Evet Ateist olup da ailesine söyleyen arkadaşlar; ne tepkiler aldınız?
Çocuğunuz böyle bir şey söylese ne tepki verirsiniz?
Çocuğunuz böyle bir şey söylese ne tepki verirsiniz?
Söyleyince ufak bir şaşkınlık oluyor, olur mu öyle şey filan diye soruyorlar (dışından düşünmek gibi). Direk olarak din hakkında konuşulurken inanmadığımı söyleştim. Fazla da önemsenmemişti.
evren kusursuz bu kusursuz evren nasıl ekndi kendine tesadüfen odlu bir daha düşün aileye demeden
Ailem biliyor.
hmm nedediler peki
Tamam dedi.
kızmadılarmı
Hayır. Kızmaları gereken bir şey yok.
ailen iyi miş ozaman geçen ankette sordular bu soruyu öldürürdüm felan diyolardı
Ateist değilim ama deistim. Anne ben deistim diye yapıştırdım direk ufak bir şok geçirdi başta ama sonra konusu açılmadı bir daha :D
Cevap
19Cevap
Ben söylesem annem evlatlıktan reddeder o derece katıdır.
Benim çocuğum dese hayalkırıklığı olur bende yıkılırım üzülürüm ama şiddetli tepki vermem.. bir süre dilim tutulur. sonra sebebini v. s sorarım anlatmaya çalışırım o kadar. sonuçta kimse kimsenin inancını sorgulamaz yargılayamaz.. kimse kimseye de bu hakkı veremez..
babama bikere baba annem ateist olsa ne yaparsın dedim kapıdaki hortumla döverim dedi bana napar sen düşün yani levyeyle döver benide :D
Bence hortumu farklı işlevde kullanır :D
https://hizliresim.com/QgPvLv
Asdfg :)
Çocuğum bana bunu söylese... Büyük bir tepki vermem bu onu dinimizden dahada uzaklaştırır ona birtakım şeyler söylerim bağlantılar kurarım ve bir tanrının olduğuna dair deliller gösteririm yine kararını değiştirmezse yapacak birşey yok.
Acaba delil mi var da sen göstereceksin, kesin bu kusursuz dünyanın mutlaka yaratıcısı vardır dersin zaten, anca onu bilirsin, saçma saçma deliller sunarsın kesin anca aptal cahil zihniyetli seni, sen dini araştırmadan çocuğuna ne anlatmayı düşünüyorsun ki?
Neden ateist oldunuz? İslamiyetle ilgili aklınıza takılan bir husus varsa sorabilirsiniz.
Sanane be sanane, isteyen Ateist olur, isteyen Hristiyan, isteyen şişeye bile tapar, bu sizi ilgilendirir mi ki, sanane yani, ayrıca kendin dinini bilmiyorsundur kesin, önce araştır sorgula sonra konuş böyle
fc03.deviantart.net/.../...by_lar3ryca-d355tal.jpg
Her sanat bir sanatkar icab eder.
Tanrı kadar güçlü bir varlık varsa o da bir sanattır. Nerde sanatkar.
Cok zor soru. Gercekten ne ve nasil tepki verirdim bilmiyorum ama. Karsima alir uzin bir konusma yapardim herhalde.
Bir cogu hepsi degil ama sirf dikkat cekmek icin kampustr havam olsun diye ateist oluyor kicina zencininki dayaninca hemen allah diyor allah cok sabirli
Yav he he, kesin öyledir, saçma sapan internetten duyduğun şeyleri söyleme burda, Ateist olan kimse zor durumda kaldığında allaha koşmaz zaten, bunu demen saçma yani
ben ateistim. bunu söylediğimde uzun uzun konuştuk ailemle. ve ailem kabul etti. zor olmadı
Gereğini sorarım, dini beni ilgilendirmez. Ancak işgüzarlıktan veya farklı gereksiz nedenlerdense tepkimi hissettiririm. Yoksa kimsenin dini beni ilgilendirmez, benim dinim de kimseyi...
Ben deistim babam hristiyanlıktan müslümanlığa geçen biri hatta. Aldım karşıma ailemi düzgünce anlattım saygı duydular.
benim oğlum bana gelip ateistim dese niye bu çocuk bu kadar işsiz güçsüz uğraşsız kaldı derim kendi kendime
çocuğumla oturur güzelce konuşur ona anlatırım, ateizmi de İslam'ı da.
zaten ateistliğin saçma bir şey olduğunu çok geçmeden anlayacaktır.
arkadaşım söyledi babasıda öyle olduğundan sorun yoktu :D
çocuğum böle bişey sölese bişeydemezdim onun kararı bu :)
Olması gereken bu. Evet.
onun kararı bu illa dövüp müslüman yapcak halim yok ya :D
:D Allah başa vermesin ne yapılırki budurumda aklıma bişey gelmiyo
Birşey yapmaya gerek mi var acaba, ahlaklı olduğuna değil dinine bakıyorsun, ahlak yoksa zaten din de fayda etmez ona,
Ateistlik çok saçma bence
Bari allaha inan arkadaş allah varsa cezan birazcık düşer hiç beyin yok bunlarda zaten yoksada birşey anlamassın
Asghjs.
Sanane acaba çomarcım, ha seni ne ilgilendirir, isteyen şişeye, saksıya bile tapabilir, bu seni ne ilgilendirir acaba?
Bu kadar sıkıntı çekeceğine inan yahu
Ben ne tepki aldınız diyorum. Inanmadim yahut aileme söyleyemiyorum demedim.
ona yanlışı anlatırdım doğruyu gösterirdim
Neymiş yanlış çomar seni, sen islamın doğru olduğunu biliyor musun, veya araştırdın mı ya da kuran okudun mu hiç de böyle mal mal konuşuyorsun acaba, sen önce kendin araştır dini, sonra çocuğa doğru neymiş anlatırsın zaten
Söylemek gerekmiyo bnce üzülürler çünkü
Nerede hata yaptığımı düşünürdüm.
akıllı insan ALLAHA inanır
Akıllı ya da ahlaklı olmak için allah din vb ye ihtiyaç mı var, olsa bile ahlak olmassa din fayda etmez zaten, cahilliğini belli ettin bu kadar ya
bir söylesinde tepkiyi o zaman düşünürüm
Annem kahrından ölürdü 😂
söylemene gerek var mı :D
söyleme nolacak
Söyleyeyim mi demedim. Ben ateistim demedim. Nereden çıkardın bunu.
cocugu nasıl yetisdirirsen ole oluur
naber dinsizko
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar