- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMüslümanlığın diger bir uzmanlık alanı ise kelimelerle oynamaktır. Her Müslüman terörizmi ayıplar, ama hiç birisi Cihad'ı kınayamaz.. Cihat, İslam’ı yüceltmek için kâfirlere karşı yapılan savaşa verilen isimdir. Muhammed kendi zamanında kâfirlere karşı sayısız savaş yapmıştır. Bu savaşlara verilen isim "gazve" dir. Gazve'nin Arapça anlamı "pusuya yatmak, gafil avlamaktır". Bugün herhangi bir Müslüman’a, "Islamci teröristlerin siddete dayali eylemlerini dogru buluyor musunuz?" diye sordugunuzda, alacağınız cevap elbette "hayır" olacaktır. İşin ilginç tarafi ise Müslümanlarin yüzde %90'ı sözde islam düsmani Amerika'ya ya da İsrail'e yapilan siddet eylemlerinden ötürü pek memnundurlar. 9/11 olaylarinda Filistin sokaklarinda göbek atan Arapları TV'de izledik. Avrupa mitinglerinde "Avrupa, sıra sende!" diye pankart açan karafatmaları da hepimiz gördük. İşte bu da, Müslümanların kendilerini kandirma metodunda ne kadar uzman oldugunu göstermektedir. Müslümanlar sadece kâfirleri kandirmakla kalmayip, kendilerini de kandirabilirler.
sorun varsa sorabılırsın
dırekt yazacak konu bulamadım45 Yorumla- +1 yıl
ha bı de şu var
sen kafana koymussan ıslamı ve mutlu olacaksan oyle kalmanı tavsıye ederım - +1 yıl
kendı yazdıklarımdan copy paste yaptım
her gun aynı paragrafları yazamam - +1 yıl
Müslümanlardan bahsetme müslümanlıktan bahset şu an cogu müslüman yanls yaşıyor olablr ama burada müslümanlarn hayatını tartsmıyoruz islamdan bahsediliyor islam dini mükemmel bir dindir hak dindir bahsetceksen insanlarndan degil de islamdan bahset sahabelerden bahset
En İyi Cevaplar
Müslümanlık tanrının güya kapanma zorunluluğu koyduğu bir din, ve kapalı bir toplum gelişmez. Her yeniliğe kapalıdır ben hristiyanım , tamamiyle görüşüm bu
31 Yorumla- +1 yıl
Alak suresinin ilk 5 ayetinde “Ey Muhammed!, İnsanı pıhtılaşmış kandan yaratan Rabbinin adıyla OKU! OKU! KALEMLE öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.” denmiştir nasıl yeniliklere kapalı olsun ?
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba kendi içinde tüm dinler çelişiyor neden müslüman degil neden inançlı olamayız gibi bakmak daha mantıklı çünkü bütün dinler aynı orta doğu din geleneginden ortaya çıktı.
Bir sözle giriş yapmam gerekirseBence temelde ikimiz de dinsiziz. Sadece ben, senden bir tane fazla dini daha reddediyorum. Sen diğer tüm olası dinleri neden reddettiğini anladığın zaman, benim de neden senin dinini reddettiğimi anlarsın.
Sözüm ona kadını yücelttigini söyleyen, kan dökülmesi istenmeyen, sevgi saygı hoşgörü dini olan islam kadını el aşşagılık yere koymuştur islam hadislerinde kadın resmen cinsel obje ve köle gibidir aksini idda edebilicek kimsede yoktur.
Kan dökülmesin diyen din için 1400 yıldır oluk oluk kan akıyor savaşta esir alınan kadınlar seks kölesi olarak alınıp satılıyor ve kuran buna müsade ediyor...
AHZAB..52 - Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.
Devam edebilirim ama okudukça tiksiniyorum ayetlerden.31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılbir ateist arkadaşım vardı onunla aramda geçen muhabbeti söyleyim sana. şimdi bu arkadaşım ahirete falan inanmıyordu yani öteki dünya mikafat veya ceza sistemi falan inanmıyordu. bende bu noktada üstüne gittim iyi ozaman dedim suriyede mazlum insanlar öldürüldü bir sürü. onlar öldükleriyle mi kaldı? öldürenlerin yanında bu kar mı kaldı dedi? tam işte burada sıçtı evet onlar öldürkleriyle kaldı güçsüzlüğün cezasını ektiler dedi öldürenlerde güçlü olmanın mükafatını yaşadı dedi. yani senin kafanla insanlar güçlüyse ezsin istedikleri gibi milleti kıyımdan geçirsin madem o zaman "iyi insan" tanımını neden yaparız ihtiyaç duyarız. mesela mandela nın arkasından herkes iyi insandı diyo dimi neye göre iyi referans nedir burada mükafatı olmayacaksa sana göre bu enayi biri o zaman dedim. doğadaki av-avcı ilişkisinde yaşayan hayvandan fark kalmaz senin mantıkla dedim. suspus oldu cevabını getiremedi.
diyeceksin ki ya o salak savunamamış ya da ateizim bunu bağlamaz belkide böyledir biraz laf yapan biri olsa beni sustura bilirdi belkide.11 Yorumla- +1 yıl
bunu neden yazdım buradan yola çıkarak şöyle diyebilirsin belkide ben ahirete falan inamıyorum, bu dünyanın bir mükafatının ve cezasının olacağını düşünmüyorum bu yüzden ateistim dersin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Türkiye’de Müslüman olarak doğmuş ve büyümüş bir kadın olarak sana neden Müslümanlığı bıraktığımı söyleyeyim. İlk olarak peygamber Mohammad olarak öğrendiklerim bunun en büyük sebeplerinden biri. Bizlere hocalar peygamberi çok iyi şekilde tanıtıyorlar ama aslında o yakın arkadaşının 6 yaşındaki kızını görüp peygamberlik mevkini kullanarak onunla evlenen ve kız 9 yaşındayken onunla gerdeğe giren bir pedofildir. Peygamberin sadece kendini savunmak için savaş ettiğini öğretirler ama aslında suçu günahı olmayan insanların malını çalmak için onları öldürüp oda yetmezmiş gibi onları esir alıp erkeklerin eşlerine onların önünde tecavüz edip onları iş ve seks kölesi yapan bir sadistir. Öğrettiği ve bizlere müslüman olarak emrettiği şeylerden biri tüm müslüman olmayanları yüzlerine gülerek arkadaşça davranarak aralarına girip biz müslümanlar zararsız ve dostuncuyuz deyip yavaş yavaş güç toplayıp sonra kimse beklemezsen onlara savaş açıp öldürüp esir alıp köle yapıp ve hükmetmek istemek her müslümanın görevidir diye emretmiştir. Bir
çok müslümana terörist damgası vurulur ama aslında onlar Müslümanlığı peygamberin emrettiği şekilde harfi harfine yerine getiren kullardır. Bir çok Arap ülkelerinde dünya kadar müslüman çocuk, kadın, erkek ve yaşlı insan müslümanlar tarafından öldürülür ve eziyet, tecavüz görürler ve hiçbir müslüman buna karışmaz ama İsrail kendini savunmak için Hamas’la verdiği mücadeleden dolayı kapılarını açıp gelin daha çok kadınlarımıza tecavüz edin onları ve bebeklerini öldürün demedi ve Filistin’e savaş açtığı için tüm müslümanlar ayağa kalktı. Umurları ölenler değil öldürenin en nefret ettikleri İsrail olması. Benim için Muhammed zengin olmak için diğer dinleri kullanarak kendine yeni bir din yaratmış ve bu dini kandıra bildiği bütün cahil insanları kandırıp sonra sayısı çoğalınca geriye kalanları zorlayarak köle alarak ve öldürerek bulunduğu mevkiyi kullanıp sadistçe fantezilerini kadınlar, yemekler ve mallar ve mülklerle günah üstüne günah işlemiş bir pedofildir. Sana tavsiyem eğer muhakkak dinin olsun istiyorsan ve bir tanrıya inanacaksan hristiyanlığa odaklan.00 YorumlaRahman ve rahim olan Allah'ın adı ile
Rabbimiz önce Âdem aleyhisselamı, sonra Havva validemizi yarattı. Bunların çocukları oldu. Bunlardan da çocuklar meydana geldi. Allahü teâlâ zaman zaman ( 124 bin) Peygamberler gönderip insanları, doğru yola, Hak yola davet etti. Bu Peygamberlerin hepsi
bir olan Allah’a inanmayı,
öldükten sonra dirilmeyi,
Cenneti, Cehennemi bildirdi.
Yani bütün Peygamberler aynı imanı bildirdiler.
Hazret-i Nuh, neyi bildirmişse Hazret-i İbrahim, Hazret-i Musa, Hazret-i İsa ve Peygamber efendimiz Hazret-i Muhammed de [aleyhimüsselam] aynı imanı bildirmiştir. Hepsinin gayesi de insanları dünya ve ahiret saadetine kavuşturmaktır.
Allahü teâlânın bütün Peygamberlere bildirdiği dinlerde ırk ve millet üstünlüğü yoktur.
İslam’da, her çocuk günahsız doğar.
İslam’da günahları yalnız Allah affeder.
Yahudi kendini asil bilir. Hıristiyan ise, zenciyi aşağı görür. İslam’da ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur.
İslam, sömürüyü reddeder. Bunun için kapitalizmi, komünizmi kabul etmez
İslam’da, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz.
İslam dini, bir milletin, bir ırkın değil, bütün insanlığındır.
İslam’da, bütün Müslümanlar kardeştir. Allah huzurunda herkes eşittir. Namaz kılarken; komutan ile er, zengin ile fakir, beyaz ile zenci Müslüman yan yana durup birlikte secde ederler.54 Yorumla
Soran+1 yılCok güzel anlatmissinsiniz. Ben zaten müslümanligi cok sevdim cok isindim ama şu anda son aşamadayim :) Hocama neden müslüman olmalıyim dedim bugün o da bana dediki ilk önce neden olmamaliyim cevabini bul ben sana açıkliyacagim dedi onun için bir cok neden arıyorum:)
- +1 yıl
Şunu söyleyebilirim. Müslümanlığın yerine gelebilecek veya onu taklit edebilecek bir din yok.
Çünkü İslam dışı diğer dinler bazı sebeplerden dolayı İslama ya terstir. ya da doğaya yaşama terstir.. Lakin İslamda her şey akıla mantığa dayanır. ve biliyorsun ki diğer dinlerle karşılaştırıldığında yagane tek hep İslam galip gelir gelmiştir de Diğer dinler hep mağlup olmuşlardır bu da zannediyorum sorduğun cevaba yakındır diyebilirim. - +1 yıl
saldırı olarak algılama ama "İslam’da, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz."
neden en çok alkol, uyuşturucu vb kullanımı müslüman ülkelerde? mesela dini olmayan japonlarda madde bağımlılığı yok denecek kadar az.. neden sence? dinle ne gibi bir bağlantısı var bunun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılDünya da yaygın olan 4 semavi dininde islam dışında, islamı hak dini olduğunu söyleyen hiç bir kaynak yoktur. Zaten din aslında devrim gibi bir şeydir. Yani kendinden öncekini red ederek kendisini ortaya koyabilir.
Tanrıya inanma inanmama durumundan ziyade, dinler artık kültürel bağlamda ele alınır olmuşlardır. Bir zamanlar Yahudi denilince akıllara sömürü görmüş toplum gelirdi. İsrail oğulllarından gelen bir din olduğu düşünülmezdi.
Bu günse dünya islamiyeti kafa kesen deveye binen birer molla olarak görmektedir. Baktığımızda malesef bu durum doğrudur. Türkiye dışında laik kalabilmiş, insan haklarına ve vatandaşına saygılı kaç ülke gösterebiliriz?
İnançlı bir insan olmadığım halde islam dünyası ilk kurulduğunda, dünyanın en büyük kütüphanelerine ilk üniversitelerine sahip zamanının rönesansını yaşamış bir uygarlık görmek mümkün. Bu coğrafyadan pek çok bilim insanı filozof şair düşünce adamı çıkmış. Yazık ki günümüzde o toprakları kafasına göre dini yorumlayan yoz beyinler kalmıştır.
Bir dinin mensubu olmadan önce o dinin kültürüne de dikkat etmek gerekir.50 YorumlaDiğer konusunda 328 cevap paylaştı. ne müslümanlık ne hristiyanlık nede başka bir din hiç bir din kötülüğü emir etmez tüm dinler iyiliği emreden çünkü bunların hepsi aynı yerden aynı kaynaktan gelir tabi ki semavi dinlerden bahsediyorum bunun dışında budizm konfüçyizm vb. dinlerde mevcut olup bunlarda iyiliği emreder kötülüklerden uzak durmayı emreder ama biz insanlar özgür iradeye sahip olduğumuzdan bu emirleri dinlemek bunlara uymak yerine bazen tam tersi hareketlerde bulunuruz bunlarda dinlere yorumlanır özellike kasıtlı olarak bazı kesimler dikkat ettim bunu çok yapıyor bireylerin yapmış olduğu kötü davranışlar dinlere mal ediliyor müslümanlıkta özellikle bu aralar bu çok yapılmakta oysaki müslümanlıkta her din gibi iyiliği emretmekte müslümanlık yobazlık terörizm ile bir tutuluyor oysaki iyiliği emreden başka bir din olan budizm dinine mensup insanlar müslümanları toplu halde öldürebiliyorlar bunların yaptığı görünmüyor diyeceğim şu ki kardeşim özgür iraden var ne olursan ol ama özünde doğru insan ol dürüst insan ol çevrene doğaya canlılara zarar verme hep iyliği iste iylik yolunda ilerle çünkü bu dünyada dinler var evet ama asıl mesele iyi insan olabilmekte çünkü bu dünya hangi dinden olursa olsun 2 gruba ayrılmıştır iyi insanlar ve kötü insanlar
10 Yorumla
+1 yılYa bence hocayla falan uğraşmana pek gerek yoktu. Kur'an'ı okudun mu bilmiyorum ama İslam'ı öğrenmek istiyorsan sırayla
1) Kur'an
2) Hadis ve Sünnet
3) Alimlerin yorumları
Bu kaynaklara göz at. Hala kafanda bir soru işareti kalırsa bul bir hoca o açıklar. Hocanı da takdir etmek lazım sana çok güzel bir soru sormuş. Ama kritik olan çok önemli bir nokta var. O da bakış açın.
Tamam kabul Dünya'da sorunlu ülkeler hep müslümanlar. Ama bunun nedeni ne?
Müslümanlar kendi içlerinde geçinemiyo mu? Bunun suçlusu İslam mı?
Yoksa Müslümanların kendi içlerinde sorunsuz olup dışarıyla, gelişmeyle, kalkınmayla ilgili olmaları birilerinin işine mi gelmiyo. Dedim ya İslam'ın olduğu her yerde bir sorun varken İslam dışı yerler niye rahat? Bu bir tesadüf mü?
Ortadoğu hala sorunlu çünkü hala petrolü var. Amerika sorunların bitmesini ister mi? Niye istesin ki? Adamlar kendi içlerinde savaş yaparken petrolün muhasebesini tutamıyolar. Amerika da istediği gibi alıyo. İsrail'in Filistin'e yaptığnın katliam olduğunu Gayri-Müslim ülkeler bilmiyo mu? Adı gibi biliyo ama sıkıysa bir konuşsun. Örnekler daha da uzar gider.
Dedim ya sen bakış açının doğru olduğundan emin ol yeter. Saygılar01 Yorumla- +1 yıl
Eklemeden de edmicem sen O hocaya nasıl bir tez götürürsen götür seni ikna ederek son derece mantıklı bir şekilde o tezi çürütecektir. Mevzuyu hakikaten on numara bir yerden bağlamış. Çünkü İslam'da kusur yoktur. Kusur biz Müslümanlarındır
+1 yılBak ben sana bir olay anlatıcam neil amstrong aya ilk basan adam müslüman deglmiş aya ayak basıyor aradan 2 yıl geciyor ve İstanbula gezme amaclı geliyor otururken ezan okunuyor adam cevresnde oturan herkesi susturup ezanı dinliyor ezan bitince bu neydi diyor ordakılerden biri ezandır müslümanlar bu sesle namaza cagırılır diyo neil amstrng şaşırıyo ve bana bunu anlatrmsnz diyorr ve ekliyor ben aya ayak bastıgmda hıc ses yoktu ve sadece bu ses yankılanıyodu diyor ve adam müslüman oluyor karar senin..
110 Yorumla
Soran+1 yılHayatım beni çok etkiledin hemde çok gerçekten ama cevaplar bulmam lazim benim de yaşamam lazim :)
- +1 yıl
Ben bunu her okudugmda şükrediyorum doğdugmdan beri müslüman olarak yasadgma :) senin sorun var mı
Soran+1 yılEn çok ısındığıgim din diyebilirim Allah veya Tanrı onu çok sevdim. Sadece kapanmak ile ılgili olumsuzum çünki alışık olmadıgim şeyler kapanmasak olmaz mi?
- +1 yıl
Canım benm bende açık bir kızım ha kapanmak gerekli ama niyet cok önemli o kadar muhtesem bir din ki içine inersen aşık olursun bu dine kapanmazsan bu bir günahtır ama rabbim yüce allah bazen ufacık bir sevap işlersin hayır yaparsn bütün günahlarını siler önemli olan niyet kalp
- +1 yıl
Bak mesela şöyle bişe var sen kötülük yapmayı düşündün birine zarar vermeyi düşündün ama yapmadn vazgectn günah kazanmazsn ama aynı sekilde sen bir iyilik yapmayı düşündün fakat yapmadn sen sadece düşündün diye sevap alıyosun ve eger yaparsan 10 kat daha sevap alıyosun işte byle güzel bir din
Soran+1 yılAnladim önemli olan niyet öyleyse :-
- +1 yıl
Evet siz de bu dine girersenz anlarsnz zaten
- +1 yıl
Ben ünlü bir dergide okumustum
- +1 yıl
Nyse siz kuranın mealini okuyun, ibretlik kıssalar var onları okuyun görceksnz
Herkes suya anlamsizca bakip ondan faydalanirken muslamanlar ise suya bir deger katip abdest alinmayi, bedenini kirlendiginde temiz tutturmayi ogretti.. Diz cökmeyi acizlik sanıp utanan insanlar varken muslumanlar secdeye gelip gururlarini inandiklari Yaradan'ina armagan ettiler.. Avrupa insani aile fertlerinden birini kaybettiklerinde cenaze torenlerini gormedin mi hic sanki basbakanlari ölmüş gibi merasim yapiyorlar ama Muslumanlar iclerini parcalayip tabuta sarilip topraga küsüyorlar ve Yaradan'indan gücsüz olduklarini aglayarak belli ediyorlar.. Musluman olunmaz, yaşanılır..
50 YorumlaNeden Müslüman olunsun? Ciddi soruyorum Müslüman olmaya hangi neden var?
Cennet ve Cehennemi hemen hemen her Din sunuyor, her Dine göre Cennet ve Cehennemleri öbür dinlerinki gibi gercek.
Islamin , bir insana herhangi bir faydasi yok, bir Müslümana sor Islam sana ne kazandiriyor diye sana Cevap veremeyecek ve cevap veremeyedegini anladigi zaman korkudan kendisi sacmalamaya baslayacak.
Müslüman ülkelerin durumunu görüyoruz.
- Kadin karsi siddet
- Kadinlar , erkeklerden daha düsük olmasi.
- Ahlaksal cöküs
- Terrör
- Inanilmaz suc oranlari.
Özellikle kadin olarak bir kisi Islami seciyorsa onun zekasindan süphe etmek gerek. Benim tavsiyem bir Hocaya gitme, hoca sana gercek Islami anlatmayacak, Huriler kapsin diye seni Müslüman yapmaya calisacak.422 Yorumla- +1 yıl
Kadına şiddetmiş terörmüş ya arkadaşlar kız burada şu an yasayan müslümanlar nasıl müslüman ülkeler ne yapıyor demiyor kız islam ne diyor müslümanlık nasıl diyor olanı degl olması gerekene bakın her müslüman kötü mü şimdikiler sözde Müslüman, ama bakın Hz. Muhammed döneminde yasaynlara sahabelere işte müslümanlık o dur. Ayrıca tüm dinler cennet cehennemi sunuyor falan değil zaten bu dünya gecici allah akıl verdi ve herkes fıtratnda müslüman olarak dogdu sonra aileye cevreye göre degiştiler allah sana akıl vermiş arastr diyor oku diyor oku ki hak din hangisi ögren sen arastrıp müslümanlıgı bulursun bulmazda inancsz olursan işte p zman senin içşn kötü olur bence bir kuranı okuyun güzellikleri görün sonra yıne karar sizin.
- +1 yıl
@şekerpemve
Muhammed karisi Ayseyi dövmüstür, Muhammed bugün ISID gibi kafa kesmistir, Muhammed bugün ISID gibi terör uygulamistir.
Ben zaten Islam üzeri konusuyorum Müslümanlr üzeri degil. Dedigin gibi, kendi Peygamberine bak.
Sen Islami nekadar arstirdin ki, simdiki Müslümanlara degilde Peygambere bak diyorsun `?
Bu gercek dedigin hersey iste gercek Islamdir, gercek Müslüman olmayan sadece sensin. - +1 yıl
Benm müslümanlıgıma sen karar veremezsin ikincisi peygamberimiz ne kafa kesmiştir ne terörr uygulamıstır olayı yazsana hangi olayda kimin kafasını kesmiş be!
- +1 yıl
@şekerpemve
Islami görüp bu gercek Islam degil, diyersen tabiki kafir olursun.
Al buyur, Müslümanin agzindan duy biz Ateistler dedik mi inanmuyorsunuz.
https://www.youtube.com/watch?v=5WPEVXqLBTo
Muhammed üzeri diger gercekler.
pozitifateizm.wordpress.com/.../
Lütfen bir Ateistin karsisina cikmadan önce gercek Islami ögrenin. Önüme gelen cakma Müslümana Peygamberini ve Islami ögretmek zorunda kaliyorum biktim artik.
Soran+1 yılArkadaşlarim, herkesin doğrusu farkli olabilir bu aksine güzel bir şeydir :) Herks farklı inançlar içerisinde olabilir ya da hic bir şeye inanmayan biri olabilir, birbirimizi olduğu gibi kabul edelim, düşünduklerimiz yaşantilarimiz farklı şekillerde olabilir bu bize uygun olmayabilir ama birbirimize hakaret etmeye kavgaya kadar gitmemelidir. Herkesin doğrusu farklıdir. Sen a sindir ben b bunda bir yalnış yok:) Rica ederim isaya muhammede veya bir bilimciye hakeret etmeyelim kesin tanılar koyup ınanislarimiza saygısizlik yapmayalim lütfen. Bu alt tarafı bir soruydu, hepinize teşekkür ederim :)
- +1 yıl
@Soran
Senin icin dogru benim icin yanlis diye birsey yok. Bu konuda dedigin sacmaliktan öte degildir.
Sadece tek bir dogruluk vardir.
Bu konudada soru "Kaplanin, Muhammed ve Islam üzeri dedigi seyler dogru mu yanlis mi"
Ben dediklerimin hepsini Kuran ve Hadisler ile kanitladigim icin tabiki ben dogruyum. Ters seyler idda eden, Islam dinini inkar etmisdir, Islama göre zaten dinden düsmüstür ve cezasi Idamdir.
Soran+1 yılBenim kurandan hadisten veya siyerden anladigim şey senin anladiginla ayni olamaz. Ben muhammed i böyle görmüyorum ben isayi da böyle görmüyorum. Hepsini seviyorum. Benim doğrularim benimdir senin doğrularin senindir. Neyin doğru olduğunu da sonunda öğrenecegiz ben ne müslümanim ne de başka bir şey sadece arastirma yapıyorum bu kadar. Bunlar benim düşüncelerim uymak zorunda değilsiniz değiller ama saygı olmak zorunda
- +1 yıl
Sana katılıyorum sen arastrmana devam et sana birini önermek istiyorum dinle ya da dinleme karar senin bir dinlemeni isterim bu adamdan bikac video daha izlermisn rica etsem Said Hatipoğlu Peygamber Efendimizin S a v Teva…: https://youtu.be/4GG-ppYe2bY
- +1 yıl
Arkadasm duyduğunu anlamaya calıs savas hali sen iyi misin ya allah yolunda yapılan bir savasta insanlar savasıyor yok kafa kesmiş yok bilmem ne savas bu allah yolunda kötüleri alt etmek için cihad için
- +1 yıl
@Soran
Sen okudugun seyi yani anlamiyorsun? Senin ne düsündügün ya da ne anlamak istedigin önemli degil.
Hadisler apacik, dedikleride apacik. Sen o Hadisleri okuyup bende orda baska birsey anliyorum diyorsan, sana Halk ya da Milli Egitime gitmeni tavsiye ederim. Onlar Türkcesi iyi olmayan insanlar icin Türkce kurslari hazirliyor.
Gercekleri neden inkar ediyorsunuz anlamiyorum. Hadisler gercekleri apacik ortaya koydugu halde yok ben baska birsey anliyorum demek neyin kafasi hic anlamis degilim.
Neyse ben bosuna demiyorum "Islamin sartlarindan biri Inkardir " diye. - +1 yıl
@şekerpemve
Evet savas icin. Hangi savaslar icin? Cihad savaslarinda, Islami yayma savaslarinda.
Verdigim Linkteki Hadislerde anlatilanlarda hepsi savas icin gecerli degil bu arada.
Hani bunlar gercek Müslüman degil dediginiz ISID var ya. Onlar iste gercek Müslümanlar. 1400 sene önce Muhammedin yaptiginin aynisini onlar bugün yapiyorlar.
Bazi insanlar Islamin bu tarafini ögrendigini bunu kabul edip Dinden cikar. Digerleride korkudan bunlari kabul edemezler, inkar ederler ve birsey yokmus gibi devam yasarlar.
Soran+1 yılSana diyecegim tek şey hadisleri sallama gerçekten ben eşcinselim ve hadislere göre o hooooo sadece kurandan öğrenebilirsin ne siyer ne hadis. Ama bu bir öneri sadece :) Arkadaşlar şu nefreti bırakın ve sevgiyi yayın sevgi dinle dinsizle diye ayrılmaz. Kaba kaba konuşmayalim lütfen..
- +1 yıl
İnkar eden sensn inancsz olan sensn ikincisi neyin hadisi neyin ayeti ya sen cok biliyosun sanki ayetin istedgn bölümünü al yaz var mı byle bişe ya! Onlarn hepsi yalan hileli seyler ona bakarsan içki içmek ilk basta serbest olarak ayette yer aldı bir baska ayette içilmemeli dendi en son ayette haram kılındı sen o zman al o bastakı ayeti ve deki senin dinin içkiyi serbest bırakıyo işte öyle degl o anki dönemde içki var ve insanları zorlamadan yavas yavas yasaklanıyor ve haramdır ama sen bunu cevirir cevirir yazarsn kendine göre! Mesela ayette gecer içkiliyken namazdan uzak dur snra dersnki senin dinin namaz kılma diyor yok işte bı ayetlerde orjinali byle degldir ki zaten kuranı acıklamasını anlatılmak isteneni yazan kitaplar var tesfirler var tesfirler mealler bosuna mu yazılmıs yanlıs bişe anlama diye sen kafana göre ayetin bir yerini alıp okursan cahilligine bu senin zaten alimler dib adamları yazmıs ayetlerin anlamını oku istersen
- +1 yıl
Evet soruyu soran arkadasa tsk ediyorum bencede herkese saygı duymak lazm https://www.kizlarsoruyor.com/uye/kaplan24 sende daha sakin ol ve iyi arastr sallama hadislerle gelme her hadis dogru degldir ayetlerinde bir acıklamasını oku derim
- +1 yıl
@şekerpemve
@Soran
Ilk önce demek gerek. Islamda sen Hadisleri kabul etmelisin. Ben sadece Kurana bakiyorum hadisler beni ilgilendirmiyor gibi seyler deme gibi bir Lüksün yok cünkü Kuranin kendisi yetersiz.
Namaz nasil kilinir, Sehadet getirmek icin hangi kelimeler söylenir bunlar sadece Hadisler gecer.
Bu nedenle Hadis'siz bir Islam düsünülemez.
Isine yarayan Hadisleri alip , isine yaramayan Hadisleride inkar edemezsin.
Verdigim Linkte gecen Hadislerin hepside dogru. Hadislerin Kaynaklari verilmis, kaynaklarda Sahih Hadis kaynaklari, Hadisler yanlis deme gibi Lüksünüz yok.
Icki Ayetine gelirsek. Evet Muhammed ilk zamanlarda Ickiyi helal kilmisti. Ayete ne deniyor?
Meyvalardan icki yapmak akilli insanlarin isi gibi seyler diyor.
Neyse Muhammed sonradan Ickiyi yasakliyor. Bunun arkasinda birkac neden tahmin ediliyor.
Bu icki Ayetleri, zaten Kuran Muhammed tarafindan zamanindaki ve durumuna yarayan cikarlari icin uydurulduguna kanittir. - +1 yıl
Arkadasm hadis nedir peygamberimizn söyledigi şeylerdir ee her hadise güvenilmez hadisleri asla inkar etmem kmse etmez ancak güvenilir ünlü alimlerin hadislerine bak ekleme olabilir ikincisi içki konusunda cıkar kesinlikle yoktur zaten efendimiz asla kendi cıkarını düşünmez içki haramdır ama bunu insanlara direkt yasaklayarak onları sıkmak zora sokmak olmasn dıye yavas yavas alıstırarak yasaklandı işte o kadar ince düşünüldü dger hersey gibi
Soran+1 yılArkadaşlar lütfen daha fazla yorum atmayın. İster alım ol ister başka bor şey isterr müslüman ister ateist siz daha birbirinizin görüşlerine saygı duymuyorsunuz, iyi geceler lütfen daha fazla yorum atmayın..
- +1 yıl
@şekerpemve
Kendimi kac kere tekrarlamak zorunundayim? Hadisler isine yaramiyor diye onlari inkar edemezsin. Verilen Hadislerin kaynaklarina bakarsan, hepsinin Sahih tanilan Hadis kaynaklari olduklarini göreceksin.
Hadisler gercek, yani onlarin gercekligini bilem tartismak absürd.
Ve evet, Kurani okudunuz mu bircok Ayetin Muhammedin cikarlari icin indigini, daha dogrusu kendisi kendi cikarlari icin uydurdugunu göreceksiniz.
Icki ayeti bunlardan sadece biridir. - +1 yıl
Ya sen peygamberimiz kadar yüce gönüllü biri duydun mu peygamber efendimiz taif de taşlanıyor bu olayın üzerine allah cebraili i gönderiyor ve cebrail diyor ki bu iki dağı birlestirip onların basına gecirelim peygamber efendimiz ise diyoki hayır belki içlerinden bikacı müslüman olur ve hatta kendini taşlayanlar için el acıp dua ediyor düşün ya peygamberimizi taşlıyorlar işkence ediyolar allah byle bişe yapanlrın basına dagı gecirelim diype ve hayır diyor daha sen ne diyosun
- +1 yıl
İkincisi peygamberimize allah melek gönderiyor şu dagı sana altın yapalım istermisn diyor peygamberimiz ise hayır hayır ben allaha kul olan peygamber olmak isterim yalnzca demiş ve o yıne 10 metre karelik evinde yasamıstır
- +1 yıl
Yuh ya diycek hic bişe bulamıyorum siz bagnazlıgınıza devam edin diycem de nyse iyi geceler.
+1 yıl4 tane kutsal kitap inmiştir bu tevrat zebur incil kuran-ı kerim bu 4 kitaptada hak dini müslümanlıktır diyor
tevrattaki bazı ayetler kurandaki ayetlerle hemen hemen uyuşuyor ama yahudiler bunu kabul etmiyor
eski incilde ise tek ilah ın ALLAH ve ondan başka ilah yoktur ve Hz. isa ALLAH'ın oğlu değildir
ihlas suresinde zaten açıkılıyor
(Arapca) (Türkçe)
Bismillahirrahmânirrahîm - Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
Kul hüvellâhü ehad - De ki; O Allah bir tektir.
Allâhüssamed - Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç,)
Lem yelid ve lem yûled - Doğurmadı ve doğurulmadı
Ve lem yekün lehû küfüven ehad - O 'na bir denk de olmadı.
size ALLAH 'ın tek bir ilah ve ondan başka ilah olmadığını ve Hz. MUHAMMED (S. a. v) onun kulu ve elçisi olduğunu kanıtlamak için elimde milyonlarca delil var
Ateistlere bir sorun olucak ALLAH'ı haşa gözümle görmeden inanman diyorsun
şimdi aldığın oksijeni görmüyorsun ama inanıyorsun oksijen var olduğuna ya buna ne diyorsun?10 Yorumla
+1 yılBu gördüğün IŞİD ve İran katliamları, kadına getirilen sınırlamalar vs. hepsi Kur'an kaynaklıdır ve şeriat bunu emreder, şeriatı seçmeyeni dinsiz ilan ederler.''İslam hoşgörü dini'', ama inanmazsan cehennemde piliç çevirmeye döndürürler. Ve islam dininin yaşandığı bütün ülkelerdeki müslümanlar mutsuz. Avrupa'da bile daha rahat yaşıyorlar dinlerini. Başına ne gelirse gelsin şükredeceksin, eyvallah diyeceksin, peki diyeceksin. Kötü bir şey olunca ''kaderde varmış ne yapalım'' diyeceksin. Hayır kardeşim, benim kaderim bu değil, görmediğim tanımadığım adamın bana yazdığı kaderi yaşamayacağım, kendi kaderimi kendim yazacağım.
Hayatta zevkli olan her şey yasak. Allah dünyada sana şarabı ve zinayı yasaklarken cennette cennetin asma bahçelerinden yapılan en leziz şarapları içerken istediğin kişiyle birlikte olmayı vaat ediyor. Ne kadar ironik değil mi :) ?218 Yorumla- +1 yıl
Satır aralarını okuyamıyorsun veya imaları anlamıyorsun.
- +1 yıl
psikocoban=cahil insan. ışid demişsin insanları katlettiklerini sölemişsin-kuran'ı okumadına eminim. orda olup bitenleri yalan yanlış gördün çırt curt ediyorsunda neden israilden bahsetmedin onca masum çoluk çocuğun üzerine bomba yağdırırken senin gözlerin nereye bakıyordu acaba? ayrıca kuranı okumuş olsaydın sırf müslümanlığa inanmıyorlar diye kimseye vurun diye hiçbir ayetinde yazmıyor. zaten kuranda inen ilk ayet OKU'DUR. ama sen okumaktanda aciz cıkmışsın belliki.. ama okumadığın şey hakkında nasıl oluyorsa böle karalamalarda bulunuyorsun ve ben bu olaya hakkaten gıcık oluyorum. haa inanmayabilirsin-HİÇ TINIMDA OLMAZ. hayat senin hayatındır ama sırf sen inanmıyorsun diye böle zottirik zottirik karalamalarda yapma İÇİNDEKİ MALOŞU GÜN YÜZÜNE ÇIKARMA.. islam hoşgörü diniymişte inanmazsa cehenneme gideceemiş. islam öyle bir dinki (sende) dahil birbirini haksız yere öldüren cehenneme gider diyor..
- +1 yıl
kadınlara bir sürü sınırlama varmış:) yahu bukadarda bilgisizce konuşulmaz.. kadınlara erkekleri azdıran yerlerinizi örtünki sizlere kötülük-fenalık beslemesinler diyor. düşünki güzel vücutlu-güzel yüzlü bir kadın sana bedenini ve güzelliğini sergiliyor, ona karşı ne hisseder ne düşünürsün? ben kendi adıma konuşim erkeklik uzvumda hareketlenme olur. elimde bile olmadan. ayrıca ona dokunmak isterim. hatta onunla zina etmek gecer içimden. bunu isterim yani. şeytan bir yandan nefis bir yandan beni ayartır. benim aklımın ucundan bile geçmez bunlar diyen varsada erkekliğinden şüphe ederim-edersiniz.. hal böle iken kız bedenini sergilediğinde ne yapmış olur. bana bunları düşündürdüğü için hem beni hemde kendini günaha sokmuş olur.. hee birde olayın hakka tecavüz durumu var tabi. yine düşünki erkek o kızı okadar çok arzular hale geliyor ve ortamda okadar müsaitki tacize tecavüze yeltiniyor.. nooldu peki sırf kendi halinden dolayı başına kötülük geldi..
- +1 yıl
ALLAH yarattığı erkeğin doğasını bildiği için bayanlara açık bir uyarıda bulunuyor.. ayrıca sanki islamda kadınlar hor görülüyor gibi bahsetmişsin.. ALLAH hz. ademi yaratırken bile h. z havvayı yaratmış ve demişki kadınlar sizlere emanettir.. emanet ne demektir bilirmisin. emanet demek kendinden çok esirgeyeceksin demektir. HATTA o beyenmediğin peygamber şöle buyuruyor-EMANETE HIYANETLİK EDENLER BİZDEN DEĞİLDİR. eğer günümüzde kadınlar hor-hakir görülüyor haksızlıklara uğruyor ise bu günümüz insanlarının kurandan nekadar bihaber yaşadıklarını gösterir.. islam dininin yaşandığı bütün ülkelerde müslümanlar mutsuzmuş:) müslümanlığı 4/4lük yaşayamıyoruzki sen ve senin gibi DİNİMİZE SAYGI GÖSTERMEYEN tipler. yahudisi ayrı uraşır-hristiyanı ayrı uraşır-ateisti ayrı uraşır-putperesti ayrı uraşır. neden hep müslümanlıkla uraşırlar bilirmisin peki. çünkü günümüz gerçekleriyle örtüşmektedir kuranda yazılı olanlar. HAZMEDEMEZLER BİR TÜRLÜ yanlış yolda oldukları gerçeğini.
- +1 yıl
@PıRTıK , kendimi sana kanıtlamak zorunda değilim, bana hoşgörü göstermelisin çağdaş insan :).
- +1 yıl
hayatta zevkli olan herşey yasak demişsin:) içki günah! sebebi-kendilerinden gecip birbirini öldürmekde dahil hasar veren insanlar olmuştur, oluyor. kumar günah! sebebi-kumar oynayıp elinde olanı kaybettikten sonra eşini-çocuğunu satan-intihar eden insanlar olmuştur, oluyor. zina günah! sebebi-insanlar kıskanır, herkes her hoşlandığıyla birlikte olma özelliğine sahip olsaydı birbirini kıskanan kadınlar ya da erkekler birbirlerine zarar verirlerdi. AYRICA YİNE SÖLÜYORUM. kuran'ı okumuş olsaydın dünyanın zaten bir sınav dünyası olduğunu mükafatın ahiret hayatında mevcut olduğunu anlardın.. ALLAH insana okadar nimet sunmuş görmek duymak nefes almakta dahil. okadar nimetin yanındada senden isteklerde bulunmuş-ayrıca bu istekleride boşa bulunmamış hepsi senin yararına. okadar nimetin yanında bunları istemeye hakkı yok mu yani sence. hem okadar nimeti sunucak sorada İNKAR EDİLİCEK.. o zaman hitlerle-firavunla aynı cennete girsin inananlar, şahsen adaletsizlik işte o zaman olur..
- +1 yıl
sen saygı göstereceksin bende hoşgörü. bir söz vardır BİLİYORSAN SÖLE İBRET ALSINLAR BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR.. sen ikisinide becerememişsin haberin olsun.. soruyu soranada şunu sölemek istiyorum elalemi bırak kardeşim. ne arıyorsan bütün sorularının cevabı kuranda var. AÇ OKU.. aklına yatıyorsa bağlan yatmıyorsa aha bu cahille yoluna devam et.. ama burada sorularına cevap arıyorsan uyarmadı deme burada HABU GUŞTAN ÇOK VAR burnunu B... tan başka yere sokmazlar bilesin..
- +1 yıl
@PıRTıK kanka sakin ol, kaç yıldır içinde tutuyordun bunları da bana patladın :) Tamam reyiz büyüksün :)
- +1 yıl
aradığın kuransa yanlış yerde arıyorsun. burada bilende konuşur bilmeyende.. kim kime inanıyor umurumda olmaz. herkes kendi hayatını yaşar, günü gelincede kendi hesabını verir. onların ne günahları nede sevapları benden sorulmaz sonuçta. onların inandıkları nasılki saçma bulmama rağmen bana batmıyorsa benim inançlarımda kimsenin bir yerine batmamalı, hele hele okumadan bilmeden karalama yapılıyorsa bu tamamen mantık dışıdır ve hiiiç sevmem.. ben onlar ve bütün insanlar için güzelliklere kavuşsunlar hidayete ersinler dilerim.. saygılar..
- +1 yıl
@pırtık dudakpayı galiba sana destek olmuş.
@psikocoban Karim Benzema'yı tanıyosundur bir lafı var: " Ben Müslümanım elhamdülillah ama mükemmel değilim. Benim dinim islam ise mükemmeldir. İnsanlardan ricam benim hatalarımdan İslam'ı suçlamayın." diyor.
Benim senden istediğim de şu din adına yapıldığı söylenen hareketlerin hakikaten dinde yerinin olup olmadığına bir bak. Sen müslümanların hatasını İslam'a yüklüyosun sadece.
Yanlş anlama sana da inancına da lafım yok. O Allah ile senin aranda bir mevzu. İnanırsan mükafatı senindir inanmazsan da cezası senindir. Ben karışmam - +1 yıl
@mynameisMR , düzgün tavrından ve konuşma tarzından dolayı sana teşekkür ederim, ve kuduz köpek gibi saldırmadığından. Dediklerini dikkate alacağım, müslümanken aynı senin gibi düşünüyordum;hiç kimse aynı değil. Eğer yanlış anlaşıldıysam senden özür diliyorum.
- +1 yıl
Benden özür dileyecek bir şey yok senin anlattıkların insanların kafasnda kötü dşüncelere sebep olcaktı ben ona itiraz ettim. Dedim ya senin sorunun olaya bakış açın. Onu düzeltmeni tavsiye ederim. Saygından ötürü ben de teşekkür ederim
- +1 yıl
@mynameisMR , teşekkür ederim.
- +1 yıl
@MrPyro , üstün körü bir şekilde konunun özünü anlattım. Bunları 2000 karakterle de,10000 karakterle de anlatırdım, uzatmadım. Herkesin içinde de alim varmış, her gelen kendini kanıtlıyor.
Diğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. cehennemin dibini görmek istiyorsak müslüman olmamalıyız.
138 Yorumla
Soran+1 yılOyle değil daha ateist şeyler gerekli :)
Soran+1 yılO ne ki :)? Bu bana yardımci 'olacak. Bugün neden olmalıyiz dedim o da bana neden olmamaliyiz sorusunun Cevaplarini bul ben sana neden olmalıyizi anlatıcam dedi onun için :)
Soran+1 yılNe demek istediğini anlayamadim yalnış bir şey mi dedim?
+1 yılOncelikle Allah sana hayırlı bir sekilde iman etmeyi nasip etsin senin adina sevindim:)
Soruna gelince
islama bakarsan bunun bir cevabi yok cunku islam kusursuz hak dinidir elhamdulillah
Illa hocana bir lazim diyorsanda
maalesef günümüzde sozde muslumanlara bakilirsa musluman olunmaZ00 Yorumlabence sen fazla kurcalama dın konusunu son kitaba uy yeter herseyın sonu olan sey netdır ve kesındır taşdan ve inek den medet umma fatih sultan mehmetin istanbulu fetetmesini allah 1000 sene önce bildirmiş yani demek istedigim allah yolunda git biraz müslüman ol yeter kelimeyi saadet getirsen yeter yolun acılır byy
02 Yorumla
Soran+1 yılAraştırmadan bilmedigim bir şey olmak istemem öğrenmek istiyorum sadece kötü bir niyetim yok :)
- +1 yıl
Kuranı kerimi oku tesfirini falan anlamaya calıs
Diğer konusunda 341 cevap paylaştı. Şu zamnda doğustan müslüman doğanlar müslümanlı pek sevmez neden çünkü islamda yasak çoktur güzel işler zevkli işler hep şeytan işidir dinimiz uyarıyor ben müslümanın diyene bile inanma iman kalptedir dilde değil bu hayatı di nedir bilmeyenler zevkler içinde yaşarla ama diğer dünya sonsuz burası geçici sonsuz hayat varken sonlu bir hayatı seçmek aptallık olur , kişi özgür bu dünyada istediğine inanır ama diğer dünya fena olur onun için
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamiyet de diğer dinler üzerine korkuyla benimsenmiş bir dindir. Sana müslümanım ya da ataistim diyemem çünkü hala karar verecek seviyeye ulaşmadım ama bu konuda Facebook'ta oldukça popüler bir ataist sayfası var sana da öneririm. Dinde ki açıklıkları görmeni sağlayacaktır.
00 YorumlaBana kalırsa bir dine geçmemek için neden arıyorsan zaten o dinde olmaman gerekli. Bir şeyin senin ruhun için doğru olduğunu bildiğin zaman, bildiğini hissedersin. Sende öylebir şey göremiyorum, yapılacak aktivite olsun diye söylemiş gibisin.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe aktivitesi? Bugun hocamdan ders aldım ve ona son sorum da musluman olmam için bir neden soyleyin dedim o da bana ilk önce olmaman için nedenleri arastir gel dedi öyle cevaplicakmis bende sizden neden için cevap arıyorum
Soran+1 yılTersleme karar aşamasindayim evet kendimi daha cok islama ait hissediyorum fakat tam olarak neyin ne olduğunu bilmem gerek
eski Türk toplumlarının geçişlerini araştır. Kadına saygı islamiyette eskiye göre yok denecek kadar azdır. Kurandaki çoğu ayet kadınları yasaklayıcı ve nasl kullanılcağını belirtcek şekildedir. dunyadakı 1.5 mılyar musluman mal değil (!) ama hepsı şeriatın gerçek adalet olduğunu savunuyor afganistan suriye vs :) Müslüman devletlerin bütçelerinin çoğunun neden dini işlere gittiğini kurcala falan :)
12 Yorumla- +1 yıl
ey muhammed! allah'in nimet verdigi ve senin de nimetlendirdigin kimseye: -'esini birakma', allahtan sakin'- diyor, allah'in açiga vuracagi seyi içinde sakliyordun. insanlardan çekiniyordun. oysa ki allah'tan çekinmen daha uygundu. sonunda zeyd esiyle ilgisini kestiginde onu seninle evlendirdik, ki, evlatliklari esleriyle ilgilerini kestiklerinde, onlarla evlenmek konusunda mü'minlere bir sorumluluk olmadigi bilinsin...". (k. 33 ahzab 37)" gibi cocugunun akrısıyla evlenebilme vs.. gerçek şeriat mı sanıyorsun onlar da? muta nıkahıyla birbirini beceren şeriatçıalr dimi.. türkiye de laiktir canm ben her ne kadar araplaştırılmaya çalışılsa da... bende Türkiye de yaşıyorum bu arada
+1 yılEğer Tanrıyı anlamak istiyorsan insanlara ihtiyaç duyma, o Müslümanlık için hangi kitabı indirdi onu incele, unutma bir imtihansa sen o kitaba bakarsın. Başka insanlardan kopya çekmezsin. Tanrı sana anlayamayacağın bir kitap vermez. SORGULA !
11 Yorumla- +1 yıl
EKLEME ;
Müslüman olmamak için bir sebebim yok, Zebur, İncil, Tevrat'ı okudum heh şimdi iyi dinle işte :)
- Bunların hepsi Allah'tan çok peygamberi yüceltiyor. Allah odaklı değil, birde Kur'an'a yönel. Peygambere hidayeti indiren ve insanlara yayması emrini veren Allah'ı anlatıyor. Ey insanlar diyor, Ey inananlar diyor. 200 defa aklınızı kullanın diyor. Allah odaklı (yaratıcı odaklı)'dır. Kur'an değiştirilemeyecek tek kitaptır. Hâdisler, siyer ve mezhep kitapları etrafında sadece dolanır. Kur'an yeterlidir...
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. Eğer sonunu düşünmek istemiyorsan müslüman olunmaz. Anca bunu diyebilirim. Çünkü diğer din ve inanışlarda sona hazırlık aşaması yok bildiğim kadarı ile.
12 Yorumla
Soran+1 yılHayir canım hristiyanlar da var mesela benim annem hristiyan :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden musluman olunmaz cunku dunyadaki butun musluman toplumlar geri kalmis ve hurafeler icinde yasiyor. Kimseye hayirlari olmadigi gibi zararlari saymakla bitmez. Gunumuz gozuyle bakinca musluman olmamak icin cok sebep var boyle din olmaz dedirticek kadar cok. Ama dinin temelini ele alirsak musluman olmamak icin hicbi sebep yok. Olmamak icin sebep suanki islamiyet ve insanlar baska bir eksigi yok bence
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirincisi muslumanim ama heryerde oldugu gibi buradada yobazlardan gecilmiyor alakasiz insanlarla muhatap olmak istemiyorum mesaj kutusu boyle iyi bazi gercekleri kabul etmeliyiz. Musluman toplum demek devletin dini islam olan toplumlardir. Turkiye gibi. Hristiyani dinsizi farketmez bu toplum icinde yasiosa illaki etkilenicektr iyi ya da kotu benzicektr o topluma @myPyro
- +1 yıl
Doğru söyluyosun hocam. Allah dini bozulmuş toplumlara göndermiş hep sonuncusuda en pislik en lanetleri en sapkınlarıda araplar olmuş
Cevap sahibi+1 yılAraplarda ozlerine donuyor belliki ve o batakliga bizide cektiriyolar
Gökten bir meleğin gelip kitap yazdırması bana inandırıcı gelmiyor, o yüzden dinlere inanmıyorum. Benim sebebim bu. Sadece Müslümanlık değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılSaçmami geliyor yani olağanüstü filan?
Kuranda çok fazla çelişki var peygamberin yaptiklari anlamsiz ve ahlaksizca 9 yasindaki çocuğu yatagina almasından bahsediyorum hadis ve rivayetler cabasi netlik yok
12 Yorumla
Soran+1 yılBiraz daha açar mısınız rica etsem:)?
Müslümanlık bıçak gibidir yanlış kullanırsan kafa keserin hem kendini hem çevreni doğrayabilirsin doğru kullanırsan da en güzel yemekleri yaparsın mükemmel şeyler mükemmel kullanım isterler.
00 YorumlaAllah'ı ve Dini reddettiğim günden beri çok rahat bir yaşam sürüyorum. Din insanı adam etseydi zaten ortada ne hırsız ne dolandırıcı ne sapık kalırdı dinsizim ne hırsız ne dolandırıcı ne de sapığım.
22 Yorumla
Soran+1 yılYalnış anlamazsaniz size mesaj atabilirimyim vaktiniz varsa size sorularim olucak?
+1 yılCunku özünde baski, siddet ve korkutmadan ibaret bir din. Cehennem korkusu ve cennet vaadiyle insanlarin hayatlarini kisitlayip daraltiyolar. Like: iran, arabistan.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler arkadaşim sağol yarin soracagim :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılHocana aynı bunu de: neden müslüman olunmaz diye bir soru yoktur neden müslüman olunur diye bir soru vardır! Ve bu sorununda binlerce cevabı vardır
21 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşim hocam zaten müslüman bana dediki yani bem ona dedimki neden müslüman olmalıyim o da ilk önce neden olmamalison onları bul sonra ben sana açıklayacagim:) Kendiside müslüman zaten :))
+1 yılöncelikle dinimize dünyada tüm insanlık doğuştan müslümandır. yani islam fıtridir. bu nedenle buluğ çağına ermeyen çocukların sorgu suali olmaz. bu bile başlı başına müslüman olmamaya engel bir durum
00 YorumlaŞüphen varsa müslüman olunmaz. Mülümanlık kalben bağlılık gerektirir ve şüpheye yer yoktur. İçinde en ufak şüphe besliyorsan müslüman olunmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılHayir sadece doğruyu bulmaya çalışıyorum benide anla biraz ailemden kimse müslüman değildi :)
- +1 yıl
Müslüman olmaya karar vediğinde içinde şüphe kalmayana dek araştırmalısın. Sana müslüman ol ya da olma diyemem. Bu benim haddim değil. İçinde şüphe kalmamasına özen göstermelisin. Ben sadece doğru bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum. Niyetim senin hakkında bir kanıya varmak değil.
Soran+1 yılÖyle yapicam zaten teşekkürler :)
islamı burada öğrenemezsin. dikkat çekmek için kendini neden dinsiz yapıyorsun anlamıyorum. kendini insanlardan gizliyorsun. ama gizlemen gereken biz değiliz. Allah tan gizlenmen lazım.
03 Yorumla
Soran+1 yılSiz yalnış anladıniz. Üniversitedeki hocam ile birlikte müslümanligi tartısiyoruz ve son 1 yıldır ben bu dini sevdim :) Araştırma yapıyorum. Son noktalardayim diyebilirim pazartesi günü neden müslüman olmalıyim sorusunu sordum o da bana ilk önce negatif yönden başla dedi bana neden olmamalisinin cevaplarini getir ve bunu tartışarak başlayalimm dedi onun için bende sizden de neden istiyorum. Hristiyan ateist.. vs vs olan kişilerden yardım istiyorum sadece
Soran+1 yılBurada tartismiyorum zaten sadece fikir veriyorlar bunları yazicam sonra üzerine arstirma yapicam
+1 yılbir şunu anlayin 2 milyar hristiyan yaniliyor 1milyar budist yaniliyor ama neden 1.5 milyar musluman yanilmiyor diye basladim. Bide bir cok kisi dogmatik sokakta sor herkrz fatiha suresini bilir degilmi ya peki anlamini?
01 YorumlaDiğer konusunda 908 cevap paylaştı. Ortadoğuya bak, dünyanın en geri kalmış insanlarına bak, birbirini kıran, insanları taişa öldüren, kadınları köpek yerine koyan insanlara, devletlere bak. Baktığın yerde göreceğin tek şey müslümanlık olacaktır.
24 Yorumla- +1 yıl
herşey din kaynaklımı yani? diğer ülkelerde olmuyor çünkü müslüman değiller. bumu yani? tek sebep. Güldürmeyin beni nolur. bir araştırın tarihi bir araştırın o ülkelrin geçmişlerini. dini kötüye kullanıp bunu yapanlar var elbet ama. tek sebep bu deyp kenara çeklmek kolaya kaçmaktır.
- +1 yıl
osmanlıyı bir araştır. Bahsettiğin ülkelerin bu hali islamiyeti kötü göstermeye çalışan batı dünyasının elinde oyuncak oluşlarından kaynaklanıyor.
- +1 yıl
Seni tarih diye yazarım. Ne olduğumu, kim olduğumu bilmeden araştırın bla bla saçmalama lütfen. Sadece müslüman oldukları için mi diye soruyorsun. Evet nedeni şu; Müslümanlıkta insanlar aşırı derece yoruma açık olarak davranıyorlar. İşid insanları müslümanlık diye öldürüyor, iran dinde yeri var dediği için kadınları taşlatarak öldürüyor, sudi arabistanda kadınlar araba süremiyor, bizim ülkedeki bazı geri zekalılar barbie bebekten tahrik oluyor. Bunların hepsi elbette ki sadece müslüman olduğu için olmuyor ama toplumun çoğu buna inanmasının nedeni insnaların kendilerini müslüman zannetmeleri. Bu fark insanın inancıyla daha da derinleşiyor. Ne kadar inançlı olurlarsa daha fazla humanist olması gerekirken bu insanları tam tersi oluyor. Daha fazla kapatıyorlar kendilerini, insanlara ön yargılı davranmaya başlıyorlar Ya bu ülkede fakir hayatı anlatıp 600. bin tl adama inanıyorla be arkadaşım yani daha kötüsü olabilir mi? Camiye git imam siyaset yapıyor, diyanet hümümet ile doğru orantılı
+1 yılmüslümanlık aşk'tır hz muhammet ve allah aşkıdır :)
30 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Müslüman olunur da, fazla müslüman görünenlerle muhatap olunmaz..
biri çok fazla "Allah" diyorsa senin için büyük bir kazık hazırlıyordur emin ol..12 YorumlaIlk önce o arkadaşlarına bir sor neden o saydığın dinler den olmaman gerektiğini sana bir aciklasinlar onlarida Paylaş burada sonra senin soruna gelelim olur mu
02 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşimin yaşı benden çok büyük 45 li yaşlarda ve o bana müslüman ol demiyor ki ben istiyorum o da yardım ediyor
+1 yılKendini aciz ve muhtac olarak görmemek için müslüman olunmaz !
00 Yorumla
+1 yılMusluman olunur bunun ikinci alternatifi yok yani bosuna arasdirma her yonden guzel seylerle karsilasacaksin. kotu bir seyi yokki yazalim.
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten bende ateist hristiyan vb insanlarin yorumlarini istiyorum :)
- +1 yıl
Him anladim canim ama musluman ol pisman olmazsin huzur islamdadir
Soran+1 yılSon aşamadayim ama ısındim yani :)
Şöyle düşünebilirsin arkadaşım. Ozaman herkez yesin içsin karı kız atsın eve bütün günahları işlesin ateist olarak. sonra ölürken şahadet getirsin bütün günahları affolup cennete gider. Bu açıdan bakarsan müslüman olmak güzel :)
00 YorumlaRichard Dawkins adli meshur ateisti youtube'da izle ya da kitaplarini oku birak dinsizligi ateist olursun.. Haa bende işe yaramadı :))
00 Yorumla
+1 yılneden yok olamak icin. olmak icin milyonlarca neden var, inancsizsan biraz metafizik arastir sonra zaten korkudan imana gelirsin
00 Yorumla- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılbana daha çok okumayı yazmayı yeni söküyormuşsun gibi geldi
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır ololunmamali nedenlerini bulup bunları tartışacağız
Gizli Üye(36-45)+1 yılcennete girmemek için olunmaz bence hem zaten bu dünya tesadüfen oldu içindeki ekosistem biz insanlar hayvanlar bitkiler hepsi pat diye patlama oldu öyle meydana geldi vayy bee tesadüflere bak.
10 YorumlaKatana gore takil kanks diğer dünyada tike tike olacaksin; )
00 Yorumla
+1 yılistediğin dini araştır. müttakisine yol göstericidir din. istediğin kadar oku veya araştır ona yönelmedikce din sana romandan başka bişi değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok rahat bir din, her haltı yiyip ben müslümanım diyosun, kurtuluyosun günahlardan, en azından insanlar öyle sanıyo
22 Yorumla- +1 yıl
:)
:)
Cevap sahibi+1 yılniye gülüyosun kuzum :)
günümüze kadar değişikliğe uğramamış tek din müslümanlık bu yüzden
20 YorumlaCehennme Girmek istiyosan Müslüman olunmaması gerekir... mesela
00 Yorumlaneden müslüman olmamalısın mı :D öyle bir neden bulamazsın arkadaşım.
00 Yorumlamüslüman olunmaz tatlım doğulur.
31 Yorumla
+1 yılÇok düşündüm ama bulamadım arkadaşım üzgünüm :))
01 Yorumla
Soran+1 yılPekii canım :))
Cause Quran is bullshit
05 Yorumla
Soran+1 yılDaha saygıli olsak :) Sonuçta herkes farklı şeyler benimser ınanir değil mi:-)
Soran+1 yılIngilizcem iyidir bilirim :) Var lütfen daha saygı çerçevesinde olalım ne ıncil ne kuran ne ateist ne hristiyan boyle şeyler duymak görmek istemez kendi dini ınanci veya da inançsizligi adına onun için dedim yine de teşekkürler :)
Soran+1 yılPekii düşüncelerimiz farkli olabilir
Caner taslaman izle o anlatır. Lütfen dinle ama
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet hakilisiniz bu konuda :) Bakınam
Gizli Üye(36-45)+1 yılZafer islamındır. İslam dünyaya hakim olacak :)
00 YorumlaDiğer konusunda 642 cevap paylaştı. cehenneme gitmek istiyorsak :)
03 Yorumla
Soran+1 yılDaha açık şeyler istiyorum. Siz sanırım müslümansiniz ya :) Onun için diğer dinlerden insanlar cevaplasa kabul edemedikleri şeyler arıyorum çünki pazartesi bu konuyu tartısacagiz
- +1 yıl
birsey daha yazayım hanfendi mesela dalga gecmiyorum aklıma ne geliyorsa yazacagım mesela çok şükür ki Müslümanım bir insan neden olmaz çün ki diğer dinlerde aşırı kapalı giyin evlenmeden birlikte olmayın gibi şartlar var daha az disiplin var o yüzden olmayabilirler :) ama tabi aşırı özgürlük iyi bieşy mi diye soracaksın hayır değil herşey gibi onunda aşırısı sıkıntı yaratıyo :)
+1 yılBen deistim. Gayet mutluyum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn mantikli ve en iyi yol gosteren din
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler