arkadaşlar hz muhammedi sevmiyoruz diye Allah bizi cehenneme atacakmış bakın sevmiyoruz diye itaat etmiyoruz diye değil itaat etsek sevmesek ne olacakki... mesela Allah bize hiç mi değer vermemiş ki bizi peygamber için yaratmış o olmasa yaratmayacakmış mesela bu saçmalıktan ibaret ben bundan dolayı kendimi değersiz hissediyorum ve peygamberi sevemiyorum aslında sevmek te istemiyorum şimdi diyeceksiniz ki yaratmış be kardeşim neden sevmesin ya yaratmışta sevdiği için değil ki? peygamber için yaratmış hani peygamber olmasa bizi sevdiği falan da yalan yok yani yaratmayacakmış ben bu hadisleri inkar ettiğim için peygamberi kendimden daha fazla sevmediğim için neden cehenneme gidiyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Cenab-ı hak kuranı kerimde peygamber efendimize direk ismi ile hitap etmemiştir. Allah'ın Peygamber efendimize ismi ile hitap etmemesi , onun yaratılmışların en yücesi olduğuna işarettir. Bu minvalde Allah'ın sevdiği birini sevmemek Bir müslümana yakışmaz Müslümanlığından şüphe duyulur. Ali imran suresi 31. ayette “(Habîbim, yâ Muhammed!) De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız, o hâlde bana tâbi‘ olun ki, Allah (da) sizi sevsin ve günahlarınızı size bağışlasın!”Çünki Allah, Gafûr (çok bağışlayan) dır, Rahîm (çok merhamet eden) dir.” buyrulmaktadır. Müfessirler bu ayetin tefsirinde Allahı sevmek istiyorsan Peygamberini sevmelisin kanısına varmışlardır.
01 Yorumla
Soran+1 yılyahu ayette itaat edin diyor bu müfessirler nasıl bir kafa yaşıyorlar ki itaat etmeye seveceksin kanısına varıyorlar ben anlamadım gitti aga yahu itaat ederim bak neden etmiyim ki cennete gitmek için itaat ederim sonuç olarak o bize yolu gösteriyor fakat sevmek zorunda değilim ya neden ölesiye sevecem ki ben bide sevmeyince neden cehenneme gidiyorum itaat ediyorum sadık birisiyim eeee daha ne?
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 533 cevap paylaştı.
+1 yılSevgi ve aşk mertebelerce farklıdır...
Güzel kardeşim, acaba siz Allah aşkı ile, Muhammed aşkı'nın sırasını, mertebesini yahut kalpteki yerlerini mi tam oturtamadınız da arada kalıyorsunuz?
Aşk nedir ve ne zaman tanışırız?
Aşk, dünyadaki olanla ilk annemizle tanışırız. İlk aşk odur.
Sonra aklımız yettikçe, bize verilenlerle beraber kalbimizde O'na yönelen duygular olur. Anladıkça ve idrak ettikçe gayba imanla birlikte O'na aşk duyarız. Bu aşk ise en yüce aşktır. Ama dünyevi olmayan.
Sonrasında dini öğrendikçe güzel ahlakı, sünnetleri de Rasulullah'tan öğreniriz elhamdmülillah. Sonra ona yönelik bir aşk başlar. Bu aşkın kalpteki mertebesi de farklıcadır.
Acaba kalbindeki aşkı konumlandırmada emin mi olamıyorsun?
Sorgula, en güzel sorguyu Hz İbrahim yapmıştır, ona bakarak sorgula.
Ama çok rica ediyorum toplum içerisinde kıyıda köşede pusuya yatmış İslam düşmanları ile muhabbette sorgulama. Aşağıdakini görüyorsun, tek derdi kültürlü görünüp şeytanın esiri olan ruhuyla saldırmak sağa sola. Öylelerine de bakma, sen saygı duyuyorsun ama o sana zerrece saygı duymuyor, haberin olsun.
013 Yorumla
Soran+1 yılBen aşık değilimki peygambere peygamber beni 1nci plan da tutarak seviyormu yani beni herşeyinden daha çok seviyormu? yani benim için hz aişeyi ya da hz haticeyi harcarmı bence hayır...
o zaman ben neden ölesiye sevim ki? neden aşık olayım yani itaat etsem yeterli olmaz mı neden Allah onu herşeyden daha fazla sevmedikçe bizi cehenneme atıyor mesela bir olay var peygamberin ismi anıldığında meleklerden bir tanesi salavat getirmemiş Allahta onun kanadını kırmış ta ki salavat getirene kadar da düzeltmemiş ya bakarmısın şu olaya biz meğersem hiç sevilmiyormuşuz peygamber herşeyden daha çok seviliyor ve o dereceki o olmasa biz olmayacakmışız ben neden ölesiye sevim o zaman...- +1 yıl
Şu kurduğun cümlelerin tamamının alt metininde şeytanın vesvesleri var, farkında mısın?
Efendimiz (SAV) ümmetine daima dua eden, kendisinden sonra gelecek ümmetlerine o zamandan hayran ve duacı olan idi. Elbette hepimizi görmeden seviyordu.
Bahsediyor olduğun melek kıssasını atma şansın var mıdır? Okumak istiyorum.
Soran+1 yılve peygamberi tanımadığımı düşünüyorsan yanlış biliyorsun okudum siyeri nebiyi çok defa oda...
Soran+1 yılya abi tamam onlar vesvese olsun benim derdim aslında bu da değil ben ne yaparsam yapim peygamberi herşeyimden daha fazla sevmediğim sürece iman etmiş sayılmayacağım ve nedense bundan dolayı da pişmanlık duymuyorum ve aksine isyanım var neden cehenneme gidiyorum ya Allah bizi neden birisinin hatırı için yaratmış...
- +1 yıl
Allah bizleri birilerinin hatırı için mi yarattı, yoksa "bilinmek" için mi yarattı?
Allah bizleri bilinmek, amelimizce uygun ahiret mertebelerine yerleştirmek için yarattı.
Allah bizlere irade vermese, sorgulama yetisi vermese, mantık vermese idi hayvandan farkımız kalmaz, direkt cennete gider, hiç kimse birbirinden ayrışmaz idi.
Allah her bir kulunu seviyor, yaratılan tüm kullar O'ndan sıfatlar taşıyor. Yapma, gördüğün ve hissettiğin ne varsa O'ndan parçadır.
Bizler gayba imân ettik, İslâmiyet üzerine doğmak bunca tarifsiz bir lezzet iken, nedendir seni isyana sürükleyen vesveselere bu kulak verişin?
Soran+1 yıldediklerin levleke hadisiyle ne yazıkki çürüyor ya da hz adem olayıyla eğer dediğin gibiyse Allah neden hz ademe böyle bir söz kullandı ya da neden levleke hadisini söyledi?
- +1 yıl
Bir insanın hayatında dönüm noktalarından biri müthiş bir ilkokul öğretmenine, yahut sonraki kademelerdeki öğretmenine denk gelmesidir. O öğretmen öyle ruhuna dokunur ki o çocuk o öğretmenin etrafında pervane olmak ister. Büyür, öğrenir, gelişir ve minnettar olur öğretmenine. Hayata hazırlamıştır çünkü onu. Belki hayat boyu da onu minnettar olduğu ve hayatını değiştiren öğretmen olarak anar.
Hz Muhammed ilk ve en kusursuz öğretmen idi. Bu sünnetler olmasa bilinen bilginin fikirden zikire dönüşü olarak "tatbikini" nasıl yapardık?
Çok şükür her bir sünnete.
Öte yandan, kıskanmak da tehlikeli bir duygudur. Zerrece kıskanma belirirse kalpte, örseledikçe büyür de her yeri alır. Neden kıyas edersin ki kardeşim? Ahlâk timsali, dünya üzerinde insanlığa örnek olarak son tevhid din önderinin yeri Allah katında eşsiz, çünkü bu şekilde yarattı onu. Bunca milletten daha iyi, daha güzel, daha ilim sahibi olacak elbet, Allah katında da farklı olacak. Bunun neresinde beis var?
Şeytanın Hz Musa önderliğinde Hz Allah huzuruna çıkıp da, Hz Adem mezarına secdeyi reddedip, çılgına dönüp tekrar huzurdan geri dönülemez şekilde kovuluşunu hatırlar mısın? İşte bu kıskançlığa mahal verme.
Soran+1 yılvallaha abi çok beis var ben kendimi değersiz hissediyorum mesela...
Soran+1 yılçünkü levleke hadisine ve hz ademe söylenilen söze bakacak olursak benim varlığımın hiçbir değeri zerrece yok ve olmayacakta... biz peygamber için yaratılan birer dolgu malzemesi olabiliriz olmayadabiliriz fakat bu yine de bizi biz olduğumuz için yaratıldığımız anlamına gelmez.
- +1 yıl
Sen kendini tekdüze ancak "O onu seviyor kimim ki" vesvesesine kulak vermenden ötürü böyle hissediyorsun.
O zekaya, o mucizeye nail olan Hz İbrahim hiç mi tereddüt etmedi? O mağaradan 15 ay kalıp 15 yaşında çıktığında babası ülkenin en meşhur put yapıcılarındandı ve tek tek sorgu ve arayarak bularak iman etti. Sorgu yasak değil dinde ama şeytanın vesvesinin esiri olmak ise bizi insanlıktan çıkartır. Kulak verme artık vesveselere...
Soran+1 yılben açıkcası inanmak istemiyorum ya bu söze ama içime bir şüphe düşmüş onuda tam yok edemiyorum edemediğim içinde bu sefer ne Allahı ne peygamberi böyle pek sevesim gelmiyor çünkü bir değerim yok bana lütfen deme yarattı sevmeseydi yaratmazdı alakası bile yok abi... peygamber için yarattı bizi o olmasaydı bizim zerremiz dahi olmayacaktı yani bana sevgiden bahsetme lütfen...
Soran+1 yılya abi ne vesvesesi gerçek işte orta da hakikat ya hadis söylüyom ben sana kendi uydurduğum bir şey söylemiyom ki Allah bizi peygamber için yaratmış yani kendisi söylüyor bunu
- 1 yıl
Bak Allah canı sıkıldığı için herkezi uaratı Hz Muhammed için değil ikinvi olarak nerede okudum bilmiyorum Kuran dışında hiç bir yazana inanmamda Allah hiç melek kanadı kırdığını ya da meleklerin salavat getirme şartını da duymadım yani bu konuda yanlışlık var peygamberimize ittat et derken sevmemizi istemesinin nedeni insan sevmediği birini tiksindiği birine uymak istemez yani peygamberi sevmemek bir şey kazandırmıyor kendini değersiz hisetme herkesin bir değeri var daha çok davranışlarda gerçi Hz Muhammed'i en sevdiği kulu olması niyetiule yaratığı için onun karakterini de o seçtiği için diyecek bir şey yok sana tavsiyem çok kafa yorma bazen bazı şeyleri kabul etmeye mecbur kalabiliyoruz ama elden de bir şey gelmiyor yani iki türlüde bir sonuca ulaşamıyoruz ha Allah'a isyan edersen yine bir bok değişmez herhalde a şu kulum şöyle düşünüyor Jz Muhaömed yerine onu en sevdiğim lul yapıyım diyecek hali de yok yani bazı şeylere boyun eymekten başka yapıcak bit şey yok sen bilmen gerekenleri bil çok fazla dini de kurcalama ama dediğim gibi Allah her şeyi yanlızşıktan sıkıldığı için yaratı melek kanadı filam da kırmadı Kuram dışında hiç bir şeye inanma yani hayatına bak çok fazla kurcalamk düşünmrk hiç bir şey elde edilmiyor zaten
+1 yılHer peygamberin kesin kabul olacsk 1 istek hakkı var nuh peygamber dünyayı suyla kaplatıp herkesi helal etti mesela hz muhammed bu hakkını bizim için ahirete sakladı bizim affedilmemiz için sen simdi nasıl sevmiyorsun anlamıyorum onlar beni görmeden gayba iman ettiler Allah onların sevabını bizimkinden 10 katı yazsın dedi sen böyle birini sevmiyorsun ya ne diyeyim bilemiyorum sevmicek ne gördün neyi var
0101 Yorumla
Soran+1 yılbir şeyini görmeme gerek yok tamam sevelim ama ölecek bütün herşeyimizden eşimizden anamızdan babamızdan sevdiğimiz mesleğimizden fazla sevmeye ne gerek var hadi onu geçtim neden böyle sevmeyince tam iman etmiş olmuyorum saçmalık bence. biz hz ademden yana tut onun hatırı için mi yaratıldık? ben saçmalık gördüm tamammı bu kadarını görmedim reis...
- +1 yıl
Peygamber olmasa Allahı tanımıcaktın ki
- +1 yıl
Zaten bu dünyaya sadece ve sadece Allaha ibdet etmek için geldin Allah sana evin olsun araban oldun demiyor bix dünyaya tutulduk
Soran+1 yıleeeee neden birilerinin hatırı için gönderildiğimiz söyleniyor o zaman?
- +1 yıl
Hatır için falan değil sadece Allaha ibadet etmek için yaratıldık
Soran+1 yılyahu levleke hadisi var duymadın mı sen hiç ey habibim sen olmasaydın kainatı yaratmazdım.
bir hadisde de şöyle geçiyor bir gün cebrail aleyhisselam peygamberimize der ki ya rasulallah sen olmasaydın cennet cehennem yaratılmazdı bak birisinin hatırı için yaratılmışız.- +1 yıl
Sen her hadise inanıyon gslibs bu hadisler deylemi nin hadisleri ve deylemi sahih hadis diye geçmez
- +1 yıl
Deylemi çok düşük bir hadisçi diye geçer hep
Soran+1 yılvallaha knka bende bunu savunuyorum fakat çoğu hoca bizim muhammed için yaratıldığımızı söylüyor.
- +1 yıl
Hacı hocayım diyip terörist olanıds gördük sen her hadisçiye her hocaya inanırsan ohoo
- +1 yıl
Peygambere gerek yokmdiyen hocalarıda gördük
- +1 yıl
Zina eden peygamber diyenide gördük
- +1 yıl
Hepsi din düşmanları
- +1 yıl
Sen cok yanlış yere bakıyosun ve araştırman 0
Soran+1 yıldostum ben her hocaya inanıyorum demedim bir çok hoca türkiyede bulunan büyük alimler olsun vs çoğusu bu hadise sahih demiyor fakat manası doğru diyor yani hadis olmasa da biz muhammed için yaratıldık diyor git araştır
Soran+1 yılla sen daha küçükken normal okulda okuyorken ben hafızlık kursunda hadis kuran ezberliyordum nerde sıfır böyle işte araştırmamışsın hiç senin yaşından fazla benim kurs yurt hoca gezmişliğim var.
- +1 yıl
Diyebilirler hadis günümüze yanlış gelmiş olabilir ama kuran asla yanılmaz kuran sana insanların ve cinlerin Allaha sadece ibadet etmek için yaratıldıgını söyler
- +1 yıl
Peygambere ibadet etmek için değil
- +1 yıl
Peygamber bi elçidir
- +1 yıl
Elçi elçiyi gönderenden üstün olamaz
- +1 yıl
Mantıklı düşin
Soran+1 yılbende bunu savunuyorum fakat hz adem olayını biliyorsun ademe nediyor ey adem o olmasaydı seni yaratmayacaktım diyor bu hadis sahih...
e hz ademi yaratmasaydı bizide yaratmayacaktı o zaman çünkü biz diye bir şey olmayacaktı.- +1 yıl
Tm da bu birşeyleri değiştirmiyor seninki kıskançlığa giriyor
- +1 yıl
Neden bunh kabullenemiyordun peygamberden hiçbirzaman istün olamassın
- +1 yıl
Hz muhammed olmasaydı biz yaratılmıcaksak bu neyi değiştiriyor bizim prygsmber için yaratıldıgımız demek değil
Soran+1 yılla oğlum nedemek oluyor o zaman onu söyle açık ve net anasını satim o olmasaymış bizi yaratmayacakmış bizim hiç değerimiz yok sıfırız yani o zaman
- +1 yıl
Bizim yaşamamızın hz muhammed sav için bi faydamız barmı ona bi faydamız dokunuyormu
Soran+1 yılona bizim hiçbir faydamız dokunmuyor çünkü şu an bizim zamanımızda yaşamıyor
- +1 yıl
Yaşarken ne faydamız vardı?
Soran+1 yılo yaşarken biz yoktuk.
- +1 yıl
Savaşırken 10 gün aç kalmış karnına taş bağlamış peygamber düşün istese dilek hakkını hiç aç kalmamak için kullanırdı ama bize sakladı
- +1 yıl
Eğer dedigin gibi hiç değerimiz olmasaydı bize cennet vaadetmezdi
Soran+1 yılbizim peygamber gözünde değerimiz var fakat ben Allah yönünden diyorum Allah bizim için değilde muhammed için yaratmış...
- +1 yıl
Bize cennet vaadeden Allah eğer bize değer vermeseydi neden cennet vaadedip ahirette seçkin kullarıma katıl ve cennete gir buyursun
- +1 yıl
Seçkin demek özel demek
- +1 yıl
Değersiz olsan sana böyle dermi
- +1 yıl
Bizi muhammed için yaratmadı bak ikisi farklı
- +1 yıl
Muhammed olmasaydı sizi yaratmazdım diye bir söz var ama bu muhammed için yaratıldınız demek değil
Soran+1 yılcennetide onun için yaratmış hadisle sabit...
cebrail bir gün peygamberimizin yanına gelir ve derki ya rasulallah sen olmasaydın Allah cennetide cehennemide yaratmazdı diyor- +1 yıl
Muhammed için yaratılsaydık hz muhammedi ölümsüz yapardı ve biz sürekli ona birşeyler yapsaydık kabul edilebilirdi ve o da öldü Allaha gitti
- +1 yıl
Tm cenneti onun için yaratması neyi değiştiriyor
Soran+1 yılnedemek oluyor o zaman muhammed olmasa sizi yaratmazdım diye bir söz var diyorsun ama bu muhammed için yaratıldığımız manaya gelmiyor diyorsun dediğinden hiçbir şey anlamadım mantık uyuşmazlığı var
- +1 yıl
burada ki hadiste
- +1 yıl
Mantık uyuşmaLıgı yok aslında
- +1 yıl
İnce bi çizgi var onu atlıyosun
- +1 yıl
Sadece hz muhammed için yaratılsa bize neden cennet vaadedilsin
- +1 yıl
Sadece onu koyar bizide yakardı
- +1 yıl
Burdan hz muhammedin önemini anla
- +1 yıl
İnsanlsrın ve cinşerin yaratılma sebebi Allahın kendini tanıtmayı istemesi
- +1 yıl
Bu kuranla sabit ayet var
Soran+1 yılya muhammed öldü biz hala varız nasıl bir çıkarım cennet cehennemi senin için yarattım diyor zaten Allah cennetle cehennemi yarattıysa bizi de muhammed öldükten sonra öldürmesi saçma olur çünkü günahkar olan kullar var cehennem gitmek zorundalar.
ve cenneti senin için yarattım demesi nasıl oluyorsa onun için yaratmadı olmuyor ben anlamadim abi sen diyorsun ki aslında o manaya gelmiyor o manaya gelmiyorsa neden böyle bir söz söylenmiş neden cenneti senin için yarattım demiş sen olmasaydın yaratmazdım demiş burdan nasıl bir mana çıkabilir ki başka
Soran+1 yılyahu önemini anlatan çok hadis var bu gibi hadisler bence saçmalıktan ibaret şahsiyetinin üstünlüğünü anlatan çok fazla hadiste var fakat yaratılma sebebimizi ona bağlamak saçmalıktan ibaret diyebilirim.
- +1 yıl
Ya diyorum işte hz muhammed için yaratıldıysak onu ölümsüz kılardı bizide hizmetçisi yapardı bizide ölenleri cehenneme atardı
- +1 yıl
Çok basit işte
- +1 yıl
Yaratılma sebebimiz hz muhammed değil yahu
- +1 yıl
Ayet bar diyorum
- +1 yıl
İnsanların ve cinşerin yaratılma sebebi sadece Allaha ibadt etmek için
- +1 yıl
Eğer sadece hz mhhammed için yaratılsaydık ona hep hizmet ederdik onuda ölümsüz kılardı
- +1 yıl
Ama böyle olmadı
- +1 yıl
Bu hadisler hz muhammedin önemini vurguluyor eğer hz muhammed olmasaydı kuran anlaşılmazdı
- +1 yıl
O olmasaydı Allahı tanımazdık bile
Soran+1 yılya ben diyorum bizi direk cehenneme atmaz niye atsın biz günah işlememişiz bir şey yapmamışız şimdi bizi öldürmedi çünkü günahkarlarla iyi olanların hakkını yemeyim diye... fakat bu yine muhammed için yaratılmadığımız anlamına gelmez ya o hadisleri inkar edecen ya da etmeyecen ohadisler açık ve net muhammed için yarattım diyor başka mana çıkamaz onun için yaratıldığımız açık ve net söylüyor.
