Kimine göre dinsizlik kimine göre dinsizlik değil sana göre ne? Müslüman biri laikliği benimsiyebilir mi? Laiklikte din hayata devlete hükmedemez bu düşünce insanı dinden çıkarmaz mı Allah yaratsın ama yönetmesin demek gibi bir şey?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yıllaiklik devletin kurumlarını kanunlarını ekonomik stratejisini geleceğini vs belirlerken din öğretilerine değil akla topluma ve bilime göre belirlenmesidir. Bunun böyle olması gerekir çünkü toplumda herkes aynı dine mensup değildir farklı dinden olanlar vardır aynı dinden olup farklı seviyelerde buna bağlı olan insanlar vardır dinsiz insanlar vardır vs bütün bu insanlara eşit şekilde adalet ve düzen sağlamak istiyorsan bunu dinle sağlayamazsın bunu akla mantığa bilime topluma göre vs oluşturduğun kanun ve kurumlarla sağlarsın. İsterse toplumun %99 u aynı dine mensup aynı seviyede bağlı olsun sen bir devlet olarak o insana eşitlik ve adalet sağlamak zorundasın bu devletin görevidir ve bunu bir dine göre yapılmış yasalarla yapamaz bir dine göre inşa edilmiş toplumla yapamazsın.
013 Yorumla- +1 yıl
Sen soruyu anladın mı. Müslüman biri laikliği savunabilir mi diyorum dinsiz biri tabi savuncak laikliği.. Dinde baskıda yok farklı dinde insanlar müslüman toplumda yaşadı hemde dinin hükûmleri ona uygulanmadan Akıl - mantık diyorsun dine akla mantiğa uygun değilmi diyorsun
- +1 yıl
beyni varsa savunmak zorunda savunmazsa yoksa yarın öbür gün başka bir mezhep geçer başa onlardan olmayanların kellerini alır cık çıkartamazlar diğer ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi eve din akla ve mantığa uygun değildir hepsi içinde vahşice sapkınca bencilce öğretiler barındırır.
- +1 yıl
Bu laf insanı dinden çıkarır sen ya cahilsin ya da niyet kötü bahsettiğin şeyler insanların yanlışları dinin değil bu düzende binbir türlü yanlış var ama ben demiyorum laiklik yüzünden insanların yanlışı dine yüklenemez Dinin bi ayeti yanlış geliyorsa söyle açıklayayım bahsettiğin ülkelerde dine göre yonetilmiyor
- +1 yıl
Müslüman biri Allahin hukümleri hayata devlete karışmasın diyen laikliği savunabilir mi? Anca dinsizler savunur
- +1 yıl
abe geri neyse hakaret etmicem 10 tane kabul gören islam mezhebi var kim bilir kaç tane de farklı ufak grup vardır daha kendi içinde hangisi gerçek hangisi bulunamamış kabul edilememiş bir şeyden bahsediyoruz böyle bir şey kanun yapılabilir mi az et yiyin de kafanız çalışsın hangisine göre yöneticen ülkeyi hanefi ye göre mi yöneticen şafi ye göre mi hanbeli ye göre mi ismaili ye alevi ye göre mi?
- +1 yıl
Sen sorularıma cevap ver ben vericem cevap veremeden konudan konuya atlıyon Müslüman biri hayata devlete din karışmasın diyen bi düşunceyi benmseyebilir mi?
- +1 yıl
evet kimse senin dinini yaşamana engel olmuyor ki git evinde ibadethanende diğer insanlara zarar vermediğin rahatsız etmediğin sürece nabarsan yap ne şekil istiyorsan o şekil yaşa ama bunu topluma dayatamazsın ister seve seve kabul et ister başka şekillerde istersen ağlayarak günlüğüne yazabilirsin din toplumsal bir şey değildir bireyseldir kişi ve inandığı şey arasındadır
- +1 yıl
Dini ahlak ve ibadetten ibaret sanıyon galiba Allaha şirk koşan biri dinden çıkar istediğin kadar ibadet yap Laiklik iki ilaha dayanıyor Allah yaratsın ama yönetmesin
- +1 yıl
Kafana göre konuşma istersen müslümansan Kurana göre konuş yok değilsen laikliği savunmanı anlarım tabi
- +1 yıl
daha fazla düşük ıq ya maruz kalamıcam sadece şunu söyleyim dergahlarda kuran kurslarında orada burada ağlayıp debelenmeye devam edin 4 karı alma sizden olmayanlara saldırma gelininizle evlenme milletin kıyafetine karışma hayallerine devam edin ama sakın kafanızı çıkarmayın menemen olursunuz MENEMEN.
- +1 yıl
Kim yapıyor bunları din mi insanlar mı? Cevap veremeyince nasıl sinirleniyon mesele haklı kim değil hakk kimin ALLAHIN
- +1 yıl
lan embesil yaratık allah senin allahın kimse senin allahına göre yaşamak zorunda değil benimsesen de doğrusu bu benimsemesen de ve bu değişmeyecek. değiştirmeye çalışılıyor fakat en fazla daha büyük bir menemen olurlar birkaç tane daha dar ağaç dikmek zorunda kalırız o kadar bir gram fazlası değil.
- +1 yıl
Konuşma tarzina bak mûslüman değilsen laikliği savuncan tabi soru ama sana değil okuman okuduğunu anlaman varsa müslüman laik olabillir diyorsun tek bi kanitın yok nefsinin arzusundan başka.. Soru müslümanim diyen insanlara
En İyi Cevaplar
Gerçek şeriatı getirelim herkes memnun olur. Çünkü şeriatı bize arabistan gibi İran gibi anlattılar el kol kesme vs. Ama gerçek seriatın da gelmesi zor olduğu için millet din üzerinden siyaset yapmasın diye laiklik diye bir kavram var. O yüzden laiklik dinsizlik demek değildir.
