Yufka ile yapılacak bir börek önerir misiniz?
Tarifini yazarsanız sevinirim..
Tarifini yazarsanız sevinirim..
yufkayı su böreği gibi yapabilirsiniz bir yufka paketinde 6 veya beş tane vardır önce tepsinin altını kuru kalmayacak şekilde yağ dökün sonra önce iki yufka arasına ister peynirli ister ıspanaklı ister patatesli harç yapıp koyun sonra aynen diğer iki yufka arasına da dökün sonra kalan bir veya iki yufkayı koyun bir yumurta ve bir yemek kaşığı yoğurt iyice karıştırın üzerine dökün kuru kalmayacak şekilde sonra fırına ata
birsiniz
afiyet olsun
Sağ olun. :)
En basiti ve en lezzetlisi paçanga.
Üçgen şekilde kes yufkayı sigara boregi gibi, içine pastırma kaşar domates biber yok, istege gore maydonoz dereotu koy ama bence tadını bozuyor.. Yufkayıda katla, ucunuda az suya batır kapat..
At tavaya kızarsın.. 20 dakikanı alır.
Fırında olan bir tane söyleseniz?
Bunu fırınada atabilirsin, tavada daha çıtır çıtır oluyor..
Uzerini yağla at fırına.
Pekala bunu da deneyeyim o halde, teşekkürler :)
hemen:)
yufkayı 6 esıt parcaya bolun. bır tepsının altını sıvı yag ıle yaglayın.. bu yufkaları buzusturerek tepsıye dızın.. fırına koyun.. hafıften pembelesınce cıkartın uzerıne 1 kılo yogurt ve 3-4 yumurta sarısından olusan karısımdan bır kat serin tekrar atın fırına.. 5 dk sonra kalan karısımıda ekleyın kalın bır tabaka olarak ve uzerıne corek otu atın kızarınca alın fırından yanına ayran acın ve zeytın koyun afıyet bal olsun
Değişik bir şey oldu? :)
Bilmem ki güzel olur mu acaba :)
Öyle mi? :)) O halde bana bir şey bırakmadınız?
:))
Kol böreği Yapcaksan tarifini yazayım Yapmıcaksan uraştırma beni
Anlatın bakalım :)
Severim Severek Yapar ve yerim Ama benim tarifim ne internette vardır Nede bir bilen kendi uydurma yanılma yöntemiyle yaptığım lezzetine doyum olmayan bir börek.
Malzemeler yufka Yumurta 2 dene Kaşar peyniri 1 adet patlıcan bir adet çiğ patates biraz yoğurt zeytin yağı.
fırın tepsisinin dibini yağla sonra bir kaba patlıcanı tamamen soy rendele patatesi soy rendele bir ryumurta sarısı kır içine 100 gr kadar kaşar peynirinide rendele unları karıştırtuz ve biraz karabiber şart. Sonra yufkanın içine hazırladığın iç malzemeden koyarak sar sardığın kol halindeki yufkayı yağladığın tepsiye çevirerek koy bu işlemi tepsi dolana kadar yap. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serp. Ondan sona 200 derece ısıt fırını 40 dakıka kadar pişir ama ara sıra kontrol et benim fırın dandik anca 40--45 dakıkada pişiriyo. Soğumadan ye Beğenmezsen gel bana yaz.
Tamam ama yufkanın içinde patlıcan olması hoş mu ki? :)
Tamam, teşekkür ederim :)
Anlamadım muteman35 ? :)
Böyle olsa ne oluyormuş ki?
En iyi cevap sizi seçeyim o kadar uğraştınız benim börek yapmam için. :)
Anneme de sorayım öyle deneyeyim :)
Umarım beğenirler.. Rica ederim..
Cevap
19Cevap
Malzemeler: 1 Yumurta sarısı, 1 Yufka, Rendelenmiş kaşar (yoksa peynir, çok tuzlu olmamak şartıyla)
Yufkanın içine rendelenmiş kaşarı dök, yumurtayı fırçayla sür. Bohça gibi katla. önüne ve arkasına yine yumurta sürebilirsin. Sonra tavada kızart. Hem pratik, hem lezzetli. Ben 7 dk da yapıyorum.
Fırında olsun istiyorum..
Ama kızartma istemiyorum !
Fırın tarifi verin..
Evet bekliyorum hemen !
Hmmm
2 adet yumurta
1 adet maden suyu
1 adet komple süt
Peynir maydanoz
Veya
Haslanmis patates kırmızı pul biber
Ara ara malzemenin ve sut karsimini üstüne dokuyosun en son kalan sut karsimini üstüne ilave et 180 derecede frinla
Afiyet olsun :)))
Aslında bunu çok yapıyorlar annemler ama ben sevemedim bir türlü..
O yüzden başka bir şey arıyorum :)
Özür dilerim..
Yani :)
Basit bir tarif, büyük bir tavayı hafif yağla, üstüne yufkayı ser, içine bir yufka parçala malzemeyi kafana göre koy, sonra kenardan taşan yufkaları düzgünce malzemelerin ustunü kapatacak şekilde katla, bir 15-20 dk böreğin iki tarafını da pişir, guzel oluyor
Fırında olan istiyorum ama..
Aynı tarifi fırında yap
Tamam..
sigara böregi :) içinede çökelik, patetes, çikolata, sosis ne istersen :))
Çikolata mı? :)
İlginç.. Ama bu tatlı olur? :) Ben tatlı istemiyorum..
Marketten hazır milföy hamuru al talaş böreği yap çok ta güzel olur. İçine tavuk koy küçük küçük doğra havuç, patates, biber falan küp şeklinde koy içine ver fırına :)
Hoş görünüyor.. :) Yazıyı okumayla bile canım istedi :)
Kendim yapmadım ama dışarıdan aldım..
Tamam teşekkür ederim yardım için.. :)
Tarifsizde yaparsin canım tepsiye yagi sur bir kay yufka koy icine neli yapcaksan serpistir icine yogurt suyu veya cok az sut de koyabilirsin kat kat git son katta yumurta sarisini sur ver firina
Bunu sevmiyorum..
Başka yok mu?
Sut yumurta yag yogurt biraz tuz maden suyu kat karistir yufkalari bu karisima bula kalan karisimi da tepsiye dok uzerine susam corek otu serp al sana tepsi boregi afiyet olsun
Başka malzemesi olan yok mu? Bu hoş olmuyor..
Arasina peynir patates koy unuttum bunu guzel oluyor kiz zdene bak sogara boreginden bin kat iyi yagli yagli oluyor o
Bilemiyorum :)
Kıymali, peynirli, ıspanaklı ne bilim hepsi olur aslinda..
Ama malzemesi ne?
Yufka değil de el açması hamurla ıspanaklı börek yap çok güzel oluyor.
Yufka olsun istedim..
patatesli börek tarif yazayım mı hem tavada yapılıyo bu daha çabuk oluyo çok da lezzetli ayrıca şiddetle tavsiye ederim :D
Tamam :)
Fırın olsa daha hoş ama..
Hızlı olsun diye acele oluyo biraz yinede dursun kenarda :))
-Patatesleri haşlıyosun
-Haşlandıktan sonra püre haline getirip içerisine kırmızı biber karabiber tuz biraz tercihe göre az miktarda zeytinyağı döküyosun
-Yuftayı ıslamak için bir yumurta kırıp çırptıktan sonra içine biraz su biraz yağ biraz da yoğurt ekliyosun
-Küçük parçalara ayırdığın yufkayı ıslatıp patatesi içerisine koyduktan sonra kapatıyosun
-Biraz sıvı yağ dökülen tavada kızartıp afiyetle yiyiyosun :D
Oldukça basit ve lezzetli benim için fırını bozduğumdan beri tavaylan yapıyom ne yaparsam :D
:)) Sağ ol..
Sahte paçanga yap güzel oluyor sucuk salam veya sosis koyabilirsin içine pastırman yoksa eğer :D biber koyabilirsin içine sigara böreği gibi zaten
Kızartma istemiyorum ama fırında olacak..
Pattesli mi? :)
annem çıtır böreği diye bişey yapıyor denemelisin bence harika, tabi annemin yaptığı gibi lezzetli olmaz ama idare et artık^^
Nasılmış? Anneniz yanınızdaysa sorsanız?
Olmaz siz annenize yarın sorun bana yazın olmaz mı? :)
O değil de erkekler bu işten oldukça iyi anlıyormuş :D
Kesinlikle :)
Basit bir börek. Yumurta süt ve lor pastahanelerdeki börekler gibi
gül böregi yapabilirsin
Malzemeleri nedir?
www.lezzetli.com/.../patatesli-gul-boregi yardımcı olabildim umarım :)
Çook.. :)
Pekala, teşekkürler.. :)
Börekler yufka ile yapiliyor zaten adfghfdssghjds
Hayır güzellik, bahsetmek istediğim yani ben hamur açıp yufka halinde yapmayacağım..
Hazır yufkadan yapmak istiyorum.. Bunu yazmıştım :)
Olsun fark yok ki arada. Gül böreği yap patatesli bana da ver 😕😕
En kolayı sıgara uc gen boregi patatesli
Boşver böreği zerbet yap :D
O nedir? :)
Böyle yufkaları fırına at iyice kurusun aslında kuru yufkayla yapılıyor ama ıslatıyosun kesip üzerine yoğurt ve kızartılmış yağ dökünüyosun geleneksel bir yemek güzel oluyor -.-
3.bp.blogspot.com/.../20140222_115924.jpg böyle bişey :D
Bu karın doyurmaz ki? :)
Tamam.. :)
Tepsi böreği en güzeli ,)))
O nasıl? :)
Tarifi? :)
Karnıyarık börek. Çok şahane oluyor.
Nasıl yani?
Sut ve siviyagi bir kasede karıştır. Yani mesela 1 bardak sut yarim bardak sıvıyağ ve bir fiske tuzu karıştır. Bir yufkayı tezgaha ser. Üstüne sıvı karışımdan fırçayla sur. Üstüne diğer yufkayı ser ve karışımdan tekrar sur her yerine. Yufkayı önce ikiye sonra dörde sonra sekize bol. 1 dilim kasar koy ve
kenarlardan içe doğru katla ve rulo seklinde sar.
Ortasını karnıyarık gibi çiz. Üstüne yumurta sarısı
sur 1 dilim domates ve ince şerit halinde kesilmiş
biber koy. İstersen çörekotu serp. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye diz. 180 derece fırında ustu kızarana
kadar pişir. Görüntüsü boyle oluyor; www.fotoyemek.com/.../karniyarik-boregi.jpg
İlginçmiş :) İlk kez görüyorum..
Peynir
Patates
Lor
Gül
yufkayla yapılmayan börek var mı ya :s
Hayır yani birde kendimizin hamur yapıp açması var..
Ben yufka alıp yapacağım yani hazır.. :)
yufkasız borek yapılıyosa ondan yap kanks ^^
Yufka hazır alınır yani ben hamur yapmayacağım onu diyorum :)
Sigara Böreği kol Böreği
sigara böreği..
Fırında olsun istiyorum..
Böbrek diye okudum
Tamam buyurun siz böbreği anlatın bizlere.. :)
Hımm şimdi böbrek :D
:))
Kol boregi yapabilirsin
Paçanga.
karnıyarık
Onu bugün yaptım.. Ben börek istiyorum :)
Yufka Böreği 😃
Nasılmış?
Yufka alınır içine peynir konur üstüne yumurta sürülüp fırınlanır 😃
Süt falan yok mu?
Sütsüz bu 😃
yufka böreği.
O nasıl?
Bende ısterım
Henüz yapmadık siz tarif vermeden yemek derdindesiniz.. :)
Oldu. :)
Alemsiniz.. :)
Paçanga böreği
Kiymali borek
VişnEli turta
su böreğii
Yufka yüreği :)
Yürek? :)
Kol böreği patatesli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar