Ne yapabilirim bu üşengeçliği nasıl yenebilirim.
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Ne yapabilirim bu üşengeçliği nasıl yenebilirim.
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Maşallah, namaz konusunda üşengeçliği atmak istemeniz ne güzel.
Bir büyüğünüz olarak size iki-üç tavsiyem olacak izninizle.
Belirli bir süre çok namaz kılıp sonra tek etmektense az ama sürekli kılalım. Mesela nafile namazları çokça kılacağımıza, yalnızca farz namazları kılalım ama sürekli olsun daha iyidir. Sünnet ve nafilelerle birlikte günde 40 rekat kılacağımıza; başlangıçta günde toplam sadece 17 rekat farz namazlarımızı kılabiliriz mesela.
İkinci önerim ise başlarda namazları Cem etmeniz, yani birleştirmenizdir. Biliyorsunuz, İslam'da Öğlen ile İkindi namazlarını.. Ve Akşam ile de Yatsı namazlarını cem etmek yani birleştirmek (art arda kılmak) gibi bir kolaylık vardır. Hadislerde geçer ki; Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem), savaş, yolculuk, yağmur ve benzeri hiçbir sebep olmaksızın Öğlen ile İkindi namazlarını cem etmiştir. Akşam ile Yatsı namazlarını da cem ederek kılmıştır. Soranlara ise "Ümmetim zorluk yaşamasın diye böyle yaptım" buyurmuştur. Detaylı bilgi için; Abdurrahim Musavi'nin İki Namazı Cemetmek adlı kitabına bakabilirsiniz. Özetle; öğleni kılıp selam verdikten sonra hiç beklemeden hemen ikindiyi kılabilirsiniz. Aynı durum akşam ve yatsı namazları için de geçerlidir. Akşamı kılıp selam verdikten sonra hiç beklemeden Yatsıyı kılabilirsiniz.
Namaza sıfırdan veya yeniden başlayacak kimseler için üçüncü ve en önemli tavsiyem ise; namazın şeklinden çok anlam, mana ve ruhuna odaklanmalarıdır. Bunun için de çok elzem ve gerekli dört kitap daha önereceğim. Namazın şeklinden çok, ruhunu anlatan ve sevdiren kitaplar.
En İyi Dost Namaz. Yazar: Muhsin Kıraati
Ehl-i Beyt Mektebine Göre Namaz Rehberi. Yazar: Cafer Bendiderya
Zikir ve Dualarıyla Namazın Gerçeği. Yazar: Muhsin Kıraati
Namazın Hikmeti. Yazar: Muhsin Kıraati
İnşallah bunları temin edip okursunuz. Bunlar namazın anlam ve ruhunu işliyor. Sevdiriyor. Çevrenize de okutabilirsiniz. Namazınız az ama anlamlı ve daim olsun inşallah ve bizlere de dua etmeyi unutmayın.
Şeytan içimizde geziniyor ve verdiği vesveseden dolayı sana böyle şeyler geliyor bunun için sürekli olarak zikir ve namazı bırakmamak gerekiyor ben 5 vakit namazımı kılan birisiyim böyle yaparak üstesinden gelebilirsin
Cevap
6Cevap
kıl gerçekten iyi hissedersin tembellik tamamen vesvese başka bişey yaparken olmayan üşengeçlik onda oluyor aşman lazım
Kılıyorum ama hemen kalkıyorum usengeclik isteksizlik geçer mi
Kendimi istenmemis hissediyorum çünkü hayatım da kendime başkalarına zarar verdim kötü biri değilim ama işte
Bir an önce başla ölümün ne zaman geleceği belli olmaz
Kılıyorum ama kendimi garip hissediyorum
Tembellik dediğin vesvese
Aslında kendimi laik görmüyorum işin gerçeği
Niye
30 sn abdest al seccadeyi ser bitti
Aslında öyle ama işte kendimi tuhaf hissediyorum ya
Tuhaf mı tembel mı😅
1 hafta kendini zorlasan yaparsın
Kılıyorum ama işte bu kötü düşünceler duygular bu ağırlık tembellik..
Allah güç kuvvet versin o zaman
Amin ya 🤲
Yemin ediyorum aynı şeyi yaşıyorum ya
Napalim
Vardır bi yolu
Üstümde sanki fil var ya
21. sözü oku
O nedemek
Nete yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?