0130 Yorumla- +1 yıl
Bunun da amacı din üzerinden siyaset yapmamak demek. Gerçek laiklik tüm dinlere eşit mesafede durmak demek. Başına hristiyan bir yönetici gelse seni ezemeyecegi demek. Ki ülkemizdeki laiklik anlayışının ekseni dini komünizme kaymış Bi vaziyette. Dini komünizmde özetle; ülkede hangi din baskınsa dolaylı olarak genelde o dinin kuralları o ülkede hakim demek
- +1 yıl
Siyaset ne demek idare etme sanatı dinde insanları idare etmeye hükmeeye gelmiş dinin kendisi siyaset dinde siyaset yok diyen ya cahıldir ya da niyeti bozuktur. Laiklikte din hayata devlete karışmaz müslüman biri bu düşunceyi benimseyebilir mi? Din niye geldi karışmayacaksa?
- +1 yıl
Hangi devlette gerçekten İslam hukuku var? İran mı s. arabistan mı Malezya mı ne gibi olalım? Ya da ne yapalım bı çözümün yok ki ortada? Başta da belirttim gerçek İslam hukuku memlekette olsa bu halde olmayız. Ama laiklik bir nebze olsun sapkınlıkları kesiyor. Siyaset idare etme sanatıdır halkı kandırma sanatı değildir. Sen şu yazmanla benim hiçbir soruma cevap vermemişsin ki
- +1 yıl
@ruhuölü benim cevabım belli mûslümanım ve Kurana bakarım Kurandada din hayatın her alanına karışır. Ne olmuş ne olmamış biliyorsan anlat ama müsluman biri için bunun zerre önemi. olamaz
- +1 yıl
Bahsettiğin ûlkeler islam hukukuna göre yönetilmiyor kaldı ki ben islam islami eğitimle yasam tarzıyla gelir. islam sade hukuk değil hayatın her alanı Ona göre yaşam olmadıktan sonra gelmez tabi soruda cevap belli görmek isteyene Şunu anlamıyorsun Allah yapamayacağın şeylerden seni sorumlu tutmaz mücadele verceksin olmazsa sorumlu olmazsın ama sen Dinin hükümlerini yok sayan dini bozan laikliği benimseyerek hem dünyanı hem ahiretini yakıyon Allah yaratsın ama yönetmesin demek laiklik iki. ilaha dayanıyor
- +1 yıl
@ruhuölü ne bedeli verilmiş Allahın hakkı için bedel ödemeyenler nefisleri için bedel öderler özgürlük derler Allaha kul olmazlar özgürde olamazlar nefsine şeytana çevreye kul olurlar hem dunyasinı hem ahiretini yakarlar
- +1 yıl
Hoca değilim hoca olmaya gerekte yok hocalar gerçeği anlatmıyor niye Allahın dediği olmuyor demiyorlar ahlak ve ibadet diye toplumu. uyutuyorlar dine uymuyorlar yaşadıklarını dine uyduruyorlar
- +1 yıl
Dinin hükümlerini nerede yok saymısim? Ben diyorum ki gerçek İslam hukuku gelsin herkes rahat eder feraha kavuşur. Şu zamanda sen kendini düzelteceksin başka bir insan sana bakarak düzelecek. Sen bunun neresindesin sormayacagim kendini hesaba çek. Zerre çözümün yok ürettiğin bı fikir yok davan yok burada yazmakla olmaz. Kur'an'a baksan ilmi siyaseti de bilirsin bakıyorsun ama sadece bakıyorsun
- +1 yıl
scream düşüncemiz aynı bunu bi belirtiyim başta vhjsbdkcsnalm ikinci bedeli bilmeyen sensin neyse bu önemli değil sen tarih bilmiyosun yani bilmeme sebebini anlamadım bu kadar meraklısın git bi araştır tabi ki bilmek için hoca olmak gerekmiyor o sebepten sormadım ama her hocayı da aynı kefeye koyma iyi de var kötü de
- +1 yıl
Laiklik dinin hükümlerini yok saymıyor mu? Sende bunu savunarak bunu kabul etmiş oluyorsun maalesef laikliği bi bütün olarak bakmıyorsun özgürlük olmasın baskı olmasın o kadar bu dindede yok bunun için laiklige gerek yok Bunun çözümû toplumun uyanması gerçek dini öğrenmesinden geçer sorsak Allah mı iyi bilir insanlar mı ne diyecek bu insanlar niye Allahın dediği olmuyor desek ne diyecek bu insanlar
- +1 yıl
@ruhuölü ben diyorum Allahın hakkı için bedel ödeyelim Onun dediği olursa hem dunyamız hem ahiretimiz kurtulur
- +1 yıl
@ruhuölü bunun ne önemi var
- +1 yıl
Yok önemsiz bi soru zıtlıkdan değil
- +1 yıl
Mücadele etceksin ne laikliği benimseyip dini bozcaksın hayata devlete karışmayan bi dini benimseyeceksin nede saldırıp baskı yapıp insanları dinden soğutcaksin İnsanlara dini anlatcan tebliğ etcen Allahın dünyasında Allahın dediği olmalı diyeceksin
- +1 yıl
ben kadının birine 35 yaşında kanıtlı olarak anlattım git araştır dedim hala inanmadı zihniyeti el vermedi aslında aklına yatmış olmalı ki soruyu sildi vicdanı el vermedi başkalarının akıllanmasına neyse yani bu soruları çok merak ediyosan ona araştırmanı öneririm boşa dil dökmüş oluyosun ben de seninle aynı fikirdeyim artık konu kapansın bilmeyen de bilmediğinden zihniyetine uymadığından zıt boşa dil dökme yani bence burada bilmeyen sensin ne kadar açıklansan da insanlar inanmak istediğine inanıyor
- +1 yıl
Şu an laik bir memlekette yaşadığın için ucundan kenarından zaten benimsemiş oluyorsun. Bu zaman senin de kendini sorgulaman gerek. Bu kadar konuştuk tebliğ neresinde bunun? İnsan bir müslümanla konuşurken yanında rahat hisseder ben bir müslüman olarak buna dikkat ederim. İslam'ın kanunları dogmatiktir senin bunu güzel bir şekilde lanse etmen gerek. Senin demek istediğini ben birkaç sohbet öncesinde zaten söyledim. Daha bu yazıyı okumaktan, anlamaktan bihabersin Kur'an'a bakarım diyorsun. Elin Amerikalısı da Kur'an'a bakar mesele hayatına entegre etmekte
- +1 yıl
@ruhuölü insanlar aslında inanıyor bu akla fikre herşeye uyuyor ama hayatlarinı değiştirmek istemiyorlar her şey serbest olsun özgür olalım istiyorlar haram helal istemiyorlar buda çok normal bu hayata alışmış çevre bozuk nefise kulluk var İnsanlar bi anda değişmez zamanla iman etcekse eder etmezsede kendi bilir
- +1 yıl
Sorun şu an su toplum müslüman ama cahil dini bilmiyor hocalar cemaatler sessiz diyanet zaten konuşmaz din sade camide sanki camide Allaha kullik caddede insanlara kulluk iki ilah edinmişler laiklik yüzunden farkında bile değiller.
- +1 yıl
Ben hoca değilim bunun eğitimini almadan kimseye eğitim veremem elimden geldiğince anlatiyorum çevreme dinlemek istiyorsan bi. kaç hoca var dinleyebilirsin isim vermem doğru değil kendin araştır
- +1 yıl
Kabul etmemelerinde elbette nefisleri de var buda bi etken hatta çoğunluk bundan ama laikliği dine uygun görüp dini sadece ahlak ve ibadet olarak görmeleride bi neden? Niyetlerini bilemeyiz sen anlatcaksın gerisi ona kalmış
- +1 yıl
@ruhuölü var zaten konuşuyorum da bahsettiğim insanları toplayıp eğitim verme sen bana şunun cevabını ver sizin benden farkınız ne? Sade ben mi dini anlatcam bu her müslümana farz
- +1 yıl
Ben kafama göre konuşmuyorum Kurana göre konuşuyorum. ona gore eleştiriyorum bi itrazın veya yanlış mı var açık ol Allahın hükümlerini kaldıranlara sor sen kimsin Allahın hükmûnû kaldırıp kendin hükûm koyuyorsun. B
- +1 yıl
Allahın hükmünû kaldırıp kendi hükum koyan biri ben Allahtan daha büyüğüm demiş olmuyor mu? Bunun koyduğu hükme uyan insanlarda bunu kabul etmiş olmuyor mu? Sorun bu iki ilah var laiklilte camide Allah caddede insan hükmediyor nerde tevhid nerde vahdaniyet yerini şirk almıştir
- +1 yıl
Karşima çıksa sorarım tabi sordururlarsa... Cevap veremez gerçi
- +1 yıl
@ruhuölü ben korkmuyorum. Allahın hükmü olsun diyorum neyden korkcam onlar korkar toplum uyanır diye
- +1 yıl
Niye tartışıyorsunuz anlamadım
- +1 yıl
Neyden bahsediyorsunuz anlamadım bu adam derken?
- +1 yıl
darmadağın olduğum neymiş açık konuş ben açik. açık fikrimi ortaya koyuyorum Ne diyorsan söle neymiş benim. sölediklerimde sana uymayan
- +1 yıl
@ruhuölü kim samimi değil Allahın dediği olsunn diyorum bunda benim çıkarım ne ama senin zoruna gittiği belli hayatıma devlete Allah karışmasın diyen laikliği savunan sen misin ben mi? daha niyetini bile açik açık söleyemeyecek kadar korkaksın başts yazdiğin yorumla sonraki yorumların tamamen zıt samimi olun biraz ama yok niyer bozuksa ne desek boş
- +1 yıl
@ruhuölü sana yazmadım yanlış oldu orası
- +1 yıl
Evet açık açık diyorum ima etmiyorum. Allahın dinini sana göremi yorumlayacam laiklik dinsizliktir Allahın yarattığı dünyayla ilgisi olmadığinı düşunmek aklan fikren insanı dinsiz yapar bunla ilgili Kuranda birçok ayet var Allahın hükmü bu din hükmetmeye gelmiş sen diyorsun hayatima karışmasın
- +1 yıl
Samimi. ol biraz de hayatımı değiştirmek istemiyorum nefsime zor geliyor en azından günahkar ol ama sen inkat ediyorsun gerçekleri
- +1 yıl
Senin işine gelmedigi için kapat konuyu gülmende kendini kandırmadan olmasın meseleyi anlamıyorsun haklı kimin olduğu değil hakk kimin ALLAHIN
- +1 yıl
Kapatacaktim konuyu ama kapatmayacam. Ölene kadar tartışacam senle. Samimi kelimesini ben kullanmadan önce ne söyleyecektin bilmiyorum. Benim dediğim senin anlayamadığın gerçek İslam hukukunun gelmesi ile herkesin burada refaha kavuşacağı. Ama bunu yapabilecek bir müslüman var mı dünyada? Tartışılır. Sen benle bu kadar münakaşaya giriyorsan ben sana diyorum ki atıl ileri seni takip edelim. Millet din üzerinden siyaset yapmasın laikliğe de gerek kalmasın. Senin 1 kelime çözümün yok bir şeyin yok gelmiş burada milletin imanını sorguluyorsun. Tebliğ diyorsun sorularına görüşlerine bakıyorum elle tutulur 1 kelimen yok. Neyi savunuyorsun senin uğruna kendini aradığın davan yok
- +1 yıl
Sen Allaha dinini mi. öğretiyorsun din belli bende her müslüman gibi bunun mücadelesi veriyorum dinin kendisi siyaset samimi olmadığın bu lafdan belli bi kere din siyasete karışmasın demek siyaseti dinsizler yapsın din hayata devlete hiç birşeye karışmasın demektir Anlamadığin bir başka konu islam direk gelmeyecek zamanla islami eğitim yaşan olcak ve bu düzende insanlar yetişcek ama senin kabul ettiğin dinsiz yönetimde insanlar dini uyutmak için kullandığı için bozuk insanlar olurlar ve insanlar dini yanlış tanır. Hem ne diyorsun sen Allah hükümlerini uygulayalım din hayata hükmetsin diye getirmemiş mi sen diyorsun insanlar dini kullanırlar o yûzden laiklik olsun insanlar hata yapar diye dinsiz mi olsun Peygamberimiz Mekkeye niye geldi biliyor musun o dönemde herkes Allahı biliyor tanıyor ama hayatimıza karışmasın diyordu o yüzden mûşriklerdi yoksa Allahı inkar etmiyordu sende bunu diyorsun Allah yaratsın ama yonetmesin hükümleri. biz koyalım Laiklik iki. ilaha dayanıyor dinin ilahı başka hayatın ilahı başka şirktir ve yapan müşriktir Ben insanlara gerçekleti anlatıp. uyanmaları icin çabalıyorum. ama belliki sen uyusunlar hayata devlete Allah karışmasın nefsimin istediği gibi yaşıyayım diyorsun
- +1 yıl
Hala anlamamışsın o anlamadığın konu üstünden devam ediyorsun. Allah'ın kelamları bizim hayatımızın merkezi. Bunda bir şüphe yok. Ama diyorum ki madem bu kadar biliyorsun yol göster? Yok. Alim isimleri veremem araştır diyorsun. Sosyal mecralardan seni destekleyelim diyorum ben o kadar bilmiyorum diyorsun ama nasıl bir bilgin varsa şimdiki cemaatleri hocaları vs eleştiriyorsun. Yani dediğim gibi sen daha kendini çozememissin ne yapacağına karar verememişsin davanı ortaya koymaya korkuyorsun ondan sonra gelip burada provoke edici paylaşımlar yapıyorsun. Hiçkimsenin aklına gelmiyor demi. Benim söylediğimi sen anlayabilsen. Herkes inancını yaşamakta özgür islam bunu telkinler. İkincisi İslam'ın temel mücadelesi insanların Allah'ı bildiği fakat putları Allah'a karşı aracı olarak kullandığıydı bu düşünce ile de mücadele etti peygamberimiz. Allah haşa benim işime karışmasın değil. Ben nefsimin istediği gibi yaşamıyorum iftiralarını kendine sakla. Ne muşrikligimiz kaldı ne kafirligimiz kaldı. Gerçekten İslam hukuku geldiğinde zaten kimse ona hayır demez diyorum. Anca ordan söyleniyorsun icraate gelince kenarından kıyısından dolaniyorsun. Yaz CİMER'e haydi ben şeriat istiyorum böyle yönetilmek istemiyorum diye. Ulaş oradan çık halkın arasına karış tebliğ et. cesaret yok ki. Her müslüman ister biri çıksın arkasından gidelim. Haydi gün bugün yap bı icraat
- +1 yıl
Ben yolu gösterdim yukarda birçok kez toplum uyanmadan dinin hükümleri uygulansın demeden olmaz toplumun uyanmasıda gerçek dinin ortaya konulmasîyla Allahın tek hükmeden olduğu gerçeginin ortaya konulmasıyla olur buda sade bana değil. her müslümana farz Sende benim. gibi savunmak zorundasın eğer müslümansan Mücadele insanlara tevhidi anlatıp yalnız Allaha kul olmalarını sölemekle olur Mekkeli. müşrikler puta niye tapıyordu biliyor musun onu ilah gördükleri için değil onu Allaha yaklaşmak için bir araç olarak görüyorlardı çûnkü o put hayatına karışamazdı böyle yaparak bizde Allaha inanıyoruz Allaha yaklaşmak için o putlara tapıyoruz diyorlardı hatta sorsanız sizi kim yarattı Allah diyorlardı ama hayatımıza karışmasın diyorlardı Müslüman mücadele etmek zorunda araştırmak zorunda öğrenmek zorunda Buna isteğin varsa araştırırsin aklına fikrine uygun ama en önemlisi Kurana uygun bi hoca bulup dinlersin bahane üretmezsin ben hoca değilim. diyorum ama araştırıyorum. bu dinin davası nedir ne değildir Laiklik nedir. Dini anlatıp tebliğ yapmak her müslümana farz bende bunu yapıyorum sende yapmalısîn ama hoca olmak değil. bunun eğitimi var Sana diyorum müslüman laikliği savunamaz Kurana göre itraz ediyon bahane uretiyon sen olesin bölesin Kuranın hükmü bu beni seni bırak Kurana teslim ol kim haklı kim haksız işini. bırak gerçek hakk. Allahindır bunu kabul et
- +1 yıl
Sen samimiysen şuna cevap ver Laiklik olsun diyor musun demiyor musun? Allah mı hüküm koysun insanlar mı?
- +1 yıl
Müslümansak değerleri savunacaz. Her müslüman bir mumdur diğerini aydınlatmak için bunu da sen anla. Lise çağlarından beridir tasavvuf ve İslam hakikatlerini araştırıyorum bu konuda çevremle münakaşaya giriyorum ama insanları suçlayarak değil. Sen şu yazdıklarınla insanları ayristiriyorsun Sanki ben musrigim de sen müslümansın. Ne demek teslim ol teslim değil miyiz iman mevzusunu senle tartışacak değilim. Ben de sana diyorum ki madem hoca dinlemek dini pekiştirmenin biri madem yolu bu demek ki sen de yapıyorsun ki bana söylüyorsun ama isim vermiyorsun neden? Benim hangi bir cümlem bahane üretmeye yönelik? Sana bir sürü yol gösterdim âlimler de ilk başta sınırlı bir bilgiye sahipti sonradan münakaşaya gire gire ilimlerini geliştirdiler. Sen de böyle yap madem bu kadar heyecanlısın kafa tutacak kadar cesaretlisin görelim o cesaretini. İş icraata gelince anca birilerini müşriklikle suclarsiniz ilerisi olmaz
- +1 yıl
Cevap ver ûstü kapalı konuşma Allah hükûm koymuş o kadar mı sen bu hükümlere uymayacan mı? Anlamada sorun mu var niyet mi bozuk. Çözümü yukarda defalarca yazdım tekrar tekrar aynı şeyi tekrarlıyon. Kendini müslüman gören bu topluma Allah mı iyi bilir insanlar mı desek niye Allahın dediği olmuyor desek. Şunu anlamıyorsun Allah seni yapamayacağın şeylerden sorumlu. tutmaz ama bunun mûcadesi vermek zorundasın zaten neyi yapıp yapamayacağınıda bilemezsin. Bu din hayatı devleti hükmetmeye gelmiş hayatın her alanına ayetleri var ama laiklik hayata devlete hiçbirseye din karışmasın biz hükmedelim diyor pardon sen kimsin Allah bi hüküm koyduysa sana laf düşer mi bu insanın kulluğunu. unutması kendini. ilah sanmasıdır sende bu düşuncedeki. laikliği savunuyorsun insanlar dini kullanır hata yapar falan Allah bu dini gönderirken insanlar hükmetsin diye gondermedimi ama sen diyorsun insanlar dine göre hükmedemez şunu unutuyorsun Din direk insanlara dayatılmaz islama göre düzen hayat yaşam eğitim olur zamanla ona göre insanlar yetişir sonra dine göre hükmedilir Peygamberimiz direk hükümleri uyguladı mı Kuran bile yıllar ıcinde indi insanlar yavaş yavaş dini ögrene ögrene uygulasın diye
- +1 yıl
Benim istememle şeriat gelir mi? S
Niyet bozuk belli. müslûman halk Allahın hükmünû isteyecek onlarda buna mecbur kalcak yoksa ben kimim? Allahın hakkını vermeyenler bana mı hakk vercek? Toplum uyanmadan gerçek din ortaya konulmadan insanlar Allaha kul olmadan islam gelmez - +1 yıl
Benim gayemi sen anlamamışsın ki hala bir şeyler söylemenin peşindesin. Hala birilerini mürted yapmanın peşindesin. sen git İslam'la müşerref olmamış ateistlere dil. dök bu marka uğraş. İlmi siyaset bilseydin bana iftira etmezsin hakaret etmezdin. Benim niyetim de halis gittiğim yol da halis. İslam hukukunun hepimiz için faydası var bunu anlayana kadar anlatacam sana. Kimin istemesiyle gelecek peki? Ana nokta devlet laik olabilir ama insan laik olamaz en basit şekilde açıkladım. Dünyada tek bı niyeti olan sen değilsin maşallah ileri gelenlere dahi laf attığına göre kimden aldın bu bilgileri söyle biz de faydalanalım. Dediğim yollardan hariç de insanlara ulasman biraz zor o da cesaret işi burada bir garibe yazmaya benzemez
- +1 yıl
beni. sen ne sanıyorsun bi. insanım herkes gibi. kimsemde yok ama Allabtan başka kimseden korkumda bir ecele imam etmişim korkaklık ömrüde uzatmaz cesaret ömrüde kısaltmaz Ateist Allahı inkar ediyor ve sayıları çok az bu evrenin nasıl olduğunu Allahın olmadığını kanitlasın Allahı kanıtlarım ona ama kanıtlayamaz aslında nefsinin istediğini yapıyor o. başda niyeti bozuk önemli. olan Allahı kabul eden ama ona ortak kosan gerek bilerek gerek bilmeyerek insanlar çunkü çoğu bilmiyor dahada uzatmayacam son olarak son sölediğin gine yanlış devlet laik olur insanlar değil demişsin bir kere devlet laik olursa dinsiz demektir ama devlettekiler müslümanım diyor çelişki ikincisi insan laik olmaz diyorsun devlet laik olursa insanda laik olmuş oluyor devletin kanunları laik değil mi sen bu kanunlarla yönetilmiyon mu bak müslümanca yönetilmedin laikçe yönetilsin ve buda şirktir Allahın hükmüne göre değil insanların hükmüne göre yöneltilmiş oluyorsun din sade ahlak ve ibadet olsa dediğin olurdu ama din hayat nizami camide nasıl. Allah hükmediyorsa caddedede o hükmetmeli ama laikikte din ayrı devley ayrı dinin ilahı Allah devletin insan iki ilah ve şirktir Eğer bana desen ben müslüman değilim hiç konuşmam yazmam ama müslümanım diyen insanların bu gerçekleri bilmemesi zoruma gidiyor neyse sen kendi bildiğini yap ne diyelim
- +1 yıl
O zaman komple terk edecez ülkeyi. Yanlış anlama da buraya provokasyona gelmişsin ne değiştirecek cesaretin var ne de bunu güdecek davan gelmiş buraya boş boş konuşuyon o zaman bütün ülke olarak dinsiziz senin dediğine göre ve kurtulmamız için de yarın yönetimin değişmesi gerek. Alenen bunu söylüyorsun git yaz diyoruz sana Cimerden cevabı versinler sana sustururum diyorsun ya git yaz sustur madem korkak değilsin yapsana haydi ulaşsana millete hep kaçıyon dolandırıyon kenardan gidiyon. Devlettekileri devlettekilere soracaksın. Yapacağın şey kendine ait kuralların olacak bir sınırın ve sen kendini ona göre yöneteceksin. Yap bunu gelelim arkandan. Tebliğ bu şekilde olmaz saçma sapan uç sorular sormakla olmaz yazı paylaşırsın insanlar soru sorar sen cevabını ehli sünnete göre bilgin dahilinde verirsin bilmediğini araştırırsın. Ama millete 2 dakikada yaftayı yapıştırıp kâfir müşrik dinden çıkmış nefsine ağır geliyor vs diyemezsin.
- +1 yıl
yok niyet bozuk anladım artık bu toptaklsr müslümanların toprakları ve insanlar müslümanım diyor onlara gerçek dini anlattığında imsn etceklerdir Birinin mûşrik olup olmaması Allahın hükmûyle ortaya konulmuştur Toplumun niyeti ve cahil olması bilmemesi en büyük etken demişsin git yaz falan senin sorunun ne yolun bu olmadığını defalarca yazdın yol belli bir kişi ûlkeyi değiştirebilir mi? değil 1 1 milyon olsam gine olmaz kendine müslüman denen halk kendini değiştirip Allahın hükmûne teslim oiuncaya kadar buda gerçek dinin anlatılmasıyla olur tabi. hayatını değiştirmek istemeyenler yalanla iftirayla seni suçlarlar ve bunu sende yapıyorsun ne istiyorsan yap umrumda değil ben kimmişim falan Allahın hükmu. bu aç inandığin Kuranı oku müslüman Kurana bakar bir şey uygun mu değil. mi diye sen neye bakıyorsun ?