- +1 yıl
Dediğim gibi bizi muhammed için yaratsaydı sizi muhammed içinyarattım derdi ama bize sen olmasaydın onları yaratmazdım diyor arada ince bi çizgi var orayı atlıyosun
- +1 yıl
Ayrıca haksızlık diye bir şey yok
- +1 yıl
Mal sahibi malında istediği kadar tasarruf eder sen ceketini birine versen babam sana bana haksızlık yaptın diyebilirmi
- +1 yıl
Biz Allahın malıyız o bizi yarattı sahibimiz o
- +1 yıl
Neden onu cennetine aldın beni cehenneme soktun diyemessin cünkü benim sahibim o
- +1 yıl
Sen malını satarkennverirken sana haksızlık yaptı diyen oluyormu
Soran+1 yıletsin o zaman bize de karışmasın yok herşeyinden çok seveceksin yok sevmezsen seni cehenneme atacam falan filan...
ne kadar merhametli bir Allah...
itaat etsek yeterli değilmi?
cennete girmek için ben itaat ederim fakat sevmek zorunda değilim ha diyeceksin şimdi onun gibi bir insan sevilmez mi sevemiyorum abi ya olmuyor herşeyimden daha çok sevmiyorum zorlamı?
itaat ediyorum sadığım eee daha ney neden zorla sevdiriyor? sevmezsen cehenneme atacağım diyor
şu hayatta kimse kimseyi sevmek zorunda değil fakat saygı duymak zorunda bende bu görüşü savunuyorum.- +1 yıl
Sen bilirsin karar senin sen kıskançlığına yenik düşmüssün senden daha üstün bir insanı kabul edemiyorsun hepsi bu
- +1 yıl
Sen hz muhammed olmasa Allahı bile tanıyamıcaktın şbadet edemeyecektin
- +1 yıl
İmanın şartı la ilahe illallah muhameden resulullah
- +1 yıl
Peygambere iman olmadan sevgi olmadan maalesef ibadetinin bi anlamı yok
Soran+1 yılevet bak bu konuda haklısın üstün olabilir fakat üstün olduğu için sevmek zorunda değilim ben bunu kabullenemiyorum devletin başkanı benden üstün sevmek zorundamıyım hayır asla fakat saygı göstermek zorundayım ben sevmiyorum abi sevmediğim için cehennemle tehdit ediliyorum cehennemle tehdit edildiğim içinde daha beter sevmemeye başlıyorum.
- +1 yıl
Neden sevmiyoesun cünkü senden üstün yoksa sevmek için sebep çok diyorum istediği herşeyi elde edebilirdi ama sırf senin için o hakkını sakladı böyle biri nasıl sevilmez anlamıyorum
Soran+1 yılbak muhammedurrasulullah diyorsun nedemek bu muhammed onun kulu ve elçisidir demek...
ben burada muhammedi canından daha çok seveceksin diye bir mana görmüyorum yok öyle bir şey...- +1 yıl
Senin için 10 kat sevabı olsun onlar beni tanımadan iman etti diyor
- +1 yıl
Hz muhammed için sevmek zorundasın değilsin tartıiması yapılamaz çinkğ sevmemek içn hiçbir sebep yok
- +1 yıl
Benim için daha tanımadıgı biri için hakkını saklamıs bana
- +1 yıl
Nsıl sevmiyim anlamıylrum
Soran+1 yılbilmiyorum ya içimden gelmiyor hayatını da okudum haaa siyeri nebiyi çok okudum ben belki 100 defa okumuşumdur.
- +1 yıl
Sevme için sebep yok ama kibrin yüzünden sevmiyorsun
- +1 yıl
Kibir için ne diyor Allah
- +1 yıl
Kalbinde zerre kibir olan cennete giremez
Soran+1 yılevet olabilir ben en değerliyim benim gözümde benden başka üstün değerde birisi yok kimsenin görüşü benim için önemli değil benim düşüncem ben değerliyim abi kimse benden değerli değil...
- +1 yıl
İşte bu da kibir
Soran+1 yılo zaman kibrimizi ateşleyecek şeylerde söylenmeseymiş...
- +1 yıl
Yo senin için öyle ben peygamber için yaratılsam bile kibirlenmem
- +1 yıl
Böylesine müthiş bi insan var
- +1 yıl
Benim ona hiçbir faydam yok ama onun bana faydası çok
- +1 yıl
O olmasa ben olmucam belkide ve sonsuza kadar yanıcaktım
Soran+1 yılher insan aynı değil işte farklı karaktere ve düşünceye sahip insanlar var.
- +1 yıl
Dedigin gibi olsa benim faydam olması gerekşrken benim hiçbi faydam yok ama onun bana faydası daha cok
- +1 yıl
Senin ona hiçbi faydan yok onun sana faydası daha cok
Soran+1 yılla banane yav bana ne faydası var.
ben sevmediğim için cehenneme gidecem ya
bana ne faydası var sevmek zorunda değilim kardeşim
ve cehenneme atılacam ne faydası var bana... keşke olmasaymışda bu islam cennet cehennem olmasaymış diyorum yani hiç var olmazdık çok iyi olurdu o zaman...- +1 yıl
Aga sen böyle düşünüyosan ibadet etmenin bi anlamı yok ateist gibi yaşasanda aynı olcak senin için
- +1 yıl
Sana faydalarını söyledim seni tanımadıgı halde sana duasını saklamış
Soran+1 yılla ben inanıyorum zaten sevmememin sebebi zorla seveceksin ithamı?
ben bana bir şey zorla yaptırılıyorsa yapmam abi zorla seveceksin o zaman içimdeki ses sevmiyorum lan diyor bana- +1 yıl
Tmdır
Soran+1 yıl👍
Niye zorunda olasın? Tanrı muhammedi yaratmasaydım kainatı yaratmazdım diye bir hadis dolanır ama sahih liğini tartışmaya gerek yok.
Biz musadan isadan muhammetten itikat olarak belki güçlü değiliz ama düşüncede onlardan daha ileriyiz.
Neresinden tutarsan tut düşüncede zaten yakalarız.
13 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah abi haklı konuşuyorsun keşke herkes senin gibi olsa ama saçma sapan anlatanlar var işte peygamber mesela kabak seviyormuş adamın bir tanesi ben kabağı sevmiyorum diye adamı öldüresiye dövmüşler böyle saçmalık mı olur ya
Soran+1 yılhaklısın abi vallaha şerefsiz cahil canım insan çok...
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
8Cevap
- Diğer konusunda 91,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen tanrıya inanmıyorum. sadece din için değil bir şeyi zorunlu yapılmamalı. kimse kimse için yaratılmadı kendimiz için varız
03 Yorumla
Soran+1 yılevet görüşünün bir kısmı hoşuma gitti fakat bir kısmına katılmıyorum ama saygı gösteriyorum tabiki de kimse zorunda değil...
- +1 yıl
Önemli olan saygı duymamız teşekkür ederim
Soran+1 yılrica ederim.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHafızım demişsin cehenneme neden gideyim demişsin Allah sana zaten HZ. Muhammet sav bir yol gösterici olsun diye yarattı istese bize sadece Kuranı Kerim’i indirip bu yasaklara uyun yasak olmayanları hayatınıza geçirin diyebilirdi ama bize kolaylık olsun diye onda bile bizi düşünürken senin peygamber efendimiz sav sevmiyorum demen çok garip gerçekten sen ben o zorluk çekmesin diye namazı kaçtan kaça indirmesi için Allah’a dua eden de o hatırlatırım bence mantıklı düşün biraz emin ol doğru yolu bulursun
216 Yorumla
Soran+1 yılya bak benim derdim sevip sevmemek değil benim derdim bizi neden yarattı onun için yarattıysa bizim hiçbir değerimiz yok ve dediklerinin hiçbirini inkar etmiyorum severim fakat ölesiye sevmem ve ölesiye sevmediğim içinde bak itaat demiyorum sevmedim diye ebediyyen cehennemde kalacağım baksana burada bile hiçbir değerimiz yok...
Cevap sahibi+1 yılNasıl ki su içmeden yaşayamayız değil bunu hiç sorguladın mı su içmesem de olur dedin bence hayır her insanın suya ihtiyacı vardır ve konuyu şuraya bağlayacağım bak ben de hafızlık yaptım şu an senin yaptığın daha çok günah sorgulama kullara sorma bu soruyu kendine sor bak ben ibadetlerimi bazen kaçışıyorum ve kendime şunu soruyorum acaba bugün ne yanlış yaptım diye sende kendine bunu sor acaba ben neden böyle düşünüyorum nasıl ki namaz niye var onu kılmasam cehenneme neden gidiyorum gibi böyle şeyler sorgulamıyorsak bunu da sorgulama çünkü o bizim yol göstericimiz ve beni lütfen yanlış anlama sadece yardımcı olmaya çalışıyorum ☺️
Soran+1 yılsorgulamadan duramıyorum ya çünkü ben Allaha her elimi açtığımda içimden bir ses diyor ki ulan Allah seni peygamber için yaratmış ve sen onu sevmiyorsun o zaman Allah seni neden dinlesin neden değer versin diyor bana ve ben bunu düşünüyorum bu sefer ibadetlerimden oluyorum ve şunu merak ediyorum Allah gerçekten peygamber olmasaydı bizi yaratmıyacakmıydı?
Soran+1 yılneden yanlış anlıyim gayet düzeyli bir konuşma yapıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılAma bak baştan başa böyle bir şey düşünmen yanlış bunun cevabını ne ben bilirim nede sen istese peygamber efendimizi yaratmazdı ama diyorum ya orada bize bizi düşünüyor bize kolaylık gösteriyor bak şöyle düşünebilirsin bi öğretmen olmadan dersi çalış bir de gerçekten güzel anlatan bir öğretmenle ders çalış hangisinden verim alırsın veya kendin çalışarak mı bilmediğin araya gizlenmiş şeyi bulabilirsin yoksa öğretmenin sana pratik yollarla daha böyle kolaylı yollarla söylemesi bence öğretmen işte Buda bir nevi öyle bir şey olmaya bilirdi ama oldu çokta güzel oldu kolaylık verdi bize değil mi
Soran+1 yılevet kolaylık verdi peki ölesiye sevmediğimiz için neden cehenneme gidiyoruz? bizim hiç değerimiz yok mu ya neden bu hayatta ben birilerinin gözünde 1nci planda sevilmedim hep bir 2nci plan oldum Allaha baktığımızda onun gözünde de öyleyiz mesela muhammed olmasaydı seni yaratmazdım ey adem ve tefsir manasıyla ey ademoğulları bravoo ben gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum tamam bize değer veriyor seviyor amenna ama neden?
işte bu nedeni bütün herşeyi değiştiriyor muhammed için seviyor o olmasa sen ben olmayacağız o olmasa bize bu güzellikleri tattırmayacakmış o olmasa biz bir hiçmişiz aklın alıyormu gerçekten bu olayı.
Cevap sahibi+1 yılYorum yapan arkadaşların üstelik dinimizi resmen kötüleyen kişilerle resmen sessiz sakince konuşuyorsun sana ne desem boş olur çünkü zihnin sadece onunla dolmuş imanın şartından birisi neden sevmeyesin ki o zaman meleklerde aynı şeyi söyle kk da aynı şeyi söyle bilmiyorum ama hafızlığı sana nasip eden rabbim yolunuda gösterir doğru yoldan şaşma hayırlı geceler
Soran+1 yılevet dinimizi kötüleyen kişilerle sakin konuşuyorum sordukları soruların cevabını biliyorum ya da bir sebebi vardır diyebiliyorum onlara hakaret etmem bu kötülük olur ya da cahillik olur teşekkür ederim değerli bilgilerin için sana da hayırlı geceler...
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek ama lütfen doğru olan yoldan şaşma git bak istersen 5 kalp çeşidi vardır kendini sorgula ben hangisiyim diye
Soran+1 yıldoğru olan yolu neye göre belirleyeceğiz? ne yazıkki işte bunu bilemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılKalbini sorgula
Soran+1 yılkalbimi sorgulasam ne değişecek net bir şey yoksa orta da... mesela benim içimdeki bir ses diyor ki ya insanlar yalan söylüyor aslında öyle bir olay yok öyle bir hadiste yok Allah seni gerçekten sen olduğun için seviyor ya da gerçekten var ve yine her zaman ki gibi 2nci plana atılıyoruz ve 1nci planda olmuyoruz. ve şu kadar söyliyim şu hayatta benim bir felsefem var ben artık birisinin gözünde bu kim olursa olsun 1nci planda sevilmiyorsam ona ölesiye bağlanmam ve bağlanmayacağım.
Cevap sahibi+1 yılAllah istese şu an peygamber efendimiz yaşıyor olurdu değil mi ama vefat etti şu an zaten sen 1. Planda değil misin senin artık zamanın senin imanın yasaklar doğrular senin
Soran+1 yılpeygamber insan zaten ölmek zorunda doğanın kanunu bu...
ama o olmasa biz olmayacazmışız gerçekten aklım almıyor sen ben bir başkası o olmasa olmayacakmışız ya böyle bir saçmalık olabilirmi ya Allah o zaman bütün emirleriyle çelişiyor mesela bizi neden yaratmış kendisine kulluk edelim diye ama hadis öyle demiyor peygamber için yaratıldın diyor- +1 yıl
Ah Ah Ah Kuzum Dünya Tehlikeli Yerlere Girdikçe Giriyor Kurtaramıyoruz Bu Bataklıktan Kurtaranda Yok Bu Nasıl Bir
Düşünüpte Gerçeğe Varamamak Be Aga - +1 yıl
Ayyh Çıldıracam
Bir halil beye efendi sen mesaj
At
Tatlişkom sende takip edip yaz hayran kaldım sana
Bak önyargıyla yaklaşamamaya çalışıyorum cehenneme gitmek istemiyorum demişsin o peygamber gecelerce ümmeti için dua etmiş hiç bir kulun yapamayacağı kadar bağlıymış rabbine ya rabbim ümmetim ümmetim diye bizi düşünen bir peygamberi sevmemek nasıl mümkün olabilir seni annenden babandan bile çok düşünmüş inan ve onun gibi başka biri var mı sence bu yüzden özel seçilmiş
13 Yorumla
Soran+1 yılya tamam da peygamberin bizi ne kadar sevip sevmediği önemli değil ki?
önemli olan bizim hiç mi değerimiz yok Allah bizi birisinin hatırı için mi yaratmış eğer öyleyse ben neden hizmet edim?
Soran+1 yılevet haklısın ama ben cevap bulmak için değil fikir almak için sordum.
Sen kimsin mk. Allah sevmiş seni kendine muhattap kışmış senin bir tarafın kalkmış resûlünü sevmiyorum diyorsun. Bir tarafın kalkmış
010 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım saygı çerçevesinde konuşuyoruz ağzını bozma mantıklı bir cevabın varsa ver yoksa sus...
Soran+1 yılya dostum bak sev sevme demiyorum ama parmağının arasında ki pislikleri yiyecek kadar neden seviyonuz ya ve de neden sevmek zorundayım bu derece de ve sevmeyince neden cehenneme gidiyorum. ve Allah neden bizi onun için yaratmış değerimiz hiç mi yok biz hiç biz olduğumuz için sevilmiyecezmi?
- +1 yıl
Ne parmağının arasındaki pisliği yeme 😀 Kafanız mı güzel anlamıyorum.
Allah seni sevmiş sana değer vermiş seni kendine muhattap kılmış. Sen insan olarak ben insanlığı kabul etmiyorum onunla muhattap olmak istemiyorum derse oda seni bırakır gider. Sevmese değer vermese yaratmazdı
Allah düşündüğünden daha çok seviyor ve değer veriyor ama sen şeytan in kibrine kapıldığı gibi kibir ve emniyetindeki gibi davranırsan Allah ta öadem öyle in o bulunduğun yerde der. Bu dünya hayatındaki ikili ilişkilerde bile böyle. Anne baban bile seni belli bir çıkar gözeterek seviyorken Allah sana senin ona hiç bir faydan olmayacağı halde dünyaları bile vereceğin nimetle donatmış. Kusura bakmada senin sorun biraz nankörlük ve şımarıklığa giriyor.
Elleri ayakları tutmayan ya bırak elini ayağını tek gözünün bile kıymeti çok önemliyken o bile dünyalara değerken sen böyle düşünerek anca nankörlük etmiş oluyorsun.
Umarım gücüne gidecek şeyler söylemeden ve yapmadan tövbe eder ve verdiği şeyleri alınca verdiklerinin değerini anlamazsın
Soran+1 yılverdiği şeyleri ben olduğum için mi verdi yoksa peygamber için mi hadis var levleke hadisi sen olmasaydın alemleri yaratmazdım burdan anlıyoruzki bizim varlığımızın bir değeri yok birisinin hatırı için bize yardımcı olmuş o kadar e ben severim ama ölesiye sevmem kardeşim bunu anlamak bu kadar zor değil
Soran+1 yılemin ol senden daha çok okumuşumdur.
Soran+1 yılpeki sen hiç hadis açıp okudun mu levleke hadisini hiç duydun mu ya da hz adem olayını?
Soran+1 yılya dostum sen ne içtin ya biz burada oranlı bir tartışma yapıyoruz senin aklın derdin aşağılamada küçük düşürmede ben hakaretvari konuşmadım sadece sordum ve duygusal mana da bu konuda yıprandığımı söyledim zaten hayattaki yaşamım çok zor geçti yani ailem tarafından olsun hocalarım tarafından olsun ben hep aşağılandım ya sevilmedim ve Allah tarafından da birisi hatırı için sevilmek çok zoruma gidiyor bizim bu dünyada kimsenin gözünde değerimiz yokmuş diyorum kendime neden kimse bizi 1nci planda sevmiyor neden hep 2nci plan oluyoruz ya da oluyorum ben bir işte bak ben bir işşttteee 1nci planda değilsem yokum aga şu saatten sonra...
Gizli Üye(25-29)1 yılHz Muhammed için değil can sıkıntısımdan yaratı ancak Hz Muhammed en sevgili kulu ve bir peygamberi sevmemek yani zaten islam düşmanlığı kini nefreti sevmeyen hoş görmez ki yani ve zaten karakterine baktın mı sevmemek için neden yok işin acısı tek onun mükemel olması yapıcak bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılOha oha oh a ohaa yuhhh çüşşş özele yaz da öğren
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂benim xper puanım yetmiyor fakat halilceylan758 instagram hesabıma yazarsan öğrenirim😏😎👍bekliyorum...
+1 yılYalan onlar yok öyle bir şey. Hepsi uydurma halil
149 Yorumla
Soran+1 yılya abi uydurma diyon da uydurma demiyenler de var mesela uydurma değilse ben öteki dünyada nasıl olacağım ceheneme gitmeyi istemiyorum ya sevmediğim için cehenneme gitmek istemiyorum abi...
- +1 yıl
Zaten hep bunlarla korkutuyorlar insanları. Kuranin türkçesini hic açıp okudun mu?
Soran+1 yılben hafızım abi kuranı baştan sona ezbere biliyorum ve tefsirle birlikte türkçesini yüzden fazla kez açıp okumuşumdur.
- +1 yıl
Hafizlik kurani arapça okumak ve ezberlemek demekir. Ben turkcesinden bahsediyorum. Birisi bana desin ki bu kuran bu devasa ve akil almaz muhtesemlikte yaratılmış evreni yaratan yüce yaratanın sözleri. Mümkün değil. Biraz bilimle ve teknolojiyle alakasi olan birisi onun tanrı sözü olamayacağını kesinlikle anlar.
Soran+1 yılabi kurandaki bilimsel ayetler belagatının üstünlüğü zamanındaki arapların en iyi şair arapların öyle bir kitap yazamayıp hatta sadece küçük basit ayeti kadar bir şey yazamayıp aciz kalışı kuranın Allahın kelamı olduğu anlamına gelir. ve kuran türkçe mealle oluşmaz tefsir diye bir şey var
- +1 yıl
Hikaye onlar evet kuranin arapca dili edebi anlamda üstündür. Ama bilimsel olarak hic bir değeri yoktur olamaz da. En basitinden kiyameti bile pthlomik evrene göre anlatır yani zamanın astronomi bilgisiyle.
Soran+1 yılhikaye değil abi karbon 14 metodu var bilirsin bu tarihi şeylerin kaçınçı yıllara ait olduğunu ölçen bir alet bu topkapı sarayında hz osmanın kuranı diye adlandırılan kanlı kuran var onu bu metoda sokuyorlar ingiltere deydi herhalde kuranın 13 asır önce geldiği ortaya çıkıyor ve şuanki kuranı kerimlerin hepsi diğer kuranlarla aynı eğer öyle olmasaydı zaten diğer inanmayan milletler şu an emin ol isyan çıkartmışlardı.
- +1 yıl
Arkadasim ben kurablar farkli mi dedim? Yuksek oranda ayni ama edebi degeri haric bilimsel bir degeri yok. Sadece qstronomi anlaminda bile kuranda dunya merkezdir güneş gözelere batar ve gözelerden cikar. Yuldizlar da dunya üstündeki kureye asılı suslerdir kiyamet gunu h3lsi dunyaya düşerler. Halbuki dunya samanyolu galaksisindeki yuzmilyarlarcs yildizdan ortanın küçüğü bir yıldızın yani bizim yildizimiz güneşin etrafinda dönen minik bi4 gezegendir. Bu ve bunun gibi yuzlerce örnek verebilriim sana
Soran+1 yılşimdi abi şöyle bir olay var mesela fakir bir yer düşünün bir de zengin bir yer düşünün mesela siyasi olarak kimi seviyorsan o olsun makam mevki ve saygıyadeğer birisi olsun mesela... bu kişi fakir bir evde oturuyor sizce insanların gözünde merkez neresi olur fakir evi olur değil mi dünya da öyle Allah misafir olarak insanları dünyaya göndermiş diğer gezegenlerin yanında küçük olsa da içindeki misafirler önemli en azından sorumda da geçtiği gibi bu dünya da hz muhammed yaşamış abi ondan kuran da merkez olarak geçer. yoksa büyüklük küçüklük manası yok...
- +1 yıl
Muhammed peygamber asls olamaz. Sen dinle ugrasan birisisin ortads net buhari müslim hadisleriyle , islamin temel hadis kaynağı kütüp-ü siddeyle muhammedin hayatını anlatan sier-i nebiyle irtaya koymus bir sey var muhammed ayse ile 9 yasinda gerdege girmiştir. Hangi peygamber bir cocuga bunlari yapabilir. Islamfilar artik bu gercek iyice dunyada dillendirilmeye baslayinca bin tane yalan kanitla yok o onun adet oldugu yastan sonraki 9 . Senesiydi faln diyorlar halbuki baska bir hadis daha var medineden mekkeye hacca giderken ayse ilk adetini görüyor vr cocuk haliyle aglamaya başlıyor ve muhammed de bunu görüp bu Allahin kadinlara verdigi bir haldir dedikten sonra o zavalli cocukla gerdrge giriyor. Aysenin dogum tarihi nettir ve 614 yılıdır. Demin saydigim islamin tum temel kaynakalri bunu nwt olatak soyler hatta buyuk m3zhep imamlari imam i hanefi ve imam i safi dahil. Zstrn diyanet detgisinde de net olarak yaziyor aysenin 614 dogumlu oldugu hatta wikipedyada bile
Soran+1 yılvallaha abi o olay hakkında bir şey diyemiyeceğim benim açıkcası o derece bir bilgim yok ama haklı olabilirsin olmaya da bilirsin yanlış anlama sana bilgisiz demiyorum fakat sende biliyorsun olaylar tek bir kişinin görüşüyle değerlendirilmez.
- +1 yıl
Arkadasim benim her seyim kanitli ve net git ac bak inanmiyorssn. Ayrica bir insanın her seyi mukemmel olsun ama oyle bir sey yapsin ki resmen seni tiksindirsin.
9 yasinda zavalli bir kiz cocugu yahu 9 brn de inanamamistim ilk bunu duydugumda. Ya herkesin kendi öz oğlu gibi bilrugi evlatlığı zeydin karısına göz koymasına ne diyeceksin resmen zeyddeb bosatip kendi koynuna almış ve maalesef ve sahabelerden itiraz sesleri ve ayiplamalar ve de tepkiler grlince bir de bunu sanki tanrı emretmis gibi kurana ayet yazmış muahmmed. " muhammed icinizden hic bir erkeğin babası degildir " diye. Vr bu olay yüzünden 1600 yildir islam dünyasında evlatlik edinme olayi bitmiş oksuz ve yetimler aile şansını kaybetmielerdir. Dikkat et dindar muslumanlar asla evlatlik edinmezler. - +1 yıl
- +1 yıl
@Misliy küçük kız zamaninda ben de senin gibiydim biz müslümanlar okumaz arastirmazdik. Ama ne zaman ki araştırdım o zaman uyandim. Muhammedle ilgili söylediğim her sey ama her sey belgeli kayıtlıdır. Istersen git yarin bizaat kendin bak kutuphanede. Hrm de islamin bizzat en önemli kaynaklardan.
Soran+1 yılreis sorularla islamiyete bir bak bu soruyu bir sorarak araştır. ve lütfen olaylara yüz üstü bakma peygamber eğer istekli şerefsiz namussuz birisi olsaydı kendinden yaşça büyük ve çocuklu bir bayan olan hz hatice ile evlenmezdi. yani bence bir sebebi vardır demek daha doğru diye düşünüyorum.
Soran+1 yıl@Misliy kalpler derken?
- +1 yıl
Halilcim muhammedin gatice ile evlenmesinin asi sebebi haticenin inanilmaz zenginligiydim mekkenin en zenginmerindendi hatice. Ayrica muhammes haticeyke evlendiginde zaten peygamberlik iddiasi yoktu. Neyse yani sana bir soru kiz kardesin var mi bilmiyorum ama 9 tasinda bir kiz kardesin olsa onu 53 yasinda bir adamla evlendirir miydin? ( vicdani olan herkese göre bu bir evilik degil cocuk tecavüzüdür )
Hic mi uzulmez vicdanin sızlamazdı? - +1 yıl
- +1 yıl
İlk inanan müslüman kadın hz Hatice kimse inanmasa ben inanırım diyor hz Hatice bunlarda öğren olur mu senin beynin zehir olmuş gafil kalpsin açık açık yani sen hz aişe ile peygamber efendimizin ne kadar Mesut olduğunu biliyor musun diyeceğim ama emin ol senin buna maneviyatın yetmez
Soran+1 yılişte benim de şikayetçi olduğum konu bu peygamber için gerekirlerse sözüm meclisten dışarı çok özür dileyerek söylüyorum g*tlerini verirler hz aişe olayıda bence öyle...
Soran+1 yıl@Misliy biliyorum o kalbin hallerini...
Soran+1 yıl@Misliy korkağın tekiyim öylemi? instagram adresimi bırakıyorum halilceylan758 istiyorsan ev adresimi de verebilirim gelmek istiyorsan gel yüzyüze konuşalım ben bir fikir söylerken asla korkmam ve utanmam.
Soran+1 yıl@Misliy anladım.
- +1 yıl
Halilcim bırak cahil ergen kızı. Sen dinle bizzat uğraşan birisisin dini kaynaklara direk ulaşımın var. Brnim dediklerimin hepsi bizzat islamın en önemli kaynaklarıyla kanıtlı. Peki sen 9 yasinda kız kardesin olsa 53 yasinda bir adamla evlendirir miydin soruma nedrn cevap vermedin?
Soran+1 yılya abi baktım da peygamber 9 yaşında evlendiği hiçbir kaynakta yok hadis kitaplarına da baktım şu an evimde var yani yok 9 yaşında denmiyor hani 19 falan diyen var ama yine şöyle düşünüyorum 19 yaşında bir kız kardeşim olsaydı ben vermezdim 53 yaşındaki bir adama... ama dediğim gibi insanlar çok fazla seviyorlar hz ebubekir de onlardan biri çok çok fazla seviyor ve güveniyor yani düşmanları bile güveniyormuş abi böyle bir insan var ben düşünüyorum la diyorum bu adam düşmanları tarafından bile saygı görüyor ve doğrulanıyor böyle bir şerefsizlik yapmaz diyorum bence bilmediğimiz bir sebebi var diyorum açıkcası...
Soran+1 yıl@dakse eyvallah kardeş...
- +1 yıl
Nasil yok yaa halil. Saka gibisin al sana kaynakları vereyim ben git kendin bizzat yarin kütüphanede bak.
- +1 yıl
https://turandursun.com/images/genel/aise1.jpg
Al buhariden sahih hadis - +1 yıl
Al sana bizzat diyanet islam ansiklopedisi
https://islamansiklopedisi.org.tr/aise
Daha sana bir sürü kaynak atabilirim - +1 yıl
Brn ömrüm boyunca asla ve asla kimseye iftira atmadim hatta bu gercekleri ogrenene kadar muhammed hayatimda en sevdigim kişiydi. Bazen diyorum keske hic araştırmasaydım. Deminden beri yoruma salca olan kizlar gibi cahil kalsaydım.
Soran+1 yılTarihçilerin ve bibliyografların tespitine göre Aişe, Peygamberimizin kızı Fatıma'dan beş yaş küçüktür. Fatıma, peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştur. Demek ki Aişe, peygamberliğin başlangıç yılında doğmuştur. Hazreti Muhammed, peygamber olduktan sonra 13 yıl kadar Mekke'de kaldı. Peygamber hicret ettiği zaman Aişe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Aişe ile evlendiğine göre, demek ki evlendiği zaman Aişe en az 15 yaşındaydı. Ayrıca Aişe, Peygamber ile nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Bu da onun, Peygamber ile sözlenmeden önce evlenecek yaşta olduğunu göstermez mi? Bu yaş da herhâlde dokuz yaş değildir. Demek ki Peygamber istediği zaman Aişe, en azından evlenecek çağ olan 15 yaşlarındaydı.
Aişe'yi direkt olarak Peygamber istememiş; halası onu Peygamber'e önermiş, o da uygun görmüştü. Bir başka rivayete göre ise Aişe, Peygamberimizin kızı Fatıma ile yaşıttır. Fatıma’nın doğumunda babası 35 yaşındaydı. Bu durumda Aişe evlendiğinde 20 yaşlarındadır.- +1 yıl
Abim bak hala yalanlarla geliyorsun bana hani kanit nerede? Bunlar islamcıların uydurmalari. Islamin en temel kaynkalari nedir bana soyler misin?
Soran+1 yılabi bu yazı senin gönderdiğin kaynakta yazıyor ben diyorum net bir şey söyleyen yok ben açıkcası nediyeceğimi bilmiyorum ve derdim değil açıkcası ben peygamberin ne kadar düzgün iyi ve dürüst bir insan olduğuna inanıyorum üstüne atılan iftiralara bazen cevap veremesemde onun dürüstlüğüne inandığım için Allahta şahit olduğu için kötü niyetli şerefsiz birisi olduğunu düşünmüyorum tekrar belirtim attığım paragraf senin attığın kaynakta geçiyor.
Soran+1 yıl@dakse anladım kardeşim öyledir herhalde...
- +1 yıl
Arkadasim sorularıma cevap vermiyorsun ki. O zaman ben soyleyeyim o kesinlikle bir peygamber falsn degil
Islamda birinci kaynak kurandiikincil kaynaklar ise hadis kitaplari buhari müslim ve kütüp-ü siddedir sonrasinda (muhammedin hayatını anlatan ) sier-i nebi gelir. Ve verdigim kaynaklarin hepsi sahih buhari muslim kütüp-ü sidde hadisleridir. Sier-i nebi de ausenin 614 dogumlu olduğunu onaylar zaten bizzat diyanetin kendisi söylüyor aysenin 614 dogumlu oldugunu linkini attim sana neden okumuyorsun? Ayrica islamin en büyük iki kezhebi haneri ve safi mesheplerinin kuruculari imam-ı azam hanefi ve imam-ı şafinin eserlerinde de bizzst bulabilirsin. Ayrıca kurani bir gun al gel yanıma. Asla ve asla yüce tanrının sözü olamayacağını sana bin tane delille kanıtlarım. Brn senelerce araştırdım bu işleri. Bu konularda hangi sorun varsa hepsini belgeli kanitli ispatlarim sana.
Soran+1 yılya bence abi sen bu olayı bilen birisiyle tartış çünkü ben o kadar usta değilim bu hadis konusunda... bu konu hakkında sana herhangi bir onay veremiyorum.
- +1 yıl
Abim tartismiyorum brn burada sana bizzat belgelerini sunuyorum. Bak bizzat diyanet söylüyor aysenin 9 yaşında olduğunu 18-19 yasında oldugunu iddia eden diğer iddiaların delilsiz ve saglam kanıtlara dayanmadığını.
Soran+1 yılya reis uydurma olduğunu nerden bileceksin? neden bir şeye yapışmışsın ki?
bence bana göre sakın üstüne alınma ama o kadar güzelliğin içinde bir hata görüp bütün herşeyi silmek aptallıktır ona bakarsan aynı baktığın o diyanet kaynakları peygamberin dürüst saygıdeğer bir insan olduğunu söylüyor hatta düşmanları bile saygı duyuyormuş güveniyormuş... muhammedül emin ismini ona düşmanları koymuş bunu da biliyormusun bence bu kadar dürüst bir adam böyle bir aşağılıkça bir şey yapmaz hadi diyelim ki yaptı bence bir sebebi vardır bunun sebebini bir araştırıp bana geri dönüş yapmanı öneririm.- +1 yıl
Yuh yaaa yemin ederim kanım donuyor sizleri görünce. 9 yaşında zavallı minik bir kız çocuğuna tecavüz edilmesine hic mi vicdanınız sizlamiyor?
Artık su saçmalıklara inanmayı bırakın. Merak etme cehenneme falan gitmeyeceksin. Eğer cehenneme gidecek birileri varsa o da küçük kiz cocuklarina tecavüz edip seks kölesi yapanlardir , kendi gelinine göz koyup koynuna alanlardir , ve bunub icun tanrının agzundan ayet yazip 1400 senedir bu coğrafyada öksüz ve yetimlerin sahipsiz kalmasına neden olanlardır , 68 ayrı kadinla evlilik- cariyelik adi altında harem kurup sefa sürenlerdir
Soran+1 yılbilmiyorum bence sen olaylara hep yüzüstü bakıyorsun abi ama yine de araştırmanı öneririm.
Gizli Üye(30-35)+1 yılyani birincisi sen nasil kendine ait olanı istedigin gibi tasarrufta kullanmakta serbestsin beni niye yarattin diyemesiin
03 Yorumla
Soran+1 yılniye yarattın demiyorum neden ben peygamberi ölesiye sevmediğim için cehenneme gidiyorum diyorum?
Cevap sahibi+1 yılyani herseyi yapiyonda bi onun icinmi gitcen cehenneme 😀yaraticiya inaniyorsan peygamber secmis yaradanin sevdigini hangi akil sevmez ki ustünde zaten normaldede herkesi aynı derecemi seviyon
Soran+1 yılherşeyi yapsam ne olacak sevmediğim için yine ateşe düşecem.
+1 yılSeviyoruz sevmemiz için bi neden yok
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki sevmeyen kişi neden cehenneme gidiyor?
+1 yılSenin bahsettiğini adem olmasın
01 Yorumla
Soran+1 yılevet o adem olayı da zaten ademe söylenen bize de söylenmiştir o yüzden üstüme alınıyorum
Çok düşünme kanka man. yak olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılknka zaten manyak oldum hani şimdi ahireti düşünüyorum önüme engel olarak çıkıyor bu ondan sonra ümitsizlik başlıyor psikolojim bozuluyor.
- +1 yıl
El Kuds El celil.. ilk peygamber Adem, di. Onu dusun. Ve ilk muslumandi? O zaman. Muhammed neden yillarini sonra. Muslumanligi yaydi? Niye Adem cocuklari araciligiyla Muslumanligi yaymadi? Sorry cok. Dusunmen icin. baslayabilirsin
- Diğer konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılİlginç tespit
01 Yorumla
Soran+1 yılaslında tespit değil bir nevi duygusal bir görüş fakat içinde mantıkta barındırıyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet zorundasin
11 Yorumla
Soran+1 yılneden zorundayım?
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevmeme nedenin ne?
01 Yorumla
Soran+1 yılbende şöyle bir şey var birisini bana zorla sevdirmeye çalışınca ben sevemiyorum mesela ayetleri okuyoruz hadisleri okuyoruz genel mana şu sevmezsen cehenneme gidersin ya arkadaş kimse kimseyi sevmek zorunda değil fakat saygı duymak zorunda ayrı mesele...
Gizli Üye(18-24)+1 yılPeygamberi de kıskanmazsin aga
02 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah aga kıskanmayalım.
- +1 yıl
Ohh my God.. tam. iki saattir Tum yazilanlari okudum.. Cok guzel karsiliklinbilgileri gordum.. ilahiyat Profesorleri nasil profesor oluyor diye dusunurdum. Zor ismis. ilahiyat profesoru olmak.. nasilsa? Pro oluyorlar
?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası