Rujlarda, salam sosis gibi yiyeceklerde, çilekli sütlerde ve daha birçok alanda bu renklendirici karmin böceği kullanılıyor. Peru, bu böceğim ihracatından yıllık 46 milyon dolar kazanıyormuş. AFİYET OLSUN hepimize. Elbet 1 kez yemişizdir 😄
Birçok yiyecekte "karmin böceği" kullanıldığını biliyor muydunuz?
Resmimi görmüşsündür bu normal bi insan dersin. Ama hayvan gibi yiyorum ya arkadaş öğün sayısı belli değil bi öğünde yendiğim şeyler belli değil ama kardesim kilo alamıyorum ya kafayı yicem
Atama aşık olmamdan niye utandın ki sen :/ yapacak bir şey yok maalesef aşığım. Dünya'nın en karizmarik, en yakışıklı, en bilgili lideri. Çok net. Aksini iddia eden şerefsiz oc'dur. Not: subjektif değil, tamamen objektif yorum.
Kızım bunlar hep komplo teorisi. Yıllarca kolanın hamamböceğinden yapıldığı yalanı ile avuttular insanları şimdi de bu çıktı.
Peru ihrac ediyor diyorsun. Karmin böceği sıcak ve kuru bölgelerde yaşıyor. Dağın başı ve nemli bölge Peru'da karmin böceği olacak da, bunu yetiştirecekler de bir de satacaklar, ha öbür devletler de enayi gibi buna para ödeyecekler?
Senin bu dediğin şeyleri laboratuvarda kimyasallarla zaten yapıyorlar ve böceğe möceğe para falan harcamıyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Bilmiyordum teşekkürler
bunlar yalan dolan oluyor genelde ama olmasa bile yani kullanılsa nolur kullanılmasa nolur ben yine istediğin her şeyi yerim banane börtü böcekten
Hayır kesinlikle doğru. Bazı yiyeceklerde direkt kullandığı yazıyor zaten jdjrtk
çok da önemli değil
ayy iğrenç ne demek her şeyi yerim jdkd
@ewfegfwetwe her şeyi yerim değil "istediğim" her şeyi yerim dlkşgldf
Yiyecek konusunda o kadar acayibim ki şundan bile rahatsız olmadım
Cok mu obursun
Resmimi görmüşsündür bu normal bi insan dersin. Ama hayvan gibi yiyorum ya arkadaş öğün sayısı belli değil bi öğünde yendiğim şeyler belli değil ama kardesim kilo alamıyorum ya kafayı yicem
Hayır görmedim hangi resim
Profil resmimi diyorum
Ay ama ben aşık oldum neden batırdın ki resmine 🙊
Bende utandım
Baktırdın ki ***
Neden utandı ki sen 🙄
Birden öyle söyledin cünkü
Atama aşık olmamdan niye utandın ki sen :/ yapacak bir şey yok maalesef aşığım. Dünya'nın en karizmarik, en yakışıklı, en bilgili lideri. Çok net. Aksini iddia eden şerefsiz oc'dur.
Not: subjektif değil, tamamen objektif yorum.
Hahaha ya nasıl ters köşe yaptın 😄 iyice utandım
ha ha tüketenler düşünsün yemeye dewam. önemli olan artık tüketmemek. s
Evet sağlık bakanlığı tarım bakanlığı onaylı birsey
çilekli şeylerde kullanıldığını duymuştum
Daha birçok şeyde kullanılıyor. Kimyasal değil doğal, zararsız diye savunuluyormuş 😄
kimyasal olsa daha iyi
Ama bu böcekten bol bol yediğimiz gerçeği 😄
bunu öğrendikten sonra kırmızı meyveli şeyleri yemeyi bırakmıştım jxmxz
Ben cok da umursamadım ya kimyasal yerine doğal en azından. Zararı yok diyorlar 😂😂
Yine mi başladı bu saçmalıklar?
Saçmalık değil gerçek bu
20 senedir aynı halt dönüyor. Gerçekle hiç bir ilgisi yok.
Hayır kesinlikle doğru bu. Karmin yazıp arayabilirsin
Kızım bunlar hep komplo teorisi. Yıllarca kolanın hamamböceğinden yapıldığı yalanı ile avuttular insanları şimdi de bu çıktı.
Peru ihrac ediyor diyorsun. Karmin böceği sıcak ve kuru bölgelerde yaşıyor. Dağın başı ve nemli bölge Peru'da karmin böceği olacak da, bunu yetiştirecekler de bir de satacaklar, ha öbür devletler de enayi gibi buna para ödeyecekler?
Senin bu dediğin şeyleri laboratuvarda kimyasallarla zaten yapıyorlar ve böceğe möceğe para falan harcamıyorlar.
Çoğu üründe yazıyor bu.
Sen ister inan ister inanma 😄
leşş
Ama bu böcekten yediğine emin olabilirsin 😄
Susssssss
Bilmiyordum. Tskr ederim