+1 yılBu, herhangi bir suçlama, tehdit, hakâret ve hattâ tenkit unsuru bile taşımayan, üstelik nezâket yansıtan basit bir soru cümlesidir.
Fakat yapılan incelemeler, bu soruya muhâtap olan kişilerin neredeyse tamâmının -pek belli etmemeye çalışsalar da- derhal bir panik duygusuna kapıldıklarını, çok soğukkanlı olanların dahi endişeye düşmekten kendilerini alamadıklarını gösteriyor.
Evet, soru saydığım unsurların hiçbirini taşımıyor ama muhâtabının zihninde bunların en azından birini muhtemel hâle getiren vehimleri uyandırıveriyor.
Sorunun başına “Af edersin” ifâdesini ekleseniz bile durum pek değişmiyor. Neden?
Hani bir kelâmı mâruf vardır; “Kişi bilmediğinin düşmanıdır” derler.
Bu ön sorunun tabiatında bulunan ’bilinmezlik’, daha ilk anda ne olduğunu bilmediği asıl sorunun muhâtap üzerinde bir tür baskı yâhut rahatsız edici bir dürtme etkisi yapmasına yol açıyor.
Diğer taraftan, hemen herkesin küçük de olsa hatâları, kusurları, hattâ başkaları tarafından bilinmesini, biliniyor olsa bile yüzüne vurulmasını istemediği irili ufaklı suçları, kabahatleri vardır.
Gâlibâ o yüzden, “Sana bir şey sorabilir miyim” sorusu muhatap tarafından kendisine yönelik bir “sorgulamanın ilk sorusu” gibi algılanabiliyor.
Öyle ya, meselâ şimdiye kadar hiç kimse size “Saat kaç?” veyâ “Çakmağını alabilir miyim?” gibi sorulardan önce “Sana bir şey sorabilir miyim” sorusunu sordu mu?11 Yorumla- +1 yıl
Eksileyenler fikir yoksunusunuz
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerak uyandıran soru başlığı mantıklıdır..
Nedeni ise, eskiden olduğu gibi yardımlaşma adınaki bu sanal alemdeki yorumla tavsiye vermekte olabilir vb. günümüzde neredeyse yok olmak üzere :( konu saçma olsada, bahsettiğin açıklamadakini baz alalım : bunu soracak, yakın bir arkadaş yoksa olsada tepki verecek veya saçma gelecekse veyahutta sen çekineceksen içinde kalır sorun.. olgun vede tecrübeli insanlarda kolay kolay bu vb. sorular sormaz vede cevaplamaz..
Ancak ,20'li yaşlarki düzgün bir ale terbiyesi , eğitimi, ve yetiştirilmesi ile çevrendeki komuşu, arkadaş, akraba vb. muhattap olduğun insanlarda benzer bazda insanlarsa olumlu anlamda o zaman olgunlaşırsın , muhattap olduğun insan ve ortamlardada bunu belli edersin.. ama aksiyse,25-40 yaş aralığında olgunlaşman muhtemeldir genellemeksizin..
Psikolojik durum, ilgi, alaka, sevgi, arkadaşlık, aile ve sosyal çevreyle iletişim vb. eksikliklerin ve zentilerin vede gençliğin verdiği toyluk, heyecan, merak vb. evreler sonucuda bahsettiğin tarzda davranan insnaların var olmasına ve iletişimlerindede bunu aşikar sergilemelerine etkendir..
Oluruna bakıp, ona göre hareket edilmeli bizler olarak onlara :)01 Yorumla
of bende sinir oluyorum her seferinde düzgün bir şey soracaklar diye ciddiye alıp evet sorabilirsin diyorum gelen cevaplar genel olarak şu:
-Tanga giyiyor musun?
-Mastürbasyon yapıyor musun?
-Seviyeli sanal sekse ne dersin?
-Nasıl çorap tercih edersin?
-Sıcak sohbete var mısın?14 Yorumla- +1 yıl
Değişik bir yaklaşım işte ya düşürse
Diğer konusunda 677 cevap paylaştı. Çok gıcık oluyorum gerçekten. Sor diyorum ya neyse çok soğuksunuz vaz geçtim diyor keyfin bilir diyorum çok güzelsiniz onu söyleyecektim diyor. Cinayet sebebi resmen -_-
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılMantıklı bir sorunun bu siteden çıkması zor gülüp geçme amaçlı eğlence amaçlı bakıp geçiyorum sorulara sonuçta burada bilgi paylaşımı için birşey yok hep güncel hep laylaylom konular bilmediğim birşeyi burada öğrendiğim bir soru hiç olmadı mesela ya da ilgi çekicek farklı bir soru. Aslında burada paylaşılanlar hep yüzeysel hep içte kalan meraklar. Hani einstein ın bir sözü var insan ahmaklığının sonu yoktur diye:d onu biraz biraz burada görüyoruz gibi :)
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@lal__ teşekkür ed.
Cevap sahibi+1 yıl@kimiz ahmaklık sadece sorduklarınla olmaz cevaplarınla da kendini belli edersin sadece burasıyla ibaret değil ki yaşadığın hayatta da herkes dâhi mi:d burayı bir şekilde hayatından çıkarırsın:d peki ya diğerlerini napıcaksin?
Şikayet et diye bir olay var ks'te daha önce duydunuz mu? Mesajı şikayet ediyosun üyelik bir bakmışsın uçmuş.. Once emek xper yalan olmuş.. Sözüm meclisten dışarı kaşarlarında hoşuna gidiyor bu muhabbetlere dahil oluyor ki öyle abazanlar ergenler hala bu sitede ve bu şekilde mesajlar atabiliyor..
00 YorumlaAynı şeyi hatta sorunu bende yaşıyorum. Karşımda ki insan benim ona verdiğim değeri vermiyor malesef. Halbu ki amacım sadece muhabbet etmek ama malesef her yerde olduğu gibi burada ki bayanların derdide muhabbet değil sanırım :(
02 YorumlaMesaj alımını kapat ki senin bu banal sorularindan kurtulalim. Her sorduğun soruda erkeklere yükleniyorsun. Kim sana mesaj atıp rahatsızlık veriyorsa şikayet edersin, bunu bir soru olarak paylaşmak hiç hoş değil.
11 Yorumla- Diğer konusunda 995 cevap paylaştı.
+1 yılNelerini gördük ohoo bu en masumu..
www.kizlarsoruyor.com/.../q1907736-basenlerim-nasil-resimli00 Yorumla
+1 yılAslında saçma sorular değil eğer sohbet ediyorsanız bunlar illaki bilinmeli ama bizim denyolarin çoğu konu üretme özürlü olduğu için. En soracağıni ilk baş soruyor :)
10 YorumlaAynı soruyu sende sormuşsun tatlım ve ben bunu okuyunca uyuz oldum bak 😢😡
01 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. cevap yazanın kendi öfke stres kontrolünü test etmesi için birebir sorular gelende ben bir derin nefes alıp makul bir cevap yazmaya gayret gösteriyorum böyle sorulara :D
14 Yorumlaselam nerden face var mı sevgilin var mı yaş kaç (...) ok kib by
yeni nesil böyle işte ne olcak :)02 Yorumla
+1 yılKizlar merakina her zaman yenik duser kizlarda merak morfin gibi bagimlilik gibi bisey boyle aorularin cvbini almadan duramazlar sendeki bu merak etmeme inadi fazla uzun surmez :D
02 Yorumla- +1 yıl
Ben gormemde hic supemde yok cıniim :D
+1 yılAyyynen öyle.
Sor desen sorcak cevap versen de vermesen de muhabbet açıcak sonra :) kısacası zarf atmak bu :)00 Yorumla- Diğer konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi bişey dicem , Bişi sorucam bende çok kullanırım :D
03 Yorumla- +1 yıl
bir dk bir dk niye bana işkence yapıyosun ki :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanki ehliyet sınavın kayıt yapıyor.. dolanbaçlı konuşmaya ne gerek var , neyse derdin takır takır söyle..
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbunun kimin ne ne istediğine bağlı , ben nereden bileyim.. benim sana söylemem gereken bir şey varsa buradan yazmam , ancak mesaj olarak atarım..
az önce biri mesaj atmış göğslern kaç beden dye böylesn mi terch edern baby. Hayr gelmez hcbrnden :)
00 Yorumla
+1 yılaz önce herifin teki mesaj attı tersleyince amacın ne senin dedi bundan daha rahatsız edici olamaz dksjfkds
011 Yorumla- +1 yıl
canısı ya sorun değil zira pek zeki olmuyolar :D
- +1 yıl
dök içini o zaman canısı kim tutar
- +1 yıl
sorman hata ya hepsi mal yeminle
- +1 yıl
ama öyle değil mi ya :( iki saattir mal mal mesajlar hepsiyle dalga geçiyom :D
- +1 yıl
iyi yapmışın engelle direk ya üyelik açalı 2 saniye olmuş herif selam yazıyo selam selam evlenelim mi diycem bende :(
+1 yılBayanların yaşının sorulmayacağını öğrenememiş mi bunlar daha :) Benimkini de sormasınlar söylemiyorum artık böyle bir karar aldım çünkü bana kimse cevap vermiyor nedense :D
05 Yorumla- +1 yıl
saçlarını boyamışsın :)
- +1 yıl
Güle güle kullan o zaman :)
+1 yılTanışma anında özellikle netteyse karşı taraf seni tanımak seninle konuşmak istiyordur ama konuşacak bişey bulamamıştır ve bu soruyu sormuştur onu tanımak istiyorsan cevap ver bence eğer zeki biriyse ordan yürür gider zaten :)
00 Yorumla
+1 yılhahah :D bende bieşey söyleyebiirmiyim, gözlerin çok güzel :D
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim de onasıl birşeydir :D
bişey sorabilir miyim? :)))
hayatta daha fazla gıcık olacağım şeyler var. o yüzden, bir yerimden aşağıya kasımpaşa...00 Yorumla
+1 yılKöle olmak isteyenler var ya onları tas ocağına gönderip harbinden kirbaclayasım geliyir
05 Yorumla- +1 yıl
Hahahahahahaha bk yiyeni bile var bu bişi diil :D
- +1 yıl
Mal iste hepsi
+1 yılhiç sorma kanka ya :D bir gbt mi sormadıkları kaldı
01 YorumlaDiğer konusunda 677 cevap paylaştı. Ben daha çok göz resmi koyanlardan şaaapıyorum tontişim
011 YorumlaDiğer konusunda 653 cevap paylaştı. evet çok gıcık oluyorum şu an bile sana gıcık olsammı diye düşünmüyor degilim :D
02 Yorumla
+1 yılbirşey sorabilirmiyim? nerdensin yas kac. şu an ilk defa böyle birşey yazdım
01 YorumlaNe desin peki? Benimle tanisir misin dese biliyo cevabin hayir oldugunu muhabbete zemin hazirliyo iste kac kelime konustursam kâr diyodur :)
01 YorumlaAdam akıllı bir konu açılmayacak mı bu site'de hiç? :)
02 YorumlaNerdensin? Yas kac? Adin ne? Tanisalim mi?
Hehe :p05 Yorumla
+1 yılwalla daha kimseye mesaj atmadım mesaj atacağım kişi özel olsun istiyorumyani öyle tek mesajlık bişi olmasın bana kendimi özel hissettirsin :D
05 Yorumla- +1 yıl
şimdi sana mesaj atıyomuşum bide :)
- +1 yıl
özel biri dedim zaten daha ismini bile bilmiyorum :p
+1 yılFace'de diğer kutumun yarısı bunla dolmuş. Cevap yazmıyorum ben.
00 Yorumlabişey sorcam derken zaten soruyu sormuş oluyoruz onun için direk dalmak gerek konuya )))
01 Yorumla
+1 yılBende sevmiyorum muhabbet edeceksen yasimi nerde oldugumun ne onemi varki hep bir beklenti
=^-^=03 Yorumla- +1 yıl
Herkezden hoslaniyorlar galiba -_-
Diğer konusunda 335 cevap paylaştı. ikamet aderesini nüfusa kayıt etmek için soruyoruz pampa yoksa başka bişey değil
02 Yorumlasana gerçi iltifat bile etsen ağzında yemek varmıs gibi konusmuyosun :D
12 Yorumla
+1 yılbir soru içinde iki soru sormuşsun site kurallarını çiğnemişsin şikayet etsem haklıyım :)
07 Yorumla- +1 yıl
işin içine bide duygu sömürüsü girdi şimdi :) biraz düşüneyimde :))
- +1 yıl
tamam düşüneyim iyi halden şikayet etmekten vazgeçerim belki :)
- +1 yıl
tamam hadi tamam etmedim şikayet insanlık var bende :D
merhaba canım tanısabilirmiyiz? nerdensin? yas kac? okuyomusun? ahahahha :D
01 Yorumla
+1 yılben bunu yapıyorum.. karşıdaki kişi istemezse niye onu rahatsız edim ki?
04 Yorumla- +1 yıl
ne guzel iste :)) merak heyecanlandiriyor :))
- +1 yıl
:))
+1 yılBeyaz ten seven o soruları geçte -.- bu nedir? Ne saçma bir ifade.
00 YorumlaDiğer konusunda 407 cevap paylaştı. Klişe oldu artık :) sormaya da gerek yok her yerde yazıyor
00 Yorumla
+1 yılburası etiler değil, taksim. bu kadar olur. fazlası yok. mesajları kapatmak makul olanıdır.
00 YorumlaSorsak cok meraklisin, sormasak cok mereksiz. Bu ilgisiz olur kesin diyosunuzdur :D
00 YorumlaDiğer konusunda 651 cevap paylaştı. öğrense ne olur öğrenmese ne olur bir şey mi eksilcek öğrenmediğinde dimi :D
00 Yorumlaragatsız oluyosan mesajlara kapatırsın kimse seni gıcık etmez.
02 Yorumlabana soran var ama kimseye ne mesaj attım nede sordum... sadece bir kişi dışında :)
05 YorumlaDiğer konusunda 522 cevap paylaştı. Sıkıcı tabi. Hatta gördüklerimin bazılarını şikayet ediyorum =)
00 Yorumlatipik sorular bunlar cevap yazmak lazım. ne yapacak yazacagız mecbur
00 Yorumla
+1 yılBen hiçbir mesaja cevap vermiyorum erkeklerden gelen :) sorularada benim için sadece bak geç :))
00 Yorumla- Diğer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılgıcık olmak ne kelime deli oluyom :D
00 Yorumla :D adam saat kaçmı desin
020 Yorumlasormasınlar cidden çok sıkıcı
01 Yorumlabir yerden başlamak lazım galiba :)
00 Yorumla
+1 yılİlk izlenim her zaman önemlidir.. :))
00 YorumlaNerden yaş kaç okul is ne oruyon -_-
:))))00 YorumlaCevap verebilir miyim?
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılsor tabi site senin sayılır sormak hakkın :P
00 Yorumla Lal gözlerin güzel ha aylaynırın ne?
03 YorumlaPeki bişiy sorabilir miyim? :)))
02 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
u +1 yılsanalistan burası ya tutarsa :)
00 Yorumla - Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl yani? nedemek istedin anlamadım şimdi?
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşımı napcan? Tahmin et ;) (ne dediğini azcok anladım ben de durup dururken sorunca garip geliyor :)) şimdi ben büyük gosteriyormusum tahmineedermisiniz kaç yaşındayım?
- Diğer konusunda 538 cevap paylaştı.
+1 yılSanaldan ne bekliyorsunki normaldir :)
02 Yorumla- +1 yıl
kişiye göre değişir :)
+1 yılgıcık oluyom leyyn. D
14 Yorumla- +1 yıl
yok ben söylemeyene gıcık oluyom :D
- +1 yıl
asl pls :D hahaha aslında konustukca da öğrenirsin bu bilgileri
- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri