İskitler, Kızılderililer, Etrüskler hep Türkmüş güya. Sümerlerin bile Türk olduğunu iddia ediyorlar.
Ya nedir bu takıntı? Garip bi aşağılık kompleksi gibi geliyor bana. Elf miyiz abi, bu nasıl bir fantastik kurgudur?
Ya nedir bu takıntı? Garip bi aşağılık kompleksi gibi geliyor bana. Elf miyiz abi, bu nasıl bir fantastik kurgudur?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Meraklıdırlar
Etrüskler Anadolu kökenli bunda şüphe yok. Kızılderililer Asyatik kökenli Türklerle bağı var. İskitler ile ilgili henüz net bir şey yok. Çünkü günümüze kadar ulaşan bir kaynak yok.
Etrüskler ve Anadolu yerlileri Akdeniz kökenli. Türkler asyatik genotipe sahip. Ortak gen grupları olması gerekenden çok sz.
Kızılderililer de karışık. Birden fazla göç olup karışmış. Eskimolarla akrabalar ama asyalılarla çok az.
İskitler iranid
İskitlerin İrani olduğu kesin değil sadece iddia. Göçebe bir kavimlerdi. Sakalar ve Sarmatlarla karışıp Türkleştikleri yönünde iddialar var. Etrüskler yüksek ihtimalle Truvalıların torunları.
Sakalar=İskitler. Sarmatlar akraba ama muhtemelen. İskştler İranid bi dil konuşuyorlarmış, o kesin. Göçebeliklericoğrafyadan geliyor. Ama sonra Altay göçebeleriyle karışıyor.
Evet, Etrüsklerin kökenine Truva-Lesbos adası falan diyorlar. Ama dilleri izole dil. O ilginç
Aynisini sen de yapiyon. Yugoslavim. Ja sam jugoslovenka. Diyon ki ailen balkanlardan surulen musluman turklerden. He tamam celal sengore de aynisini diyo babaannem sarisin mavi gozlu uzun boylu sirp kizi dedem arnavut cart curt.
Ayriyetten turk olmak ortaasya da güzeldi
Zaten ataturk milliyetciligi kapsaminda hepimiz turkuz.
Keske yugoslavyamda dogsaydim
Azeriler bile Türk değil. Pers kökenli bir halktır. Türk milliyetçileri bu konuda ileri derecede saçmalıyorlar.