Arkadaşlar bu tarz konularda bilgisi olan akıl verebilir mi çok bunaldım artık?

Ben uzun zamandır düzgün uyuyamıyorum aslında uyuyordum ama bazı olaylar yaşadım ve biraz panik atak sahibi oldum sonra arkadaşım psikolok onun ile görüştüm baya rahatladım ama son zamanlarda aslında çok önceden de oluyordu ama ben hiç umursamıyordum kendini korkutma diyip duruyordum geçen yıl mezun olmaya yakın o da arkadaşımın halasının yaptırdığı dua olduğunu söyledi bana gösterdi bende yardım amaçlı baktım ama ehil olmadığım için başka birine göstermesini söyledim neyse çokta umursamadım ama eve geldikten sonra ne uyku uyuyabiliyorum nede uykumu alabiliyorum birkaç gün önce yatarken bazı şeylerin saklandığını duydum annemi kaldırdım annemde görmüş ama depremdir dedi ama birkaç gün daha devam etti kendimi korkutmak istemedim psikolik dedim ama bu sefer yatarken de kafama birinin vurduğunu hissettim canım yandı sonra arkama dönüp bakamadım korkudan şimdi kimseye bir şey diyemiyorum dalga geçerler diye ama tuvalete giderken banyoda falanda ışık açmak istemiyorum sizce aileme ya da arkadaşım ile tekrar konuşmaya başlamalı mıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada yazım hatası yapmışım arkadaşlar sakladığını demek istedim kaldı ki tek ben değil hemen böyle bir şey olursam ailemde uyandırıyorum ki deli miyim diye sorgulamak için ama dediğim gibi annem sadece deprem ya da sarsıntı olabilir dedi
Arkadaşlar bu tarz konularda bilgisi olan akıl verebilir mi çok bunaldım artık?