- +1 yıl
Konuyuda boş yere çekiyon soru belli Laik olur mu. müslüman olmaz mı yok öyle böyle Müslûmansan Kurana bakcaksin kafandan konuşmayacaksın
- +1 yıl
Ben kafamdan konuşmuyorum kafasına göre milleti mürted yapan sensin. Senin tezine göre millet istediği kadar müslüman olsun yönetim değişmedikçe hepimiz kafiriz. Halen hakaret edip duruyorsun niyet bozuk bilmemne. Burdan paylaş anlat o zaman gerçek dinin ama sen git sevgilinin kız kardeşiyle uğraş habire yaşça büyükten sevgili olur mu diye millete sor. Ondan sonra gel burada ahkam kes ben Kur'an'a bakarım diye. Daha 1 ayeti kendine entegre edememişsin gelmiş burada laf ediyorsun. Milleti mürted ilan etmekle bir yere varamazsın burada üç soru sormakla bir yere varamazsın. Yaz diyanete bu yazdıklarını susturacaksan. Dini bir tek sen bilmiyorsun
- +1 yıl
Birincisi kafama göre konuşmuyorum diyorsun neye gore konusuyon açıkla açiklayabiliyorsun ben herkes kafir musrik demedim konuyu saptirma laikligi bir müslüman savunamaz dedim savunuyorsa ya cahildir ya da dinsiz bu toplumun çoguda cahil çunkû dinsiz olsalar namaz bile kılmazlar benim ne yapıp yapmadığim günahım kendime ben sana günahım yok mu dedim benim sorulsrima bakıyon niyetim kötü olsa gizlerim sen gibi zaten sen bana laikliğin dine uygun olduğunu kanitlayabiilir misin? Ben defalarca Kurandan ayetten getirdim hadi sende getir görelim getiremiyorsan kafandan konuşuyorsun kendini kandırnaya devam et diyanet devletin kurduğu laik bi kurum değil mi? Gerçek dini ortaya koyar mı dini kontrol altına alıp toplumu uyutur sade ahlak ve ibadet bu dinin davasinı anlatir mı? Anlayana anlattım ama anlamak istemeyene ne desek boş topluma gerçekleri anlatıyorum bu insanlar müslümanım diyor niye ozaman Allahin dediği olmuyor diyorum ne var bunda neden rahatsiz oldun müslüman Allahin hakkinı savunur destek olcağına iftira ediyorsun Allah seni yapamayacagin şeyden sorumlu tutmaz ama sen istiyon hiç mücadele etmiyorum Allahin hakkı için
- +1 yıl
Allahım sen aklımı koru. Milleti dinsiz ilan edemezsin. Sen burada 1 milyon kişiyi müslüman yap senin dediğine göre hepimiz kafiriz diyorum ben. Savunan da o ululemre itaat eden de dinsiz sana göre. Bu sorularının hepsi provokasyondan başka bir halt değil. Bı sorduğun soruyu defalarca sormuşsun. Ben sana harekete geçme yollarını söylüyorum sendeki bu bilgiyle (!) Diyaneti sustururum diyorum. Diyanet yalan bilgi verecek ama sen doğruyu anlatacaksın onlar da böyleymiş diyecekler. Hani korkun yoktu ben senin dediklerinden yola çıkarak sorunun kökten çözümünü söylüyorum cesaretin varsa Allah'tan başka. kimseden korkmuyorsan yaparsın
- +1 yıl
Ben kimseye dinsiz demedim Allahın hükmü bu Allahtan başka kimse hükmedemez hükmediyorsa onu savunamazsin bende diyorum müslüman topluma niye Allahin dediği olmuyor anlamiyorsun sorun diyanet devlet falan değil halk değişmeden uyanmadan islam istemeden bu düzen değismez bende halka diyorum müslümansaniz Allahin dediği olsun diyin sen sorularamı cevap ver konudan konuya atlama kafadan konusmuyorum diyorsun Neye göre konusuyon açıkla
- +1 yıl
Kuranın ayetlerini mi inkar ediyon Allahın hükümleriyle hükmetmeyen kafirlerin ta kendileridir maide 44 mesela sende bi ayet getir laiklik dine uygun bende kabul edeyim
- +1 yıl
Muslüman Allahın hûkmû icin mûcadele etcek rejim dine uygun değilse değismeli tabi Allahın hükmû varken insanların hükmüne mi uycaz buda insanlarin dini oğrenmesi ile ve Allahın dediği olsun demesiylyle olur müsluman halkda ister tabi ama gercek dini ogrenirlerse kim. kafir kim mûslüman Kuranda ayette açık neyi tartişıyorsun niyeti ve cahilliği hesaba katılır katılmaz bu konuda farklı göruşler var ama bile bile Allahın hükmüyle hukmetmeyen kafirdir ama toplum bilmiyor kimse anlatmıyor Muslüman ahirete iman eder ahirette ne diyecen sistemin değişmesini göze alamadım mı diyeceksin
- +1 yıl
Peygamber sistemi değiştirmeye gelmedi mi Allahin hakkıdır bu peygamber niye geldi o zaman rejimi değiştirmedi mi?
- +1 yıl
Yahu sen uğraşmadığın sürece sen de benle aynı durumdasın eleştirmekten başka ne yapıyon burada neyi tebliğ ediyorsun bu davaya haiz ne yaptın. Bunun için ne tür bir çalışma yaptın seni destekleyenler kimler bana isim ver ki biz de onlara bakalım. İslam hukukunu savunuyorum ama bu platformda provokasyonluk yapmıyorum. Ha sen ikinci yorumunda diyorsun ki bastakiler müşrik. O zaman onlara söyle diyorum hala kenardan köşeden dolaniyorsun korkaksın korkak
- +1 yıl
ben diyorum Allahın dediği olsun sen bahane üretiyorsun ben bi insanım destekleyen arksmda falan kimse yok anlamıyor musun defalarca aynı şeyi yazıyon Arkamda biri olmasımı gerekiyor dini anlata anlata çoğalcaz dinlediğim hocalar var elbet bende bilmiyordum zamanında eğer öğrenmek istersen araştırırsın ama sen hayatinı değiştirmek istemiyorsun bahane uretiyorsun benim birine ne dediğim onemsiz Kuranin ayetleri ortada Allahın hükmûnü istemeyen olmaz diyen birine müslüman mı diyelim. Allaha dinini mi öğretiyorsun neymiş prakavosyan hakkın gerçeklerin ortaya konulması ben müslümanım ve Allahın dediği olmalı diyorum ne var bunda bundan anca dinsizler rahatsiz olur sunu hala anlamıyorsun Toplum istemeden değismeden yönetim degişmez bunu halk isteyecek müslûman bu halk ister elbette sorsak Allahın mı dediği olsun insanların mı ne der bu insanlsr? Sen ne diyon acîk konus dine uygun değil ama bu devirde mecburuz falan mı diyorsun Allahın kabul etmediğini mi kabul ediyorsun?
- +1 yıl
Ben bahane üretmiyorum diyorum ki İslam hukuku herkese faydalı olacaktır başından beri söylediğim bu. Allah'ın kabul etmediğini kabul mü ediyorum ben. Sen benden bilgilisin ya ben de sana nasıl ses getireceğin konusunda yol gösteriyorum ama sen yazdıklarınla ve yaptıklarınla bağdaşmıyorsun çünkü korkaksın ve provokasyon amaçlı bu konuları yazıyorsun. Hala bana değişik değişik sorular sorup imalarda bulunuyorsun. Birtek isteyen sensin birtek sen müslümansın bende sana diyorum ki ulaş insanlara devrin gerektirdiği imkanlar doğrultusunda. Takip ettiklerinin isimlerini ver diyorum o da yok. Sana göre sen de dahil hepimiz kafiriz dünyada müslüman yok
- +1 yıl
islam hukuku istiyorsan niye Allahın dediği olsun diye mücadele etmiyorsun lafla icraatın uyuşsun eger samimiysen ben bir insanım hoca değilim sana niye hoca ismi vermiyorum kendin araştır bul aklın fikrin en önemlisi Kurana uygun olması şartıyla benim sana isim vermem senin için hiç bi anlam ifade etmez nasıl ben araştirdıysan sende araştırmak zorundasın sen laiklik olsun demiyor musun Allah hayata karışmasın demiyorsun bahanende insanlar bunu Allah kabul ediyor mu? Ben senden bilgiliyim demedim kafandan uydurma Kurana göre konus dedim konuşmadın prakavosyon ne bi açikla? Allahin dediği olsun diyorum neresi prakavosyon kafandan uydurma kim mûslüman kim değil bana sana göre değil bu Kuran ne dediyse o ben böyle birseyde demedim Müslümanım diyen insanlar Allahın hükmûnü istemez mi? Ama bilmiyorlar ogrensinler uyansinlar eğer müslümanlıkta samimiyseler
- +1 yıl
Tamam bana da bi ışık yak ben de araştırayım bana isim ver çünkü öyle bir bilginin olduğunu düşünmüyorum. Harekete geç diyorum yok. Gerekli yerlere yaz diyorum yok. Mecralardan ulaş bildikerini anlat diyorum yok. burada milleti kutuplastirip kenara çekiliyorsun sonra da kız arkadaşının ablasına yazıyorsun. Ondan sonra da benim günahım kendime deyip işin içinden çıkıyorsun. Kimin müslüman olup olmadığına Rabbim karar versin. Allah herkese imanla yaşamak nasip etsin ama şu an senin dediğine göre memlekette müslüman yok.
- +1 yıl
git Kuran oku araştırmak istiyorsan tevhid nedir bi araştır hakkla batılı ayırmak mecburidir bu kutuplaştırmak değildir peygamberimiz ayırmadı mı cahil cahil konuşuyorsun Gerekli. bi yer olmadığinı defalarca yazdîm. anlsmıyorsun İnsanlar değişmeden islam gelmez bunu anlamıyor musun? Ben hoca değilim dedim gunahim var evet bunuda saklamıyorum günahı olan dinden çikmaz ama Allahin dediği olmaz diyen çikar istedigi kadar amel etsin bu toplumda günahlardan korunmak çok zor zaten Kim. mûslüman Allah karar veriyor zaten tekfir dinde var Allahın kanunları olmaz diyene müslüman mı diyelim Allaha dininimi. öğretiyorsun memlekette müslümsn yok demedim lafları çarpitma toplum cahil ve niyetlerini hesaba katmalıyiz cahil. kalmamaları için din öğretilmeli niyetleri. ortaya çiksin diye Allahın dediği olmalı diyorum
- +1 yıl
Şunu da anlamıyorsun sistemi değiştirmeye gücun yetmeyebilir ama bunun mücadelesi vermek zorundasın. Sistemi degiştiremiyorum diye sistemi kabul mu edelim müslüman Allahın hükmunden başka bir şey kabul etmez
- +1 yıl
Be Allah'a dinini öğretme çabasındayım ne de dinsizligi övme çabasında
Bu sefer de cahil mi olduk aferin konuş böyle. İnsanlara karşı da bu şekilde konuşursan nasıl tebliğ yapacaksın Allah bilir. Ne demek yetmeyebilir. Ben de onu diyorum işte bütün insanlar müslüman da olsa devlet laik olduğu müddetçe insanlar uğraşsa da bir faydası yok. O yüzden caddede de camide de müslümanca yaşamak gerek. Ki burada sana karışan yok ben dinimi özgürce yaşıyorum. Ulaş herkese diyorum ben de o zaman ulaş ulaş. Ama sen kendinden büyüklere sar tabi orada haşa Allah seni görmüyor ama bizi görüyor - +1 yıl
sen şuna cevap ver boş konuşma cahil yorum yaparsan cevap veririm tabi din herseye karışır sen ona buna karışmaz diyorsun Allaha göre din herseye karışir kimi ayetler fertler için kimi ayetler devlet için laiklikte bunu kabul etmez bende laikliği kabul edemem sen iftira atmaya devam et sana göre Allahın dediği olsun demek suç galiba Allah hükmetmesin diyene dinsiz demek suç galiba
- +1 yıl
Cevap verirsin ama hakaret edemezsin sen de boş konuşma milfci. Git değiştir o zaman arkandan gelelim. Milleti burada mürted ilan etme korkak herif. Hem burada cevap verdirseler veririm diyon hem de kılını kıpirdatmiyon. Ama burada ahkam kesmek senin işine geliyor korkak herif. Sen kız arkadaşının ablasının eteğinin altına git de ordan yaz bunları
- +1 yıl
hakaret eden sensin ben değilim korkakda kim belli din sade benim dinim sanki kendi kılını kıpırdatmıyo biz gerçekleri haykıriyoruz kim korkakmış sen mi ben mi? samimi ol sen dinin gelmesini falan istemiyorsun isteyen Allahın hükmünü teslim olur ama sen hayatını degiştirmek istemiyorsun dine uymuyorsun dini hayatına uydurmaya çalısıyorsun. Araştirma ögrenme sorgulama yok iftira tehdit anca bi dediğin bi dediğinide tutmuyor o an aklına ne geliyorsa soylüyon demin sölediği birazdan unutup ama zıt bi görüş ortaya koyuyon Allaha teslim olmayıp nefsine şeytana çevreye teslim olursan böyle olur Soru açik cevap bile veremiyorsun cevap belli çûnkü ama işine gelmiyor din gelir gelmez onu mu sordum ben laiklik dine uygun mu değil mi evet yda hayır diyecen konu bitcek bunun cevabıda açık ama diyemezsin evet dersem dine uygun değil Allahın hükmünü yok sayiyom hayır dersem hayatımı değiştirmeliyim ülke yonetine ters
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
O zaman Müslüman kişilerin imam hatiplere gitmemesi lazım çünkü imamhatipler Laiklik gereği açılmış kurumlardır.
016 Yorumla- +1 yıl
Laiklige göre dini bi kurum açmaması lazım ama uyan yok laiklik lafda diyanet olur mu laik ülkede ama olması lazım laikliği dine uygun gösterebilmek uygun gören halkda gider tabi
- +1 yıl
Laik bir devlet müslüman olamaz kimmiş o devlet ya laiktir ya müslûman ikisi aynı anda olmaz Müslümanlıkta Allah hükûm. koyar laiklikte Allahın hukümleri kaldırilıp insanlar hükum koyar
- +1 yıl
Laiklikde dini kurum açamazsın tabiki nasıl din devlete karışmayacak diyorlarsa kendileride dine karışamazlar ama laikliği dine uygun göstermek için karışırlar ve dini kontrol altına alıp toplumu uyuturlar
- +1 yıl
Sen selçuklular laik Allahın hukümleri hayata devlete karışmazdı mı diyorsun onlara laik diyen ben değilim sensin
- +1 yıl
Osmanlı devleti uzun zaman müslüman ülkeydi bir iki şey dışinda. Sunu anlamıyorsun laiklige tek bi açıdan bakıyorsun laiklik bir bütündür parçalayamazsın onu savununca Allah hayata karışnasın demiş oluyorsun
- +1 yıl
Bu benim. açım değil. Kurana göre yaratmakta hükmetmekte yalnız Allaha aittir eger insanlar Allahin hükümleriyle hükmetmez kendi hüküm koyarsa dinden çıkar. Bahsettiğin kişi Allahın hükümleriyle mi. hükmetti yoksa kendi mi. hükum koydu?
- +1 yıl
ben bilmiyorum araştırmadım sen diyorsun senin bakış açına göre müslûman değil benim bakış açım değil Kuranın ayeti bu yaratmakta hükmetmekte yalnız Allaha aittir. Allahın hükûmleriyle hükmetmeyen kafirlerin ta kendileridir. Sen neye göre müslüman değil o zaman diyorsun ben bilmediğim kişi hakkında ne olduğunu diyemem. Kuranın ayetini derim sen biliyorsun belliki ismini verdiğine göre bildiğin ne açıkla
- +1 yıl
Osmanlı devletinden bahsetmiyorsun bir kişiden bahsediyorsun müslüman toplumda herkes müslüman mı oluyor? Senin ki cahillik değil niyet bozuk kendin diyorsun bu müslüman değil o zaman neye göre diyorsun açıkla diyorum isim veren sen nedenini açıklamıyorsun hem konu bu da değil konuyu saptırma
- +1 yıl
Senin niyetin başından beri bozuk olduğu için Laikliği alıp evirip çeviriyorsun kim Müslüman diye soruyorum uzun zamandan beri Osmanlı diyorsun bende karşılık olarak Yükselme döneminin en önemli padişahını koyuyorum ben bilemem tanımam bilmiyorsan Osmanlı demeyeceksin o zaman hem Osmanlı tarihini bilmeyip karşındaki cahillikle suçlaman nasıl biri olduğunu ortaya koyuyor.
müslüman biri laikliği destekleyebilir ama desteklemesi uygun mu bilmiyorum çünkü kuran ülkenin şeriatla yönetilmesini savunuyor
01 Yorumla- +1 yıl
Destekleyebilir diyorsun ama uygun mu bilmiyorum diyorsun? Laiklikte Allahın hiç bi hükmüne bakılmaz müslüman biri bunu destekleyebilir mi?
- Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılDevleti yönetmede dine ihtiyaç yoktur
04 Yorumla- +1 yıl
Seriat kime gelmiş? Devlet dinsiz yani ama yonetenler kendini müsluman olarak görüyor
- +1 yıl
Görüyoruz başımızdaki müslümanlığı süper yönetiyorlar :D Ateist ülkeler bile daha iyi yönetiliyor
- +1 yıl
Sen soruma cevap versene diyorsun dine ihtiyaç yok devletin şeriat kime gelmiş diyorum? Devletin dine ihtiyacı yoksa dinsiz demektir bu ama yönetenler müslümanım diyor
- +1 yıl
Ûlke müslümanca yönetilmiyor laikçe yönetiiyor bi sorun varsa şu an yönetim şekli neyse ondan
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinin hükümlerini yok saymaktır
00 YorumlaÖzgürlük
08 Yorumla- +1 yıl
Dinin hükümlerine bakmam nefsimin arzusuna bakarım mı diyorsun
- +1 yıl
Yapar müslüman Allahtan huküm. alır insanlardan değil bu arada dinde zorlamada yok farklı dindesin diye kimse seni zorlamaz baskı olmaz Laiklik bir bütündür Allahın hayata devlete karışmamasını bi müslüman kabul edebilir mi?
- +1 yıl
Dinde zorlama yok müslüman olmayan müslüman olmaya zorlanmaz ama müslümansa tabi ona göre yasayacak lafda mûslümanlık olmaz Devletin kanunları var Allahın olmaz mı? Kanun. olmazsa düzen nasıl sağlancak
- +1 yıl
@noeshia hiç bir şey olmuyor şeriat müslümana uygulanir müslüman olmayanın kanunları farklı
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım