• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Müslüman olmayanların olmama sebebi?

Hedefpöh_1
Hedefpöh_1 Takip Et
Xper 2 Yaş: 22
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

Yazın en güzel şekilde cevaplayım.

Müslüman olmayanların olmama sebebi?
En Güzel Soruları Güzellik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

7

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.

Ateistim çünkü dinler ve tanrı bana mantıklı gelmiyor. bu yüzden de bilimi takip ediyorum. çünkü inanmak için bir neden göremiyorum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

kanka öyle de bahaneleri var ki müslüman olmamak için öyle saçma şeyler var ki yemin ederim cevap vermeye takatin kalmaz.

1
    5 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Kanka Allah nasip ederse vesile oluruz.

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Allah ayetlerinde diyor ya biz onların kalbini mühürledik diye ondan dolayı hiç uğraşma. Düzelme ihtimali olanlar vardır illaki onları da Allah hidayete erdirsin ne diyim

• Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Haklısın fakat Peygamber Efendimiz (s. a. v) Musluman olmayanlara samimiyetle yaklaşmış. Benim amacım samimiyetle yaklaşmak.

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Allah şimdiden sabır versin kardeşim..

• Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Sağolasın abla.

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

erkekleri kadınlardan üstün görüyor diyenler şaka mı? kuran'ı hiç okudunuz mu?

0
    0 Yorumla
  • Falan_filan38759
    Falan_filan38759 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    +1 yıl

Çünkü dinleri mantıksız buluyorum. Ve bu konuda uzun süredir tartıştığım için artık tartışmak istemiyorum, yoruldum.

0
    16 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Benim amacım tartışmak değil ki sohbet etmek.

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

Evet biliyorum benim de tartışmaktan kastım kavga manasında değildi yani karşılıklı konuşmaktan bahsetmiştim.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Anladım. Mantıksız bulmamanın illaki bir sebebi vardır, onu merak ettim.

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

Kısaca bahsetmem gerekirse; İslamiyetin bilim ile çeliştiğini ve bilime ters ayetleri olduğunu, ahlak ve evrensellik kurallarına uygun olmayan ayetler barındırdığını, kadınları ikinci planda gördüğünü, özgür iradeye engel olan durumlar olduğunu ya da özgür iradenin olmadığını, hadislerin çoğunun mantıksız olduğunu, islamiyette adaletin eksik olduğunu, cennette huri ve şarap vaat eden bir yaratıcının ne kadar ahlaklı olabileceğini ve Allah'ını varlığına kanıt olmadığını düşünüyorum. Ben ignostiğim bu arada.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Öncelikle şarap ve huri konusuna değineceğim: Cennetteki içki: Bunların her biri tertemiz, lezzet ve rahatlık veren içkilerdir. Örneğin cennette sunulan şarap, dünyadakilere benzememektedir. Cennet ehlini sarhoş etmeyecek, içenlerin şuurunu bulandırmayacaktır. Allah'ın cennet için hazırladığı içki, Bembeyaz ve içenlere lezzet veren bir içki. Gerçek şu ki: Allah bu dunyadaki içkileri haram kılmıştır, sebebi ise: insanın vucuduna zarar vermesi. Bu haramı işlemeyen kullarina ise ödül olarak zarar vemeyen huşu veren içkiler sunmuştur. Huri meselesi ise: Bu dunyada evlenmeyen ve zina etmeyen kullarınadır. Unutma ki Allah tüm kullarını eşsiz yaratmıştır ve kullarins rahman, rahim verir. Bilimselliğe ters ve Allah ın varlığına kanıt olmadigini dusunmuyorum demissin, sana Peygamber Efendimizin sünnetinden örnek vereceğim; Uyumadan önce sağ elini başının altına koyar ve öyle uyurmuş bilimsel olarak sağ elimizde uyku baloncuğu var. Diger bir sunneti ve ummetini bu konuda uyardigi sey ise: tuvalette sol elimizle temizlenmek. Bilimsel olarak sol elimizin mikroplardan arinma özelliği var. Ilk olarak kadinlar ikinci planda değil. Nisa suresi 34. Ayet kafani karistirmis olabilir. O ayetin tefsiri: Allah o ayette sadakatsiz ve kotu kadinlardan soz etmis ve once konusun, hala devem ediyorsa yataklarinizi ayirin, hala devam ediyor ise vurun demiş. Vurmaktan kasıt hafifçe ve yara acmayacak bicim. Allah ın kuluna ancak Allah ın izniyle zarar verilir. Ilk tesettur ayeti erkeklerin goz kapagina inmiştir. Devami diğerinde.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Kadınlara kotu niyetle bakmamalari buyurulmuştur. Kadinlarin ise tesetture burunmesi gerektigi buyur olunmuştur. Bu sayede esitlik saglaniyor. Hz. Muhammed (s. a. v)'in kadinlar hakkindaki hadislerinin bir kismi: Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum."

Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."

Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”

“Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”

“Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.”

“Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”

İyi ve eşine, çocuklarina İslam'ı teşvik eden kadınlardan söz edilmiştir. Unutma ki İslam hak dinidir. Herkesin hakkı mahşer günü aranacaktır, Allah her şeyi iştir ve görür. Kullarina merhamet gosterir, O'na inanmayan kullarina da rızkından verir, gunesinden verir. Eğer sen bir kadını döver, onun namusuna girersen Allah bunun hesabini sana sorar ve bu kadin doven davarlar şeytanla beraberdir.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Birde İslam'ın özgür iradeye engel olduğunu söylemişsin. Özgür iradeden kastın ne onu sormak isterim. Oncelikle Allah kuluna zarar gelecek şeylerden korunmasi icin bazi seyleri kuluna haram kilmistir. Örneğin evlenmeden zina yapanlar: Kotu enerji ve şuursuzluk verir. Haram içenler ve ya yiyenler: Domuz pis bir hayvandir. Pis olan hayvanlarin tuketilmesi vucudu pisletir ve mikrop getirir. İçki içmek: sarhoşluk verir ve cevrendeki insanlara farketmeden zarar verirsin. Vucudu oldurur, organlarin hizini vs. azaltir.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Sol elin mikroplardan arınma özelliği mi var, kaynak gösterir misin?

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

Kardeşim dediklerin yanlış ve mantıksız. Ben de biliyorum cennettekş şarabın sarhoş etmediğini, ama neden şarap ve huri diye düşünmek lazım bence. Huriye gelince de, Allah müminler için cennette bakire huriler verdiğini kendisi diyor, evlenmeyenler zina etmeyenler değil, her erkeğe vereceğini diyor. Ama ben ne yapıyım huriyi? Cennet gibi mükkemmel bir yerin ön plana çıkması için neden yaratıcı huriyi kullanır? Hadi onları geçtim bana bilimsel diye dediğin şeyler tamamen yalan şeyler. Sağ elde uyku baloncuğu yok çünkü bilimsel olarak öyle bir şey yok. Sol elde kendi kendini temizleniyor. Link atacaktım ama 3 xper olmadığım için atamıyorum. Evrim Ağacı sayfasından veya Teyit'in sayfasından bu dediklerinin yalan olduğunu okuyabilirsin. İslamiyet bilime terstir. En basit örnek İslamiyet'teki yaratılış hikayesi evrime terstir. İlk insan diye bir şey yoktur, Hz. Adem ve Hz. Havva diye de kimse yaşamadı. Kadın konusuna gelince de maalesef ki ikinci plandadır kadın. Mirastan yarım pay alır, boşanma hakkı yoktur, kadınlar erkeğin şehveti yüzünden kapanır, kadın dövülebilir diye sıralayabiliriz. Nisa 34 demişsin. Ama neden yaratıcı hafifçe olsa dahi vurmaya izin versin? Hadi onu geçtim, Nisa suresi 128. ayette kadınlar ile kocalarının arası bozulursa kadınlara Allah barışın diyor cimri olmayın diyor. Bu adaletsizlik değil mi sence? İkinci yazdığın devam kısmından bahsedersekte; bana hadis yazmışsın ben de sana birkaç hadis yazmak istiyorum. Devamı diğerinde

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

1) Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır. [1995-6617-İbn Mace-1995/1993 c.17 s.218 /6617], [Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî] Bk. Kur’an-27/47 7/131
      5) Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] Bkz. Kur’an-39/18 4/1 49/11

6) Cehennemdekilerin çoğu kadınlardır. [5374-Buhârî-Müslim-Nesâî-Muvatta-İbn Mace] [2075-Buhârî-Müslim] Bkz. Kur’an-7/179 72/15 33/35

8) Kadınlar sizin yanınızda esirler gibidirler [3303-Tirmizî] Bkz. Kur’an-4/1 49/119)

150) Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Canımı elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, bir erkek karısını yatağa çağırır da

kadın gelmezse, kocası ondan memnun olana kadar Kâinâtın Sahibi o kadına lânet eder."Müslim, Nikâh 121

43) "Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm."buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:"Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz."(Buhari, Hayz 6, Zekat 44; Müslim, Küsuf 17)

53) "Bir kadın kocası yanındayken onun izni olmadan oruç tutamaz. Kocasının izni

olmadan bir kimseyi evine alamaz."Buhâri, Nikâh 84, 86; Müslim, Zekât 84. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Savm 73; Tirmizi, Savm 64; İbni Mâce, Siyâm 53

77) "Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII,1312)

88)“Peygamber, savaşta kadınların ve çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi”(Buhari, Cihad/146; Ebu Davud,113).

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

137)“Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.”Buhari 9/1391

5) Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] Bkz. Kur’an-39/18 4/1 49/11

6) Cehennemdekilerin çoğu kadınlardır. [5374-Buhârî-Müslim-Nesâî-Muvatta-İbn Mace] [2075-Buhârî-Müslim] Bkz. Kur’an-7/179 72/15 33/35

124)5100 - el-Hudri radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

"Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksen bin hizmetçisi, yetmiş iki zevcesi vardır. Onun icin inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Cabiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir."

Tirmizi, Cennet 23, (2565).

146) 3267 - Hz. Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim."

Tirmizi, Rada' 10, (1159).

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

@carsngirls Yok öyle bir şey, Evrim Ağacı ve Teyit'in sayfasında yalan olduğunun yazısı var.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

“Gece müşriklere yapılan baskınlarda kadın ve çocuklar da ölüyor, bunun hükmü nedir?” şeklindeki soruya karşı Peygamberimiz (a. s. m) 'Onlar da onlardan (müşrik olanlardan) dır.' şeklinde cevap vermiştir.(bk. Buharî, Cihad, 146; Müslim, Cihad, 26/h. no: 1745).

İmam Nevevî ve İbn Hacer’e göre, bu hadiste “kadın ve çocukların kasten öldürülmesi olayından” değil, “müşrik erkeklere atılan (ok-mızrak gibi) silahların yanlışlıkla / bir kasıt olmaksızın onlara isabet etmesi” veya “onlara dokunmadan düşman erkeklere ulaşma imkânı olmadığı durumlardan” söz edilmektedir.(bk. Nevevî, İbn Hacer, ilgili hadisin şerhi).

Bununla beraber, Hz. Peygamber (a. s. m) daha sonra kadın ve çocukların öldürülmesini kesin olarak yasaklamıştır.(İbn Hacer, a. g. y; Buharî, Cihad,147,148; Müslim, cihad, 24,25/h. No: 1744; Ebu Davud, cihad, 121; Tirmizî, Seyr,9; İbn Mace, cihad, 30; Darimî, Seyr,25; Ahmed b. Hanbel,2/122,123 ).

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Hadislerin tefsirlerine göz at. Toplumda sana at gözlüklü diyorlar. Bir dini benimsemeden once en ince ayrintisina kadar arastir. Sen sadece onune bakiyorsun. Arkan, sagin ve solun umrunda değil. Senin tek amacini sana soyleyim: İslam'ı karalamak ve muslumanlara anlam verememek.

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

Daha dediklerime cevap veremedin neyse engelliyorum.

Yorumla
    • Falan_filan38759
      Falan_filan38759
      +1 yıl

Bir yorum daha yapacağım, sen bie şeyler yazmışsın. Hadislerin tefsirlerine bakmadım mı sanıyorsun. Her tefsir farklı zaten. Bir de zina etmek kötü enerji ve şuursuzluk verir demişsin alakası bile yok. Kendini cinsellik olmayan bir hayata adarsan vücudun sorun verir. Bak papazlara imamlara hergün bir çocuk istismarı haberi geliyor. Cinsellik gerekli ve ihtiyaçtır. Domuz eti de günümüzde gayet ideal şartlarda üretildiği için sorun teşkil etmez. Neyse bilime ters olduğunu demiştim. Özgür irade içinde Şeytan'ın Allah'a karşı gelmesinden ve Firavun'un Musa peygamberin denizi yarmasına rağmen devam etmesinden hatta Allah'ın kalpleri vs mühürlemesinden anlarsın.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Olmayanlara sormak lazım

1
    1 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Tabii ki

Yorumla
  • carsngirls
    carsngirls Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Mantıklı gelmedi.

0
    20 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Ne gibi konularda mantıklı gelmedi?

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Bilimle ters düşüyor, evrimi reddediyor, erkeği kadından üstün tutuyor, evrensel değil.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Hangi meselede erkeği kadından üstün tutuyor biraz açık konuşur musun?

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Konuşayım, şahitlikte kadının tek başına şahitliği geçersizdir.
      Mirasta da öyle, kadına daha az pay verilir.
      Erkek kadından üstün kılınmıştır, erkek evi geçindirir kadın da ona hizmet eder ve çocuklara bakar.
      Bunlar bildiğin şeyler.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

İslâm hukukunda kadının şehadeti muteberdir. Çünkü kadın da erkek gibi şehadet ehliyeti için gerekli olan zabt ve eda niteliklerine sahiptir. Kadınların şahitliği, bizzat âyet-i kerimede yer almıştır:

“Erkeklerinizden iki de şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa, şahitlerden kendilerine güvendiğiniz bir erkek ve biri unuttuğunda diğerinin ona hatırlatması için iki kadın yeter.”(Bakara, 2/282)

Her zaman iki erkek şahit bulmak mümkün değildir. Burada İslâm kolaylık sağlamakta ve kadınları da şahitliğe çağırmaktadır.

Âyette öncelikle erkekler şahitliğe çağırılmaktadır. Zira İslâmî bir toplumda, çalışan sınıfı genellikle onlar oluşturur. Bu huzur ve güven toplumunda, günümüzdeki bozuk cemiyetlerde olduğu gibi kadın, çok az bir para karşılığı çalışmak zorunda kalarak, hem kendi sağlığı, hem de toplumun sıhhati açısından, dışarıda çalışmakla vereceği hizmetten çok daha büyük ve önemli bir fonksiyon olarak, istikbali omuzunda taşıyacak evlâtlarını terbiye etme ve yetiştirme gibi çok önemli annelik görevini bırakma mecburiyeti altında tutulmaz. Dolayısıyla çarşıda, pazarda, vekalet, kefalet ve şehadet gibi mevzularda kadının çok fazla ilgisi ve bilgisi olmayacağından, âyet-i kerime, ilk etapta erkekleri şahitliğe çağırmakta, şayet iki erkek bulunmazsa, “güvenilir bir erkek ve iki kadının şahit olabileceğini” ifade etmektedir. Devami digerinde.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Dinimizin ıslah edip düzelttiği müesseselerden birisi de "miras" hukukudur. Başta cahiliye dönemindeki Araplarda olmak üzere Çin, Roma, Japon hukukunda kadın mirastan tamamen mahrum bırakılmıştı.
      Kızın, babasının malında hiçbir hakkı yoktu. Miras doğrudan doğruya erkek evlada geçer, kız çocuklarına hiçbir şey verilmezdi. İşin acı tarafı şu ki, bu batıl adet hâlâ ülkemizin bazı bölgelerinde yaşamaktadır.
      Erkek çocuklar mirasla servet ve varlık içinde yüzerken, aynı babanın çocuğu olan kızlar fakruzaruret içinde çırpınmaktadır.
      Birçok hayati meselelerde olduğu gibi, bunda da köklü değişiklikler yapan ve yenilikler getiren dinimiz asırlar boyu devam eden bu zulme son verdi. Mirası hakça taksim etti.
      Nisa Sûresinin 11. ayeti tamamen miras taksimini anlatır. Baş kısmında ise, "Allah çocuklarınız hakkında erkeğe iki kadının hissesi kadar tavsiye eder." buyurulur.
      Böylece açık bir şekilde bu yanlış tashih edilmiş oldu. Ancak bu meseledeki İslamın inkılabını tam anlayamayan bazı kişiler, kadına erkeğin yarısı kadar pay verilmesini dillerine dolayıp bununla İslamın kadının hakkını korumadığı yorumuna saplanırlar.
      Halbuki mesele hiç de öyle değildir. Devamı diğerinde.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Mevzuya erkeğin ve kadının sosyal yapısı, ailedeki mesuliyeti, mükellefiyeti ve psikolojik faktörleri açısından bakılsa Kur'an'ın bu hükmünün tam bir adalet ve hakkaniyet üzere olduğu görülecektir.
      İslam'ın çizdiği hayat prensibine göre, kızın çalışıp kazanma mecburiyeti yoktur. O tüketici durumundadır. Bu, ona layık görülen bir şefkat ve merhametin neticesidir. Kız, baba evinde bulunduğu müddetçe, ihtiyaçları babası ve onun yerindeki yakın erkek akrabaları tarafından karşılanır, gözetilir, himaye edilir. Evlendikten sonra da geçimi, nafakası ve ihtiyaçları kocasının üzerine geçer. Kadın, kendi malını, evin ihtiyaçları için harcamaya zorlanamaz.
      Şimdi baktigimiz zaman bilimsel olarak erkeğin kadından bır tık fazla artısı var, Allah her kulunu ayri ayri yaratmis. Esitlik saglanmis, erkekler evini gecindirip, karisini, cocuklarini memnun edecek. Kadın ise evde cocuklarina bakip, eşi geldiği zaman yemek hazirlayacak. Erkeğe çalışmak ev gecindirmek zorunludur. Kadina da cocuklarina bakip, esine hizmet etmek. Kadin calisabilir de calismayabilir de zorunlu değil. Hatta kadinlarin en degerli oldugu din İslam'dır. Eğer bir baba erkek evladindan once kizina hediye alirsa o babaya sevap yazılır. Toplumumuz İslam'ı bahane edip, erkegi kadindan ustun gormustur.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Benimle kendi cümlelerinle tartışır mısın?

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Benim katıldıklarım ve dusunduklerim bizzat böyle. Kendimi dusuncemi de sonda belirttim zaten. Site: sorularlaislamiyet. com. At gozlugunuzu cikartup etrafa guzelliklerle bakin. Hala ergensiniz sanırım. şu an çoğu ergen İslamiyet e inanmıyor. Çoğununda kalbinde ahlak ve edep yok. :)

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

19 yaşında adam bana ergen diyor ve at gözlüğünden bahsediyor.
      Sen önce başkalarının görüşlerine saygı duymayı öğreneceksin abisi, sonra tartışırız istediğini.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Devam et çekinme.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Görüyorum kardeşim, vatana millete fayda dini sitelerden kopyala yapıştır yapmakla olmuyor. :)

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Sal kanka.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Kardeşim sal diyorum 19 yaşındasın, özel yaşantıma ve inançlarıma karışmak haddine değil.
      Başına bela alacaksın bu gidişle.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Tacizcilik özel yaşantıya girmiyor ama sen bilirsin. Biz seninle kardeş değiliz. Hadi bir daha yazma, sen sordun ben cevapladim.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Ben tacizci değilim, buna karar verecek kişi de sen değilsin.
      Neysek neyiz, sal işte.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Senin kadinlarda en sevdigin sey oysa benimde musluman olmayanlarda en sevdiğim şey U dönüşü hadi eyvallah.

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Oğlum beni stalklamaya devam etme artık. 😂
      U dönüşü değil, polemiğe girmeyi sevmem kardeşim yaşındasın.

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Musluman olmayanlar kardeşim değil benim :D

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Kardeş değiliz rahat ol.

Yorumla
  • Boavistaa
    Boavistaa Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Düşüncelerine uymuyordur

0
    1 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Evet ben düşüncelerini merak ettim. Allah
      Rahman ve Rahim'dir

Yorumla
  • plzweed
    plzweed Takip Et
    Xper 6 Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl

Saçma olması knk

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Müslümanlar ne kadar Müslüman peki?

1
    3 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Herkes dört dörtlük müslüman değildir zaten, onu Allah (c. c) bilir. Amellerinin güzel olması için uğraşan insanlar var, siz gormuyorsunuz. Bizim hedefimiz dörtdörtlük müslüman olmaya gayret göstermek. Kur'an-ı Kerim'in nurunu görmek için kalbinizi samimiyetle besleyin. Allah'ın olduğunu, O'na inanmayanlara azap göstereceğiniz, O'na inananlara bir sürü güzellikler sunacağını bilin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Biliyorum zaten o yarattı diye bi bildiği vardır diye tahammül ediyoruz imtihan diyoruz verdiği de vermediği de

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Allah bizi tahammül etsin inşallah... Veren de, vermeyen de Allah'tır ve O merhametllilerin en merhametlisidir.

Yorumla
  • justimagineit_
    justimagineit_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Bence gerek yok

0
    1 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Niye gerek yok?

Yorumla
  • Sddcg
    Sddcg Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Boṣ bir soru aynen beklenildigi gibi

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Tercih

0
    3 Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Tamamdır, ben bu tercihin sebebini sormak istedim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben tercih etmem

Yorumla
    • Hedefpöh_1
      Hedefpöh_1
      +1 yıl

Tamam tercih etme ama unutma bu dunyada sefasını süren insanlar, ahirette cefasını çekecek. Aklından cıkarma. Takıldığın sorunun cevaplarını kaynaklardan arastir, unutma Allah nurunu tamamlar.

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Müslüman olmayanların olmama sebebi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Müslümanlar neden müslüman olarak yaşamıyor? 9 cevap verildi
Müslüman olmayanlar neden İslam'a çatıyor? 10 cevap verildi
Müslüman olmayanlar niye örtünür? 15 cevap verildi
Müslüman olmayan biri neden oruc tutar? 6 cevap verildi
Müslümanlar niye bir olamıyor? 4 cevap verildi
Müslümanlar neden okumuyor? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Örgülü saçlar size yakışır mı?
  • İnsanlar sizi ilk tanıdığında en çok hangi konuda yanılıyor, ilk izleniminiz ne oluyor?
  • Çilekli çikolatalı tatlı önerisi arıyorum, favori markanız ya da tarifiniz ne?
  • Bazı insanlar neden daha ilk konuşmada akılda kalıyor sizce?
  • Misafire tıraş kolonyası tutulur mu?
  • Kızlar aramızda lifting yaptıran var mı?
  • Gelmezsen gelme demek istediğiniz birisi var mı?
  • Kahveme eşlik etmek isteyen var mı?
  • Sizce günümüzde aile huzur yuvası mı yoksa travma merkezi mi?
  • Megane 4 mi Civic Fc5 mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