Namaz insana verilmiş en güzel hediyedir aslında,,
Bunu bilmeyenler ancak onu yatıp kalkmak derler ve dalga geçip gülerler
Bunu bilmeyenler ancak onu yatıp kalkmak derler ve dalga geçip gülerler
İnanmak bir şifadır, sen ineğe yatıp kalkarsan bu bile şifa olabilir. ya da bir kilisede mum yaktığında mutlu oluyorsan buda bir şifadır.
Çünkü varlık ve oluş arasındaki ilişki, gerçegin inançla arasındaki ile aynıdır.
🔸Namaz için önce abdest gerekir
🔸 Abdest ise tüm vücudu %65 e yakınına temizlik yapmasını sağlar
🔸Covid de gördük şey korkusunu yirmi saniye el yıkayın denmesi sadece ufak bir detay
🔸Namaz esnasında vücudun her bölgesine kan pompalanır
🔸 Kireçlenmeyi önler
🔸Beyinin daha aktif çalışmasını sağlar
🔸 Epifiz bezini güçlendirir
🔸Hücre yenilenmesi vb gibi durumlar tıp tarafından da kanıtlanmıştır
Cevap
2Cevap
Ben namaza ve namaz kılan bütün insanlara sonsuz saygı duyuyorum. Ayrıca sabah namazları bana huzur veriyor eğer okuyan kişi iyi okuyorsa tabii.
Sen ateist değil misin?
İslam'ı lütfen iyi öğren gerçekten kendine yazık ediyorsun senin ateist olmanın bana zararı yok senin için diyorum lütfen bak iyi araştır
Aklına sorular gelirse bana sor
Din şifa değildir korku imparatorluğunuzu bir secdeye sığdırmayın
Kur'an sizden çok bahsediyor ,, sizler Kur'an'ı doğruluyorsunuz
Kuran bizden bahsedemez din dünyaya sonradan gönderildi oda araplara
Kur'an'ı oku kendini bir çok ayette göreceksin
Benim okuyacağım bir kitap yok ben Türküm bana inen bir şey göremiyorum
Her millete ayrı din mi gelmesi gerekiyor insanları doğru yola sokmak için
Bu nasıl bir zihniyet
İnsanlara neden din gereksin, ben onu anlamadım. Doğru yola girmek için dine gerek yok ki şunuda bir anlayın ilk önce kafada ki modeli değiştir. Dinler korkudur araç değildir aileler insanı yetiştirir büyütür öğretir geliştirir din değil
Araplar dışında başka ırklara inen bir şey bulmak zor ama onun yerine
Kuran'da değişik ayetler var örneğin cennette erkeklere bahşedilecek kadınlar peki erkeklere böyle bir ayrıcalık varda kadınlara neden yok yoksa onlar insan olarak sayılmıyor mu
Veya bir yeri İslam adına feth edildiğinde Kuran'da da yazıyor kadınlar sizin mallarinizdir feth ettiğiniz yerdeki kadınlar yani
Veya peygamberin eşleri ileride evlenemez peki neden evlenemez onlar da insan değilmi ihtiyaçları olamazmı neden özgürlüğü kısıtlanıyor
Kadın zerafettir kadın asalettir müslümanlık denen illet kapatıyor korkutuyor ve bir kalıba sokuyor arkadaşında dediği gibi hoş şeyler değil bunlar.
Ve benim anlamadığım diğer konu neden din i erkeklerden çok kadınlar savunuyor yani Kur'an'ı Türkçe okuyorsun ve içinde çok garip sözler var tomurcukları çıkmış kadın tabiri hoş bir tabir değil din kitabında buna benzer bir kelimenin ne işi var epey garip ama tabi herkesin kendi inancı birbirlerinin sınırlarını aşmadan bence herkes kendi içinde dini neyse inancı varsa onu yaşamali
Bak insan nefsi doyumsuzdur kontrole ihtiyacı vardır
İnancı zayıf kişiler ve dine inanmayanlar da şu var
Özgürlük istiyorum rahat hayat istiyorum
Önce jean giydiler sonra etek boyu kısaldı sonra Jean parçalandı sonra dar Jean askılı elbise sırtı açık yandan yırtmaçlı kısa açık açık daha açık dekolte derken
Dedim ki bunun sonu çıplak kalmaya kadar gider diyodum
Sonra ne çıktı? Erkekler oje sürmeye makyaj yapmaya başladı cinayet kavramı azaldı kadınlar erkekler gibi oldu
Lgbt diye eş cinsel hastalığı derken toplum kendini yiyip bitirecek böylelikle bunu din olarak düşünme tamam mı eğer insanı biraz serbest bırakırsan dünyanın çivisi çıkar
**Cinsiyet kavramı azaldı**
Türkiye'de ki hocaları zaten anlam veremiyorum ben mealcilik aslında kaldırılmalı biz Kur'an'ı tefsirle okumalıyız Araplar bile tefsir olmadan okuyamıyor tüm kelimeleri çözemiyor
Benim dediğim konuyu nereye çektiniz efendim konu neredeydi bir anda lgbt ye geldi benim dediğim din zaten cinsiyeti saymıyor azalması nasıl olabilir ki kadını köle olarak gören bir din öyle bir dinde cinsiyet adaleti olamaz Kur'an a da bakıldığında zaten genelde erkekleri öven içerikler ayetler var fakat garip ne dese bilemiyor insan
Herkese indirilen bir kitap anlaşılır bir dilde ve keskin olmalıdır kelimeler sündürülmemelidir
Ki bu kitap insanlar okuyup anlasın diye gönderildi deniliyor ozaman okuyamıyorsam nasıl anlayayim bilmediğim kelimeleri mi tekrar edip durayım bu birine zorla Almanca kitap okutmak gibi olur ve o kişi de okur sadece e ne anladın diye sormazlar mi demekki sormayacaklarmis
Kaba bir tabirde bulunduysam şimdiden özür dilerim herkese dini ilk önce anlamak gerekir sonra ona inanmak ki dinde sorgulama oku diyor e ozaman ne anlamı kalıyor garip bir paradoks girdap gibi işin içinden ne inanan ne inanmayan çikabilir herkes kendince bildiği kadarını söyler ama tek bir soru vardır acaba din gerçek mi
Gerçek se Afrika'da su bulamayıp ölen çocuğun ne günahi varda tanrı ona yardım etmiyor sorulacak çok soru var fakat değmez en güzeli yaşayıp gitmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?