırıklığı ve çevrenin senin zehirledigini farketmissin. O çevreden kurtul derhal!
Sapsik davranis* sadik değil
Tabiki sizin xper yeterli
Zaten şu an kurtuldum fakat dışarı çıkamıyorum tek sorunum o dışarı çıkmamak evde oturup oyun oynamaktan başka bir şey yaptiğim yok birbde tek. Sıkıntı herkese ingstagram yoluyla istek attiğim için insanlar da bıktı haliyle sizce ne yapmalıyım birbde sevgilim olmadigi için insanlara bu konu malzeme oldu açıkçası
Sen cevren ile hala bağını koparmamissin. Oncelikle hatali değilsin Mümkünse bir daha Instagramdan kimseyi ekleme ve çoğu takipcini sil. Sende takip etme. Evet sen hayattan bezdigin için dışarı çıkmak istemiyorsun onlarla da konuşmak istemiyorsun ama yalnız kalmamak için yazdığında millet senin ikiyüzlü olduğunu düşünüyor bu yüzden arkandan çok konusuyir.
Elbette amacın iki yüzlü davranmak değil ancak bu amaca evrildigi icin insanlar ( o insanlar ) sana değer vermediği için kötüye yorumluyor. Amacın da kotuymus gibi lans ediyor. Ancak değer verseler zaten davranisinin kaynağını anlarlar.
O yüzden sosyal medya ve mümkünse hayat temizliği yap.
Bak aynı durumları bende yaşadım o yüzden yardımcı olabiliyorum.
Evet zaten sildim ingstagrami mi sadece whatsap kullanıyorum
Ama şimdi ben o insanlara görünmemek için ne yapmaliyimdir sizce
Ve hayat hakkında hiçbir bilgim yok
Saf ve tertemizim açikcasi ama işte bazı basit hatalarım olabiliyor doğrusu bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce?
Bugün uyku saatini duzenleyemedim ama kahvaltı yürüyüş ve vaktinde banyomu alıp kalan vaktimi ona göre değerlendireceğim. Yarından itibaren de erken kalıp yapmam gerekenleri yapmaya devam edeceğim ya da yapacağım.
Bunun haricinde çevrende en az bir tane karşılıklı dert ortaklığı yapabileceğim biri olsun her yakın olduğuna derdini tasani anlatma. Seni anlayan insanları seç ve çevreni az ve öz insanlardan olustur. Bende daha bu asamadayim o yüzden bu konuda pek detay veremiyorum kusura bakma
Çok haklısın katılıyorum ama hayat hakkında hiçbir bilgi sahibi değilim
Örneğin otobüsler dolmuşlar nereden kalkar nereye giderler ne zaman gelirler mesela hiç bilmiyorum sizce napmaliyimdir?
Bı yerden bir yere gitsem aninda kaybolurum kardeşim ne yazık ki
O insanlara görün dışarı çıkarken ancak onları sanki hiç tanımıyor gibi davran sorarlarsa da ben bu saygısızlıklari haketmiyorum kendinize stres topu bulmadan önce kendi hal ve hareketlerinizi karakterinizi gözden geçirseniz çok iyi olur de. Özet yaptığı hatayı şöyle ve ben böyle davranan biri ile gorusmek istemiyorum zaten umurunda da değilim kendi egonu yatıştırmak için sana haketmediğin halde iyi bir tavır göstermemi bekleme ya da şu konuşmama durumunu değiştirmeye çalışma de geç
Yani hiçbir şey olmamış gibi mi davranmaliyimdir
Daha önceden anne ve benzin fazla kisitlamasina mi maruz kaldın
Annem değil ama Ben Ananemle yaşıyordum kadın çok korkuyordu beni dışarı hiç salmazdi ufakken hiçbir şey yapmıyordum tüm gün evde olduğum için hiçbir yeri bilmem Ananemin maruzlarina kaldım diyebilirim ufakken hiçbir yere salmazdi
Salmazdi ve korkardı
Abi otobüs meselesini bende 17 yaşında ogrendim hatta bilmediğim için servis beni okuldan almak için geri dönmüştü babamın dusuncesizligi yuzunden. Yani arayıp şoföre öyle al denmez.
Yani rezil değilsin sadece fazla dışarı cikmamissin zamanında engellenmissin anladığım kadari ile hep iyi çocuk olma durumu olmuş bu yüzden de gerçek özünü kaybetmissin
Tamam gecmisinde panik ve kısıtlayan bir ebevyn var.
Evet ya bunu nasıl anladın gerçekten
Sebebi bu yüzden.
Nasıl asarsin.
Öncelikle özgüven sorunu yaşıyoruz bununla ilgili video kitap bulmaya çalış almak zorunda değilsin pdf ve kütüphane de olur maddi durum iyi ise tabiki al.
Bunun haricinde 24 yaşındasin ve hayallerini gerçekleştirmek için daha çok genç bir yastasin. Bu yasa kadar aslında ne olmak istedin? Bunu sor ve amacın bu amaç uğruna olsun. Amacın değişirse bile sorun yapma önemli olan bu dünyaya ne yapmak istediğin olarak geldiğin. ( aslında amaç bu değil bu cümle iş gücüne katılmayı kolaylastirip dünyevi konuları tek saymak ile ilgili. Hepimizin para kazanmaya ihtiyacı var ve senin bu dünya şartlarında kendini kasmadan huzur içinde yasayabilmen için kendi ilgi ve yeteneklerine paralel bir meslek grubu secmen )
Ve ayrıca zamanın da panik atak yaşadik ama atlattım
Benim annem de bana yapardi. Oradan biliyorum
Demek aynı durumu yaşiyoruz
Son olarak verebilecegim yegane tavsiye
İletişime girdiğin her insanla mantığının on planda olmasi. Samimi oluncaya kadar ( karşı taraf ta senin doğal ozun gibi davranmaya baslayincaya kadar ) mantıklı olmaya devam etmen. Her cümlenin gideceği yeri tahmin etmen ve kendi hamlelerin ile başkalarınin hamlelerini cok iyi bir sekilde takip etmen ve adım atman.
Ve ayrıca zamanın da panik atak yaşadik ama atlattım
Zaten bu tarz geçmişi olan insanların ortak sorunlarında biri ben 10 yaşından 17 me kadar sosyal fobi yaşadım. Kötü bir olay yaşadım ufak da olsun devam etti.
Insanlarin hepsi ile gerçek dostluk kuramazsın. Bu yüzden sohbet edebilecek kadar mesafeni koru. Hayatına dahil ettiklerin gerçekten içine sinenler olsun.
Çünkü hiç birimiz her özelliği sevmiyoruz. Bu sana mahsus bir konu değil insanın sosyolojisi boylr
Boylr
Boyle
Yani hiçbir şey olmamış gibi mi davranmaliyimdir
Evet sorduğunda da yüzüne yaptığı hatayı vur ve kendisine iyi gelmediğini soyle.
Hatası yüzünden görüşmek istemediğini söyle
Bir de sürekli oyun oynamanın sebebi mutlu olmak için çünkü hayatında mutlu değilsin bu yüzden alışkanlık ve bagimlilik gelistirmissin.
Bu konuda kendine nasıl bir hayat yaşamak istediğin ve ne olmak istediğini belirleyip ilerleyerek kolayca asabilirsin.
Eğer imkanın varsa uzman ile de görüş mutlaka. Çok yardımi olacaktir
Ne yaptin ki bukadar :///
Aslında hiçbir şey yapmadım ama saçmaladım diyebilirim...
Hangi şehirdesin dostum?
İstanbul siz
Denizli
İyimiş
Çık gel misafirim ol bir gün