İslam dininde dul bir kadınla evlenmek çok mu sevap?
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Peygamberimiz dul kadinlara kotu gozle bakıldığı icin nikahina alirdi. sadece ihtiyaclarini karsilardi o kadar. zor durumda bir kadini nikahina alip sahip cikmak sevap. Sirf sadece dul biri diye evlenmenin sevabini bilemiyorum.
"Sadece ihtiyaçlarını karşılardı" da ne demek anlamıyorum. Mekke'nin zengin kadını Hz. Hatice'nin bakılmaya ihtiyacı mı vardı mesela?
Dul da olsa, kadın insandır. Kalbi, hisleri vardır. Ve Peygamberimiz onlara sevgi ve şefkat kanatlarını açmıştır.
Peygamberimizin çok evliliğinin başlıca sebebi, dinleri ve kabileleri birleştirmek, dul kadınlarla ilgilenmek vs. olabilir. Ancak, bu, onun, kadınları hissiz-sevgisiz bir araç olarak gördüğü anlamına gelmez.
Rica ediyorum, hepimiz, Bünt'ül Hüda'nın "Pegamber ve Kadın" adlı kitapçığını okuyalım lütfen.
Ben Hz Hatice (r. a) annemizden bahsetmedim. bahsettigim kadinlarin isimleri pek gecmez kitaplarda. Bu kadinlar peygamberimizn sadece nikahli esleriydi ve burdaki dedigim ihtiyac sevgi sefkat ve maddi destek. Muhalefet olmadan once iyi okusaydin ukalaligin luzumu yok. Iyi gunler.
Cok degilde sevabinin olup olmadigini bilmiyorum acikcasi
Dul birisi ile evlenmenin sevap olup olmadığını araştırmaktan ziyade bu insanların neden evlilikle korunmaya ihtiyaç duyduklarını sorgulamak lazım.
Böyle biri ile evlilik düşünüyorsanız, bu başlığı okuyunuz lütfen:
Cevap
1Cevap
evlenmek sevaptır
kimle evlendiğin tercihindir ayrı bir sevabı olmaz
çok mu bilemem ama sevap
ne alakası var amk..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar